Tuxedo Ragdoll Cat – Bestaat Er Zoiets?

Als kattenras staan Ragdoll-katten bekend als volgzame en vriendelijke katten die graag in de buurt van mensen zijn. Ze staan bekend om hun prachtige blauwe ogen, grote formaat en lange vacht. Maar bestaat er zoiets als een Tuxedo Ragdoll Cat? Laten we het uitzoeken!

Wat is het Tuxedo Kattenpatroon?

De smokingkat is een zwart-wit vachtpatroon dat bij veel verschillende kattenrassen voorkomt. Dit patroon wordt veroorzaakt door de interactie van twee genen en kan in intensiteit variëren van een paar kleine witte vlekken tot bijna volledig witte vacht. Hoewel het smokingpatroon het vaakst wordt gezien bij mannelijke katten, kunnen vrouwtjes ook worden beïnvloed. De naam voor dit patroon komt van de smoking-achtige zwart-witte jas die door veel mannen wordt gedragen voor formele gelegenheden.

Smoking Kat

Kunnen Ragdolls het smokingpatroon hebben?

Technisch gezien ja, je kunt een Tuxedo Ragdoll Cat hebben, MAAR ze worden niet erkend als een raszuivere Ragdoll door de verschillende kattenverenigingen, waaronder The International Cat Association en de Cat Fanciers Association. Dit betekent dat uw fokker u geen papierwerk kan geven waarin staat dat ze een raszuivere Ragdoll-kat zijn en dat u ze niet kunt invoeren in kattenshows.


Wat zijn de officiële Ragdoll Cat kleuren en patronen?

De drie officieel erkende patronen van de Ragdoll zijn:

  • Bicolor – een omgekeerd v-masker markering op het gezicht.
  • Colorpoint – de oren, poten, gezicht en staart zijn allemaal gekleurd en de rest van het lichaam vacht een crèmekleur.
  • Mitted – Zoals met colorpoint, maar hun poten en kin hebben witte ‘mitts’. De mitted Ragdoll heeft ook een buikstreep die van hun kin naar hun geslachtsdelen loopt.

Een lynx en tortie Ragdoll kunnen in een van deze officiële patronen voorkomen.

Traditionele Ragdoll-katten zijn officieel erkend om in verschillende kleuren te komen:

  • Seal – de ledematen (neus, oren, staart en poten) zijn donkerbruin en hun lichaam een crèmekleur met een tint bruin.
  • Blauw – de ledematen zijn donkergrijs en hun lichaam een crèmekleur met een grijstint.
  • Chocolade – de ledematen zijn lichtbruin en hun lichaam een roomwitte kleur.
  • Lila – de ledematen zijn lichtblauw en hun lichaam een roomwitte kleur.
  • Vlam – de ledematen zijn een rood / oranje kleur en hun lichaam een romige kleur met een tint oranje.
  • Crème – de ledematen zijn ivoor en hun lichaam

De Ragdoll-rasstandaard stelt dat om te worden geclassificeerd als een raszuivere Ragdoll, een Ragdoll-kat blauwe ogen moet hebben.

Hoe weet ik of mijn Tuxedo Cat een Ragdoll is?

Tuxedo Ragdoll-katten worden vaak verkocht door geregistreerde fokkers die gespecialiseerd zijn in het fokken van niet-traditionele Ragdoll-varianten zoals Mink, Solid en Sepia, die geen conforme kleuren van de rasstandaard bevatten. Deze soorten omvatten ook de kaneel ragdoll en zwarte ragdoll.

Het Ragdoll-kattenras werd opgericht door Ann Baker in Californië in de jaren 1960. Mink, Sepia en Solid Color Ragdolls zijn geen nieuw ras of kleur. Ze zijn in feite een bloedlijn die terug te voeren is op de oorspronkelijke fokkatten. Fokkers van traditionele Ragdoll-katten beweren dat toen Ann Baker het ras ontwikkelde, ze de Nerts- en effen gekleurde kittens afwees ten gunste van puntige typen die de Ragdoll-rasstandaard zijn geworden.

Deze exotische varianten van het Ragdoll-ras voldoen niet aan de rasstandaard en kunnen daarom niet worden herkend als een raszuivere Ragdoll.

Als je je hart hebt gevestigd op een Tuxedo Ragdoll-kat, is er geen goede reden om te worden ontmoedigd om er een van een gerenommeerde fokker te kopen als je je geen zorgen maakt over het tonen van je Ragdoll-kat. Een Ragdoll Tuxedo Cat zal nog steeds dezelfde fysieke en persoonlijkheidskenmerken hebben als de traditionele Ragdoll.

Waar kan ik een Smoking Ragdoll Cat vinden?

Afgezien van geregistreerde fokkers van niet-traditionele Ragdoll-kittens, kunt u Tuxedo Ragdoll-katten online vinden die worden geadverteerd bij een particuliere verkoper of bij een opvangcentrum. Deze katten zijn waarschijnlijk een gemengd ras en niet volledig Ragdoll. Hierdoor kan het temperament en de gezondheid van de kat niet worden gegarandeerd.

Vergeet niet dat de Ragdoll Tuxedo Cat niet zeldzaam is, en technisch gezien wordt het niet eens beschouwd als een Ragdoll Cat. Daarom moet u bij de aankoop van een Tuxedo Ragdoll Cat verwachten dat u aanzienlijk minder betaalt dan wanneer u een traditioneel Ragdoll-kitten zou kopen dat voldoet aan de rasstandaard.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt