Waarom is mijn kat dun aan de achterkant

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer u een van de links op deze pagina gebruikt om iets te kopen.

Onze katachtige metgezellen komen in alle vormen en maten, met lange zijdeachtige vachten of helemaal geen vacht. Hun unieke uiterlijk is een deel van hun aantrekkingskracht, maar er zijn bepaalde veranderingen die indicatoren kunnen zijn van een onderliggende aandoening.

Hoewel alles aan onze kittens uniek kan zijn, kan gewichtsverlies of een verschuiving in het fysieke uiterlijk van uw kat, zoals dun zijn aan de achterkant, meer aandacht vereisen.

Waarom is mijn kat dun aan de achterkant? Hoewel de achterkant van een kat meestal iets smaller is, kan spierwater aan de achterkant worden veroorzaakt door leeftijd, gebrek aan eten, specifieke ziekten, of zelfs depressie. Als u een verandering in de conditie van uw kat opmerkt, is het belangrijk uw dierenarts te raadplegen.

Maar laten we eens wat dieper duiken in wat de oorzaak kan zijn van dunheid aan het achtereind, te beginnen met het daadwerkelijk definiëren van wat “dun” betekent.

Wat is dun in kattentermen?

Ik weet zeker dat sommigen van ons wel eens zwerfkatten hebben gezien en bedroefd waren over hun broodmagere uiterlijk, en ondanks hoe schattig mollige katten kunnen zijn kennen we ook de problemen waar zware katten mee te maken hebben. Maar weten we hoe een ideale kat eruit ziet als het gaat om grootte en gewicht?

Dierenartsen gebruiken vaak een Body Condition Score (of BCS) om het gewicht en de lichaamsconditie van hun patiënten te beschrijven. In deze video kunt u dierenarts Christie Long de basisprincipes van het BCS-systeem zien bespreken:

U kunt hier meer lezen over het scoresysteem, maar de basisbeschrijving van een kat met een ideaal lichaamsgewicht omvat “zichtbare ribben, geen palpabel vet, ernstige abdominale plooi, gemakkelijk te palperen lendenwervels, duidelijke taille achter ribben.”

Het ideale gewicht kan worden waargenomen bij een kat waarvan, “de ribben voelbaar zijn, maar met minimale vetbedekking. Er moet een duidelijke taille achter de ribben zijn, een lichte buikwandcorrectie zonder vetbedekking.” En terwijl de ideale kat goed geproportioneerd is, heeft de kat met overgewicht “meer vet, er is geen distensie van de buik, geen taille en er zijn uitgebreide abdominale vetophopingen, etc.”

Dit mediale centrum heeft opgemerkt dat de spierconditie score ook belangrijk is. “De spierconditiescore wordt beoordeeld door visualisatie en palpatie van de wervelkolom, scapulae, schedel, en vleugels van de ilia.” Wat belangrijk is om te onthouden is dat “Spierverlies wordt meestal het eerst opgemerkt in de epaxiale spieren aan beide zijden van de wervelkolom, spierverlies op andere plaatsen kan meer variabel zijn.”

Hoe weet u of uw kat mager is aan de achterkant?

Bij sommige katten kan gewichtsverlies moeilijker op te merken zijn. Sommige katten verliezen geleidelijk gewicht, waardoor het minder duidelijk kan zijn, en als je een langharige kat hebt, kan hun gewichtsverlies onopgemerkt blijven onder al die pluizigheid.

Als je niet in staat bent om te begrijpen of je kat visueel te mager is, of je bent er gewoon niet zeker van, gebruik dan je handen. Voel de ribben van je kat, als ze eruit zien of aanvoelen als de knokkels van je hand, dan is ze waarschijnlijk te mager. Het gevoel zou je moeten doen denken aan de rug van je hand, waar je niet echt je botten kunt voelen, maar wel een hardheid kunt voelen.

Ga met je hand langs hun buik, als het naar binnen gezogen is, dan betekent het dat ze mager zijn. Zichtbare ruggengraat, zeer geprononceerde heupen, en wervelkolom zijn allemaal indicatoren van een kat met ondergewicht. Van bovenaf naar uw kat kijken kan u een beter perspectief geven, een gladde ingestopte taille is goed, maar opgebouwd vet waar de staart de rug van uw kat raakt, of als de heupen van uw kat uitsteken dan is dat een teken van een over- of ondergewicht pluizenbol.

Dierenartsen gebruiken de Body Condition Score om het gewicht van een huisdier te beoordelen. U kunt een Body Condition Score tabel online vinden, of bij organisaties zoals de American Animal Hospital Association om te bepalen of uw kat te mager is. Maar zelf een diagnose stellen is niet altijd aan te raden, want gewichtsverlies kan een teken zijn van iets ernstigers. Een bezoek aan uw plaatselijke dierenarts is dus uw eerste keuze.

Waarom is je kat dun aan de achterkant?

Het merken van de gewichtsverandering van uw kat kan alarmerend zijn en het kan heel duidelijk worden als u naar hun achterkant kijkt. Op die momenten is het belangrijk om ons af te vragen, waarom is mijn kat dun aan de achterkant? Is er iets veranderd in hun dagelijks leven?

1. Het is een deel van de lichaamsbouw van hun ras

Sommige katten kunnen verschillende lichaamsstructuren hebben, terwijl ze hetzelfde gewicht hebben kunnen sommigen er dunner uitzien anderen kunnen er volumineuzer uitzien. Katten zoals de Maine Coon en de Noorse Boskat zijn robuuste dieren, gebouwd om te overleven in een ruige omgeving. Hun volumineuze omvang maakt deel uit van de lichaamsbouw van hun ras. Als ze aan de achterkant dunner zouden worden, zou de eigenaar dat waarschijnlijk niet merken door alleen maar naar ze te kijken. Daarom is het in dat geval belangrijk om het lichaam van uw kat te voelen.

Maar dan zijn er katten waaraan je duidelijk kunt zien dat ze dun zijn, maar het kan deel uitmaken van de beschrijving van hun ras. De Devon Rex bijvoorbeeld is een kattenras dat bekend staat om hun slanke lichaam en magere poten, niet al te verschillend van de Sphynx, behalve dan het ontbreken van vacht bij de laatste. De Peterbald en de Oosters korthaar kat zijn ook middelgroot en lenig, noch benige noch slappe katten.

De Cornish Rex en de Russische blauwe zijn ook twee rassen met lange slanke lichamen. Ze mogen dan wel gespierd zijn, maar ze hebben fijne botten en kunnen zelfs een fragiele uitstraling hebben, wat u in verwarring kan brengen door te denken dat uw kat mager is aan de achterkant.

Als je de eigenaar bent van een van deze rassen, vooral als dat je eerste keer is, zou je verbaasd kunnen zijn over het dunne uiterlijk van je kat. Natuurlijk, als u merkt dat uw kat gewicht verliest of als hij er zwak uitziet, is het belangrijk om de mening van uw dierenarts te vragen.

2. Uw kat wordt oud

Zoals bij de meeste schepsels op deze planeet, komt met de leeftijd verandering en spierafbraak is gebruikelijk bij oudere katten. Een gezond gewichtsverlies zal resulteren in het verlies van vet, maar als een kat ziek of gewond is, zullen ze vooral spieren verliezen, en in dit geval heet het cachexie. Dit gebeurt meestal bij katten die veel voorkomende ziekten hebben, zoals hart- en nierziekten of kanker. Echter, bij ouder wordende katten wordt spierverlies sarcopenie genoemd. Dit betekent dat zelfs gezonde seniorkatten minder spiermassa hebben dan jongere katten.

Body Condition Score en Muscle Condition Score kunnen u helpen het lichaamsvet en de spiermassa van uw kat te beoordelen. Het is belangrijke kennis om te hebben, vooral als uw kat ouder wordt, en in het geval u merkt dat uw kat mager wordt. Als u spierverlies in een vroeg stadium opmerkt, kan dit betere resultaten opleveren met de juiste behandeling door uw dierenarts.

3. Verlies van eetlust

Het verlies van eetlust kan zowel senior katten als jonge katten treffen en er kunnen verschillende redenen achter dit problematische gedrag zitten. Misschien weigert uw kat voedsel of eet hij hier en daar een portie, zodat hij niet verhongert, maar wel aanzienlijk in gewicht afneemt.

Ze houden niet van het eten

Het heeft me een tijdje gekost om te leren welke merken gezond zijn voor mijn kat en welke meer op fast food lijken. Door deze persoonlijke groei hebben mijn katten een paar keer kattenvoer moeten proberen voordat we uiteindelijk tot de keuze kwamen die ze lekker vonden en die ze nodig hadden.

Tijdens deze reis zag ik mijn katten te veel eten en zich nooit vol voelen, ik zag ze bepaalde merken volledig verwerpen en andere die ze wel verdroegen, maar niet echt lekker vonden. Toen mijn dierenarts me vertelde dat ik voorzichtig moest zijn met een van mijn katten die nierproblemen kon krijgen, veranderden we zijn dieet en nu is hij gelukkiger dan ooit, gezond en eet smakelijk voedsel.

Dunner worden op de rug kan te maken hebben met het feit dat je kat gewoon minder eet. Misschien houdt uw kat niet van de specifieke smaak van het voer of de algemene smaak. Misschien houden ze ook niet van de textuur, sommige katten geven de voorkeur aan droogvoer, anderen aan natvoer in de vorm van paté, muis, of met saus.

Als je merkt dat hun etensbakje meestal vol is of als ze blijven overgeven van het voer dat je ze geeft, is het misschien tijd om dat ene voer te vinden dat ze echt graag eten. Maar zoals altijd is het raadzaam uw plaatselijke dierenarts te raadplegen om uit te sluiten dat er meer aan de hand is dan alleen een kieskeurige eter.

Ongemak of pijn aan het gebit

Tand- en tandvleesaandoeningen komen ook veel voor bij katten, vooral als ze ouder worden. Studies hebben aangetoond dat “tussen de 50 en 90% van de katten ouder dan vier jaar lijdt aan een of andere vorm van tandheelkundige aandoening, maar gelukkig zijn de meest voorkomende vormen van deze ziekten grotendeels te voorkomen of te behandelen met de juiste preventieve tandheelkundige zorg en controle.”

Volgens dit wetenschappelijk tijdschrift hadden “katten met ernstige mondaandoeningen een significant lagere inname van zacht en droog voer in vergelijking met katten met minimale mondaandoeningen.” Natuurlijk zijn er katten die niet stoppen met eten, ook al hebben ze pijn, dus. om ongemak of de progressie van gebitsproblemen naar nier- of hartaandoeningen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig een mondonderzoek en reiniging te laten uitvoeren door uw dierenarts. Natuurlijk helpt het poetsen van de tanden van uw kat thuis ook om de verspreiding van tandziekten te voorkomen.

Moeite met verteren

Uw kat kan problemen hebben met de spijsvertering door hun voedsel of een spijsverteringsstoornis is de oorzaak dat ze hun eetlust verliezen. Hoewel het af en toe hebben van een maagklachten normaal is voor iedereen, kan het regelmatig hebben van diarree of braken een teken zijn van een spijsverteringsstoornis. Als je een langharige kat hebt, kan het zijn dat ze haarballen braakt, wat problemen kan veroorzaken met het spijsverteringskanaal of andersom.

Volgens Dr. Jane Brunt, CATalyst Council’s uitvoerend directeur en katachtige dierenarts, “wat belangrijk is voor eigenaren om te weten is dat haarballen niet normaal zijn.” Het lijkt erop dat haarballen veroorzaakt kunnen worden door een probleem met het maagdarmkanaal.

Dr. Brunt legt ook uit waarom haarballen vaak zouden moeten voorkomen door te stellen dat, “de kat een spijsverteringskanaal heeft ontwikkeld dat, wanneer het gezond is en goed werkt, normale hoeveelheden vacht zonder probleem kan verwerken. Zelfs langharige katten zouden niet meer dan één of twee haarballen per jaar moeten ontwikkelen.”

4. Onderliggende aandoening of ziekte

Hoewel je misschien op zoek bent naar een eenvoudige verklaring, is het belangrijk om te kijken naar de antwoorden die we misschien niet leuk vinden. Afvallen kan het gevolg zijn van een bepaalde gezondheidstoestand, en het is belangrijk om naar meer tekenen te zoeken om ons katje te helpen weer gezond te worden.

Diabetes Mellitus

Bij deze aandoening is het lichaam van de kat niet in staat het hormoon insuline te produceren of er goed op te reageren. Bij suikerziekte is het suikergehalte in de vorm van glucose, de belangrijkste energiebron van het lichaam, hoog. Volgens onderzoek wordt “0,2 tot 1 procent van de katten in de algemene bevolking verondersteld aan suikerziekte te lijden.”

Margarethe Hoenig, een hoogleraar van de afdeling Veterinaire Klinische Geneeskunde, heeft vastgesteld dat “Obesitas, samen met leeftijd en geslacht, een van de belangrijkste risicofactoren bij katten is.” Ze stelt ook dat “voorlichting aan de eigenaar over het beheersen van de calorie-inname het belangrijkste aspect is van het verlagen van het risico op diabetes bij katten.”

Gewichtsverlies is een belangrijk teken, dus als u merkt dat uw kat aan de achterkant dunner wordt, kan dat komen doordat de cellen in hun lichaam geen glucose meer uit het bloed kunnen opnemen. Dit verlies van glucose betekent dat uw kat niet de energie krijgt die hij nodig heeft. U kunt merken dat de eetlust van uw kat toeneemt, maar dat het lichaamsvet juist afneemt.

Als je een verlies van spiermassa bij je kat opmerkt terwijl hun eetlust nog steeds hetzelfde is of toegenomen, moet je je dierenarts bezoeken. Verhoogde dorst en urineren kunnen ook tekenen zijn dat uw kat suikerziekte heeft, maar ook andere ziekten. Uw dierenarts zal tests uitvoeren op de glucoseconcentratie in het bloed en de urine van uw kat om te bepalen of diabetes de ziekte is waaraan hij lijdt.

Hyperthyreoïdie

Een ziekte als hyperthyreoïdie komt vrij vaak voor bij katten en wordt meestal waargenomen bij katten van middelbare en oudere leeftijd. Een verhoogde productie van schildklierhormoon door een vergrote schildklier in de hals van de kat leidt tot hyperthyreoïdie. Meestal wordt deze vergroting veroorzaakt door een niet-kankerachtige tumor, maar het kan ook veroorzaakt worden door kwaadaardige tumoren.

Als het gaat om hyperthyreoïdie, moet je letten op tekenen als gewichtsverlies, toegenomen eetlust, dorst, en urineren. Je kunt ook verwachten dat je kat braakt, diarree heeft, hyperactief is en dat de vacht van je kat er dof of vettig uitziet. Als u een oudere kat heeft, moet u zeker op deze tekenen letten.

Om een volledige diagnose van hyperthyreoïdie te kunnen stellen, zal uw dierenarts bloedonderzoek moeten doen en de schildklierwaarden van uw kat moeten controleren.

Cancer

Hoewel zwaarlijvigheid bij katten meestal in verband wordt gebracht met kanker, kan gewichtsverlies ook een indicator zijn. Bloedarmoede kan ook geassocieerd worden met gewichtsverlies bij aandoeningen zoals kanker. Aangezien katten vatbaar kunnen zijn voor specifieke soorten kanker, zoals sarcoom van de weke delen, plaveiselcelcarcinoom, lymfoom, en een soort bloedkanker, moet u de mening van uw dierenarts hierover inwinnen.

FIV

Als je een zwerfkat van de straat hebt gehaald, is het belangrijk om een paar testen te doen om er zeker van te zijn dat je nieuwe metgezel gezond is. Er zijn veel gevaarlijke dingen voor katten, naast auto’s en parasieten, en één daarvan is het feline immunodeficiëntie virus (FIV). Hoewel vergelijkbaar met HIV, infecteert dit virus alleen katachtigen.

FIV tast het immuunsysteem van de kat aan, wat hen, net als bij mensen, kwetsbaarder maakt als het gaat om andere infecties. Katten die besmet zijn met dit virus vertonen soms jarenlang geen symptomen, totdat ze een ernstige ziekte oplopen.

Recente studies hebben uitgewezen dat katten die besmet zijn met FIV een normale levensduur kunnen hebben, tenzij ze besmet raken met het feline leukemie virus. Besmette katten kunnen een verminderde eetlust, diarree en andere problemen hebben die kunnen leiden tot progressief gewichtsverlies.

Maagdarmkanaal Spijsverteringsziekte

Volgens Dr. Sina Marsilio, een dierenarts in het Gastro-intestinaal Laboratorium aan het Texas A&M College of Veterinary Medicine & Biomedical Sciences, “zijn de meest voorkomende klinische tekenen van spijsverteringsstoornissen bij katten verlies van eetlust, lusteloosheid, braken, en diarree.

Het is ook belangrijk op te merken dat gewichtsverlies bij oudere katten, een veel voorkomend teken is van een maag-darm ziekte. Problemen met kauwen of slikken, die te maken kunnen hebben met het gebit of de slokdarm van de kat, zijn ook tekenen, aldus Marsilio.

Als je kat toegang heeft tot de buitenlucht, kan het zijn dat hij iets schadelijks heeft gegeten, of iets waar hij allergisch voor is. Zuivelproducten en zelfs giftige planten kunnen leiden tot diarree en verlies van eetlust.

Er zijn ook parasieten zoals Giardia, rondwormen, lintwormen, en andere bacteriën die het spijsverteringsstelsel van je kat kunnen aantasten. Zelfs als uw kat een strikt huiskameraad is, kan hij toch een van deze parasieten oplopen van onze buitenschoenen. Daarom is een regelmatige controle door de dierenarts belangrijk, evenals regelmatige antiparasitaire medicatie.

5. Stress, Angst, Of Depressie

Katten kunnen gestrest raken van kleine veranderingen en meestal heeft het te maken met het simpele feit dat ze gewoontedieren zijn. Als er de laatste tijd veranderingen zijn geweest in de omgeving van je kat, wees dan niet verbaasd als je merkt dat hij minder eet en als gevolg daarvan veel magerder wordt.

Een verandering in hun voedingsroutine of het merk van hun voer kan stress veroorzaken. Een vuile kattenbak kan ook bijdragen aan hun ongemak. Als uw katje het type is dat van zijn eenzame momenten geniet, kunnen mensen over de vloer krijgen of verhuizen naar een omgeving waar te veel lawaai is, een negatieve invloed hebben op zijn welzijn.

Als je iemand nieuw in huis hebt, of je hebt een ander huisdier meegebracht om je kat gezelschap te houden terwijl jij aan het werk bent, is dat genoeg om je kat angstig en zelfs depressief te maken.

Aan de andere kant, als je twee katten had die een band hadden en een van hen is overleden, kan dit ook een reden zijn voor je kat om depressief te worden. De symptomen zijn meestal verlies van eetlust, een lethargische toestand. Volgens sommige studies kunnen zelfs gezonde katten zich ziek gedragen wanneer er veranderingen in hun omgeving plaatsvinden.

Ten slotte zou een senior kat ook cognitieve disfunctie kunnen ontwikkelen, ook bekend als dementie. Volgens ASPCA, “cognitieve achteruitgang – aangeduid als feline cognitieve disfunctie, of FCD – treft meer dan 55% van de katten van 11 tot 15 jaar en meer dan 80% van de katten van 16 tot 20 jaar.

Uw senior kat kan gedesoriënteerd raken, stoppen met eten, en gewicht verliezen als gevolg daarvan. Als u drastische veranderingen in de persoonlijkheid van uw kat opmerkt, kan een dierenarts of een kattengedragsdeskundige u helpen om met uw kat om te gaan op een manier waar u allebei baat bij heeft.

Wat te doen als uw kat mager is aan de achterkant?

Als katteneigenaren moeten we proberen oplettend te zijn voor onze liefhebbende haarballen. Ook al kunnen katten heel goed zijn in het verbergen van hun pijn, toch moeten we er doorheen kijken en op zoek gaan naar kleine aanwijzingen die duiden op pijn of ongemak. Misschien spint uw kat de hele tijd, maar dit kan juist een aanwijzing zijn dat uw kat pijn heeft, omdat het de genezing bevordert.

Als je merkt dat je kat mager wordt aan de achterkant, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je katachtige metgezel gezond is!

Bezoek de dierenarts

Elke alarmerende verandering in het uiterlijk en het gedrag van uw kat moet eerst door uw dierenarts worden gecontroleerd. Zelfs een onschuldig lijkende vraag als, waarom is mijn kat dun aan de achterkant, moet serieus behandeld worden. Als u niet zeker bent, kunt u uw dierenarts bellen en hem de situatie uitleggen.

Een goede dierenarts zal u een aantal belangrijke en gedetailleerde vragen stellen over het algemene welzijn van uw kat. Maar omdat katten veel te laat tekenen van een ernstigere aandoening kunnen vertonen, zou het zien dat ze alleen wat gewicht verliezen al voldoende moeten zijn om uw plaatselijke dierenkliniek te bezoeken.

Uw dierenarts moet een grondig lichamelijk onderzoek uitvoeren. Afhankelijk van de conditie van je katje zullen ze wat bloed- en laboratoriumtesten doen. In het geval dat uw kat behandeling nodig heeft, moet u luisteren naar uw dierenarts en zijn instructies opvolgen. Als je niet helemaal zeker bent, kun je een second opinion vragen bij een andere dierenarts.

Het verwaarlozen van jaarlijkse check-ups, vaccinaties en antiparasitaire medicatie kan schadelijk zijn voor de gezondheid van je kat. Hoe ouder ze worden, moeten deze bezoeken misschien nog frequenter worden.

Geef uw kat proteïnerijk en voedingsrijk voedsel

Als uit uw bezoek aan de dierenarts blijkt dat uw kat helemaal gezond is, dan wilt u misschien eens kijken naar het dieet van uw kat. Of uw kat nu superactief is of wat aan de luie kant, voedzaam voer met veel proteïnen is noodzakelijk om uw magere kat weer op gezond gewicht te krijgen.

Natvoer zou ook gunstiger kunnen blijken omdat het veel eiwitten bevat, wat zou moeten helpen de spiermassa van je kat te behouden. In het tijdschrift van de American Veterinary Medical Association, stelt Debra L. Zoran, DVM, Ph.D., DACVIM, dat “katten metabolisch zijn aangepast om bij voorkeur eiwit en vet te gebruiken als energiebronnen”.

Voedingsmiddelen met veel eiwitten, helpen de magere lichaamsmassa (LBM) van uw kat te behouden, zoals blijkt uit sommige onderzoeken. Spieren, botten, ligamenten, organen maken deel uit van de LBM en zij zijn de belangrijkste bron van metabolische activiteit. Deze activiteit ondersteunt vitale acties zoals mobiliteit, immuniteit, en meer.

Uw dierenarts kan ook een specifiek dieet voor uw kat aanbevelen, vooral als ze een bepaalde aandoening hebben of als ze een senior kat zijn. Misschien kunt u kijken naar specifieke merken kattenvoer die geen vulstoffen gebruiken en meer eiwitten bevatten. Je kunt ook met je dierenarts overleggen of je kat calorierijke supplementen nodig heeft.

Maak hun eten smakelijker

Er zijn katten die nogal kieskeurig kunnen zijn als het op eten aankomt en ze geven de voorkeur aan bepaalde smaken. Mijn katten kunnen niet tegen droogvoer dat vis als hoofdbestanddeel heeft, en worden gek van kip. Vreemd genoeg, als het op natvoer aankomt, is het net andersom. Blikvoer in de vorm van paté of muis, is ook een grote nee voor ze, maar als er saus bij zit, dan kunnen ze er niet genoeg van krijgen!

Misschien kun je de smaak van het voer van je katje verbeteren door wat tonijnwater in de mix te doen. Kook wat verse kip of rundvlees en gebruik ook kleine porties als traktatie. In de zomer kun je het voer koud in de koelkast bewaren, wat je katje misschien niet alleen lekker, maar ook verfrissend vindt.

Experimenteer met textuur, smaak en consistentie. Misschien geeft je katje de voorkeur aan kleine porties een paar keer per dag in plaats van één. Aangezien natvoer de neiging heeft snel uit te drogen, kan deze methode uw kat helpen de hele dag van verse porties te genieten. Voor kattenouders die de halve dag weg zijn, lijkt dit een onmogelijke taak. Dat is wanneer een automatische voederautomaat in het spel komt.

Houd uw huisdier gehydrateerd

Zorg ervoor dat uw kat altijd voldoende water in de buurt heeft, zodat ze het op elk moment kunnen drinken. Ik stel voor dat je het waterbakje uit de buurt van het voedsel houdt, omdat ze dan terughoudend kunnen zijn om te drinken. Katten in de wildernis zouden niet naast een waterbron eten om besmetting te voorkomen.

Water is de belangrijkste bron van hydratatie voor een kat. Natvoer kan uw kat ook helpen om gehydrateerd te blijven, in tegenstelling tot droogvoer. Maar naast voedsel en water zijn er nog een paar dingen die u kunt toevoegen aan de hydratatieroutine van uw kat.

Een bottenbouillon zou uw kat gehydrateerd kunnen houden, terwijl het ook heilzame voedingsstoffen aan hun dieet toevoegt. Dit betekent niet dat ze geen gewoon water nodig hebben natuurlijk. Op warme zomerdagen kun je de bottenbouillon in blokjes invriezen en aan je kat geven als een verfrissende traktatie.

Tot slot zou een beetje tonijnwater, zoals eerder genoemd, ze ook kunnen helpen meer van hun eten te genieten als het gemengd is in of zelfs in hun water. Natuurlijk is het niet iets waar je mee moet overdrijven, maar zie het in plaats daarvan als een traktatie om je kat gelukkig te maken en extra gehydrateerd. Vermijd tonijn die in olie bewaard wordt en let op het zoutgehalte, dan komt alles in orde!

Afsluitende gedachten

Als het op kattenverzorging aankomt, zijn er zoveel vragen die we ons kunnen stellen. Waarom is mijn kat dun aan de achterkant, zou er wel eens één van kunnen zijn! En dat is goed, want dat betekent dat u een oplettende en zorgzame kattenouder bent.

De volgende stap zou zijn om je kitty naar de dierenarts te brengen en al hun behoeften te verzorgen om dit mysterie op te lossen. En als je dit gedeelte helemaal vanaf het begin hebt bereikt, dan weet ik zeker dat je dat gaat doen.

Vertel ons nu, heb je jezelf of je dierenarts ooit afgevraagd, waarom is mijn kat dun aan de achterkant? Zo ja, wat heeft uw dierenarts u verteld en wat heeft u gedaan om het achterwerk van uw kat weer te laten knallen?