Waarom poept mijn kat op de vloer?

Poept je kat ineens op de grond? Dit gedrag betekent waarschijnlijk dat je kat je iets probeert te vertellen. Je vraagt je misschien af, do katten poepen uit wrok? In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is je kat er niet op uit om je te pakken te krijgen. Als het gedrag nieuw en plotseling is, moet u uw kat zo snel mogelijk naar uw dierenarts brengen om grote medische problemen uit te sluiten. Het is ook belangrijk om de frequentie en consistentie van de poep van uw kat op te merken om uw dierenarts van de best mogelijke informatie te voorzien.

Wat het poepgedrag van uw kat kan betekenen

Het is mogelijk dat uw kat in zijn kattenbak plast en vervolgens op de grond naast zijn kattenbak poept. Of je nu één kat of meerdere katten hebt, je kunt proberen een zelfreinigende kattenbak om niet alleen te helpen met afvalbeheer, maar ook om een schone en privé-omgeving voor uw kat te bieden.

Ernstige ziekte

Uw kat die op de grond poept, kan verband houden met een medische ziekte. Afhankelijk van de frequentie en consistentie van de poep van uw kat, kan het gedrag worden verminderd door zoiets eenvoudigs als het veranderen van hun dieet. Het kan echter ook een ernstiger gezondheidsprobleem zijn, zoals als inflammatoire darmziekte, colitis, artritis, en meer.

Het is ook belangrijk om op te merken of uw kat extra problemen heeft, zoals veranderingen in zijn urinegewoonten of verhoogde Braken. Hoewel af en toe braken normaal kan zijn, kan alles meer dan 2-3x / maand betekenen dat er iets anders aan de hand is, vooral als dit in combinatie is met een plotselinge verandering in ontlastingsgewoonten.

Stress of angst

We weten allemaal dat katten soms behoorlijk gevoelig kunnen zijn. Als uw kat gestrest of angstig is, kan dit ertoe leiden dat hij buiten de kattenbak poept. Denk aan eventuele nieuwe veranderingen die zich in uw huis hebben voorgedaan. Heb je een nieuw familielid toegevoegd, zoals een baby of ouder wordende ouder? Of een nieuw huisdier aan uw huishouden? Heb je onlangs gestopt met thuiswerken na dit lange tijd te hebben gedaan? Zelfs verhuizen naar een nieuw huis kan uw kat van het schema gooien en ervoor zorgen dat ze op de grond poepen.

Vuile kattenbak

De meeste mensen willen geen vies toilet of toilet gebruiken. Katten lijken in die zin erg op mensen. Als hun kattenbak niet regelmatig wordt geschept, voelen ze zich misschien niet op hun gemak om het te gebruiken. Katten hebben ruimte en een schone ruimte nodig om hun werk te doen – als hun kattenbak vol is, kunnen ze stoppen met het gebruik van de kattenbak om te poepen.

Als tijdmanagement deel uitmaakt van het probleem en je het moeilijk vindt om op de hoogte te blijven van het opruimen van hun kattenbak, wil je misschien overschakelen naar een automatische kattenbak. Nest-Robot 4 zeeft automatisch de poep en klonten uit het schone strooisel slechts enkele minuten na gebruik en waarschuwt u via de Whisker-app wanneer de afvallade vol is.

Type zwerfvuil

Als u onlangs het type nest dat u gebruikt hebt veranderd, heeft uw kat misschien besloten dat hij het nieuwe nest niet leuk vindt. Hierdoor mag je kat niet poepen in zijn kattenbak.  Het is belangrijk om het merk strooisel te blijven gebruiken waaraan u en uw kat gewend zijn geraakt om ongewenste ongelukken in uw hele huis te voorkomen.

Echter, uw kat laten wennen aan een nieuwe kattenbak of nieuw nest, zoals hoogwaardige, volledig natuurlijk klonterend strooisel, kan worden bereikt met een paar trainingstips.

Locatie kattenbak

Een andere reden waarom je kat ineens op de grond poept, kan de locatie van de kattenbak zijn. Als het in een gebied wordt geplaatst dat moeilijk toegankelijk is voor uw kat, kan hij mogelijk niet in zijn kattenbak komen.

De leeftijd van uw kat kan een grote rol spelen in dit probleem. Als uw kat zich heeft ontwikkeld artritis en het is pijnlijk of moeilijk om de kattenbak te bereiken, moet u mogelijk de locatie aanpassen om het voor uw kat gemakkelijker te maken om toegang te krijgen. Als dit het geval is, moet u uw kat zo snel mogelijk naar een dierenarts brengen.

Is het normaal dat mijn kat altijd buiten de kattenbak poept?

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen bij het monitoren van het poepgedrag van je kat is “hoe vaak per dag moet mijn kat poepen?” Meestal moet uw kat gaan een of twee keer per dag. Als u een toename begint op te merken van het aantal keren per dag dat uw kat poept, is dere zou iets aan de hand kunnen zijn dat moet worden aangepakt.

Het is niet normaal voor uw kat om altijd buiten de kattenbak te poepen. Als u merkt dat uw kat is gestopt met het gebruik van de kattenbak om te poepen, is het belangrijk om te begrijpen wat dit gedrag veroorzaakt.

smoking kat met Strooisel-Robot 4

Een manier waarop u het afvalgedrag van uw kat kunt volgen, is door de app te gebruiken in verband met Nest-Robot 4. Elke keer dat uw kat zijn kattenbak gebruikt, zal de app u automatisch op de hoogte stellen. Dit kan u helpen om de frequentie en het patroon waarin uw kat elimineert te controleren.

Hoe te voorkomen dat een kat op de vloer poept

Het is gemakkelijk om gefrustreerd te raken over je kat wanneer hij overal in huis begint te poepen, behalve zijn kattenbak. Het is echter erg belangrijk om te onthouden dat er bijna altijd een reden is dat uw kat dit doet. Dus, hoe kun je voorkomen dat je kat op de grond poept?

  • Reinig het gebied van het ongeval grondig. Je kunt een enzymatische reiniger gebruiken om van de geur af te komen. Het is belangrijk om te onthouden dat als de geur blijft hangen, je kat meer kans heeft op een nieuw poepteluk in hetzelfde gebied.
  • Bespreek onderliggende gezondheidsproblemen met uw dierenarts. Het kan zo simpel zijn als het veranderen van het dieet van uw kat. Uw dierenarts moet u echter kunnen helpen bij het oplossen van eventuele gezondheidsproblemen en wat u kunt doen om uw kat te helpen.
  • Probeer stress binnen het huishouden te verminderen. Hoewel dit misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan is, kan het geven van de aandacht aan uw kat die ze misschien zoeken, helpen hun stress te verlichten en de ongelukken te voorkomen.
  • Neig naar eventuele kattenbakproblemen, zoals locatie en type nest. Zorg ervoor dat de kattenbak gemakkelijk toegankelijk is voor uw kat en dat ze het type kattenbakvulling dat u gebruikt leuk vinden.
  • Zorg ervoor dat de kattenbak vaak wordt schoongemaakt. Yu moet de kattenbak dagelijks scheppen of een zelfreinigende kattenbak gebruiken. Probeer het strooisel te vervangen en de kattenbak een of twee keer per maand schoon te maken.

Wat u kunt doen om te voorkomen dat uw kat op de grond poept

Vergeet niet dat je kat niet poept uit wrok. Er is altijd een reden voor je kat om ineens buiten zijn kattenbak te gaan poepen. Het belangrijkste dat u kunt doen, is uw kat naar uw dierenarts brengen om medische problemen of ernstige ziekten uit te sluiten. Zodra hun gezondheid is opgehelderd, probeer dan te begrijpen wat er met uw kat aan de hand is.

Als er geen nieuwe stressoren zijn om aan te pakken en je denkt dat het meer te maken heeft met de netheid van de kattenbak, kun je proberen het jezelf gemakkelijker te maken door het te gebruiken Nest-Robot 4 samen met de app. Hoe het ook zij, geduld is de sleutel om te begrijpen hoe u uw kat kunt helpen.

Waarom plast mijn kat in de kattenbak maar poept hij op de grond?

Meestal poepen katten het liefst in hun kattenbak en bedekken deze met omringend strooisel. Als uw kat plotseling op de grond poept, denkt hij misschien dat de kattenbak te vies is om te gebruiken om zijn poep te bedekken. Of een onderliggend gezondheidsprobleem moet mogelijk door uw dierenarts worden aangepakt.

Hoe voorkom ik dat mijn kat op de grond poept?

Zorg ervoor dat u het gebied van het ongeval grondig schoonmaakt met een enzymatische reiniger. Probeer eventuele onderliggende oorzaken te begrijpen en aan te pakken, wat zou moeten helpen voorkomen dat uw kat op de grond blijft poepen.

Welke consistentie moet kattenpoep zijn?

Gezonde kattenpoep moet donkerbruin van kleur en stevig zijn, maar niet te hard of te papperig. Het mag niet zwart van kleur zijn of een loopse consistentie.