Waarom doen katten bunny kick? 3 veel voorkomende redenen

Als je minstens 24 uur een kat hebt gehad, begrijp je waarschijnlijk al de kracht van de konijnenschop. Het is schattig als katten konijntjes schoppen speelgoed, maar het is niet zo schattig als het speelgoed je arm en hand wordt.

Alle katten bunny schoppen, en het is slechts een kwestie van tijd voordat je kat zijn krachtige achterpoten tegen je gebruikt. Meestal is het niets persoonlijks. Maar waarom doen katten het?

Nou, dat is wat we je hier vertellen. Er zijn drie belangrijke redenen waarom, en we laten u weten hoe u schade aan uw armen en handen in de toekomst kunt voorkomen.

divider-catclaw1

De 3 veel voorkomende redenen waarom Cats Bunny Kick

1. Zelfverdediging

catfighting
Afbeelding Credit: rihaij, Pixabay

Katachtigen zijn net zo goed prooien als roofdieren. Een dikke huid en een primordiale buidel beschermen hun buik tijdens een aanval, maar soms is dat niet genoeg. De krachtige achterpoten en scherpe klauwen van een kat stuwen roofdieren weg van hun lichaam, waardoor katten de kans krijgen om te vechten of te rennen.

Zelfs als je met je kat speelt, slaan deze instincten toe. Het is hetzelfde als wanneer je je buik bedekt met je armen ter bescherming. Jij kunt er niets aan doen, en je kat ook niet.

thematische pauze

2. Stimulatie

Als je ooit tegen je zin bent gekieteld, weet je hoe overstimulatie kan resulteren in een paar klappen en krassen. Elke keer dat u huisdieren of buikkietels aanbiedt, steekt u energie in uw kat, waardoor overstimulatie ontstaat. Snelle vuur bunny kicks zijn hier een natuurlijke reactie op.

thematische pauze

3. De Jacht

catfight
Afbeelding Credit: rihaij, Pixabay

Zou een kat een roofdier zijn zonder de jacht? Waarschijnlijk niet! Katten gebruiken hun konijnenschoppen niet alleen om roofdieren af te weren, maar ook om hun lunch te doden. Dit komt niet zo vaak voor bij kleinere prooien, zoals knaagdieren en vogels, omdat de klauwen en tanden het meeste werk doen. Toch konden grotere prooien, zoals konijnen en eekhoorns, ongetwijfeld de toorn van de konijnenschop voelen.

Elke keer dat je met je kat speelt, activeer je het natuurlijke jachtinstinct, dus je kat zal een konijnenschop geven om de “prooi” aan te vallen, die toevallig jij bent!

Kattenkogelverdeler 1Moet ik me door mijn kattenkonijn laten schoppen?

Je moet je kat ontmoedigen om je zoveel mogelijk te schoppen. Op het eerste gezicht lijkt het onschadelijk (minus de krassen op je arm en hand). Maar na verloop van tijd leert je kat dat handen oké zijn om te jagen en aan te vallen. Het zullen ook niet alleen je handen zijn. Iedereen is handen worden prooi.

We willen geen agressief gedrag bij onze katten aanmoedigen, dus het is het beste om konijnenschoppen te voorkomen voordat ze zich voordoen. Dit betekent natuurlijk niet dat je niet met je kat kunt spelen. Het betekent gewoon dat je de manier waarop je met je kat speelt verandert.

Weersta buikkietels

De meest voorkomende reden dat katten bunny hun eigenaren schoppen is buik kriebels. Het is moeilijk om de donzige buik te weerstaan, vooral wanneer katten gewillig op hun rug rollen. Het is een teken van liefde en respect, maar dit betekent niet dat het een uitnodiging is om de buik te kietelen. Weersta de kracht van de buik en je zult de kracht van de trap vermijden.

katteneigenaar buik wrijft over haar kat
Afbeelding Credit: Anna Hoychuk, Shutterstock

Gebruik speelgoed

Het gebruik van speelgoed is de beste manier om blessures te voorkomen tijdens het spelen met je kat. Geef je kat een speeltje dat de jacht zo natuurlijk mogelijk nabootst, zoals pluche muizen of verenspeelgoed. Kattenspeeltijd bootst de jacht na, dus je kat heeft klauwen uit, klaar om te springen.

Leer kattenlichaamstaal

Het leren van lichaamstaal van katten is een groot deel van kattenbezit. Katten communiceren hun wensen en verlangens meestal meer door middel van lichaamstaal dan vocalisaties. Als je kat iets niet leuk vindt, geeft het je een waarschuwingssignaal. Sommige gedragingen komen vaak voor bij alle katten en sommige zijn uniek voor uw kat.

Kijken naar de staart is een geweldige manier om de stemming van je kat te observeren. Een snelle, kloppende staart is altijd een teken van woede. Soms keert een kat je de rug toe om je af te sluiten. Korte verzorgingssessies zijn een ander teken dat de grens is overschreden. Stop dus met het aanraken van je kat en geef hem wat ruimte als je een van deze tekenen opmerkt. Je kat zal je laten zien wanneer hij weer klaar is om te spelen.

katteneigenaar die buiten over de buik van haar kat wrijft
Afbeelding Credit: DebraCarr, Shutterstock

Hoe Bunny Kicks te stoppen in het midden van een speelsessie

Als je al aan het spelen bent en je kat heeft je arm in een bunny-kick arm slot, dan kun je het volgende doen:

De meeste eigenaren reageren door hun arm naar achteren te trekken of hun kat van hun arm te wrikken, maar dit resulteert alleen in more arm krabt en waarschijnlijk een boze kat. Probeer dit te vermijden als je kunt.  Stop in plaats daarvan met het aanraken van je kat en geef een verbale aanwijzing. Dit kan een “tss tss tss” of een “ah ah ah“— alles wat je kat vertelt dat de speelsessie te ver is gegaan.

Pak een speeltje (of een ander voorwerp dat je kat leuk vindt) om het af te leiden. Uw kat moet zijn greep uit uw arm verwijderen.

divider-catclaw1Conclusie

Katten zijn natuurlijke jagers en reageren vaak op een roofzuchtige manier, ongeacht of ze blij of boos zijn. Ze willen je geen pijn doen, maar katten kunnen er ook niets aan doen.

De beste manier om bunny kicks te voorkomen is om te voorkomen dat je met je handen speelt. Gebruik een speeltje dat is ontworpen om het natuurlijke jachtinstinct van je kat te stimuleren. Je kat zal het geweldig vinden en je zult nog meer genieten van het spelen met je kat.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: rock-the-stock, Shutterstock