Waarom graaft mijn kat onder dekens? 7 veel voorkomende redenen

Kitties hebben een aantal behoorlijk interessante maniertjes. Ze doen altijd wat eigenzinnig gedrag dat we als mensen nauwelijks kunnen begrijpen. Als je een kat hebt die graag onder je dekens tunnelt of weeft, vraag je je misschien af wat dit zou veroorzaken – omdat het ronduit goofy is.

Verschillende factoren spelen hier een rol, maar het is waarschijnlijk gewoon kattenvoorkeur. Laten we enkele redenen bespreken waarom het je kat meer zou kunnen aanspreken.

Kattenkogelverdeler 1De 7 redenen waarom uw kat zich indekens graaft

Elke katachtige is uniek en anders. En de redenen waarom ze zich in je dekens ingraven, kunnen dagelijks variëren. Maar hier zijn zeven van de meest algemene redenen die we kunnen bedenken die het dekken.

1. “Bush Dweller” Instinct

We weten het. Het is moeilijk voor te stellen dat de mollige spinnende kat naast je hoopt op snacks die als een onverschrokken leeuwin op jacht is. Het mooie kleine zakje op zijn buik en verzoeken om kinwrijven komen niet echt overeen met hun wrede wilde voorouders.

Dit struikinstinct helpt uw kat echter om zich beschermd en uit het zicht te voelen. In het wild zou dit bescherming tegen roofdieren zijn en een manier om prooien te besluipen. Dus hoewel ze deze praktijken niet meer gebruiken om te overleven, zit het nog steeds ingebakken in het DNA.

kat met wollen deken
Afbeelding Credit: Dimhou, Pixabay
thematische pauze

2. Veiligheid

Soms graven katten graag in dekens om dezelfde reden als wij, om een gevoel van veiligheid te creëren. Niets voelt zo gezellig als volledig omringd te zijn door comfortabele dekens.

Bovendien ziet je kat dat je dit doet, waardoor hij het gevoel heeft dat hij knus wil zijn als een insect in een tapijt met zijn favoriete persoon.

kat slapen op deken
Afbeelding Credit: Tina Hauglie, Flickr
thematische pauze

3. Gemak

Sommige katten hebben gewoon strikte voorkeuren als het gaat om dutten. Als uw kat dol is op het comfort van knuffelen in dekens, merkt u misschien dat hij dit doet in uw bed, zijn bed en op verschillende plaatsen in het huis.

Dit soort katten houden er waarschijnlijk ook absoluut van om zich te verstoppen in kattengrotten of appartementen. Er is iets aan ingesloten zijn waardoor katten zich ontspannen voelen.

kat met deken
Afbeelding Credit: ajcespedes, Pixabay
thematische pauze

4. Speelsheid

Sommige katten willen zich misschien in dekens graven en gewoon naar buiten komen en iets aanvallen. Je ziet misschien katten die onder tapijten, dekens en andere stoffen in je huis klimmen om eruit te longeren wanneer ze een tegemoetkomend feest zien.

Ze kunnen dit ook gebruiken als een techniek om andere katten aan te moedigen om met hen te spelen. Het is een manier om zich uit het zicht te verbergen, waar ze denken dat ze heel stiekem zijn, klaar om een nietsvermoedend slachtoffer aan te vallen.

Onder de deken
Afbeelding credit door: dassel, pixabay
thematische pauze

5. Angst

U kent uw kat als geen ander. Je bent je bewust van al hun persoonlijkheidskenmerken. Als uw kat rent om in de deken te graven voor een toevluchtsoord, kan dit angstgerelateerd zijn.

Als ze een beetje schichtig of ongemakkelijk zijn met snelle bewegingen, harde geluiden of nieuwe omgevingen, proberen ze waarschijnlijk comfort te vinden.

Als er iets in huis gebeurt dat je kat bang maakt, zoiets luid als een stofzuiger, tot zoiets vreemds als een nieuwe geur op je kleding. Ze kunnen naar de deken rennen om dekking te zoeken. De meeste angst is eenvoudig te behandelen door de omgeving aan te passen.

Het creëren van een rustige, vredige, serene plek voor uw kat om naar huis te bellen is van cruciaal belang. In een druk huishouden zit het soms gewoon niet in de kaarten om je kat die rustige ruimte te geven.

In bepaalde omstandigheden, en afhankelijk van de ernst, kan uw dierenarts een pil of andere medicatie voorschrijven om de effecten van angst te verminderen.

zwarte kat met breakaway kraag
Afbeelding Credit: Graziegranata, Shutterstock
thematische pauze

6. Textuur

Je kat kan een absolute textuur-duivel zijn. Sommige katten genieten van het gevoel van bepaalde stoffen op hun vacht en huid. Dus als uw kat de voorkeur lijkt te geven aan een bepaald materiaal, kan het heel goed gebaseerd zijn op niets meer dan de stof zelf.

Kat likken
Afbeelding Credit: GitanasD, Shutterstock
thematische pauze

7. Ziekte

Soms proberen katten zichzelf te isoleren als ze zich niet het warmst voelen. Als je kat dit plotseling is gaan doen en het lijkt erop dat hij vandaag probeert te ontsnappen aan de normale dag, is het misschien tijd om te make die afspraak met de dierenarts.

Katten zijn extreem goed in het verbergen van tekenen van ziekte, dus hoewel dit misschien niet al te veel alarm slaat, kan het nog steeds aanzienlijke gevolgen hebben als je het negeert. Wanneer u uw afspraak maakt, probeer dan een mentaal logboek of een kleine lijst met notities bij te houden over andere gedragsveranderingen of fysieke symptomen die u hebt opgemerkt.

Soms kan het iets ongelooflijk eenvoudigs zijn en andere keren kan het verschrikkelijk zijn. Het krijgen van de juiste tests kan veel van die stress voor u verlichten en het gedrag beter uitleggen als het problematisch lijkt.

kat op de grond met kleding
Afbeelding Credit: Pxhere

Kattenkogelverdeler 1Laatste gedachten

Als je aan het einde van deze lijst komt en erachter komt dat je kat gewoon een dekenliefhebber is, kun je proberen online naar zijn eigen deken te zoeken. Als je kat de voorkeur geeft aan een bepaald soort stof, zal dat je zoektocht veel helpen.

Maar als u denkt dat dit iets ernstiger is, is het misschien in het belang van uw kat om een snelle controle te krijgen om er zeker van te zijn dat zijn gezondheid een goede reputatie heeft.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Irina Kozorog, Shutterstock