Top 3 methodes om uw Bengalen van uw meubels te houden

Foto van @adventuresofblackjax op Instagram

Een van de meest voorkomende problemen waar katteneigenaren dagelijks mee te maken krijgen, is voorkomen dat hun kleine pelsbaby’s aan hun huishoudelijk meubilair krabben. Echter, geloof het of niet, wij Bengaalse katten doen het niet expres. Wij zijn gewoon van nature geneigd om te springen, te klimmen, te kauwen en te krabben – het is volkomen normaal kattengedrag. Het goede nieuws is dat er genoeg manieren zijn om te voorkomen dat uw Bengaalse kat uw favoriete leren bank beschadigt. U hoeft alleen maar de manier te vinden die voor hem het beste werkt.

Hier zijn 3 manieren om je Bengaalse kat van je meubels af te houden:

1. Gebruik dubbelzijdig plakband

Katten zijn in het algemeen extreem gevoelig voor hun omgeving en kunnen zeer kieskeurig zijn met oppervlakte texturen. Als het niet goed aanvoelt aan hun poten, willen ze er waarschijnlijk niets mee te maken hebben. Daarom doet dubbelzijdig plakband wonderen voor de meeste katteneigenaren.

Plaats gewoon wat plakband langs de meest toegankelijke oppervlakken van de meubels waarop u niet wilt dat uw kat klimt of krabt. Zodra hun poot de tape raakt en ze de vreselijke kleverigheid voelen, is de kans groot dat ze dat gebied in gedachten houden en er nooit meer naar teruggaan.

U kunt het proberen:

Sofisti-Cat Kras Afschrik Tape

2. Gebruik een afschrikwekkende spray

Er zijn twee soorten afschrikwekkende sprays die je kunt gebruiken: een die katten afschrikt met een sissend geluid en een die ze afschrikt met geuren waar ze niet van houden.

De eerste soort afschrikspray wordt door beweging geactiveerd en is iets wat je bovenop keukenbladen of tafels kunt plaatsen. Zodra uw kat te dichtbij komt, zal het een luid sproeiend geluid maken dat uw kat zal doen schrikken, zodat ze de volgende keer niet naar hetzelfde gebied terugkeren.

SEGMINISMART Krabben Afschrikmiddel voor katten

De tweede soort spray maakt gebruik van het feit dat katten niet de geur van citrus of citroen hebben. U kunt ze spuiten op alles wat ongeschikt is voor uw kat om mee te spelen, te kauwen of te krabben.

Pet MasterMind Claw Withdraw Stop Cat Scratching Training Spray

3. Zorg ervoor dat ze voldoende verticale ruimte en een eigen kattenmeubel hebben.

Een van de belangrijkste redenen waarom een Bengaalse kat – of welke kat dan ook – destructief wordt, is het gebrek aan verticale ruimte of kattenkrabpalen.

Verticale ruimte is erg belangrijk voor ons katten, omdat we allemaal van nature liever van de grond zijn. Het geeft ons meer vertrouwen in de wetenschap dat we de mogelijkheid hebben om aan stressvolle gebeurtenissen op de grond te ontsnappen als dat nodig is. Verticale ruimtes geven ons ook een veiliger en minder blootgesteld gevoel, omdat we alles wat er om ons heen gebeurt gemakkelijk van een afstand kunnen waarnemen.

Daarom zijn kattenkrabbers en ander kattenspeelgoed essentieel. Het verzorgen van uw Bengaal betekent het aanschaffen van kattenbomen, krabpalen, wandrekken, hangmatten voor huisdieren en al het andere wat een kattenverblijf moet hebben. Het lijkt misschien veel werk, maar de dingen die uw Bengaal nodig heeft om gelukkig te zijn in uw huis, zorgen ervoor dat uw kat een kat kan zijn zonder u problemen te bezorgen. Ervoor zorgen dat uw Bengaal alles heeft wat hij nodig heeft, voorkomt niet alleen dat katten meubels vernielen, maar helpt ook bij territoriale agressie die vaak voorkomt in huishoudens met meerdere katten.