Dit is waarom katten bang zijn voor komkommers

Grappige video’s van katten die bang zijn voor komkommers gaan viral. Maar er is een reden waarom deze groene vruchten katten bang maken – en waarom je het niet met de jouwe moet proberen.

Video’s met katten die bang zijn voor komkommers duiken overal op het internet op. In de video’s kijken de katachtigen weg, en hun baasjes plaatsen stiekem een komkommer achter hen. Wanneer de katten zich omdraaien, schrikken ze van het fruit dat er eerst niet was en springen ze vaak terug. Hoewel zowel de video’s als de reacties van de katten schokkend zijn, blijft de vraag waarom katten bang zijn voor komkommers.

Komkommers doen katten misschien denken aan slangen

Er zijn een paar theorieën, maar geen definitief antwoord. De meeste deskundigen zijn het erover eens dat het niet noodzakelijkerwijs de komkommer zelf is die katten afschrikt. Een van de meest populaire verklaringen is dat komkommers katten aan slangen doen denken. “Katten zijn genetisch bepaald door hun instinct om slangen te vermijden. “Komkommers lijken genoeg op een slang om de kat zijn instinctieve angst voor slangen te laten voelen.” Het lijkt misschien niet vergezocht dat katten niet van slangen houden, maar je weet waarschijnlijk niet van de 13 dingen die jij doet waar je kat eigenlijk een hekel aan heeft.

Katten willen niet dat de komkommer achter hen zit

Een ander idee is dat de plotselinge verschijning van de komkommer is wat de kat bang maakt. Dit is vergelijkbaar met iemand laten schrikken door stiekem achter hem te gaan staan.

Hier is waarom je katten niet moet proberen bang te maken met komkommers

Hoewel de video’s van katten die bang zijn voor komkommers en ander fruit vermakelijk zijn, raden experts het af om thuis soortgelijke streken met uw huisdier uit te halen; dit is niet goed voor hun gezondheid. National Geographic meldt dat katten zich kunnen verwonden, iets kunnen breken, of langdurige stress kunnen krijgen. Katten zijn ook geen grote fans van water – hier is hoe u uw kat kunt baden zonder gekrabd te worden.

Maar dat is niet de enige keer dat u uw kat onbedoeld kunt beschadigen. Er zijn nog 12 andere gevaarlijke fouten die katteneigenaren nooit moeten maken.