Tidy Cats Breeze Kattenbak Systeem Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Katteneigenaren zijn voortdurend op zoek naar manieren om het gedoe uit het scheppen van de kattenbak te halen. Automatische kattenbakken kunnen duur zijn en ze werken niet altijd zo goed als beloofd, waardoor ze nog meer een teleurstelling zijn. Als u op zoek bent naar een alternatief voor uw traditionele kattenbak, overweeg dan het Tidy Cats Breeze Kattenbaksysteem.

Dit systeem omvat een driedelige zeefbak met een uitschuifbare bak met daarin een zeer absorberend plaskussen. De doos is gevuld met unieke Tidy Cats Breeze Cat Litter Pellets die zijn ontworpen om vast afval uit te drogen, waardoor het snel werk is van het scheppen van de kattenbak. Blijf lezen om onze review van het Tidy Cats Breeze Kattenbaksysteem en zijn componenten te zien.

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 5/5
 • Prijs per pond – 5/5
 • Multi-Cat Formules – 5/5
 • Klonterend vermogen – 3/5
 • Langdurige geurbestrijding – 4/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 3/5

Algemene score: 4.2/10

Deze beoordeling is van toepassing op het merk Tidy Cats als geheel (op basis van producttests), zie onze beoordeling van drie van hun beste traditionele kattenbakvullingsformules HIER.

Merkoverzicht

Het merk Tidy Cats heeft een lange geschiedenis in de huisdierenindustrie en is helemaal terug begonnen in 1940 toen kattenbakvulling voor het eerst werd uitgevonden. Kattenbakvulling werd per ongeluk ontdekt door een man genaamd Edward Lowe die in de jaren 1950 zijn toevallige uitvinding had omgezet in een groot, succesvol bedrijf.

Het merk Tidy Cats werd geboren in 1964 en werd al snel de grootste producent van kattenbakvulling. Lowe verkocht het bedrijf in 1990 toen het meer dan $ 165 miljoen aan jaarlijkse omzet opbracht.

Tegenwoordig biedt Tidy Cats een enorme verscheidenheid aan kattenbakvullingsformules en kattenbakvullingsproducten. De Tidy Cats Breeze-productlijn is een van de nieuwste innovaties van het merk en omvat een uniek kattenbaksysteem, speciale kattenbakkorrels en absorberende kattenkussens. We zullen het kattenbakvullingssysteem, de kattenbakvullingkorrels en de kattenkussens hieronder bekijken.

Welke producten zijn inbegrepen in dit kattenbaksysteem?

Het Tidy Cats Breeze Kattenbaksysteem is er in twee verschillende vormen: de originele en een hooded versie. De kattenbak zelf bestaat uit drie delen – de basis (die een uitschuifbare lade bevat om het plaskussen te houden), een zeefbak en de hoogzijdige bovenkant. In de hooded versie is de high-sided top vervangen door een gesloten kap.

Naast het ontvangen van de Tidy Cats Breeze Kattenbak, ontvang je ook een speciale schep met voldoende grote sleuven om de Tidy Cats Breeze Kattenbaklets te zeven. Je ontvangt ook een zak van 3,5 pond van die pellets, samen met een 4-pack Tidy Cats Breeze Cat Pads. Het systeem wordt verkocht als een kit die is ontworpen om een maand mee te gaan voor een enkele kat.

Top 3 beoordeelde producten

View On Chewy View On Amazon

Het Tidy Cats Breeze Kattenbaksysteem is een uniek product omdat het de basisfuncties van een zeefbak combineert met innovaties zoals speciale kattenbakleten. De kattenbak zelf bestaat uit drie stukken – een basis, een zeef en een bovenkant. We vonden de kwaliteit van de materialen stevig en de montage was vrij eenvoudig, hoewel het een beetje lastig was om de stukken in elkaar te klikken.

Eenmaal gemonteerd bleven de stukken echter goed bij elkaar en was het gemakkelijk om de kattenbak te verplaatsen. Wat het instellen betreft, duurde het minder dan een minuut om de pellets in te gieten en het kattenkussen aan de uitschuifbare bak toe te voegen.

Naast de kattenbak wordt het Tidy Cats Breeze Kattenbaksysteem geleverd met een speciale schep met sleuven die groot genoeg zijn voor de pellets. De schep zelf was een beetje klein, maar de maat was geschikt voor de grootte van de doos. We moesten de schep echter een goede 5 seconden schudden om de pellets erdoor te zeven, dus de sleuven hadden iets groter kunnen zijn. De materialen waren behoorlijk en de schep heeft een haak aan de achterkant, zodat je hem aan de achterkant van de doos kunt hangen.

Bij het testen van het Tidy Cats Breeze Cat Litter Box System, ontdekten we dat onze katten de doos graag gebruikten voor urine, maar het helemaal niet gebruikten voor vast afval. Over het algemeen houden onze testkatten echter niet van non-traditional strooisel voor uitwerpselen, maar zal ze graag gebruiken voor vloeibaar afval.

De vloeistof ging snel door de pellets, die slechts een klein beetje absorbeerden, terwijl het plaskussen zeer absorberend was. We ontdekten ook dat het apparaat geuren goed bevat en merkten ze alleen op toen we de lade uitschoven om de pad te vervangen. We waren niet in staat om de geur op uitwerpselen te testen, maar talrijke klantrecensies hebben vermeld dat het systeem niet zowel uitwerpselengeuren als urine controleert.

Over het algemeen denken we dat het Tidy Cats Breeze Kattenbaksysteem een goede optie zou zijn voor huishoudens met één kat als u de tijd neemt om uw kat over te zetten (of met een kitten te beginnen), maar sommige katten houden gewoon niet van de grootte van de pellets, en het is misschien niet ideaal voor huishoudens met meerdere katten.

Dit is in feite iets dat de Tidy Cats-website vermeldt – met één systeem per kat, plus één extra.

Categorie Rating
Prijs 3/5
Geurbestrijding 4/5
Gemakkelijk schoon te maken 4/5
Multi-Cat Vriendelijk 1/5
Accessoires 4/5
Materialen/Montage 5/5
Algemene beoordeling 3.5/5

Pros

 • Eenvoudige 3-delige constructie is stevig en gemakkelijk te monteren
 • Vloeistoffen dringen door in plaskussens terwijl de ontlasting bovenop blijft
 • Controleert urinegeur zeer goed, plaskussen is gemakkelijk te veranderen

Tegens

 • Pellets zijn groter dan traditioneel strooisel, lastig te scheppen
 • Bevat geen uitwerpselengeur en urinegeur
 • Sommige katten passen zich gewoon niet goed aan de pellets aan

Deze kattenbak is er in twee vormen – de originele en de kapversie. Beide eenheden worden geleverd met een strooiselschep, strooiselkorrels en plaskussens om een maand mee te gaan.

Nette KattenBries Kattenbakvulling Pellets

View On Chewy View On Amazon

Deze Tidy Cats Breeze Kattenbakvulling pellets zijn speciaal ontworpen voor gebruik met het Tidy Cats Breeze Katten kattenbak systeem. Ze zijn veel groter dan traditioneel kleistrooisel en ontworpen om vast afval uit te drogen, waardoor het gemakkelijker te scheppen is.

Deze pellets klonteren niet, maar ze laten vloeibaar afval door in het plaskussen in de bak eronder. Met de meegeleverde schep kunt u eenvoudig vast afval van de bovenkant van het strooisel verwijderen voor verwijdering.

Helaas konden we de uitdrogende functie van de pellets niet testen omdat onze testkatten ze niet leuk vonden. Onze testkatten houden meestal niet van niet-traditioneel strooisel en we hebben het product niet uitsluitend gebruikt tijdens het testen.

We ontdekten echter dat de belofte waar was in termen van urine die snel doorweekt, terwijl pellets vloeistof minimaal absorbeerden. Er was in feite geen stof en ook geen tracking, wat een ander voordeel is dat door het merk wordt beloofd.

Categorie Rating
Prijs 1/5
Klonterende actie 0/5
Geurbestrijding 3/5
Stof/Rommel 5/5
Geur 5/5
Gemakkelijk te scheppen 3/5
Algemene beoordeling 2.75/5

Pros

 • Ontworpen om vast afval uit te drogen voor eenvoudige verwijdering
 • Geen stof of tracking, ideaal voor het verminderen van afvalbak rommel
 • Laat urine gemakkelijk door in het kattenkussen eronder

Tegens

 • Grote pellets zijn wat lastig te scheppen, zelfs met de meegeleverde schep
 • Pellets absorberen geen geur uit uitwerpselen, ze drogen het alleen uit
 • Sommige katten houden gewoon niet van de pellets, misschien vanwege hun grootte

Dit nest wordt geleverd met zakken van 3,5 pond en 7 pond – je kunt het ook kopen in een koffer met zes zakken van 3,5 pond of in een combopakket met plaskussens.

Bekijk op Chewy View op Amazon

Deze Tidy Cats Breeze Cat Pads zijn speciaal ontworpen voor gebruik met het Tidy Cats Breeze Katten kattenbaksysteem. Ze zijn perfect gedimensioneerd om in de uitschuifbare bak te passen en ontworpen om tot een hele week vloeistof te absorberen met een enkele kat. De pads zijn veel dikker dan typische plaspads en ze bevatten de vloeistof goed, omdat ze heel gemakkelijk te verwijderen zijn zonder rommel. We hebben de ongeparfumeerde versie getest die was zoals beloofd, maar er is ook een “Spring Clean” geparfumeerde versie van de pads.

Tijdens het testen ontdekten we dat deze Tidy Breeze Cat Pads superieur zijn aan andere plaspads die we hebben getest. Ze zijn in feite veel dikker dan standaard pads en er was geen merkbare geur totdat we de lade eruit trokken om de pad bloot te leggen. In een huishouden met drie katten was het maandverband na een paar dagen zwaar doorweekt, maar druppelde helemaal niet toen we het maandverband verwijderden voor verwijdering. Over het algemeen zijn we erg onder de indruk van dit product.

Categorie Rating
Prijs 1/5
Extinctie 5/5
Geurbestrijding 4/5
Geur 5/5
Multi-Cat Vriendelijk 3/5
Wegwerpbaar 5/5
Algemene beoordeling 3.75/5

Pros

 • Dik en zeer absorberend, neemt vloeistof zeer snel op
 • Druipt niet en lekt niet bij het verwijderen van pad voor verwijdering
 • Controleert de urinegeur goed wanneer deze in de lade wordt bewaard

Tegens

 • Erg duur in vergelijking met andere plaspads
 • Mogelijk meerdere keren per week vervangen voor meerdere katten

Deze kattenpads worden voor het gemak geleverd in 10-packs. Hoewel we alleen de ongeparfumeerde versie hebben getest, is er ook een “Spring Clean” geparfumeerde versie.

Wat vinden klanten van het Opgeruimde Kattenbries Kattenbaksysteem?

Over het algemeen is het Tidy Cats Breeze Cat Litter Box System een zeer populair product, met veel goede recensies op Amazon en Chewy. Ongeveer tweederde daarvan zijn 5-sterrenrecensies, met een paar negatieve beoordelingen erin gestrooid. Dit gezegd hebbende, de ervaring van elke klant is uniek en er zijn zowel goede als slechte beoordelingen voor het merk online. Blijf lezen om een positieve en negatieve klantbeoordeling te zien voor elk van de drie kattenbakvullingproducten die hierboven zijn weergegeven:

Positieve beoordelingen

“Nadat ik een van deze had geïntroduceerd, duurde het ongeveer een maand voordat een van de katten het probeerde. Heb geduld. Hij was meteen verslaafd toen hij het eens probeerde en gebruikt nu uitsluitend de Breeze. Ik doe er een tweede Breeze in, maar houd vast aan de laatste traditionele kattenbak omdat, ondanks mijn beste inspanningen, de andere kat gewoon niet bereid is om de Breeze te gebruiken. De Breeze is veel gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan de traditionele doos, met minder strooisel, en hoewel ik niet volledig heb kunnen overstappen op Breeze, hebben de katten nu in wezen zijn en haar kattenbakken, waardoor alles over het algemeen minder rommelig is geworden. ” – Skycat, reviewing van het Tidy Cats Breeze Katten kattenbakvullingssysteem

“Vroeger gebruikten we Tidy Cats 24/7, maar ik werd het zat om overal zwerfvuil te vinden, dus besloten we het Breeze-systeem te proberen. We dachten dat het tijd zou kosten voor onze kat Journey om zich aan te passen omdat ze zo wispelturig is, maar ze maakte de overstap vrijwel onmiddellijk! We houden ervan dat de pellets geen geur hebben, ze zijn compact, gaan lang mee en worden niet uit de doos gevolgd. Het Breeze-systeem werkt heel goed en het heeft veel van de moeite van het schoonhouden van de doos verminderd, omdat we alleen maar poep hoeven te scheppen, en dat gaat rechtstreeks naar het toilet. Poep die bovenop het nest zit, ruikt, maar als het eenmaal weg is, is elke geur dat ook.” – Evan, recensie tidy cats breeze kattenbakleten

“Ik heb de goedkopere versie hiervan geprobeerd, en ze kunnen gewoon niet concurreren met deze. Ik heb twee katten en twee dozen, en ik verander ze maar één keer per week, en ze ruiken nooit. Deze zijn het geld meer dan waard. Ik ga de volgende keer het grotere peloton halen!” – Tippy, recensie Tidy Cats Breeze Cat Pads

Negatieve beoordelingen

“Dit systeem is geweldig als katten alleen maar plassen. Ik had drie kattenbakvullingssystemen gekocht op basis van positieve beoordelingen. Ik heb drie katten en ik heb het kattenbakvullingssysteem in een kattenmeubeldoos gestopt in de hoop dat dat genoeg zou zijn om de geur te maskeren. NOPE. Het is geweldig voor urine, maar ik ruik constant de poep, dus ik moet het onmiddellijk weggooien en in een zak buiten gooien, zelfs de uitwerpselengeur blijft een tijdje hangen. De pellets zijn duur om te vervangen als je meerdere katten hebt en je moet de pad twee keer per week vervangen.” Catmom, reviewing van het Tidy Cats Breeze Katten kattenbakvullingssysteem

“Ik was erg enthousiast over het gebruik van Breeze. Kattenbakvulling is zwaar en het idee om gewoon een pad te vervangen is geweldig. En dat was het al een tijdje. Toen, omdat de doos zo klein is, hingen mijn katten hun billen over de rand en urineerden op de grond. Ze probeerden nog steeds hun urine te bedekken en verspreidden pellets over de rand van de kattenbak op de vloer. Stappen op Breeze pellets is vergelijkbaar met stappen op kleine Legos. Breeze is een geweldig idee dat niet goed is ontwikkeld. Als je van kattenurine op je vloeren houdt, is dit het systeem voor jou.” – Bowsersmom, recensie Tidy Cats Breeze Cat Litter Pellets

“Hoewel het concept fantastisch is en ik niets kan ruiken, kunnen mijn twee katten dat natuurlijk wel. Ze zullen de lade niet meer gebruiken totdat ik de pad heb vervangen, die in minder dan 24 uur behoorlijk zwaar doorweekt is. Ik raad het nog steeds aan omdat ik zeker weet dat het voor anderen werkt. Dagelijkse vervanging zal te duur zijn, dus het lijkt erop dat ik het hele systeem terug moet sturen.” – Lilbrit71, recensie Tidy Cats Breeze Cat Pads

Hoeveel kost het opgeruimde katten kattenbaksysteem?

De Opgeruimde Katten Breeze Kat Litter Box System kost iets meer dan $ 30 wanneer het online wordt gekocht. Het systeem wordt geleverd met de Tidy Cats Breeze kattenbak, een kattenbak, een 3,5-pond zak Tidy Cats Breeze Cat Litter Pellets en een 4-pack Van Tidy Cats Breeze Cat Pads. Het Tidy Cats Breeze Hooded Cat Litter Box System verkoopt voor ongeveer $ 45 online en bevat de kattenbak, pellets en kattenpads.

Over het algemeen, is het opgeruimde kattenbries kattenbaksysteem een goede keuze?

Al met al waren we dol op het concept van het Tidy Cats Breeze Cat Litter Box System, maar helaas waren we niet onder de indruk van sommige aspecten van het product zelf. De kattenbak was stevig en gemakkelijk te monteren, plus het was heel gemakkelijk om de uitschuifbare bak te gebruiken om het plaskussen te vervangen. We vonden de pellets niet leuk omdat ze te groot en enigszins moeilijk te scheppen waren – onze testkatten vonden ze ook niet leuk voor vast afval. Het apparaat (en de plaskussens) was echter geweldig voor urine en bevatte die geur goed.

Het is belangrijk op te merken dat Tidy Cats het Tidy Cats Breeze Katten kattenbakvullingssysteem aanbeveelt voor gebruik bij één kat. Ze stellen voor om één eenheid per kat te gebruiken, plus een extra. De kosten van het apparaat en de speciale pellets zijn mogelijk niet betaalbaar voor sommige eigenaren met meerdere katten en het kan meer gedoe zijn dan het waard is als het gaat om het scheppen van vast afval. Een optie die voor ons echter goed werkte, was het systeem gebruiken voor vloeibaar afval en een andere kattenbak beschikbaar hebben voor vast afval.

Als u op zoek bent naar een kattenbak om het onderhoud te verminderen, heeft het Tidy Cats Breeze Cat Kattenbaksysteem enkele voordelen, maar het kan moeilijk zijn om sommige katten op de pellets over te zetten en het is misschien niet kosteneffectief voor eigenaren van meerdere katten. Over het algemeen is het een geweldig concept, maar de uitvoering zou een beetje beter kunnen zijn om het apparaat gemakkelijker te gebruiken te maken.

Waar wordt het opgeruimde kattenbries kattenbaksysteem verkocht?

Het Tidy Cats Breeze Kattenbaksysteem is online en in sommige dierenwinkels verkrijgbaar. U kunt kopen bij grote online retailers zoals Amazon en Chewy, evenals de Purina-website. Mogelijk kunt u het systeem te koop vinden in grote dozenwinkels zoals Walmart en Target, evenals lokale en regionale dierenwinkels.

Klik HIER om te winkelen voor Tidy Cats Breeze producten op Chewy