Waarom houden katten van vochtige handdoeken? Wat je moet weten!


Katten kunnen kieskeurig zijn en hebben de neiging om veel dingen niet leuk te vinden waar we graag mee omgaan, zoals nieuw speelgoed en bedden. Veel katten zouden liever spelen met of slapen in een kartonnen doos! Het is dus misschien geen verrassing dat uw kat reageert op een vochtige handdoek die u net hebt gebruikt. Sommige katten zijn dol op de vochtige handdoeken van hun baasje en zoeken ze op wanneer dat maar mogelijk is. Waarom is dat? Er zijn een paar goede redenen om hierover na te denken. Dit is wat u moet weten.

kat + lijnverdeler

Uw kat geniet van uw geur

Een van de grootste redenen waarom je kat op je vochtige handdoek zou willen liggen, is omdat ze van je geur houden. Wanneer je je afdroogt na een douche of je handen afveegt om welke reden dan ook, laat je wat van je geur achter op de handdoek die je hebt gebruikt. Uw kat kent uw geur goed, dus hij zal niet aarzelen om in de buurt te komen als hij uw geur op uw handdoek ruikt.

Je kunt zien dat je kat je geur lekker vindt als ze met hun lichaam liefdevol over je pas vochtige handdoek wrijven. Als je niet wilt dat je kat zich na het douchen over je vochtige handdoek wrijft, hang hem dan ergens op waar ze er niet bij kunnen. Zodra de handdoek droog is, zou hij niet meer zo aantrekkelijk moeten zijn voor uw katachtige familielid.

kat ligt op een groene handdoek
Image Credit: Danica Stradecke, Unsplash

Uw kat wil afkoelen

Een andere reden waarom je je kat op een vochtige handdoek zou kunnen zien liggen, is om zichzelf af te koelen. De vochtigheid kan helpen om de vacht van uw kat af te koelen en hun lichaamstemperatuur te verlagen op een hete zomerdag. Dus, als je kat het warm heeft, kan hij proberen een vochtige handdoek in de keuken of badkamer te pakken te krijgen en zijn lichaam eraan bloot te stellen.

Om je kat te helpen afkoelen tijdens de zomermaanden zonder dat je favoriete handdoeken helemaal harig worden, kun je een oude doek of t-shirt halen (als je thuis niets voorhanden hebt, kijk dan eens bij een plaatselijke kringloopwinkel), maak die vochtig en geef je kat er toegang toe in de badkuip of douchecabine. Ze zullen waarschijnlijk genieten van de vochtigheid en de vochtige handdoeken, die u liever schoon houdt, met rust laten.

Je kat wil gewoon bij je in de buurt zijn

Soms wil uw kat gewoon bij u in de buurt zijn en ploft hij neer op de vochtige handdoek die u net van uw hoofd hebt gehaald toen u zich klaarmaakte voor de dag. Als dit regelmatig gebeurt, probeer dan een draagbaar kattenbedje in de buurt te zetten en uw handdoek onmiddellijk op te hangen. De kans is groot dat je kat in het bedje springt en zo bij je komt zitten, net zoals hij zou doen als hij op je vochtige handdoek zou liggen.

toyger kitten gewikkeld in een handdoek
Beeldkrediet: stockelements, Shutterstock

Hoe je voordeel kunt halen uit de liefde van je kat voor vochtige handdoeken

Er zijn een paar voordelen van het hebben van een kat die van vochtige handdoeken houdt. Ten eerste kun je een vochtige handdoek gebruiken om je kat schoon te maken door hem tegen zijn vacht aan te wrijven. Een snelle wrijfbeurt met een vochtige handdoek een paar keer per week kan helpen om de vacht van uw kat schoon en ongerept te houden. Een ander voordeel van het hebben van een kat die van vochtige handdoeken houdt, is dat ze weten hoe ze koel en gehydrateerd kunnen blijven op warme dagen wanneer ze toegang hebben tot dergelijke handdoeken.

3 katten gezichtsverdeler

Veel katten houden van vochtige handdoeken. Blootstelling aan een vochtige handdoek zou geen bedreiging voor uw kat moeten zijn, maar het kan een ongemak voor u zijn omdat er kattenhaar achterblijft. Gelukkig is het gewoon een kwestie van uw vochtige handdoek ophangen om te voorkomen dat uw kat er toegang toe krijgt als u dat niet wilt.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: NYU Studio, Shutterstock