Vlooienmiddel kat kopen ? Wat is het beste middel tegen vlooien

Een kat in het nauw maakt vreemde sprongen, een kat met vlooien trouwens ook. Als je merkt dat jouw kat plotseling springt alsof deze aangevallen wordt door een onzichtbaar fenomeen, dan is de kans groot dat je kat gebeten werd door een vlo. Deze parasieten nestelen zich met name aan de achterzijde van het lichaam en rond de staart. Je merkt dat je huisdier zichzelf bovenmatig zal gaan likken en ook gaan bijten. Op deze pagina vind je de vijf beste vlooienmiddelen voor katten en informatie over het gebruik van deze producten.

Beste vlooienmiddelen voor katten in 2021

Ze gedijen met name goed op dieren met een vacht of veren, naast verschillende soorten vogels en honden vallen katten ook vaak ten prooi aan deze parasieten. Ze zijn tussen 1 en 3 millimeter lang waarmee ze met het blote oog zichtbaar zijn. Met onderstaande producten kun je ze een halt toeroepen.

Seresto Teken- en Vlooienband – Anti tekenmiddel – Kat – 38 cm

Seresto Teken- en Vlooienband - Anti tekenmiddel - Kat - 38 cm

Bekijk de dagprijs

Seresto is een innovatieve halsband tegen vlooien en teken bij honden en katten. Behandeling en preventie van vlooienbesmettingen gedurende 7 tot 8 maanden. De werkzaamheid tegen vlooien start onmiddellijk na het aanbrengen van de halsband. Seresto heeft een persisterende acaricide (dodelijke) doeltreffendheid tegen tekenbesmettingen (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) en afwerende (anti-voedende) doeltreffendheid tegen tekenbesmettingen (Ixodes ricinus, Rhipicephalus) gedurende 8 maanden. De preventie van besmettingen met nieuwe teken start binnen de twee dagen na het aanbrengen van de halsband.

Vlooienkam Kat

Vlooienkam Kat

Bekijk de dagprijs

Een vlooienkam voor de kat of hond met een lange handgreep, zodat uw goed door de vacht heen kunt kammen. Met deze vlooienkam kunt de vlooien uit de vacht van uw hond of kat kammen. Ook kunt u hiermee controleren of uw hond of kat wel of geen vlooien heeft.

ECOstyle VloVrij Omgevingsspray – Vlooienbestrijding

ECOstyle VloVrij Omgevingsspray - Vlooienbestrijding

Bekijk de dagprijs

Meer dan 90% van de vlooienaantasting bevindt zich in de leefomgeving van de hond of kat. VloVrij omgevingspray doodt ook de eitjes en de larven van de vlo. De natuurlijke ingediënten tasten het uitwendige skelet van de insecten aan. Ze doorbreken de levenscyclus eitje-larve-pop-vlo. Met ECOstyle VloVrij omgevingsspray wordt op een volkomen veilige manier de plaag bestreden. Je hoeft na behandeling het vertrek niet te verlaten. De spuitbus is gevuld met natuurlijke lucht. Het product heeft een nawerking van 3 tot 6 weken. Samen met VloVrij op het dier, Vlovrij shampoo en de VloVrij vlooiendruppels, zorgt VloVrij omgevingsspray middels het Vlovrij 5-Stappenplan voor een effectieve aanpak van de vlooienplaag!

JC. Teken- en Vlooienband Kat – Alle Maten – Anti Vlooien voor Katten

JC. Teken- en Vlooienband Kat - Alle Maten - Anti Vlooien voor Katten

Bekijk de dagprijs

De JC vlooienband is de enige halsband die je kat en daardoor ook je huis gedurende 8 maanden 24/7 op een natuurlijke manier volledig beschermd tegen vlooien, teken en ander ongedierte zonder onaangename geuren. Je kunt de halsband op maat afknippen, waardoor die geschikt is voor elke kat. Gun je kat een rustig leven zonder al dat gejeuk!

 • Bescherming tegen Vlooien en ander Ongedierte
 • Werkt 8 Maanden
 • Makkelijk om aan te Brengen
 • Voor alle Katten
 • Diervriendelijk
 • Geen onaangename Geuren
 • 100% Natuurlijk Product
 • Geen Chemicaliën of Gifstoffen
 • Waterbestendig
 • Verstelbaar / Knipbaar

Frontline Spray Anti vlooienmiddel en tekenmiddel

Frontline Spray Anti vlooienmiddel en tekenmiddel

Bekijk de dagprijs

FRONTLINE Spray® doodt vlooien, teken en bijtende luizen.

HGX spray tegen vlooien – 400ml – snel en effectief

HGX spray tegen vlooien - 400ml - snel en effectief

Bekijk de dagprijs

Voor een goede werking tegen de vlooien is een zekere inwerkingsduur gewenst. Sla daarom bij het schoonmaken van het huis de behandelde plaatsen zoveel mogelijk over

Bolfo Gold Kat 80

Bolfo Gold Kat 80 - Anti vlooienmiddel

Bekijk de dagprijs

Als je een kat hebt van vier kilo of zwaarder dan kun je met deze druppels vlooien tegengaan. Aanbrengen gaat eenvoudig met een pipet waarmee je de druppels tussen de schouderbladen aanbrengt. Bolfo Gold Kat 80 is een compleet pakket met acht pipetten wat met name interessant is als je meerdere katten in huis hebt. Ervaringen lopen uiteen, sommige kopers merken op dat de vlooien resistent lijken te zijn terwijl andere klanten juist wel goede ervaringen hebben met dit product.

Kenmerken:

 • Verpakking: 1 doos, 8 stuks
 • Inhoud: 4 x 0,8 ml

Frontline Spot

Frontline Spot

Bekijk de dagprijs

Dit vlooienmiddel voor katten is geschikt voor katten tussen één en vier kilo lichaamsgewicht. Je neemt een pipet en brengt enkele druppels op de huid van de nek aan. Hiervoor moet je de nekharen aan de kant strijken. Als er druppels Frontline Spot op stoelen of banken terechtkomen dien je deze direct te verwijderen want ze kunnen zichtbare sporen achterlaten.

Kenmerken:

 • Verpakking: 1 doos, 6 stuks
 • Inhoud: 0,5 ml

Bayer Bolfo Gold 80 Anti Vlooienmiddel

Bayer Bolfo Gold 80 Anti Vlooienmiddel

Bekijk de dagprijs

Met dit pak vlooiendruppels kun je bijna vier maanden vooruit. Er zijn vier pipetten die ieder jouw kat voor vier weken bescherming bieden. Het aanbrengen van Bayer Bolfo Gold 80 Anti Vlooienmiddel is eenvoudig dankzij het pipet systeem. De druppels hebben een geur die opvalt. Om ervoor te zorgen dat je kat niet tegenstribbelt kun je deze afleiden door bijvoorbeeld een snack aan te bieden.

Kenmerken:

 • Verpakking: 1 doos, 4 stuks
 • Inhoud: 3,2 ml

Advantage 40 Vlooiendruppels Kat tot 4 kilo

Advantage 40 Vlooiendruppels Kat tot 4 kilo

Bekijk de dagprijs

Waar veel vlooienmiddelen voor katten ongeveer vier weken werkzaam zijn haalt Advantage 40 Vlooiendruppels Kat tot 4 kilo ongeveer drie tot vier weken. Iets korter dus, de prijs ligt weer wat lager dan gemiddeld en komt daarmee toch voordelig uit. Als je een kat hebt van vier kilo lichaamsgewicht of minder dan kan dit een goede oplossing zijn.

Kenmerken:

 • Verpakking: 1 doos, 4 stuks
 • Inhoud: 0,4 ml

Beaphar DIMETHIcare Line-On Kat

Beaphar DIMETHIcare Line-On Kat

Bekijk de dagprijs

De samenstelling van dit product wijkt af ten opzichte van producten die vlooien doden. Dit katten vlooienmiddel dood vlooien niet maar verlamt de gewrichten. Zo kunnen ze niet meer bewegen en schade toebrengen. Beaphar DIMETHIcare Line-On Kat bevat geen insecticiden en zal daarmee een veilige optie zijn. Daarnaast bevatten de druppels ook aloë vera wat de huid verzacht. De werking is 8 tot 10 dagen, om de omgeving vrij te houden van vlooieneitjes heb je een extra product nodig.

Kenmerken:

 • Verpakking: 1 doos, 6 stuks
 • Inhoud: 6 x 1ml

Dit moet je weten bij een vlooienmiddel voor je kat kopen

Vlooien behoren tot de gevleugelde insecten. Ze kunnen overigens niet vliegen, ze hebben niet eens vleugels. Dit kenmerk is in de loop der tijd namelijk verdwenen in het DNA. Ze kunnen wel goed springen trouwens, zo kunnen ze snel overstappen van de ene op de andere gastheer of -vrouw. Het zijn bloedparasieten die gewervelde dieren nodig hebben om te overleven en zich voort te planten.

Hoe verspreiden vlooien zich?

Hoewel ze niet kunnen vliegen kunnen ze springen als de beste. Er zijn duizenden soorten vlooien die zich nestelen op verschillende dieren. Bij katten zullen vlooien in de vacht van het dier eitjes leggen. Deze eitjes kunnen maandenlang in leven blijven zonder in aanraking te komen met dieren, ze kunnen dus ook geduldig wachten in een kattenmand. Bij de juiste omgevingstemperatuur zullen de vlooieneitjes uitkomen. Larven leven pakweg drie weken waarna ze verder ontwikkelen tot vlo. Een kat schoon houden is daarmee niet voldoende, je moet echt de hele woning schoon houden en vrij van eitjes. Er zijn diverse soorten vlooienmiddel voor je kat verkrijgbaar die naast de vlooien ook larves kunnen doden.

Heeft jouw kat vlooien?

Vlooien zijn groot genoeg om met het blote oog waar te nemen, al zal dit niet altijd lukken. De kleur van de vacht speelt een rol en je moet scherp zicht hebben om vloeien van pakweg een millimeter te vinden. Toch zijn er diverse kenmerken die je kat kan vertonen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van kattenvlooien waaronder vreemd gedrag en kale plekken.

Door het likken, krabben en bijten kunnen er na verloop van tijd kale plekken ontstaan. De huid kan ook open wondjes en korstjes krijgen waardoor de kans op infecties ook hoger wordt. Daarom is het goed om bij aanwezigheid van vlooien snel te handelen en bij voorkeur preventieve maatregelen te nemen. Kijk bij katten vlooienmiddelen altijd goed hoe je ze toe moet dienen en wanneer het niet verantwoord is.

Niet alle katten reageren even sterk op de aanwezigheid van vlooien. Hoewel het natuurlijk voor het dier prettig is als vlooienbeten weinig klachten veroorzaken kan het zo langer duren voordat je als eigenaar merkt dat er iets niet in orde is. Als het vlooienseizoen aanbreekt let dan extra nauwkeurig op je kat. Hoewel kattenvlooien het jaar rond kunnen voorkomen zullen ze zich met name in warme perioden laten zien.

Gebruik een vlooienkam

Met een speciale vlooienkam kun je snel vlooien lokaliseren in de vacht. Het voornaamste verschil met een normale borstel is dat een vlooienkam voorzien is van zeer fijne tanden waar de haren doorheen gaan. Je kamt nauwkeurig de vacht met lange halen, steeds een stukje verder op het lichaam. Controleer bij iedere haal of er vlooien op de kam zijn achtergebleven voordat je weer opnieuw kamt. Als je zand aantreft is dat geen probleem, als er echter uitwerpselen van vlooien naar boven komen dan weet je dat het foute boel is. Als je niet kunt zien of het zand of poep betreft leg je wat korrels op een vochtig vel keukenpapier. Zand blijft intact terwijl vlooienpoep rood uitloopt.

Hebben alle katten last van vlooien?

In principe kunnen alle katten last hebben van vlooien, al zijn er uiteraard wel katten die meer last hebben van deze parasieten dan andere katten. Als jouw huisdier nooit buiten komt dan ligt het risico lager, komt je kat vaak buiten en in aanraking met soortgenoten dan zal de kans dat jouw huisdier vroeg of laat besmet wordt groter zijn. Uiteindelijk kan iedere kat vlooien krijgen, het is daarom voor alle eigenaren van belang om een vlooienmiddel voor je kat in huis te halen.

Daarom heb je een vlooienmiddel voor katten nodig

Je weet nu wat vlooien zijn en waar ze vandaan komen. Laten we even de voornaamste redenen om een katten vlooienmiddel te kopen op een rij zetten:

 • De jeuk die vlooien veroorzaken kunnen een kat veel stress en onrust bezorgen.
 • De kat zal proberen met likken, krabben en bijten de pijn proberen te verzachten wat juist voor meer aandoeningen kan zorgen.
 • Open wondjes verhogen het risico op infecties.
 • Kattenvlooien kunnen overspringen op mensen en ook bij ons jeuk veroorzaken.
 • Vlooien kunnen dragers zijn van andere parasieten die weer eitjes van lintwormen op zich dragen. Omdat katten zichzelf likken kunnen deze eitjes in het lichaam komen en zich ontwikkelen tot lintworm in de darmen. Deze lintwormen kunnen ook overslaan op mensen.

Vlooien zijn in staat om zichzelf in hoog tempo te vermeerderen waardoor een vlooienplaag zich snel kan uitbreiden. Preventief handelen is het beste, als je te laat bent dan zul je zowel de kat als de omgeving zo snel mogelijk vrij moeten maken van vlooien, larven en eitjes.

Welk vlooienmiddel is het beste voor jouw kat?

Wat is het beste katten vlooienmiddel? Dat lijkt een eenvoudige vraag, toch is een antwoord niet zo eenvoudig te geven. In veel gevallen is de methode met pipet en druppels effectief en goed uitvoerbaar. Je neemt de pipet, zuigt druppels op uit het flesje die je door te knijpen direct op de huid achter in de nek aanbrengt. Katten kunnen daar niet likken waardoor het middel zich kan verspreiden over het lichaam. Er ontstaat dan een heel dun laagje dat vlooien dood voordat ze zich kunnen voeden. Dat betekent minder jeuk voor de kat en minder kans op voortplanting.

Naast druppelen is het ook mogelijk om een pil tegen vlooien toe te dienen, een inwendige oplossing dus. De voornaamste uitdaging hierbij is een kat een pil geven, dat laten veel katten niet toe. Een vlooienband is ook minder goed bereikbaar voor een kat, je hoeft niet bang te zijn dat ze hier aan likken. Het bandje moet strak genoeg zitten zonder af te knellen, niet alle katten vinden dit soort vlooienbandjes even prettig om te dragen. Als ze proberen het bandje te verwijderen dan kan het gif op de klauwtjes terechtkomen wat gevaarlijk kan zijn.

Het is een kwestie van uitproberen, gelukkig zijn er meerdere vlooienmiddelen voor katten om uit te kiezen. Je kunt ervoor kiezen het jaar rond anti-vlooien middelen te gebruiken, met name bij katten die regelmatig buiten komen kan dit problemen helpen te voorkomen. Anderzijds is het wellicht niet verantwoord om altijd gif in de buurt van je kat te hebben, bij vragen kun je eerst contact opnemen met de dierenarts.

Vlooienmiddel voor katten kopen

Parasieten zijn dieren die alleen iets van een ander dier willen afnemen en geen gunstig effect hebben op de gastheer- of vrouw. Vlooien zijn nare beestjes die vaak voorkomen bij katten en honden en ze het leven zuur kunnen maken. Als je meerdere huisdieren in huis hebt die gevoelig zijn voor vlooien behandel ze dan ook. Bij katten vlooienmiddelen kun je kiezen uit meerdere oplossingen, van pipet tot aan vlooienband. Kies een veilig en verantwoord product dat effectief is tegen vlooien, op deze pagina kun je een aantal suggesties vinden. Lees ook de ervaringen van klanten, die kunnen je extra informatie bieden naast de omschrijving van het product.