Waarom worden katten aangetrokken tot mij?

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer je een van de links op deze pagina gebruikt om een aankoop te doen.

Ik ben blij te kunnen zeggen dat ik altijd populair ben geweest bij katten. Ik heb altijd gedacht dat deze wederzijdse waardering te maken had met het feit dat ik een kattenmens ben, tot ik op een dag een poesje aantrof dat mijn avances negeerde, in plaats daarvan werd ze gemagnetiseerd door de enige persoon in de kamer die niet echt van katten hield.

Natuurlijk had ik een kat-leven crisis, terwijl die gelukkige persoon bleef vragen:

Waarom voelen katten zich tot mij aangetrokken?

Aangezien katten een sterk reukvermogen hebben, ben je misschien een kattenmagneet vanwege je geur. Sommige katten voelen zich ook aangetrokken tot mensen met een ontspannen en rustige persoonlijkheid, en een niet-bedreigende houding, terwijl andere katten naar je toe zullen komen voor voedsel en aandacht.

Als je de redenen wilt weten waarom katten zich tot je aangetrokken voelen, vooral als je niet een kat persoon dan hebben we je gedekt!

Waarom worden katten aangetrokken tot bepaalde mensen?

Het gerucht dat katten onverschillig en afstandelijk zijn tegenover mensen is al een tijdje een populair geloof, maar ik denk dat in waarheid katten gewoon kieskeurig zijn, en soms onvoorspelbaar. Ze kunnen onafhankelijk en zelfvoorzienend zijn bij bepaalde mensen en ze kunnen anderen ook overladen met aandacht en liefde.

Dus, waarom worden katten meer aangetrokken tot specifieke individuen?

Reden 1: De manier waarop je ruikt

Geur is een belangrijk zintuig voor veel dieren en dat geldt ook voor mensen en katten. Studies hebben aangetoond dat geuren een belangrijke rol spelen in ons leven, van het opwekken van emoties tot het aantrekkelijker vinden van een vreemdeling. Bovendien stelt Johan Lundstrom, een neurowetenschapper, dat ieder mens een unieke geur heeft, zoals een vingerafdruk.

Onze katachtige metgezellen hebben een ongelooflijke reukzin, die ze gebruiken om te communiceren met andere katten en om informatie uit de omgeving te halen. Ryan Llera, DVM, stelt dat “door simpelweg aan een metgezel te ruiken, een kat kan bepalen of ze man of vrouw zijn, blij of agressief, of gezond of ziek.”

Dus, als alle mensen een unieke persoonlijke geur hebben, dan zijn katten zeker in staat om die op te snuiven met hun superieure neuzen. Het is heel goed mogelijk dat als katten je benaderen, waar je ook gaat, ze waarschijnlijk van je geur houden, of ze vinden het interessant genoeg om hun verdediging te laten zakken en je van dichtbij te ruiken.

Natuurlijk betekent het hebben van zo’n sterke reukzin dat de katten die zich tot jou aangetrokken voelen een bepaalde geur zouden kunnen detecteren die ze zouden kunnen associëren met voedsel. Misschien heb je die dag een stuk pizza gegeten en je handen niet goed gewassen, of heb je een vlek met vleessmaak op je spijkerbroek. Laten we niet vergeten dat als je thuis katten hebt, je andere katten aan je kunnen ruiken en tegen je aan kunnen wrijven om de geur van je eigen katten te overstemmen.

Dus, de volgende keer dat je bij je vriend thuis bent en de kat kiest je schoot dan zou je ofwel kunnen geloven dat je een unieke geest hebt of dat je gewoon naar een biefstuk ruikt!

Reden 2: Je Lichaamstaal

Als de geur geen goed genoeg excuus is voor het hebben van cat groupies, dan is het misschien de manier waarop je loopt, praat en je algehele lichaam gebruikt. Katten weten misschien niet hoe ze menselijk moeten spreken, maar ze gebruiken hun lichaam om te communiceren, dus het is mogelijk dat ze ook onze lichaamstaal kunnen lezen.

Omdat wij veel groter van formaat zijn, zullen katten zich aangetrokken voelen tot vriendelijk gedrag en een niet-bedreigende lichaamshouding. Als je katten hebt of je bent in de buurt van katten opgegroeid, dan weet je misschien al dat over een kat heen staan hen bang kan maken, terwijl hurken om hen op hun ooghoogte te ontmoeten hen vertelt dat het in orde is om je te benaderen en te inspecteren.

In de geest van een kat zijn onhandige en luidruchtige mensen, het best te vermijden, omdat ze onvoorspelbaar overkomen. Als je lichtvoetig bent en de vreemde kat niet op een gehaaste manier benadert, en in plaats daarvan hen de eerste stap laat zetten, is het heel waarschijnlijk dat ze zich aangetrokken voelen tot je katachtige houding!

Reden 3: Je Persoonlijkheid

Een vriendelijke houding kan een kat aantrekken, maar een vriendelijke persoonlijkheid zal hen helpen om te blijven! Je zou het de 6 van een kat kunnen noementh maar begrijpen wat voor soort persoon je bent is misschien makkelijker voor sommige katachtigen.

Professor Bjarne O. Braastad zegt bijvoorbeeld dat “katten meer vertrouwen hebben in hogere stemmen en diepe stemmen bedreigend vinden.” Hij voegt er ook aan toe dat “veel mensen, en vooral vrouwen, een hogere stem of baby talk gebruiken als ze katten aanspreken.” Dus, als je net in een huis komt waar een kat is en ze hebben je horen praten, zullen ze misschien naar je toe komen omdat je niet bedreigend klinkt.

Het is ook mogelijk dat je stemming de aandacht van een kat kan trekken. Uit een onderzoek van de Oakland Universiteit in Rochester bleek dat “wanneer de katten geconfronteerd werden met een lachende eigenaar, ze significant meer geneigd waren om ‘positief’ gedrag te vertonen, zoals spinnen, wrijven of op de schoot van hun eigenaar gaan zitten.”

Dit betekent dat katten niet alleen je lichaamstaal als vriendelijk kunnen herkennen, maar ze kunnen ook je gezichtsuitdrukkingen lezen. De belangrijkste reden waarom u zich omringd weet door katten is waarschijnlijk dat u ook hun grenzen respecteert, hen niet onder druk zet voor huisdieren, en hen eerst naar u toe laat komen!

Reden 4: Ze hebben een gunst nodig

Ik heb twee katten en ze hebben totaal verschillende persoonlijkheden; de ene is verlegen en vermijdt vreemden, terwijl de andere juist extravert is en alles zal doen om aandacht te krijgen. Ik ben misschien maar een klein voorbeeld, maar er zijn genoeg katten die verschillende karaktereigenschappen hebben als het gaat om socialiseren.

Als katten de neiging hebben om je aandacht te zoeken, zijn het misschien gewoon uitgaande kitties die deze nieuwe mens willen verkennen, en ze verwachten misschien ook dat ze onderweg iets van je zullen krijgen. Het kunnen een paar zachte aaien zijn, een jachtspel waarbij ze hun katachtige vaardigheden kunnen bewijzen of ze hopen dat je ze een traktatie kunt geven!

Het is vooral duidelijk als je je omringd ziet door zwerfkatten in landen als Griekenland of Turkije, waar de katten vriendelijk zijn en verwachten dat ze beloond worden als je ze aait. Als je me niet gelooft, kijk dan maar eens naar deze schattige groep katten die hun menselijke cateraars goed op orde lijken te hebben!

Dus, terwijl een kat zich tot je aangetrokken kan voelen vanwege jou, kunnen ze, als ze zwerver zijn, ook op zoek zijn naar een nieuw thuis, de veiligheid die jij kunt bieden, en voedsel. Je moet gewoon onthouden dat ze zich niet tot je aangetrokken zouden voelen als ze je niet leuk zouden vinden!

Waarom worden katten aangetrokken tot mensen die hen niet mogen?

Als je niet zo’n kattenmens bent, maar katten niet genoeg van je lijken te kunnen krijgen, vraag je je misschien af waarom ze achter iemand aan zouden rennen die hen negeert. Nou, voor sommige katten is dat precies de reden waarom ze hun tijd met jou en aan jou willen doorbrengen.

Zoals we al hebben vastgesteld, voelen katten zich aangetrokken tot mensen die rustig en ontspannen zijn, en meer nog tot de mensen die niet achter hen aan zullen rennen voor knuffels. Als je bij een vriend op bezoek gaat en de eerste reactie als je een kat ziet is om hem te negeren, dan is de kans groot dat dit katje dit als een kans ziet om jou te benaderen als ze er klaar voor zijn.

Kattenmensen, vooral diegenen die nog nooit een katachtige metgezel hebben gehad, zullen misschien proberen om meteen met de kat te socialiseren, ze zullen over hen heen hangen en uitroepen hoe schattig ze zijn, alleen om genegeerd te worden. Het probleem in deze situatie is dat ze de kat niet de keuze geven om met hen om te gaan, iets waardoor veel schuwe katten zich machteloos en onveilig voelen.

Dus, als je wilt aftreden van de “God of Godin van de katten” positie dan is het enige wat je hoeft te doen is ze overladen met je aandacht!

Wat betekent het als katten zich aangetrokken voelen tot kinderen?

De meeste kinderen klein of groot zijn gefascineerd door dieren en het is natuurlijk dat ze hen willen aaien en met hen willen spelen. Voor sommige katten is dit een signaal om zich terug te trekken en te verstoppen tot de kust kindvrij is, maar voor uitgaande en speelse katachtigen is dit een droom die uitkomt!

Wanneer ik vrienden met kinderen over de vloer heb, zal een van mijn katten zich voorzichtig boven in zijn kattenboom positioneren, waar kleine handjes hem niet kunnen bereiken. Terwijl mijn andere kat voor hen neerploft om alle aandacht te krijgen die zij denken te verdienen.

Je hebt misschien gehoord dat er katten zijn die gemakkelijk jaloers kunnen worden op baby’s, maar er zijn katten en om precies te zijn specifieke rassen die zich aangetrokken voelen tot kinderen. Bijvoorbeeld, de Cat Fancier’s Association beschouwt de Birmaan kat als een extra sociale kat en zij verklaren dat “de Birmaan geduldig, gelijkmoedig en tolerant is, ze zijn een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen en/of andere huisdieren.”

Hoe maak je een kat zoals ik?

Als je altijd die ene kattenliefhebber bent die uiteindelijk genegeerd wordt door katten, dan zijn er een paar trucs die je kunt gebruiken om de ultieme katten-magneet te worden, of het nu een groep zwerfkatten is die je wilt charmeren of de harige schepsels van je beste vriend.

Sociaal poesje Etiquette

Wanneer je in het gezelschap bent van katten is het belangrijk om ze wat tijd te geven om aan je aanwezigheid te wennen. Zorg ervoor dat je kalm en ontspannen bent, en in plaats van naar ze toe te lopen laat je ze naar je toe komen. Vergeet niet om langzaam voorover te buigen, zodat je niet alleen maar een lange dreigende figuur bent die over hen heen staat.

Sommige katten kunnen hun kennismaking beginnen door aan je te ruiken, en zodra ze klaar zijn met je te inspecteren, is het de perfecte tijd om ze aan je hand te laten ruiken. Als een kat geaaid wil worden, zal hij zijn gezicht tegen je hand beginnen te wrijven, en als hij dat negeert, haal je gewoon je hand weg en probeer je dezelfde begroeting later nog eens.

Zoals ik al eerder heb gezegd kan het negeren van de kat een andere manier zijn om ze te laten zien dat je geen bedreiging bent en als hun nieuwsgierigheid het overneemt zullen ze je op hun eigen voorwaarden benaderen. Vergeet niet om een zachte stem te gebruiken en vergeet niet om langzaam naar ze te knipperen, want volgens sommige rapporten, “zijn de ogen belangrijk in het signaleren van emoties, waarbij de handeling van het vernauwen van de ogen geassocieerd lijkt te zijn met positieve emotionele communicatie bij een reeks van diersoorten.”

Begrijpen wat je kunt verwachten van de lichaamstaal van een kat en hoe je die het beste kunt interpreteren, kan je ook helpen de situatie in te schatten. Dus, als ze tegen je aan wrijven, hun staart hoog houden en spinnen bij je aanraking dan doe je het goed, maar als hun lichaam gespannen is, oren plat tegen hun kop dan is dat hun manier om je te vertellen “Nee”, en dan kun je maar beter luisteren.

Als alles goed gaat dan is de kans groot dat je wordt geadopteerd door dat katje!

Interactie door leuke activiteiten

Negeren kan een kortetermijneffect hebben op sommige katten, maar als je de katten van al je vrienden wilt verblinden, zorg er dan voor dat je tijd met ze doorbrengt en doe het op hun manier. Zodra de katten zich op hun gemak voelen in jouw aanwezigheid, haal dan hun favoriete touwspeeltje tevoorschijn of een ander interactief speeltje waar ze dol op zijn en speel ermee. Als je net zo introvert bent als ik en je liever je tijd doorbrengt met de kat des huizes in plaats van te socialiseren met de mensen, zou je een stapje verder kunnen gaan en meenemen aangezien de slangachtige sliert de kat in hun oer-jachttoestand zou moeten hypnotiseren!

Dan weer, als de kat niet in een speelse bui is, kunt u uw vriend vragen of u de kat wat lekkers mag aanbieden, of laat het katje gewoon op uw schoot zitten en zorg ervoor dat u een goede massage aan de mix toevoegt! Als je je eenmaal hebt gevestigd als de ultieme kattenattractie, wees dan niet verbaasd als je vrienden je beginnen te vragen om op hun harige familieleden te passen wanneer ze op vakantie zijn!

Slotgedachten

Als katten zich tot je aangetrokken voelen terwijl je jezelf niet als een kattenmens beschouwt, dan moet je hun belangstelling misschien zien als een kans om de psyche van de katachtige te onderzoeken.

Ik heb veel mensen gekend die geen grote fans waren van katten, maar ze veranderden van gedachten toen ze eenmaal hun tijd investeerden in het leren kennen van deze katachtige wezens, niet alleen zal het de kat gelukkig maken, maar je vriend zal ook je inspanningen waarderen. Voor degenen onder u die hunkeren naar wat kat aandacht, gewoon spelen het moeilijk te krijgen!

Vertel ons nu, vind je jezelf altijd omringd door katten, en beschouw je het als een zegen of een vloek?