Wanneer begint mijn kitten te spinnen?


Het geluid van een spinnende kat is een van de meest ontspannende en rustgevende geluiden die u ooit zult horen. Als u op het punt staat een nieuw kitten mee naar huis te nemen, vraagt u zich misschien af wanneer het zal beginnen met spinnen, zodat u kunt genieten van dit meest schattige geluid. Het goede nieuws is dat kittens meestal al beginnen te spinnen als ze nog maar een paar dagen oud zijn, dus hun kleine motortjes moeten lekker warm zijn tegen de tijd dat ze bij uw gezin komen.

In dit artikel bespreken we hoe en waarom kittens zo vroeg beginnen te spinnen. We bespreken ook waarom volwassen katten blijven spinnen en wat het betekent als je kitten of kat helemaal niet spint.

3 katten verdelerA Kitten’s Purr: The Origin Story

Sommigen noemen het spinnen van een kat hun superkracht, en wat is dat zonder een goed oorsprongsverhaal? Hoe beginnen onze kittens te spinnen, en met welk doel?

Wetenschappers geloven dat het spinnen begint met een signaal van de hersenen van het kitten, een neurale oscillator genaamd. Dit stuurt de spieren in het strottenhoofd van het kitten aan om de stembanden te openen en te sluiten. Lucht die over de ruimte tussen de stembanden dwarrelt, produceert het spinnende geluid. In tegenstelling tot miauwen en andere vocalisaties, spinnen kittens gedurende de hele ademhalingscyclus, uitademing en inspiratie.

Kittens beginnen al na een paar dagen te spinnen als onderdeel van het hechtingsproces met hun moeder. Moederpoes spint om haar baby’s te kalmeren en de blinde en dove kittens te laten weten waar ze is als het etenstijd is. Kittens spinnen om moeder te laten weten dat ze in orde zijn en haar te helpen weten waar ze zijn.

Waarom volwassen katten spinnen

witte kat spinnen
Image Credit: AleksDaria, Shutterstock

Net als kittens gebruiken volwassen katten over het algemeen spinnen als communicatiemiddel, hoewel ze misschien niet altijd zeggen wat je denkt.

De meeste mensen nemen aan dat katten spinnen als ze ontspannen, tevreden of gelukkig zijn, wat vaak voorkomt. Katten kunnen echter ook spinnen omdat ze iets nodig hebben, zoals voedsel. Hongerig spinnen klinkt over het algemeen anders dan blij spinnen, met een beetje gemiauw of gemiauw ertussen.

Katten spinnen ook als ze pijn hebben of gestrest zijn. Spinnen werkt waarschijnlijk als een zelfverzachtend mechanisme, zoals het spinnen van de moederpoes haar kittens in slaap sust. Een andere intrigerende theorie is dat de trillingsfrequentie van het spinnen helpt bij de genezing. Uit een studie bleek dat katten het sterkst spinnen op twee frequenties die de botgroei en genezing bevorderen.

Wat als mijn kitten niet spint?

Hoewel kittens al een paar dagen oud kunnen beginnen met spinnen, wat betekent het als ze dat niet doen? Het kan iets langer duren voordat het kitten het gedrag ontwikkelt. Het kitten kan ook heel zachtjes spinnen of de voorkeur geven aan andere communicatiemethoden.

Omdat spinnen echter zowel de strottenhoofdspieren als de ademhaling betreft, is het ook mogelijk dat het kitten een medisch probleem heeft met een van deze gebieden. Volwassen katten kunnen hun spinnen (en miauwen) verliezen als hun strottenhoofdspieren verlamd raken door een infectie of tumor. Kittens kunnen een geboorteafwijking of ademhalingsproblemen hebben die hun vermogen om te spinnen belemmeren.

Als uw kitten niet spint, is het de moeite waard om met uw dierenarts over de situatie te praten. Dit geldt vooral als u andere symptomen opmerkt, zoals ademhalingsproblemen, slikproblemen of hoesten.

3 kattenverdelerConclusie

Tenzij u een kattenfokker bent, zal elk kitten dat u mee naar huis neemt waarschijnlijk al spinnen voordat u ze ontmoet. Elke kat is anders, en sommige spinnen luider en gemakkelijker dan andere. Spinnen is niet alleen ontspannend voor het kitten, maar ook voor mensen. Denk eraan dat spinnen niet altijd een teken van geluk is, maar ook kan betekenen dat er iets mis is. Als uw kitten zich abnormaal gedraagt, bijvoorbeeld vermoeider dan normaal, moet u dit symptoom niet verwerpen omdat hij nog steeds spint.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Sharomka, Shutterstock