Wat voor soort kat is de I Can Has Cheezburger Cat? Meme Katachtigen

De I Can Has Cheezburger Cat meme werd in 2007 voor het eerst verspreid en werd razend populair. De kat was een Britse korthaar kat, die uit Engeland komt. Britse kortharen zijn prachtige, vriendelijke, speelse en intelligente katten die loyaal zijn aan hun huisdierouders.

Als je niet veel weet over de meme van de I Can Has Cheezburger Cat of British Shorthair Cats, maar dat wel zou willen, doe dan mee terwijl we ze hieronder bespreken.

garen kogelverdeler

Geschiedenis van de Britse korthaar

De geschiedenis van de Britse korthaar gaat terug tot de eerste eeuw na Christus en het Romeinse Rijk. Rome probeerde zijn buren op de Britse eilanden binnen te vallen en te onderwerpen. De Romeinen laadden duizenden soldaten op hun grote schepen en zetten koers naar het hedendaagse Engeland, en met hen brachten ze katten mee.

Brits Korthaar
Afbeelding credit: Pixabay

Romeinse invloed

Het was gebruikelijk voor Romeinse soldaten om katten mee te nemen, omdat ze de meest betrouwbare manier waren om hun kampen vrij van muizen te houden. Hoewel de Romeinen alleen de Muur van Hadrianus bereikten en uiteindelijk Groot-Brittannië moesten verlaten, bleven de katten die ze meebrachten achter. De katten die door de Romeinen werden achtergelaten, fokten met de wilde kattenpopulatie van Groot-Brittannië, wat resulteerde in de Britse korthaar.

Kleurverandering

De Britse korthaar heeft veel veranderingen en ontberingen doorgemaakt sinds hij voor het eerst op de Britse eilanden verscheen. Een van die veranderingen was de kleur; in de jaren 1800 begonnen fokkers de Britse korthaar te fokken om een blauwachtig grijsachtige kleur te hebben. Deze blauwgrijze kleur werd enorm populair en is de kleur van de kat uit de meme “I Can Has Cheezburger”.

De populariteit van de Britse korthaar groeide verder in 1871 toen het te zien was in de allereerste kattenshow. De Britse korthaar was de populairste kat in Groot-Brittannië, maar helaas nam zijn bekendheid al snel af.

Oorlogseffecten

In 1914 begon de Eerste Wereldoorlog en had desastreuze gevolgen voor de Britse Korthaar. Tijdens het conflict daalde de populatie van het ras drastisch en kwam bijna uitgestorven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het er niet beter op en verslechterde het juist. Na de oorlog begonnen fokkers de Britse korthaar te mengen met andere rassen, waaronder Russische blauwen, Perzen en Franse Chartreux. Deze kruising was voldoende om de aantallen van de Britse Kortharen terug te brengen naar een gezonde hoeveelheid.

Na al deze ontberingen erkende de American Cat Association het ras in 1967. De Britse korthaar is sindsdien erkend door de International Cat Association, de Cat Fanciers Association en de Fédération Internationale Féline.

3 kat face divider

I Can Has Cheezburger Meme: Wat is het en hoe is het ontstaan?

Om die vraag te beantwoorden, moeten we terug naar de oude geschiedenis van 2003. In 2003 plaatste een Russisch kattenvoerbedrijf genaamd Happy Cat een afbeelding van een Britse korthaar die op de grond zat en naar de camera glimlachte. Bronnen verschillen van mening over de naam van deze kat; het was of Misha of Frank. De kat was niet de mascotte voor Happy Cat en de afbeelding zou volledig zijn vergeten als deze niet op de forumsite “Something Awful” was geplaatst.

Iets vreselijks forum

Something Awful is een forumsite opgericht in 1999 en een van de oudste internetfora die vandaag de dag nog steeds actief is. De site heeft een aanzienlijk effect gehad op de internetcultuur en de online gemeenschap in het algemeen. De Happy Cat-afbeelding verscheen voor het eerst op Something Awful in 2003 en kort daarna begonnen gebruikers tekst over de afbeelding te leggen en opnieuw te plaatsen. Blijkbaar is de afbeelding voor het eerst gepost door Something Awful-gebruiker “FancyCat”, maar dat is niet te verifiëren.

In 2007 werd opnieuw een Happy Cat-meme gepost op Something Awful, maar deze keer werden de woorden “I Can Has Cheezburger?” eroverheen gelegd. Dit ging om de een of andere reden viraal en creëerde een meme die bekend staat als ‘LOLcat’.

LOLcat

LOLcat-memes bevatten een foto van een kat, meestal Happy Cat, en tekst die is geschreven in “LOLcat Speak”. LOLcat spreken is in principe gebroken Engels; de woorden hebben en hebben worden omgedraaid, de letter S wordt soms verwisseld voor de letter Z, en alle onbepaalde lidwoorden worden verwijderd. Het is ontworpen om de manier na te bootsen waarop een peuter zou spreken en vertegenwoordigt hoe een kat Engels zou spreken.

De LOLcat-meme, waarvan de “I Can Has Cheezeburger” -versie het populairst was, resulteerde uiteindelijk in de oprichting van een website genaamd “I Can Has Cheezburger.” De site werd opgericht door Eric Nakagawa, de originele poster van de I Can Has Cheezburger meme, en zijn vriendin, Kari Unebasami.

Time Magazine beweert dat de site in september 2007 werd overgenomen door een groep investeerders voor $ 2 million, wat leidde tot de oprichting van een bedrijf genaamd Cheezburger. Het bedrijf is nu eigenaar van verschillende entertainmentsites en forums, waaronder de originele I Can Has Cheezburger-site.

Vandaag is LOLcat een ‘dode meme’. “Dode meme” is een uitdrukking die wordt gebruikt om te verwijzen naar memes die hun populariteit hebben verloren, uit relevantie zijn verdwenen en door het grootste deel van het internet niet langer als grappig worden beschouwd. LOLcat staat hier echter niet alleen in; Alle memes zijn voorbestemd om uiteindelijk te sterven.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Zoals je kunt zien, was de I Can Has Cheezburger Cat al geruime tijd extreem populair, en hoewel de populariteit ervan afnam, is de populariteit van de Britse korthaar dat niet. Als u een van deze prachtige, loyale katten wilt adopteren, kunt u het plaatselijke asiel controleren of contact opnemen met een gerenommeerde fokker.  Je kat is misschien niet zoals de I Can Has Cheezburger Cat, maar hij zal net zoveel van je houden en nog vele jaren een trouwe vriend zijn.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: truenos86, Shutterstock