Wat als u zich geen veterinaire zorg kunt veroorloven? Je hebt opties

Katteneigenaar met haar huisdier dat aan dierenarts communiceert

Prostock-studio / Shutterstock.com

Gedurende het hele leven van uw kat kan het zijn dat ze een operatie, ziekenhuisopname, gespecialiseerde procedures of dure medicijnen nodig hebben. En dat komt bovenop hun regelmatige controles. De diergeneeskunde heeft de afgelopen decennia ongelooflijke vooruitgang geboekt. Gelukkig betekent dit dat u een betere behandeling dan ooit voor uw kat kunt krijgen, maar die eersteklas veterinaire zorg brengt kosten met zich mee.

Ongelukken en ernstige ziektes kunnen uw kat uit het niets overkomen, waardoor u geen tijd heeft om u voor te bereiden. Sommige eigenaren van gezelschapsdieren sluiten een huisdierenverzekering af of maken spaarrekeningen aan voor hun katten in geval van noodsituaties op gezondheidsgebied. Maar als u niet genoeg geld opzij heeft gezet, kan een hoge veterinaire rekening overweldigend zijn.

Zelfs niet-dringende en preventieve zorgkosten zijn kostbaar en kunnen voor sommige eigenaren van gezelschapsdieren moeilijk te betalen zijn. De kosten van sterilisatie of castratie, vaccins, preventieve middelen tegen parasieten en jaarlijkse onderzoeken kunnen sommige eigenaren van gezelschapsdieren ervan weerhouden de zorg te zoeken die hun kat nodig heeft. Maar het overslaan van jaarlijkse examens kan op de lange termijn duurder uitvallen, omdat medische problemen onopgemerkt kunnen blijven totdat uw kat extreem ziek wordt.

Dr. Gary Weitzman, DVM, MPH, CAWA, president en CEO van de San Diego Humane Society zei dat naar schatting 50 miljoen huisdieren in de Verenigde Staten zelfs geen toegang hebben tot de meest elementaire veterinaire zorg.

“Bij San Diego Humane Society hebben we in augustus 2022 ons Community Veterinary Program gelanceerd omdat we een grotere behoefte zagen om eigenaren van gezelschapsdieren lokaal te ondersteunen”, zei hij. Het programma biedt toegang tot goedkope of gratis zorg, van wellness en preventieve zorg tot de behandeling van zieke en gewonde huisdieren.

Het goede nieuws is dat je een aantal opties hebt als het gaat om het betalen voor de verzorging van je huisdier. Dus wat moet u doen als u zich geen spoedeisende zorg of preventieve veterinaire zorg kunt veroorloven?

ome opties als het gaat om het betalen voor de verzorging van uw huisdier. Dus wat moet u doen als u zich geen spoedeisende zorg of preventieve veterinaire zorg kunt veroorloven?

Bondar Illia / Shutterstock.com

In de meeste gevallen wordt verwacht dat veterinaire zorg wordt betaald op het moment dat de diensten worden verleend. Vraag uw dierenarts altijd om een schatting van hoeveel alles gaat kosten voordat u instemt met de behandeling, zodat u weet hoeveel u moet betalen. Als u het zich niet kunt veroorloven om voor de behandeling van uw kat te betalen, bekijk dan enkele van deze opties en bronnen:

1. Vraag naar betalingsplannen

Hoewel Dr. Gary zei dat maar heel weinig dierenartspraktijken meer betalingsplannen aanbieden, is het de moeite waard om contact op te nemen met uw huidige ziekenhuis om te zien of ze opties hebben om betalingen op te splitsen in kleinere brokken die u in de loop van de tijd kunt betalen.

2. Overweeg wellnessplannen

Veel dierenklinieken bieden wellnessplannen aan, dit zijn gebundelde pakketten met gemeenschappelijke preventieve zorgdiensten tegen een gereduceerd tarief. Afhankelijk van het programma van uw kliniek, betaalt u mogelijk een maandelijks bedrag dat alles omvat wat uw kitten of kat in één jaar nodig heeft, zoals uitgebreide onderzoeken, vaccins, bloedonderzoek, urineonderzoek, sterilisatie of castratie en tandheelkunde.

Dit kan u helpen de jaarlijkse welzijnsuitgaven van uw kat te budgetteren door elke maand een kleinere vergoeding te betalen. Veel huisdierenverzekeringsmaatschappijen bieden ook wellnessplannen aan, alleen of als aanvulling op ongevallen- en ziektepolissen.

3. Winkel rond

Dierenartskosten kunnen nogal variëren, afhankelijk van waar u woont. Het kan de moeite waard zijn om rond te kijken naar veterinaire ziekenhuizen in verschillende provincies of steden om te zien of u een plek kunt vinden die kwaliteitszorg biedt tegen meer betaalbare prijzen.

4. Zoek naar goedkope klinieken en diensten

Dierenarts luistert pluizige kat met behulp van stethoscoop

Tatjana Vyc / Shutterstock.com

Dierenasielen, veterinaire hogescholen, sociale diensten in de gemeenschap en andere organisaties in uw regio kunnen goedkope diensten aanbieden, zoals vaccinklinieken, sterilisatie- en castratie-evenementen en betaalbare veterinaire zorg.

“Non-profitorganisaties zoals San Diego Humane Society hebben mogelijk veterinaire programma’s voor de gemeenschap of zelfs mobiele pop-upklinieken die buurten met weinig middelen bedienen,” zei Dr. Gary. “Andere non-profitorganisaties kunnen financiële steun bieden aan eigenaren van gezelschapsdieren die het zich niet kunnen veroorloven om voor hun dieren te zorgen.”

5. Vraag naar factureringsservices van derden

Sommige dierenartsen bieden betalings- of vooruitbetalingsplannen aan via een service van derden, zoals VetBilling, waarmee u in de loop van de tijd grote rekeningen kunt betalen voor een eenmalige inschrijvingsvergoeding en een nominale vergoeding voor het betalingsplan.

6. Verken uw kredietopties

Vraag uw dierenarts naar het gebruik van CareCredit of ScratchPay, dit zijn tijdelijke creditcards waarmee u uw dierenartsrekening maandelijks kunt betalen over een bepaalde periode van tijd (6-24 maanden voor CareCredit en 2-72 maanden voor ScratchPay). In het geval van CareCredit wordt geen rente in rekening gebracht over aankopen van $ 200 of meer, zolang u de minimale maandelijkse betalingen op tijd doet en het volledige bedrag aan het einde van de promotieperiode afbetaalt.

7. Online fondsenwerving

Sommige eigenaren van gezelschapsdieren zamelen geld in om grote veterinaire rekeningen of operaties te betalen via online crowdfundingplatforms zoals GoFundMe of de huisdierspecifieke Waggle. Dergelijke inzamelingsacties voor medische kosten kunnen gemakkelijk worden gedeeld met familie, vrienden en zelfs het publiek via sociale media.

8. Praat met je fokker of asiel

Als u uw raskat als kitten bij een gerenommeerde fokker heeft gekocht, kunnen zij u misschien helpen, vooral als uw kat een aangeboren aandoening ontwikkelt die wordt gedekt door de gezondheidsgarantie van uw fokker. Ze kunnen misschien ook andere ondersteuning bieden via hun netwerk van kattenliefhebbers, of het nu van jouw ras is of van andere rassen. Evenzo kan het asiel waaruit u uw huisdier heeft geadopteerd, lokale suggesties voor u hebben.

9. Meld u aan voor een huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering is een uitstekende manier om veterinaire zorg te budgetteren. Een huisdierenverzekering helpt niet als uw huisdier al ziek of gewond is vanwege wachttijden en reeds bestaande vrijstellingen van aandoeningen. Een huisdierenverzekering is echter zeer betaalbaar voor kittens of jongvolwassen katten. Met een huisdierenverzekering kunt u budgetteren om kleinere maandelijkse premies te betalen en vervolgens vergoedingen te ontvangen voor uw dierenartsrekeningen.

“Ik raad ten zeerste een huisdierenverzekering aan,” zei Dr. Gary. “Plannen dekken ziekten, verwondingen en voorschriften, evenals routinematige en preventieve zorg, afhankelijk van het plan. Lees uw premie-informatie zorgvuldig door en bel zelfs de verzekeraar om er zeker van te zijn dat u begrijpt wat gedekt is en wat niet. Een huisdierenverzekering zorgt voor gemoedsrust. Op een dag, als je het echt nodig hebt, kan het het leven van je huisdier redden, samen met je portemonnee.”

10. Vraag financiële hulp aan bij huisdierspecifieke programma’s

De volgende organisaties bieden financiële hulp en subsidies voor spoedeisende zorg voor eigenaren van gezelschapsdieren die de veterinaire rekeningen van hun huisdieren niet kunnen betalen. Bezoek de websites voor specifieke informatie over elk programma.

Veelgestelde Vragen/FAQ

Waarom zijn dierenartsen zo duur?

De veterinaire medische zorg is bijna net zo geavanceerd geworden als de medische zorg voor mensen. Dit betekent dat uw kat kan profiteren van moderne diagnostische hulpmiddelen en behandelingen. Geavanceerde geneeskunde is echter kostbaar. Veterinaire ziekenhuizen zijn ook bedrijven die moeten betalen voor uitgaven zoals lonen, huur, nutsvoorzieningen en andere benodigdheden.

Wat als mijn kat een medisch noodgeval heeft?

Breng ze voor zorg naar het dichtstbijzijnde dierenkliniek voor noodgevallen. Zelfs als u denkt dat u het zich niet kunt veroorloven, is het brengen van uw kat voor verzorging het meest humane wat u kunt doen. Een kat met een medisch noodgeval kan extreme pijn hebben of te maken krijgen met andere complicaties, zoals een infectie.

Het noodziekenhuis kan u adviseren over uw opties, waaronder betalingsplannen, gemeenschapsdiensten, financiële hulp, factureringsopties van derden of renteloze kredietlijnen specifiek voor veterinaire zorg.

Wat moet ik doen als ik de controle van mijn kat niet kan betalen?

Overweeg hoe dan ook om een afspraak te maken. Uw dierenarts kan u mogelijk hulp bieden of u doorverwijzen naar middelen om u te helpen de medische zorg van uw kat te betalen. Een deel van het zijn van een meelevende huisdierouder is het vinden van een manier om de zorg te bieden die uw huisdier nodig heeft door hulp te zoeken. Er zijn vaak veel gemeenschapsmiddelen beschikbaar om gezinnen met een laag inkomen en eigenaren van gezelschapsdieren met financiële problemen te helpen.