Top 15 Cat Influencers op het web


Na veel onderzoek te hebben gedaan om erachter te komen wie de meest invloedrijke mensen in de online kattenliefhebbergemeenschap zijn, kwamen we een aantal opmerkelijke figuren 🙂 tegen.

Het volgende geeft een overzicht van populaire mensen en hun geschriften over katten:

1. Francesco Marciuliano


Francesco is een bekroonde auteur van het best verkochte kattenboek “I Could Pee on This: And Other Poems by Cats”, uitgegeven door Chronicle Books. Dit boek is een los Angeles Times, New York Times en NPR fast moving verkoper.

Zijn meest recente boek, “I Knead My Mommy: And Other Poems by Kittens”, werd gepubliceerd in augustus 2014 en is ook een must read.

2. Jackson Galaxy


Een favoriet van de fans inderdaad. Op een persoonlijke noot vond ik de tv-serie “My Cat from Hell” absoluut geweldig! Hier zijn 4 dingen die hij ons leerde over katten:

  1. Als je je gestrest voelt, is je kat dat ook.
  2. Goed eten is brandstof voor het welzijn van je kat.
  3. Spelen met je kat is essentieel.
  4. Ieder mens kan een huisdier zijn.


Tamar is de super succesvolle eigenaar van ihavecat.com. Ze werd huisdierloos opgevoed en realiseerde zich haar liefde voor katten pas dankzij haar ex-vriend. Ze deelt haar huis met 2 reddingskatten! Kip en Haddie (in geboortevolgorde).

Ze gelooft dat je een huis kunt hebben dat je persoonlijke esthetiek weerspiegelt en tegelijkertijd rekening houdt met de behoeften van je kat. Tamar is tegenwoordig een van de meest actieve bloggers, vooral op sociale media en trekt haar kat-bontvrije zwarte kleding aan als een symbool van eer. Ze publiceerde net haar veelbesproken eerste boek Shop Cats of New York.

4. Pamela Merrit


Wat begon als een hobby voor Pamela, werd al snel een ongelooflijke, meerlagige onderneming. Deze schrijver en blogger kan echt achterhalen wat je katachtige denkt. Pamela’s blog “Way Of Cats” is een van de toonaangevende online bronnen voor kattenliefhebbers op het web onderwerpen zoals kattenvoer, kattenbakvulling, kattenbakken en nog veel meer., omdat het kennen van hun aard de sleutel is tot zowel het trainen als het liefhebben van hen.

5. Ingrid Koning


Ingrid King is de bekroonde auteur van vijf kattenboeken, waaronder Buckley’s Story: Lessons from a Feline Master Teacher, Purrs of Wisdom: Enlightenment, Feline Style, Tortitude: The BIG Book of Cats with a BIG attitude en Adventures in Veterinary Medicine: What Working in Veterinary Hospitals Taught Me About Life, Love and Myself.

Ze is een voormalig manager van een dierenkliniek. De bewuste kat is een uitgebreide bron voor bewust leven, gezondheid en geluk voor katten en hun mensen, en heeft meerdere prijzen gewonnen.

6. Layla Morgan Wilde


Layla houdt ervan om geĂŻnteresseerd publiek te vermaken en te informeren met het meest recente nieuws, producten en informatie over katten en hun eigenaren.

Layla Morgan Wilde, kattenprofessor en initiatiefnemer van Cat Wisdom 101, is een toegewijde holistische kittengedragsdeskundige die kattenadoptie aanmoedigt en geweldige productrecensies uitvoert. Ze is een fanatieke pleitbezorger van het bevorderen van de mens-katachtige band en de omarming van katten met speciale behoeften.

7. Angie Bailey


Angie Bailey is een bekwame en bekroonde humorist, auteur, social media consultant en blogger. Ze schreef onder andere de populaire “Texts From Mittens”, “Whiskerslist: The Kitty Classifieds” en beheert de Cats are Funny blog.

Ze is ook een enthousiaste schrijver in het Catster magazine, een actief lid van de CatCon Worldwide social media groep en een onafhankelijke social media adviseur.

8. Kate Benjamin


Kate Benjamin, de kattenstylingexpert, was in 2007 op zoek naar stijlvolle goederen voor haar eigen huiskatten. Ze had het moeilijk om informatie over het onderwerp te vinden en begon daarom te bloggen op Moderncat.net, waarbij ze haar bevindingen samenvatte voor de ontwerpbewuste kattenmensen.

In de afgelopen jaren groeide de katachtige designminnende scene en werd Kate populair vanwege de persoonlijke interesse voor het zorgvuldig bestuderen van katten en design. In 2009 bracht Kate haar eigen merk handgemaakte kattenproducten uit en in 2013 creëerde ze Hauspanther, waarbij ze haar ontwerpen voor katten naar individuen over de hele wereld bracht.

9. Diane Lovejoy


Een dame zijn die veel katten bezit, kan soms af en toe een grap met zich meebrengen dat ze de ‘kattendame’ is. In het nieuwe schrijven Cat Lady Chronicles schetst de in Houston gevestigde schrijfster Diane Lovejoy een gloednieuw beeld van wie een kattendame echt is.

Lovejoy is de directeur publicaties van het Museum of Fine Arts of Houston. Hoewel ze al langer met kunst bezig is dan met katten, weet ze beide werelden in haar boek sierlijk te combineren.

Sandy Robins is een van de toonaangevende multi-media celebrity huisdier lifestyle expert en influencer. Zandy bespreekt de geweldige relatie tussen ons en onze katten, terwijl ze de trends en innovatieve gedachten schetsen terwijl ze zich voordoen.

Sandy heeft 4 kattenboeken geschreven, waaronder The Original Cat Bible en haar bekroonde werk is te zien op enkele van de toonaangevende huisdierplatforms van het land, zoals Today.com, MSNBC.com evenals reguliere sites zoals Zillow.com.


Chole Divita is de COE of Chief of everithing bij BlogPaws, een social mediabedrijf dat zich richt op het leren van dierenliefhebbers, huisdierbloggers en alle huisdierouders hoe ze sociale media effectief en verantwoord kunnen gebruiken


Marilyn Krieger is een gerenommeerde certified cat behavior specialist die wereldwijd erkend wordt als The Cat Coach en een bekroonde auteur. Ze is de auteur van het boek “Naughty No More!” dat zich richt op het veranderen van niet-gewaardeerd gedrag door middel van positieve bekrachtiging.

Ze biedt on-site, Skype en FaceTime consultatiesessies aan. Marilyn biedt haar gespecialiseerde diensten rechtstreeks aan klanten aan, evenals via verwijzingen van dierenartsen. Haar intelligente, hoogwaardige advies biedt oplossingen voor uiteenlopende gedragsproblemen voor alle kattenrassen.

13. Jeremy Greenberg


Katachtigen maken nooit excuses voor hun daden. Dit is waar Jeremy over schrijft, wanneer hij zijn gedachten over katten op een komische manier samenstelt. Hij is hiervoor een bestsellerauteur geworden.

Hij maakt ook deel uit van de “Oh Behave Show”, waarin hij zijn nieuwste geschriften vertelt. We raden aan om naar hem te luisteren om te leren wat katten echt van je denken. Het is heuvelachtig 🙂

14. Marc-André


Marc Andre zei dat er iets geweldigs is aan het verwelkomen van een vreemd dier in je huis. Daar zijn we het roerend mee eens! Andre predikt om altijd de medische toestand van uw nieuwe huisdier te beoordelen.

Hij legt uit hoe je plannen bedenkt om ze zo lang mogelijk gezond, gelukkig en fit te houden. Het plan moet volgens een reguliere procedure zijn die hij schetst, samen met uw favoriete dierenarts.

15. Lauren Merryfield

Een echte inspiratie, Lauren Merryfield leeft al haar hele leven met handicaps en blindheid.  Maar zoals ze zeggen, ze “blijft doorgaan” en weet verbazingwekkend hoe ze de uitdagingen van een wereld moet aanpakken – soms met hulp, soms alleen.

Ze begon met het schrijven van kattenverhalen en gedichten sinds de lagere school en is gepubliceerd in verschillende tijdschriften. Ze schreef ook het boek “There’s More Than One Way to Love a Cat”. In haar boek vertelt ze hoe ze met haar huisdier rond lake Harriet in Minneapolis liep. Ze vertelt hoe mensen consequent stopten om te vragen of ze wist dat haar huisdier lachte.

Dit gaf haar het inzicht hoeveel vreugde dat huisdier, samen met de andere dieren waar ze voor zorgde, haar bracht. Ze begon spirituele inzichten op te sommen die ze had door met haar huisdieren te leven en ze te observeren – vreugde, liefde, creativiteit en dankbaarheid.  Ze vroeg zich af of andere mensen ook spirituele boodschappen van hun dieren ontvingen, wat leidde tot het schrijven van haar prachtige boek. Zeker een must read voor kattenliefhebbers.