Waarom spint mijn kat constant?

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer u een van de links op deze pagina gebruikt om een aankoop te doen.

Niets is beter dan je favoriete haarbal op je schoot of naast je te hebben, tenzij ze ook spinnen. In mijn geval, hoe mooi dit geluid ook is, er komt altijd een einde aan als mijn katjes slapen, of gewoon genoeg hebben van mijn liefde.

Voor sommige kattenouders is dat meestal nooit het geval. Als je zoveel geluk hebt, vraag je je misschien af waarom.

Waarom spint mijn kat constant? Katten gebruiken spinnen meestal om positieve emoties over te brengen, tijdens het verzorgen, ontspannen, en zich tevreden voelen. Constant spinnen bij kittens kan gebeuren tijdens het zogen, terwijl oudere katten zo veel zullen spinnen als ze gelukkig zijn of om zichzelf te kalmeren tijdens stressvolle situaties, en om te gaan met fysieke pijn.

Als je katje de hele tijd blijft spinnen en je wilt de redenen weten, dan hoeven we er alleen maar in te duiken!

Waarom spint mijn kat constant?

Er hangt een sluier van mysterie over het spinnen van een kat, maar net als met hun miauwen kunnen ze spinnen om een verscheidenheid van redenen. Het is ook nuttig op te merken dat, aangezien er meer dan één soort spinnen is, het geluid voortdurend kan lijken te gaan.

Reden 1: Uw kat is gelukkig

Je zou kunnen luisteren naar het zachte spinnen van je kat terwijl je je hoofd dicht bij hun buik legt, of als het luid genoeg is dan zou je het kunnen horen, simpelweg door in elkaars nabijheid te zijn. Katten spinnen meestal voor langere tijd, zolang ze in een ontspannen omgeving zijn, omringd door mensen en andere huisdieren waar ze zich prettig en tevreden bij voelen.

The Journal of Zoology legt uit dat spinnen wordt vooral geproduceerd door jonge dieren, maar ook door volwassen dieren, in positieve contexten (ontspannen, vriendelijk) zoals zogen, wederzijds verzorgen, baltsgedrag of vriendschappelijke toenadering.”

Als u meer dan één kat hebt die een vriendschappelijke band deelt, dan merkt u misschien dat hun spinnen maar doorgaat en doorgaat. Natuurlijk, als we niet in dezelfde kamer zijn met onze kat dan kunnen we niet zeker zijn dat ze spinnen, maar als ze constant spinnen in uw aanwezigheid dan is het het resultaat van uw gezelschap en goede aai-vaardigheden!

Reden 2: uw kat heeft uw aandacht nodig

Wij zien spinnen misschien als een consistent geluid, maar er zijn variaties die een heel specifiek doel dienen. Eén zo’n variatie kan erg lijken op het spinnen van tevredenheid, maar het bevat ook een extra hoge toon.

Dit spinnen staat bekend als de Solicitation Purr en een analyse van het geluid toonde aan dat katten het gebruiken wanneer zij iets van hun verzorger willen. Het kan voedsel, aandacht, of de behoefte om te spelen, en de meeste van de tijd het werkt, omdat deze spinnen ontlokt een zorgzame reactie van ons.

Als je je kat voortdurend hoort spinnen, dan kan het zijn dat hij verschillende soorten spinnen gebruikt om je iets te vragen, en niet alleen om je te overladen met zijn aanbidding. Karen McCombemail, lid van het onderzoeksteam, stelt dat “katten dit bijna verborgen aspect van spinnen naar believen kunnen overdrijven en dit doen wanneer ze het nuttig vinden”.

Dus, dit gaat om aan te tonen dat terwijl onze kat spinnen is een reactie op zich gelukkig voelen het is ook iets wat ze bewust kunnen gebruiken om hun voordeel. In dat geval, waarom zouden ze niet constant spinnen, toch?

Reden 3: Je kat is gestrest

Hoewel dit zoete rommelende geluid meestal wordt geassocieerd met een gelukkige kat, kan het ook dienen als een coping-mechanisme wanneer onze katachtige vrienden zich niet goed voelen. Misschien heb je jezelf betrapt op het bijten van je nagels in stressvolle momenten, of ijsberen op en neer in je appartement, nou je kat doet iets soortgelijks door te spinnen.

Sommige katten kunnen gestresst raken door de kleinste veranderingen, en als ze spinnen gebruiken om daarmee om te gaan, dan zou je ze kunnen betrappen op het maken van dat geluid de meeste tijd, zo niet constant. Maar als je je bewust bent van een grotere verandering in hun leven, zoals het verlies van hun vorige eigenaar, verhuizing, of iets anders dat hen onder druk kan zetten, dan is het constante spinnen een manier om zichzelf te kalmeren.

Het is zeker niet gemakkelijk om de verschillen te vinden tussen een gelukkige en een stress-gerelateerde spinnen, dat is waarom kijken naar het grotere plaatje belangrijk is. Is je kat gelukkig en gezond, of heb je gemerkt dat hij zich terugtrekt, zich gedraagt of maaltijden overslaat?

Veranderingen in hun gedrag, dieet, en zelfs het uiterlijk van hun vacht samen met constant spinnen zijn duidelijke tekenen dat je kleine haarbal iets dwars zit. Je kunt de oorzaak zoeken in hun omgeving, maar ik denk dat een bezoekje aan de dierenarts je ook kan helpen om dingen veel sneller en met minder stress uit te zoeken!

Reden 4: Je kat heeft pijn

Het constante spinnen van je kat kan ook een teken zijn van een ander probleem zoals een ziekte, een verwonding die fysieke pijn veroorzaakt. De reden hierachter is het feit dat spinnen ook helende eigenschappen heeft, en onderzoek heeft aangetoond dat het katten kan helpen sneller lichamelijk beter te worden.

Het klinkt misschien als een soort katachtige magie, en hoewel het een buitengewoon vermogen is kan het verklaard worden. Een studie toonde aan dat katten sterke frequenties genereren tussen 25 en 150 Hz, en fundamentele, dominante, of sterke frequenties produceren bij precies 25 Hz en 50 Hz.

Deze beide spinnende frequenties “komen overeen met trillings-/elektrische frequenties die worden gebruikt bij de behandeling van botgroei/fracturen, pijn, oedeem, spiergroei/-spanning, gewrichtsflexibiliteit, dyspneu, en wonden.

Als uw katje een onregelmatige spinnende machine is geweest en nu blijven ze dit geluid de hele tijd non-stop produceren probeer dan hun algehele welzijn te observeren. Als ze naar buiten mogen, kunnen ze hun staart of pootje verwond hebben. Let op tekenen van mank lopen, of lusteloosheid, en controleer hun kattenbak op diarree, of verstopping.

Spinnen kan een prachtig geluid zijn om ons te tonen dat onze katachtige metgezellen gelukkig zijn, of dat ze knuffels willen, maar misschien vertellen ze ons ook dat ze zich niet goed voelen. Dit geluid werkt pijnstillend omdat het helpt endorfine aan te maken, het hormoon van geluk.

Zorg er dus voor dat je goed luistert, niet alleen naar het spinnen van je kat, maar naar hun algehele geluk. Als iets vreemd aanvoelt, zelfs iets zo onschuldig als constant spinnen, zorg er dan voor dat u met uw kat naar de dierenarts gaat, zodat u zowel uw zorgen als die van uw kat achter u kunt laten!

Waar komt het spinnende geluid vandaan?

Weten wat spinnen betekent kost tijd, omdat je moet leren om daar voorbij te lezen en te zien wat de lichaamstaal van je kat je vertelt. Maar ik denk dat het ook belangrijk is om te begrijpen hoe spinnen werkt, een vraag die wetenschappers al heel lang bezighoudt!

Nou, spinnen is vergelijkbaar met knipperen. We kunnen knipperen op commando, maar we doen het ook automatisch. Vanessa Barrs, een expert op het gebied van katten, is het er ook mee eens dat katten bewuste controle hebben over spinnen, maar waar komt het vandaan?

Katten produceren dit rommelende geluid met behulp van hun strottenhoofd en middenrif, maar het belangrijkste is dat er een stijf bot in de keel van de kat zit dat het strottenhoofd en de tong ondersteunt, het tongbeen genaamd. Wanneer onze katten ademen, raakt de lucht de spieren van het strottenhoofd en dat gaat trillen, wat op zijn beurt dit tongbeen laat resoneren. Het is als een muziekinstrument, bestuurd door het autonome zenuwstelsel van de kat.

Voor sommigen lijkt het misschien een eenvoudige verklaring, terwijl anderen er verwonderd naar zullen blijven luisteren, maar wat het voor mij nog kostbaarder maakt is het feit dat onze kleine katten een van de weinige katachtigen zijn die dit geluid kunnen laten horen!

Waarom spint mijn katje de hele tijd?

Het mooie spinnende geluid is waarschijnlijk het eerste geluid dat kittens horen, aangezien katten die moeten bevallen vaak spinnen om de pijn te beheersen. Het is ook het eerste geluid dat ze leren als ze nog maar een paar dagen oud zijn.

Waarschijnlijk helpt dit geluid om de band tussen de moeder en haar kittens te versterken, en het belangrijkste is dat het de moeder laat weten dat haar baby’s dichtbij en tevreden zijn. Als je moederpoes kittens heeft gekregen, dan zul je waarschijnlijk merken dat ze allemaal constant spinnen. Zelfs als ze opgroeien en de wereld om hen heen ontdekken, zullen haar kittens voor haar spinnen.

Toen ik mijn kat vond, was hij nog maar een verloren baby en hij was als een non-stop spinnende machine. Misschien was hij angstig in zijn nieuwe omgeving, of misschien was hij op zoek naar zijn moeder. Het is ook mogelijk dat hij de hele tijd om mij heen spinde omdat hij dacht dat ik zijn moeder was, want hij begroef zich ook graag in mijn haar, kneedde het, beet erin en spinde.

Kijk eens hoe dit kitten begint te spinnen op het moment dat ze hun eigenaar zien en ze stoppen niet!

Kittens en oudere katten gebruiken hun spinnen om tevredenheid uit te drukken, vooral als hun algemene gedrag ons laat zien dat ze gezonde en gelukkige kittens zijn. Maar als je bang bent dat het constante spinnen een teken van pijn is, laat het dan zeker weten aan je dierenarts tijdens het onderzoek. Anders stel ik voor dat je geniet van deze constante kitten spinnen!

Waarom blijft mijn kitten spinnen terwijl hij mij bijt?

Als je een jong kitten in huis hebt gehaald en je eerste kennismaking is constant spinnen en bijten, dan zijn er een paar redenen achter dit gedrag. Ten eerste bijten en vallen kittens ons aan, en in die mate ook hun hele omgeving, om hun roofdiergedrag te oefenen.

Aangezien dat iets is wat ze met hun moeder en nestgenootjes doen, is het logisch dat ze ook zouden spinnen. Spinnen en bijten kunnen samengaan als het kitten in een speelse bui is, maar het kan ook betekenen dat ze bang zijn en schrikken van hun nieuwe omgeving.

Het is ook mogelijk dat het bijten wordt veroorzaakt door aai-geïnduceerde agressie. Misschien was je je kitten aan het aaien en waren ze aan het spinnen, maar plotseling voelden ze zich geïrriteerd wat natuurlijk leidde tot wat bijten en likken en dan weer bijten.

Deze momenten zijn belangrijk want dit zijn kansen om je kitten te leren om lief te spelen. Probeer je handen niet te gebruiken als hun innerlijke jager wakker is en gebruik in plaats daarvan verschillende speeltjes. Als ze spinnen tijdens deze interactie, beschouw het dan als een compliment en ga door met het goede spel!

Moet ik me zorgen maken als mijn kat constant spint?

Katten gebruiken hun spinnen opzettelijk en onopzettelijk om verschillende redenen, en er zijn verschillende verklaringen voor het feit dat een kat constant spint. Als ze het rond u doen, dan is het waarschijnlijk een teken van affectie.

Het volume en de intensiteit kunnen verschillen, dus het is ook mogelijk dat anderen niet denken dat hun katje constant spint, maar dat ze gewoon niet in staat zijn om de lage spinningsfrequentie te horen. Het kan natuurlijk een teken zijn van depressie en ziekte, maar constant spinnen is niet genoeg om een diagnose te stellen.

Je moet gedragsveranderingen in de gaten houden, buitensporig gedrag dat meestal gebeurt in de kattenbak of met overgrooming. Maar in de gaten houden is ook niet genoeg, als je je zorgen maakt over je katachtige vriend neem hem dan mee voor een check-up en zorg voor een regelmatige check-up, vooral als ze ouder worden!

Wat betekent het als uw kat stopt met spinnen?

Terwijl constant spinnen meestal wordt gezien als een goed teken zal het gebrek aan spinnen natuurlijk sommige kattenouders waarschuwen. Als je een reddingskatje hebt geadopteerd, of je bent een nieuwe kattenouder, wees dan niet te ontmoedigd door het gebrek aan spinnen.

Je nieuwe katachtige metgezel heeft misschien wat tijd nodig om zich aan te passen aan hun nieuwe omgeving en hun eigenaar. Zodra ze zich veilig beginnen te voelen en u ervoor zorgt om wat quality time met hen door te brengen, zult u merken dat ze beginnen te spinnen als u in de buurt bent. Na verloop van tijd kan het geluid zelfverzekerder en frequenter worden.

Als uw kat op lange termijn plotseling is gestopt met zijn constante spinnen dan kan het in plaats daarvan een teken van stress zijn. Je zou ook een verandering in hun algemene gedrag kunnen opmerken, en terwijl spinnen een coping mechanisme is, gebruiken ze het misschien in plaats daarvan wanneer je niet in de buurt bent.

Een toevoeging aan uw gezin zoals een baby of een andere kat kan jaloezie opwekken, en als u meer dan normaal van huis bent, kan uw kat zich verwaarloosd voelen. Misschien moet je nieuwe manieren vinden om contact te maken met je kat en de spinnenmachine weer aanzetten!

Wat belangrijk is om in gedachten te houden, is dat alle katten zich op unieke manieren uitdrukken, zelfs als het gaat om spinnen. Marjan Debevere, een kattenopvang fotograaf zegt dat “alle katten zijn verschillend; sommige spinnen nooit, en sommige zullen constant spinnen.

Slotgedachten

Telkens als ik mijn katten hoor spinnen, heb ik het gevoel dat ik getuige ben van een van de kleine wonderen van de natuur. Het is een vrolijk en kalmerend geluid, met therapeutische vibraties, en het kan zelfs helpen om wat van onze stress los te laten. Daarom ben ik er zeker van dat als het spinnen van mijn kat constant zou zijn, het een geluid is dat het waard is om naar te luisteren!

Vertel ons nu, is uw kat een non-stop spinnende producent? Als dat zo was, zou je je dan zorgen maken, en zou je er ooit genoeg van kunnen hebben?