Waarom ligt mijn kat op mijn borst – 13 redenen waarom


Waarom ligt mijn kat op mijn borst? Laat ons je 13 redenen geven voor dit schattige gedrag, naar mijn mening. Wanneer een donzige bal bont op de borst van een katteneigenaar kruipt en begint te spinnen, is dit een van de zoetste momenten die een huisdierouder kan hebben met zijn beste vriend.

Je voelt je echt geliefd en vertrouwd, en het is een fantastische manier om te decomprimeren. Maar hoe komt het je katachtige vriend ten goede? Katten die op je borst liggen: waarom? Je kat ligt om verschillende redenen graag op je borst, maar één ding is zeker., het voelt goed om zo dicht bij je te zijn spinnende kat.

Waarom ligt mijn kat op mijn borst – 13 meest voorkomende redenen

1. Je “Aanhankelijke” kat houdt van je

kat liggend op de borst van een jong meisje

Waarom ligt mijn kat op mijn borst, reden nummer één: Jouw katachtige vriend wil je gewoon liefde tonen.

Je kat houdt net zoveel van je als van je comfortabele kattenmand, en een manier waarop ze zijn liefde voor je tonen, is door op je borst te liggen om te snoozen. Al die kopstoten, kneden en spinnen zijn bedoeld om dit over te brengen. Ze ondernemen vaak andere acties om je aandacht te trekken.

Een manier waarop je kat zijn oprechte liefde voor je uitdrukt, is door bovenop je te slapen. Onze katachtige vrienden zijn misschien niet zo expressief als onze hondenvrienden, maar wanneer je kat op je borst springt en je begint te masseren, is hij op zoek naar een gezellige plek om knuffelen om enkele van de beste menselijke aandacht te krijgen.

Je bent niet alleen een warm verwarmd bed voor je kat, je hoort misschien wat liefdevolle miauw om hem liefde te tonen door te aaien.

Je vraagt je nu misschien af of katten dit wel met andere katten doen. Ja, dat is het antwoord. Mike Delgado, een expert op het gebied van kattengedrag, merkt in een interview met Catster op dat katten vaak kussen” terwijl ze slapen.

Simpel gezegd, ze gebruiken mensen en andere familieleden als kussens, zodat ze zich kunnen nestelen en dutjes kunnen doen terwijl ze zich op hun gemak voelen. Een manier waarop ze zich met je verbinden is door hun verlangen om je aan te raken. Ze drukken hun verlangen uit om bij jullie in de buurt te zijn door dit te doen.

2. Je dient als verwarmd kattenbed

Waarom ligt mijn kat op mijn borst, reden nummer twee: Je bent comfortabel en warm.

Katten zullen waarschijnlijk slapen meer dan 14 uur per dag, en hun belangrijkste bezetting is om warm te zijn, omdat hun normale lichaamstemperatuur rond is 104 graden Fahrenheit. Je bent een warmtebron! Jij bent precies wat ze nodig hebben voor een gezellige, veilige en warme plek om te slapen.

In feite heb je de voorkeur boven een kattenmand omdat je vaak zachte dekens of kleding aan hebt en je lichaamswarmte consequent een warme omgeving behoudt waarin je kat zich veilig kan voelen. Het mooie is dat je in deze houding ook ontspannen en warm bent.

Je katachtige vriend weet dat de radiator hen warmer zou houden, maar de radiator kan niet alle knuffels bieden die hun favoriete mens kan bieden.

3. Gevoel van veiligheid

kat die op de borst van de oudere man ligt

Waarom ligt mijn kat op mijn borst, reden nummer drie: Jij bent de veiligste plek in hun huis.

Gewoon bij je kat zijn is een van de veiligste huisdierbedden waar je kat zich bewust van is. Het is nog comfortabeler dan de hondenmand. Met jou in de buurt weet hij dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over roofdieren of andere problemen terwijl hij slaapt, waardoor hij zich veilig voelt.

Door ervoor te kiezen om te rusten op een van de veiligste delen van uw lichaam, weet uw kat dat hij zich veilig kan voelen. Misschien merk je zelfs dat je harige vriend op zijn rug ligt terwijl hij op je ligt. Zo laat hij zien hoeveel hij vertrouwt u door dat te doen, en je kunt er zeker van zijn dat hij je ook in gedachten houdt.

Hij kan echter in jouw richting kijken en je de katachtige blik geven. Hij kan tevreden spinnen en diep in je ziel lijken te staren. Als gevolg hiervan zult u zich allebei gezellig, veilig en warm voelen.

4. Je kat ondergaat hormonale veranderingen

Waarom ligt mijn kat op mijn borst, reden nummer vier: Dit kattengedrag kan te wijten zijn aan hormonen.

Volgens studies, wanneer honden liefdevol naar hun eigenaren kijken, stijgen de oxytocineniveaus bij mensen. De eigen niveaus van het hormoon oxytocine van de hond stijgen wanneer hij die hormonale verandering detecteert. Het hormoon dat de binding bevordert is oxytocine.

Wanneer een vrouw haar c voedthild, haar lichaam produceert deze stof, die een intense hechting smeedt. Hoewel er geen bewijs is dat dit bij katten voorkomt, is het een houdbare theorie die kan helpen verklaren waarom uw kat het leuk vindt om tegen u te knuffelen als hij geaaid wil worden.

GERELATEERD: Waarom ligt mijn kat plotseling op mij?

5. Uw kat markeert het territorium

Waarom ligt mijn kat op mijn borst, reden nummer vijf: Je kat markeert gewoon het territorium.

Katten zijn vrij territoriale wezens, dus ze genieten ervan om hun territorium te markeren, waaronder jij! Eigenlijk markeren ze je ook met kattenferomonen wanneer ze op verschillende delen van je lichaam slapen.

Andere katten kunnen deze chemicaliën oppikken en je kat vertelt hen dat je meer bent dan alleen een gezellige plek om te rusten; je bent zijn eigendom en hij moet je claimen!

6. Uw kat houdt van uw hartslag

kat slaapt op de mens

Waarom ligt mijn kat op mijn borst, reden nummer zes: Uw kat houdt van uw kloppend hart.

Het geluid van de hartslag van hun moeder troost kittenkatten terwijl ze op en rond hun moeder slapen. Je kat kan je hartslag horen terwijl hij op je borst slaapt, en hij wordt er waarschijnlijk door getroost.

Omdat het spinnen van uw kat ook gunstig is voor uw gezondheid, geven ze de gunst terug. Het spinnen van de kat bevindt zich op frequenties tussen 20 en 140 Hz, die een aantal gunstige gezondheidseffecten voor u heeft.

Het verlaagt de bloeddruk en stressniveaus, verlaagt de kans op een hartaanval en kan zelfs helpen bij het herstel van botten, spieren, pezen en ligamenten, evenals infecties.

Dat gezegd hebbende, wie zou niet willen dat een harige schatje op je ligt terwijl je zoveel goeds doet voor je gezondheid? Kattenliefhebbers zijn toch niet zo gek! Het kan echter zijn dat je je schulden aan je kat moet betalen, kattenspeelgoed moet proberen, ik weet zeker dat ze meer dan tevreden zullen zijn.

7. Je bent als een radiator voor je kat

Waarom ligt mijn kat op mijn borst, reden nummer zeven: Je bent zo puur warm.

Overal waar ze een beetje warmte kunnen vinden, zullen katten opkrullen. Katteneigenaren zullen de ervaring begrijpen van het ontdekken van hun katten gewikkeld in de deken van hun bed.

Ze kunnen goed en vroeg slapen als ze in warme omgevingen zijn. Katten zijn dieren die altijd een “chill and relax” -tijd hebben, of het nu regent, zonnig is of echt koud.

Het lijkt er echter op dat niets kan hun favoriete mens vervangen en de warmte van zijn lichaam. Ik denk dat het vooral komt omdat je alle knuffels en kusjes aan je kat geeft. Ze zijn er dol op, ook al zullen ze het niet toegeven.

8. U bent de beste vriend van uw kat

Waarom ligt mijn kat op mijn borst, reden nummer acht: Je kat heeft niemand anders dan jij!

Wanneer ze hun hoofd over de ledematen beginnen te wrijven, keuren katten je duidelijk goed als hun ouder. Met behulp van deze kleine keu zullen ze je geleidelijk benaderen en uiteindelijk op je borst gaan liggen.

Als je je afvraagt waarom je kat alleen jou leuk vindt en niemand anders, raad je het al goed – ze zijn gewoon smoorverliefd op je. Katten kozen zeker voor een liefdestaal leggen als het om jou gaat. Ze zwaaien ook met een groen licht om te slagen als kattenouder.

9. Je zit lekker

kat ligt op eigenaar

Waarom ligt mijn kat op mijn borst, reden nummer negen: Je bent de comfortabelste in het huishouden.

Onze schattigste harige vrienden moeten te allen tijde comfortabel zijn. Katten zullen altijd plaatsen zoeken om zich op te krullen in een bal en sleeeeep. Het is niet belangrijk of het een dik tapijt, bed, keukenkastje of raamschild is, als ze van mening zijn dat het comfortabel is, dan is het dat wel.

Je hebt misschien zelfs de katten zien klimmen en zich vestigen op deze eigenaardige locaties. Dat is echter perfecte comfortabele plek kan gewoon je borst zijn. De kat wil snoozen op zijn gezelligste matras.

10. Je dient als beschermer

Waarom ligt mijn kat op mijn borst, reden nummer tien: Je kat gelooft dat je hem zult beschermen!

Net als honden hebben katten van nature de wens om te jagen. Ze kunnen prooien op afstand detecteren en meteen alert worden. Katten vormen niet gemakkelijk gehechtheid aan vreemden omdat dit specifieke instinct zo sterk in hen is.

Zelfs na adoptie duurt het enige tijd voordat ze hun hart open laten gaan. Het touwtrekspel eindigt echter zodra ze zich veilig om je heen beginnen te voelen.

11. Je kat is misschien een beetje gestrest

Waarom doet mijn kat lay op mijn borst- reden nummer elf: Je kat kan gestrest of depressief zijn.

Dieren hebben emoties, net als mensen. Ze hebben de neiging om verschillende gebaren te gebruiken omdat ze, in tegenstelling tot ons, niet in staat zijn om zich verbaal uit te drukken. Je merkt misschien meer vocalisatie bij sommige kattenrassen.

Sommige verdwijnen dagen achtereen, terwijl anderen pas geleidelijk dichterbij komen. Katten liggen op je borst omdat ze zich depressief, gestrest of over het algemeen onwel voelen. Je maakt ze beter en op je borst liggen kan hun therapiesessie zijn.

Zorg ervoor dat je hun armen om hen heen slaat terwijl je zachtjes hun hoofden aait terwijl ze naar de borst klimmen om ze te kalmeren. Wie weet ben jij wel de vriend die je kat opzoekt op slechte dagen, net als mensen.

GERELATEERD: Kunnen katten emoties voelen – In het hart van uw kat

12. Jij bent de perfecte observatieplek

kat die op de mens ligt

Waarom ligt mijn kat op mijn borst, reden nummer twaalf: Je kat ziet alles vanuit je borst.

De dichtstbijzijnde plaatsen van waaruit een menselijk gezicht te zien is, zijn de borst en schouders. Hoewel katten van de schouders hadden kunnen vallen, de borst biedt de meeste warmte en comfort.

Het is het meest begrijpelijke antwoord op de vraag waarom mijn kat op mijn borst zit en me aankijkt. Ze zitten ’s ochtends vaak op je borst en kijken naar je terwijl je wakker wordt. De katten genieten van het zien van hun innemende mensen en zijn trots op hun adoptie door deze stralende ridder.

13. Jij bent alles wat een kat kan zoeken

Waarom ligt mijn kat op mijn borst, reden nummer dertien: Je kat leunt voor alles op je.

Elke kat, of ze nu op straat of in dierenasielen werden gevonden, had een vreselijk leven voordat ze werd geadopteerd. Er is een gevoel van afwijzing, eenzaamheid en andere negatieve emoties.

Terwijl sommigen van hen gescheiden waren van hun familie, waren anderen misschien wel de langste bewoners van het asiel. Als eigenaar van een huisdier moet u profiteren van de kans om ze te trainen.

Niet te vergeten. Vertrouwen is een van de indicatoren die de deur opent naar een prachtige relatie tussen huisdier en ouder. Hoe dichter de kat bij je komt, hoe betrouwbaarder je bent als huisdiereigenaar.

Katten vertrouwen meestal geen vreemden. Dat verklaart waarom ze moeilijk in de buurt zijn, zelfs als het een goede vriend of familielid is. Bij het zien van onbekende mensen en omgeving rinkelt hun alertheidsbel voortdurend.

Interpreteer daarom een kat die op de borst zit als een gunstig voorteken. Ja, je bent erin geslaagd om het ondenkbare te doen.

Is het goed dat mijn kat op mij slaapt?

meisje dat op de grond ligt met haar kat

Er zijn veel goede redenen waarom u uw kat uw bed zou moeten laten delen. Zoals we al hebben vermeld, kan hun spinnen bevorderen genezing en een gezondere manier van leven terwijl ook stress wordt verlicht. Bovendien helpt uw kat bij het verminderen van depressieve en angstige gevoelens.

Daarnaast zijn het warme, gezellige spinmachines waar je mee kunt slapen! Er zijn echter enkele situaties waarin u er misschien de voorkeur aan geeft om ze niet bij u in bed te laten komen. Een verklaring is als je allergieën hebt.

Als u allergieën heeft, kan het problematisch zijn om uw kat te laten slapen of op u te laten liggen, omdat huidschilfers van de kat een eiwit bevatten dat uw toestand kan verergeren.

Sommige kattenrassen minder produceren Huidschilfers dan andere kattenrassen. Een illustratie is een Maine Cooncat. Een van de kattenrassen die minder problemen op dat gebied veroorzaken, kan degene zijn die je kiest als je worstelt met allergieën, maar ondanks het missen van de kattenliefde.

Er is ook een mogelijkheid van nest uit de kattenbak in je bed, maar je kunt je kat trainen om dat niet te doen, dus ik denk dat dat niet zo’n probleem zou moeten zijn.

Ten slotte kunnen ze je ook ’s nachts wakker maken en als ze schrikken, kunnen ze je zelfs onbedoeld grazen. Overweeg om uw kat een eigen kattenmand te geven als u wilt voorkomen dat hij uw bed deelt.

Hebben katten een favoriet persoon?

kat slaapt met eigenaar op bank

Hebben katten een favoriet mens? Natuurlijk doen ze dat. Ze hebben hun eigen manier van communiceren met hoomans en ze hebben de neiging om het meest contact te maken met één persoon.

Maar in vergelijking met de meeste andere huisdieren is het moeilijker om de favoriete persoon van een kat te worden. Laten we eens kijken wat erop kan wijzen dat je inderdaad de favoriete persoon van je kat bent:

• Ze spinnen overal om je heen.

• Als je in de buurt komt, rollen katten op hun rug.

• Ze zullen je geschenken van insecten en dode ratten presenteren. Katten beschouwen mensen als leden van hun soort, ondanks het feit dat dit misschien vies klinkt. En zo spreek je je dankbaarheid uit aan de eigenaar.

• Ze beginnen met hun staart te kwispelen en de punt te trekken.

• Wanneer je op je rug ligt, zullen ze hun poten op je buik plaatsen.

• Ze zullen je met het hoofd slaan of hun lichaam tegen je benen wrijven.

• Ze zullen proberen om als kittens op je been te klimmen.

Bekijk hoe katten hun mens kiezen.

Inpakken

kat die op de borst van de eigenaar ligt

Het is moeilijk om je iets schattigers voor te stellen dan je donzige, kleine katachtige vriend die op je borst klimt, je een van hun beruchte kattenblikken geeft en spint om je te laten zien hoe blij ze zijn als je ze aait. Je voelt dat ze je gevoelens van warmte en liefde delen.

Er zijn verschillende redenen waarom ze dit zouden kunnen doen, maar een van hen is gewoon omdat ze om je geven en hun liefde voor je willen uiten. Ze zijn zich ervan bewust dat je een warme plek bent waar ze zich veilig kunnen voelen. Simpel gezegd, het is een hechtingservaring die een puur wonder is!

Gerelateerde inhoud

Waarom is mijn kat zo aanhankelijk? 10 mogelijke redenen voor dergelijk gedrag

Waarom slaapt mijn kat tussen mijn benen? 8 Mogelijke redenen

Waarom slaapt mijn kat in mijn nek?