Good Pet Stuff Hidden Planter Kattenbak Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Waarderingen

  • Reinigingsgemak – 8/10
  • Geurbestrijding – 8/10
  • Uiterlijk– 9/10
  • Constructie– 7/10
  • Prijs– 7/10

Algemene score: 7.8/10

De Good Pet Stuff Hidden Litter Box is waarschijnlijk niet wat je je zou voorstellen als je de woorden ‘verborgen kattenbak’ hoort. Je zou je een kattenbakbehuizing kunnen voorstellen – iets dat is gemaakt om eruit te zien als een meubelstuk. Of misschien een privacyscherm dat je opricht om de doos uit het zicht te halen.

Wat het echt is, is echter heel anders. De Good Pet Stuff Hidden Litter Box is eigenlijk een kattenbak die vermomd is om eruit te zien als iets anders: een plantenbak.

Als je het beu bent dat de kattenbak ruimte in je huis inneemt zonder esthetische bijdragen te leveren, kan dit de oplossing zijn. Het is bescheiden geprijsd in vergelijking met de meeste kattenbakbehuizingen, de afgeronde vorm maakt het geschikt voor hoeken en het voegt een beetje groen toe aan uw huis.

Mallory Crusta, onze hoofd content, testte de Good Pet Stuff Hidden Litter Box in de loop van enkele weken met haar twee katten, Wessie en Forest. Hier vind je een overzicht van haar ervaring en alles wat je moet weten over deze verborgen kattenbak om je eigen beslissing te nemen.

Good Pet Stuff Hidden Planter Review Video

Het ontwerp

De Good Pet Stuff Hidden Litter Box is ontworpen om eruit te zien als een plantenbak. Het is gemaakt van polypropyleen, een dun, vrij flexibel plastic materiaal. De kattenbak is verdeeld in twee hoofdonderdelen – een boven- en een onderkant – die samenkomen om een plantenbakachtige vorm te creëren.

Over het algemeen staat de plantenbak ongeveer 36 centimeter hoog (inclusief de nepplant) en het lichaam van de verborgen kattenbak is ongeveer 19 centimeter breed en 19 centimeter diep.

Om de kattenbak te gebruiken, komt uw kat binnen via een opening aan de voorkant die is verdeeld tussen de bovenste en onderste helften. De onderkant van de open plek zit vrij hoog van de grond, dus het kan een grote stap zijn voor kittens en kleinere katten, maar het kan ook helpen om verspreiding van kattenbakvulling te voorkomen.

Een andere functie die deze verborgen kattenbak te bieden heeft, is een geïntegreerd filter. De bovenkant van de kattenbak wordt geventileerd voor luchtcirculatie en afgedekt door een dun filtermateriaal. Het wordt geleverd met kunstmos om het filter te bedekken en, natuurlijk, de nepplant die je in het midden plaatst.

Eerste indrukken

Het eerste dat duidelijk wordt bij het samenstellen van de Good Pet Stuff Hidden Litter Box is dat het niet dat robuuste gevoel heeft dat je krijgt van sommige kattenbakken.

Nogmaals, het polypropyleenmateriaal is vrij dun – het voelt een beetje meer als het materiaal dat je van een vuilnisbak zou verwachten dan van een hoogwaardige kattenbak. De flexibiliteit van het materiaal maakt het een beetje lastig om de bovenste en onderste helften op een rij te krijgen.

Een ander klein probleem dat sommige klanten hebben opgemerkt, is dat het gat dat in de bovenkant van de kattenbak is geboord waar u de nepplant inbrengt, mogelijk niet gecentreerd is.

Eenmaal ingesteld, kan de Good Pet Stuff Hidden Litter Box worden gevuld met uw keuze van nest. De opening naar de doos is ongeveer 6 1/2 inch van de grond, dus je kunt een goede 3 tot 4 inch strooisel in de basis krijgen. Dat gezegd hebbende, de ruimte in de kattenbak is een beetje krap.

Het interieur meet ongeveer 19 bij 19 inch, wat kleiner is dan wat je in een standaard kattenbak zou kunnen zien. Er is voldoende hoofdruimte voor je kat, maar als hij zich graag omdraait en veel graaft, vindt hij het misschien een beetje ongemakkelijk.

Een ander mogelijk probleem heeft te maken met de plaatsing van de kattenbak.

De Good Pet Stuff Hidden Litter Box is ontworpen om de kattenbak van uw kat discreter te maken. Veel katteneigenaren zullen het in een hoek of tegen een muur willen plaatsen en de plantenbak willen draaien zodat de opening niet meteen zichtbaar is. Katten houden ervan om te allen tijde een 360 graden uitzicht op hun omgeving te hebben, dus deze plaatsing zorgt er misschien niet voor dat uw kat zich erg veilig voelt.

Schoonmaken van de goede huisdier spullen verborgen kattenbak

Om een idee te krijgen van hoe de Good Pet Stuff Hidden Litter Box echt werkt, testte Mallory het met verschillende soorten strooisel: klonterende klei, plantaardig tofu-strooisel en silicakristallen strooisel.

Als het gaat om het schoonmaken van deze kattenbak, thier zijn twee opties. Ten eerste is de opening groot genoeg om de binnenkant van de kattenbak te bekijken en een schep te manoeuvreren. Als u dat echter moeilijk vindt, kunt u het deksel altijd volledig verwijderen om beter toegang te krijgen tot het kattenbakbed.

De primaire uitdaging die ontstond bij het schoonmaken van deze kattenbak had te maken met de gebogen zijkanten.

Ronde kattenbakken hebben de neiging om katten uit te nodigen om urine over de muren te spuiten. Urineklonten die zich tegen de zijkanten vormen, kunnen lastig toegankelijk zijn met een gewone strooiselschep, hoewel het enige dat nodig kan zijn een beetje extra tijd en zorg is om het afval grondig te verwijderen. Gelukkig is de naad die de bovenste en onderste helften verbindt vrij hoog geplaatst, dus het is onwaarschijnlijk dat urinespray in die afdichting terechtkomt.

Deze kattenbak heeft geen antiaanbaklaag, dus er zit misschien wat meer kleefkracht dan bij andere kattenbakken, maar het lijkt geen noemenswaardig probleem te zijn.

Het grondig reinigen van de Good Pet Stuff Hidden Litter Box is vrij eenvoudig. Er zijn niet al te veel scheuren en gaten waar zwerfvuil en afval kunnen komen vast te zitten.

De grootste uitdaging is het opnieuw in elkaar zetten van de kattenbak. Omdat de materialen zo flexibel zijn, kost het een beetje werk om de bovenkant op de basis te krijgen, zodat deze goed past.

Controleert het tracking en scatter?

Zoals de meeste overdekte kattenbakken, was de Good Pet Stuff Hidden Litter Box redelijk effectief in het helpen beheersen van de verspreiding en tracking van zwerfvuil. Zwerfvuil zal zich hoogstwaarschijnlijk uit de voorkant van de kattenbak verspreiden, dus misschien wilt u het combineren met een kattenbak.

Algemene indrukken

Over het algemeen is de Good Pet Stuff Hidden Litter Box vergelijkbaar met andere overdekte kattenbakken. Het is redelijk geprijsd, royaal bemeten en presteert redelijk goed.

Deze kattenbak bevat veel zwerfvuil en het geïntegreerde filter kan helpen geur en stof te verminderen. Het is relatief ruim van binnen in vergelijking met sommige afgedekte kattenbakken en het is gemakkelijk schoon te maken. Het zal niet worden aangekoekt met klonten zwerfvuil en je hoeft je geen zorgen te maken dat urine in de naden lekt.

Dat gezegd hebbende, het is niet perfect.

Enkele van de belangrijkste uitdagingen van de Good Pet Stuff Hidden Litter Box hebben te maken met de grootte en constructie. Het 19-bij-19-inch kattenbakbed is gewoon niet groot genoeg voor grote katten.

Bovendien is de opening meer dan 6 centimeter van de grond. Als u de kattenbak vult tot de standaard 3 inch, betekent dit dat uw kat moet opstaan om de opening vrij te maken en vervolgens naar beneden in het kattenbakbed moet stappen. Het kan moeilijk zijn voor kittens en oudere katten.

Voor het grootste deel presteert de Good Pet Stuff Hidden Litter Box echter goed als een overdekte kattenbak. Als je op zoek bent naar iets om je kattenbak discreter te maken, als je beperkte ruimte hebt om mee te werken, of als je iets wilt dat aan je interieur zal toevoegen, kan het een goede optie zijn.

Hoeveel kost de good pet stuff hidden litter box?

De Good Pet Stuff Hidden Litter Box kost ongeveer $ 64, waardoor het op één lijn ligt met sommige complete kattenbaksystemen zoals de Tidy Cats Breeze en zelfreinigende kattenbakken zoals de Omega Paw Roll ’n Clean.

Zoals geldt voor de meeste kattenbakken, wordt deze niet geleverd met afval en bevat deze geen accessoires. Voor een prijs van meer dan $ 50 kunnen we verwachten dat we een beetje meer krijgen.

Is de goede huisdierenspullen verborgen kattenbak de moeite waard?

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen met de Good Pet Stuff Hidden Litter Box is of het prijskaartje van $ 64 gerechtvaardigd is.

Voor een prijs van meer dan $ 50 kunnen consumenten redelijkerwijs hoogwaardige constructie en duurzame materialen verwachten. Helaas is deze kattenbak een beetje aan de dunne kant en laat de esthetiek te wensen over. Zelfs het upgraden van de nepplant naar iets realistischer zou een verbetering zijn.

Dat gezegd hebbende, weinig andere verborgen kattenbakken of kattenbakbehuizingen zijn geprijsd onder de $ 100, en velen van hen bieden niet hetzelfde prestatieniveau.

Iets anders dat katteneigenaren waarderen aan de Good Pet Stuff Hidden Litter Box is dat er tal van opties zijn om het je eigen te maken. Sommige gebruikers hebben het gespoten om beter bij hun decor te passen en anderen hebben de nepplant vervangen door iets aantrekkelijkers.

Vind extra inspiratie om deze verborgen kattenbak je eigen te maken in klantrecensies op Chewy.