Tom &Sawyer Kattenvoer Review

Leuke bruine kat die thuis uit een metalen kom eet

Shutterstock.com

Tom&Sawyer maakt verse maaltijden, zachtjes gekookt en thuisbezorgd. Klanten kunnen maaltijden voor hun huisdieren (katten en honden) personaliseren. Ze bieden een abonnementsservice. Het bedrijf is gevestigd in Toronto, Canada.

Lees onze Tom &Sawyer review voor meer informatie over dit merk.

De Cats.com Standard— Beoordeel Tom&Sawyer op wat belangrijk is

We hebben Tom&Sawyer beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort op elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Soort-geschiktheid – 4/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 4/10
 • Productvariëteit – 1/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 4/10
 • Geschiedenis terugroepen – 3/10

Algemene score: 17/10

In totaal geven we Tom&Sawyer 47 van de 60 beoordelingen of een B+ cijfer. Lees hier meer over onze normen.

Waarom vertrouwen op Cats.com

Hier bij Cats.com geven we om katten en wat ze eten. Dat betekent dat we alle voedingsmiddelen die we beoordelen grondig onderzoeken. We besteden uren aan het onderzoeken van elk merk, inclusief de geschiedenis, ingrediënten, waar de ingrediënten vandaan komen en hoe het voedsel wordt gemaakt.

We zoeken ook naar eventuele terugroepacties in de geschiedenis van het merk. We kijken naar klantrecensies om te zien wat andere kattenliefhebbers denken. Waar mogelijk kopen we het voedsel en laten we onze eigen katten het testen, waarbij we observaties doen over smakelijkheid, textuur, geur en andere elementen. Al deze criteria worden meegenomen in de Cats.com standaardbeoordelingen.

Over Tom&Sawyer

Het merk Tom&Sawyer begon in 2015 in Canada. De eigenaren geven op de website aan dat ze gedesillusioneerd waren over het huidige dierenvoer dat op dat moment beschikbaar was. Ze waren niet blij met wat zij beschouwden als het gebrek aan voorschriften voor huisdiervoeding voor commercieel voedsel. Deze ideeën zijn de afgelopen jaren vaak te vinden bij mensen die dierenvoedingsbedrijven starten.

Het bedrijf maakt gepersonaliseerde maaltijden voor katten (en honden). Volgens Tom &Sawyer gebruikt het bedrijf natuurlijke ingrediënten die zachtjes worden gekookt in kleine hoeveelheden voor een betere spijsvertering. Klanten kunnen hun eigen maaltijdplan voor hun kat samenstellen om allergieën, gezondheidsproblemen of favoriete voedingsmiddelen op te vangen.

De eigenaren van Tom &Sawyer hebben de Fresh Cooked Pet Food Alliance (FCPFA) opgericht om de goedkeuring van strikte regelgeving in dit segment van de Canadese huisdiervoedingsindustrie aan te moedigen. In het algemeen proberen ze de bestaande regelgeving voor menselijke voedselproductie toe te passen op voeder voor gezelschapsdieren.

Sourcing en productie

Tom &Sawyer werkte samen met professionals zoals voedingsdeskundigen, dierenartsen en laboratoria, samen met chef-koks, om in 2015 nutritioneel uitgebalanceerde recepten te formuleren.

De flagship store en state-of-the-art commerciële keuken voor Tom&Sawyer bevindt zich in Toronto, Canada. Het opende in 2016. In 2018 werd de commerciële keuken van het bedrijf FDA-geregistreerd en begon Tom &Sawyer met het verzenden van voedsel naar de Verenigde Staten. Als je in Toronto bent, nodigt het bedrijf je uit om langs te komen en te zien waar het eten wordt gemaakt.

Tegenwoordig doet het bedrijf zijn eigen wetenschappelijke en voedingswerk, zodat het zijn onderzoek en ontwikkeling kan uitbreiden. Het ontwikkelt ook recepten in eigen huis.

Het bedrijf gebruikt ingrediënten die van menselijke kwaliteit en restaurantkwaliteit zijn. Het is 100 procent non-GMO zonder antibiotica of hormonen. Tom&Sawyer bronnen zo lokaal mogelijk. Supplementen die in de voedingsmiddelen worden gebruikt, zijn food grade of pharma grade in natuurlijke vorm. Ze vormen minder dan 3 procent van elk recept.

Volgens het bedrijf zijn de recepten geformuleerd door interne Ph.D. diervoedingsdeskundigen. Ze raadplegen ook diervoedingsdeskundigen van universiteiten. Routinematige laboratoriumtests worden uitgevoerd voor kwaliteitsborgingsdoeleinden.

Geschiedenis van terugroepen

We hebben geen terugroepacties gevonden met betrekking tot Tom &Sawyer-dierenvoeding in Canada of de Verenigde Staten. U moet er rekening mee houden dat dit merk minder dan 10 jaar in gebruik is.

Welke soorten kattenvoer biedt Tom&Sawyer aan?

Tom&Sawyer maakt vers dierenvoer in verschillende recepten die aangepast kunnen worden voor uw kat. Hier zijn de basisrecepten (3 voor katten; nog veel meer voor honden):

Vers kattenvoer recepten

 • Wild West Kangoeroe – De verkoop van kangoeroevlees is verboden in Californië
 • Bange kat – Kipfilet is het primaire vleeseiwit
 • De Harold – Ingeblikte lichte tonijn is het primaire vleeseiwit

Om Tom&Sawyer maaltijden te bestellen, vult u eerst een maaltijdplanvragenlijst in en beantwoordt u vragen over uw kat. Je kunt er een maken.tijdsbestel of kies een abonnement. De maaltijden worden, bevroren, aan huis bezorgd. Als u een abonnement of meerdere pakketten bestelt, moet u een deel van de pakketten in uw vriezer plaatsen voor later gebruik.

U kunt een pakket in uw koelkast ontdooien de nacht voordat u het wilt voeren of door het onder warm water te laten lopen. Pakketten blijven maximaal vier dagen in de koelkast.

Tom &Sawyer Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Productnaam Type voedsel Belangrijkste eiwitbron Calorieën Prijs Onze graad
Tom&Sawyer Wild West Kangoeroe

Vers Kangoeroe 1000 kcal per kg of 454 calorieën per verpakking $0.94 per oz

B
Tom&Sawyer Bange Kat

Vers Kipfilet 1334 kcal per kg of 606 calorieën per verpakking $0.81 per oz Een
Tom&Sawyer De Harold

Vers Lichte tonijn in blik 1332 kcal per kg of 605 calorieën per verpakking $0.81 per oz B+

Een afbeelding van Tom &Sawyer Wild West Kangaroo Cat Food

Uitzicht op Tomandsawyer.com

Tom &Sawyer vers voedsel voor katten is verkrijgbaar in drie recepten: Wild West Kangaroo, Scared-y Cat en The Harold. De Wild West Kangaroo heeft kangoeroevlees als primair eiwit. Als je in Californië woont, weet je waarschijnlijk dat kangoeroevlees verboden is in de staat. Elders zou u dit product moeten kunnen bestellen.

Kangoeroevlees is een nieuw eiwit, dus het kan een goede keuze zijn voor sommige katten met allergieën of voedselgevoeligheden. Zorg er echter voor dat u de volledige ingrediëntenlijst bekijkt. De lijst in het Voedingsprofiel is veel langer dan de eenvoudige lijst op de website. Als uw kat voedselgevoelig is, kan het enkele items bevatten die problematisch kunnen zijn, zoals eieren en sojasaus.

Volgens het voedingsprofiel bevat het voedsel 57 procent vlees, 40 procent fruit en groenten en 3 procent oliën en supplementen.

Dit voedsel bevat een aantal exotische ingrediënten die sommige katten al dan niet lekker vinden. Eerlijk gezegd weet ik niet of katten van kokosmelk houden. Er zijn enkele sites online die het afraden om het aan uw kat te geven, hoewel het niet giftig is. Anderen zeggen gewoon dat het rijk is aan vetten en oliën en dat je het niet aan hen moet geven. Toch is het het derde ingrediënt in dit voedsel.

Over het algemeen lijkt dit voedsel voedzaam te zijn. Sommige katten kunnen ervan genieten, maar misschien wilt u een monster of een enkele verpakking bestellen voordat u het een vast onderdeel van het dieet van uw kat maakt.

Tom&Sawyer Wild West Kangaroo Cat Food is samengesteld om te voldoen aan de NRC en AAFCO kattenvoedingsprofielen voor alle levensfasen.

Caloriegehalte: 1.000 kCal/ kg of 454 kCal/pack

Ingrediënten

Kangoeroevlees, pompoen, kokosmelk (water, kokosvleesextract), ei, boerenkool, gedroogde veenbessen (gezoet met appelsapconcentraat), dicalciumfosfaat, hennepzaadolie, sojasaus (water, sojabonen, rijst, zout, brouwstarter (Aspergillus sojae)), vitamine- en mineralensupplementmengsel (calciumcarbonaat, taurine, magnesiumoxide, aminozuurchelaat (ijzer, zink, mangaan, koper), a-tocoferolacetaat, kaliumjodide, niacine, natriumseleniet, Vitamine B12, vitamine A-palmitaat, thiaminehydrochloride, foliumzuur, biotine, calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavine, vitamine D3), digestieve hulpextracten mengsel (gedroogde gist, cichoreiwortel, vlierbes, tijm, lactobacillus), cholinebitarmaat.

Ingrediënten die we leuk vonden: Kangoeroevlees, Pompoen, Ei, Gedroogde veenbessen

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Kokosmelk, Boerenkool, Sojasaus

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 76%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 16.67%

Vezel: 16.67%

Koolhydraten: 8.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 50.6%

Vet: 40.96%

Koolhydraten: 8.43%

Pros

 • Tom&Sawyer gebruikt menselijke eetbare ingrediënten
 • Gemaakt in hun eigen keuken
 • Niet-GGO-ingrediënten, antibiotica- en hormoonvrij
 • Gepersonaliseerd voor uw kat

Tegens

 • Slechts drie kattenrecepten
 • Enkele vreemde ingrediënten

Een afbeelding van Tom&Sawyer Scared-y Kattenvoer

Uitzicht op Tomandsawyer.com

Tom &Sawyer Fresko Scared-y Cat heeft kipfiletvlees als de primaire bron van eiwitten. Net als bij de andere kattenrecepten is dit voer glutenvrij. Het is geformuleerd om te voldoen aan de NRC- en AAFCO-kattenvoedingsprofielen voor onderhoud voor volwassenen.

Volgens het bedrijf laat het voedingsprofiel voor het voedsel zien dat het 53 procent vlees, 45 procent groenten en fruit en 2 procent oliën en supplementen bevat.

De ingrediënten zien er heel eenvoudig uit met kipfiletvlees, kool en cheddarkaas die de meerderheid vormen. Zolang uw kat niet allergisch is voor kip of zuivel, zou dit voedsel geen probleem moeten zijn. Cheddar kaas is zeer laag in lactose, dus het zou geen probleem moeten vormen, zelfs niet voor katten die problemen kunnen hebben met sommige zuivelproducten.

Dit voedsel lijkt een goede keuze voor veel volwassen katten.

Caloriegehalte: 1.324 kCal/ kg of 601 kCal/pack

Ingrediënten

Kipfiletvlees, Kool, Cheddar kaas, Dicalciumfosfaat, Taurine, Magnesiumoxide, Aminozuur Gechelateerde Mineralen (Zink, Ijzer, Koper, Mangaan), A-Tocoferolacetaat, Kaliumjodide, Niacine, Natriumseleniet, Vitamine B12, Vitamine A Palmitaat, Thiaminehydrochloride, Foliumzuur, Biotine, Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavine, Vitamine D3, Calciumcarbonaat, Digestieve Hulpextracten Mengsel (Gedroogde gist, Cichoreiwortel, Vlierbes, Tijm, Lactobacillus), Cholinebitartraat, Urinary Ph Health & Stress Reduction Blend (gedroogde kamillebloemen, cranberry-extract).

Ingrediënten die we leuk vonden: Kipfiletvlees, Kool, Cheddar Kaas, Aminozuur Gechelateerde mineralen

Ingrediënten die we niet lekker vonden:Geen

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 17%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 72%

As: 1%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 60.71%

Vet: 17.86%

Vezel: 3.57%

Koolhydraten: 14.29%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 51.29%

Vet: 36.64%

Koolhydraten: 12.07%

Pros

 • Dit voedsel is rijk aan eiwitten
 • Laag in koolhydraten
 • Niet-GGO-ingrediënten, antibiotica- en hormoonvrij

Tegens

 • Kool kan bij sommige huisdieren gas produceren, maar de spijsverteringshulpmiddelen in het voedsel kunnen voor dit probleem zorgen

Een afbeelding van Tom&Sawyer The Harold Cat Food

Uitzicht op Tomandsawyer.com

Tom &Sawyer is zeer voorzichtig op zijn website om te voorkomen dat er claims worden gemaakt dat zijn voedingsmiddelen ziekten of aandoeningen genezen. Ze komen echter in de buurt met het recept van Harold. Het bedrijf stelt dat het voedsel is gemaakt met “kankerbestrijdende ingrediënten” zoals kurkuma en omega-3-oliën.

Als uw kat kanker of andere gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met uw dierenarts. Sommige ingrediënten kunnen gunstig zijn, maar uw dierenarts is uw beste gok.

De Harold is geformuleerd voor het onderhoud van volwassen katten. Het primaire vleeseiwit is ingeblikte lichte tonijn. Zoete aardappelen leveren koolhydraten.

Net als bij andere Tom &Sawyer-recepten bevat dit voedsel hennepzaadolie. Hennepzaadolie wordt als veilig beschouwd voor huisdieren en het bevat enkele nuttige vetzuren. Er kunnen enkele nadelen zijn. Het kan sommige huisdieren slaperig maken of diarree veroorzaken bij sommige dieren. Het heeft de neiging om kieskeurige eters aan te moedigen om te eten, zodat het als een eetlustopwekkend middel kan worden beschouwd. Als uw kat een ontsteking heeft, kan hennepzaadolie uw kat helpen zich beter te voelen. Het wordt meestal aanbevolen om met uw dierenarts te praten voordat u uw kat hennepzaadolie geeft.

Dit recept bevat ook ongezouten boter als derde ingrediënt. Natuurlijk zal je kat waarschijnlijk van boter in zijn eten houden – wie houdt er niet van boter? Maar waarom? Zoveel boter/vet kan wat spijsverteringsproblemen veroorzaken voor uw kat.

Volgens het voedingsprofiel bevat dit voedsel 61 procent vlees, 37 procent fruit / groenten en 2 procent oliën / supplementen.

Over het algemeen zullen katten waarschijnlijk van dit voedsel genieten. Het is matig hoog in vet en koolhydraten.

Caloriegehalte: 1.332 kCal/ kg of 605 kCal / pak

Ingrediënten

Ingeblikte lichte tonijn, zoete aardappel, ongezouten boter, dicalciumfosfaat, hennepzaadolie, taurine, magnesiumoxide, aminozuur chelaathoudende mineralen (zink, ijzer, koper, mangaan), A-tocoferolacetaat, kaliumjodide, niacine, natriumseleniet, vitamine B12, vitamine A-palmitaat, thiaminehydrochloride, foliumzuur, biotine, Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine, Vitamine D3, Digestive Aid Extracts Blend (Gedroogde gist, Cichoreiwortel, Vlierbes, Tijm, Lactobacillus), Calciumcarbonaat, Cholinebitartraat, Kaliumchloride, Urinary Ph Health & Stress Reduction Blend (gedroogde kamillebloemen, cranberry-extract).

Ingrediënten die we leuk vonden: Ingeblikte lichte tonijn, aminozuur gechelateerde mineralen

Ingrediënten die we niet lekker vonden: zoete aardappel, ongezouten boter, hennepzaadolie

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 36%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 5%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 37.89%

Vet: 16.84%

Vezel: 2.11%

Koolhydraten: 34.74%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.38%

Vet: 36.03%

Koolhydraten: 30.6%

Pros

 • Tonijn is een goede bron van eiwitten voor katten
 • Niet-GGO-ingrediënten, antibiotica- en hormoonvrij
 • Gemaakt in Tom&Sawyer’s eigen keuken

Tegens

 • Ongezouten boter en hennepzaadolie kunnen bij sommige katten diarree veroorzaken
 • We zagen kurkuma niet vermeld in de ingrediënten, ondanks de vermelding op de website

Wat vinden klanten van Tom&Sawyer kattenvoer?

De meeste beoordelingen die we voor Tom & Sawyer vonden, waren voor hun hondenrecepten of op de bedrijfssite. We zullen delen wat we hebben gevonden voor positieve en negatieve beoordelingen. We verontschuldigen ons dat deze beoordelingen ouder zijn, maar ze waren alles wat we konden vinden.

Positieve beoordelingen

Dit voedsel heeft het leven van onze kat gered. Hij heeft een inflammatoire darmziekte. Hij houdt van de maaltijden en bouillons, vooral The Harold. Het is redelijk geprijsd, handig en qua voedingswaarde uitgebalanceerd. De mensen zijn behulpzaam en vriendelijk. Ik ben dankbaar.
Joni Cass, die Tom &Sawyer vers bereide maaltijden voor huisdieren beoordeelt op 25 december 2018

Er waren VEEL 5-sterrenrecensies voor Tom &Sawyer-hondenrecepten. Dit was de enige kattenreceptbeoordeling die we ergens online vonden.

Negatieve beoordelingen

Erg duur voor wat het is… Voor mijn hond zegt hun website dat het meer dan $ 35 per dag zal zijn!
Door Patrick Macdougall, die Tom &Sawyer vers bereide maaltijden voor huisdieren beoordeelt op 19 november 2016

Dit was de enige negatieve recensie die we online vonden voor Tom &Sawyer.

Hoeveel kost Tom&Sawyer kattenvoer?

Tom&Sawyer kattenvoerrecepten moeten besteld worden via de website van het bedrijf. Het Wild West Kangoeroe recept is $14,99 per 454 gram. De Harold en Scared-y Cat zijn elk $ 12,99 per 454 gram. 454 gram is ongeveer een pond.

Vraagt u zich af hoeveel het u zou kosten om een maandvoorraad (28 dagen) te bestellen via de abonnementsservice? Ik probeerde een plan te maken voor een grote gecastreerde kat van 15 pond.

Het plan kwam uit op 7 kangoeroerecepten, 7 Harold-recepten en 6 Scared-y Cat-recepten. Voor de volledige maand zouden de kosten $ 9,28 per dag of $ 260,11 bedragen. Dat is exclusief verzending.

Kortom, is Tom &Sawyer kattenvoer een goede keuze?

Tom &Sawyer is een beetje verbijsterend. De kwaliteit van het ingrediënt lijkt erg hoog te zijn. Klanten (althans de hondenreceptklanten) zijn enthousiast over het eten overal waar we beoordelingen vonden.

Het kattenvoer bevat slechts een paar echte voedselingrediënten, samen met vitamines, mineralen en supplementen. Maar er zijn ongetwijfeld enkele vreemde ingrediënten in het voedsel. Kokosmelk, appelsapconcentraat, sojasaus en boter zijn geen ingrediënten die je normaal in kattenvoer vindt.

De Harold en Scared-y Cat zien eruit als goed voedsel voor je kat, ondanks de boter in The Harold. Als je de Wild West Kangaroo probeert, laat ons dan weten hoe je kat het lekker vindt.

Waar wordt Tom&Sawyer kattenvoer verkocht?

Tom&Sawyer kattenmaaltijden zijn alleen verkrijgbaar via de Tom&Sawyer website. Hun hondenmaaltijden worden verkocht bij premium dierenvoedingswinkels in heel Canada, hoewel niet alle winkels de volledige lijn dragen.

U kunt de Vind een dealer pagina op de bedrijfssite om u te helpen het voedsel te vinden.