SureFlap Microchip Kattenluik Review: De Meest Innovatieve kattenluik 2023?

Het is waarschijnlijk nog te vroeg om het te noemen, maar ik denk dat we veilig kunnen zeggen dat SureFlap’s Microchip kattenluik handen naar beneden de meest innovatieve kattendeur of kattenluik is die we vandaag op de markt hebben.

Dit is een gedetailleerde blik op en beoordeling van de SureFlap Microchip kattenluik en terwijl we zeggen dat dit waarschijnlijk, gemakkelijk de meest innovatieve kattenluik van 2019 is, houd er dan rekening mee dat deze productbeoordeling een gemengde beoordeling is van de standaard SureFlap Cat Flap, DualScan, en het opgewaardeerde model in de vorm van de SureFlap Microchip Pet Door Connect.

Aan het eind van dit artikel bespreken we ook de belangrijkste verschillen tussen de SureFlap Cat Flap, DualScan, en de SureFlap Microchip Pet Door Connect. Het belangrijkste is dat ik zal bespreken waarom ze allemaal in één SureFlap Microchip Cat Flap review zitten.

Gerelateerd: beste kattenluik met chip (en/of timer) kopen, review en aanbiedingen

Productspecificaties

 • Kleur: Wit
 • Materiaal: Kunststof
 • Bevestiging op type materiaal: Hout
 • Sluiting: Chip
 • Type dier: Kat
 • Product lengte: 14 cm
 • Product breedte: 12 cm
 • Product hoogte: 12 cm
 • Product gewicht: 0
 • Bediening via mobiele app: Nee
 • Gewicht: 1295 g
 • Smart Home Platform: Geen platform
 • Taal handleiding: Nederlands
 • Verpakking breedte: 226 mm
 • Verpakking hoogte: 130 mm
 • Verpakking lengte: 255 mm
 • Categorieën: Luiken
 • Sluiting: Chip
 • Kleur: Wit
 • Merk: Sureflap
 • Bevestigen op type materiaal: Hout

SureFlap Microchip Basismodel - Kattenluik - M - Wit - 14 x 12 cm

Bekijk de dagprijs

Wat is het ?

In principe is het witte SureFlap Microchip Kattenluik een automatisch kattenluik dat gekoppeld is aan de microchip van uw kat, waardoor ze toegang krijgen of geen toegang, afhankelijk van de instellingen die u erop instelt voor uw katten.

Het deurtje kan worden gekoppeld aan de bestaande microchip van uw huisdier of u kunt de SureFlap RFID-halsband tag gebruiken. U krijgt één RFID-tag bij elke aankoop van het SureFlap Microchip Kattenluik. Het zeer innovatieve SureFlap microchip-kattenluik met dubbele scan geeft uw kat automatisch toegang of uitgang, als u dat toestaat, en voorkomt dat indringers of andere dieren uw huis binnenkomen via hetzelfde kattenluik.

Het heeft ook een SureFlap microchip kattenluik timer waarmee u een avondklok kunt instellen voor uw kat, op welk tijdstip ze naar buiten mogen en wanneer ze naar binnen mogen komen. Dit is waarschijnlijk een van mijn favoriete functies, omdat ik vaak vergeet ons oude handmatige luik te vergrendelen en ik dan midden in de nacht wakker werd en weer naar beneden moest om het te vergrendelen. Of erger nog, ik word midden in de nacht wakker en vergeet of ik de kleppen al op slot heb gedaan of niet, en als ik dan naar beneden ga en erachter kom dat ik hem vergeten ben op slot te doen, ga ik uiteindelijk midden in de nacht onze katten tellen om te kijken of er niemand naar buiten is geweest voordat ik hem weer op slot doe. Of in het ergste geval is een van de katten buiten en moet ik de hele avond zweten en hopen dat ze veilig thuiskomen.

Met het SureFlap microchip kattenluik is dat geen probleem. Het deurtje stuurt me een bericht wanneer een van de katten naar buiten gaat, en het heeft een snel telefoonboek waar ik kan controleren of een van hen op een bepaald moment buiten of in het huis is. Plus het elimineert het gokspel en de vergeetachtigheid factor omdat ik weet dat om 10 uur ’s avonds en tot 7 uur in de ochtend, al mijn bonte familie is in het huis, veilig en geluid. Plus de app laat me een kattengeek zijn door mijn patronen te laten zien van hoe laat mijn katten meestal naar buiten gaan en hoe lang ze buiten blijven voordat ze weer binnenkomen.

Het SureFlap dual scan microchip kattenluik werkt op batterijen, en de deuropening is ongeveer 120 mm hoog en 142 mm breed, dus het is vrij groot voor kleine tot middelgrote katten en zelfs kleine honden. Als u een grotere kat of een grotere hond hebt, kunt u het SureFlap microchip kattenluik aanschaffen, dat 178 mm hoog en 170 mm breed is.
SureFlap Microchip Kattenluik design

Bekijk de dagprijs

Onze ervaring

Ik heb een aantal van onze ervaringen met het witte SureFlap microchip kattenluik besproken, vooral met de instelling van de avondklok, maar ik wil ook graag vertellen hoe we onze katten hebben laten wennen aan het idee van het nieuwe, slanke en futuristische luik dat ze nu gaan gebruiken.

Volgens de instructies van het Sureflap White Microchip Kattenluik moesten we eerst de app downloaden, wanneer u het voor het eerst instelt, moet u ook de microchips van uw kat registreren, zodat het kattenluik ze kan detecteren en weet of ze naar binnen en naar buiten mogen, afhankelijk van de schema’s die u hebt ingesteld.

Ook moet u de slimme hub instellen die bij het Sureflap White Microchip kattenluik wordt geleverd en deze op uw WiFi aansluiten, zodat u uw luik kunt bedienen.

Er komt wel training bij kijken, dus wees er klaar voor. Ik woon in een huishouden met meerdere katten, en gelukkig weet ik dat mijn katten grotendeels gemotiveerd zijn door eten, dus we hebben ze gewoon geleerd dat ze hun eten aan de andere kant van de glazen deur kunnen krijgen als ze door de Sureflap White Microchip kattenluik gaan. Ik moet zeggen dat het merkwaardig bevredigend is om op kantoor te zijn op de derde dag dat u de SureFlap hebt en een melding te zien dat een van uw katten hem al gebruikt om het huis in en uit te gaan.

Het oplossen van problemen met het Sureflap witte microchip kattenluik is vrij eenvoudig, vanwege het gestroomlijnde ontwerp en de uitgebreide handleiding die bij het apparaat wordt geleverd. Plus de klantenservice, zo hebben we gehoord, is zeer, zeer goed.

Problemen

Problemen met het SureFlap microchip kattenluik kunnen problemen zijn met katten die de producten nog niet zo lang gebruiken, sommige katten hebben het gewoon moeilijker om zich aan het nieuwe ontwerp aan te passen dan anderen, en mijn katten hadden meer dan drie dagen nodig voordat ze er goed aan gewend waren.

Voor katteneigenaren die hun katten buiten laten poepen en plassen, zal er extra training nodig zijn. Mijn zus heeft het SureFlap DualScan Microchip Kattenluik en een kat die haar behoefte buiten doet, wordt op vaste tijden buitengelaten. Nadat mijn zus dit deurtje had geïnstalleerd, ging ze ervan uit dat haar kat wel alleen naar buiten zou gaan om haar behoefte te doen. Het arme ding werd ontdekt toen ze op haar vaste poep- en plasmomenten angstig bij de deur stond te wachten tot iemand haar naar buiten zou brengen. Ze moesten haar opnieuw trainen om alleen naar buiten te gaan wanneer ze daar zin in had met behulp van het SureFlap Microchip Kattenluik.
SureFlap Microchip Kattenluik dimensies

Bekijk de dagprijs

Pet Door, Pet Flap, Flap Connect, en Door Connect

Nu komen we bij het verwarrende gedeelte. Weet u nog dat ik een tijdje geleden zei dat er nu een bijgewerkte versie van het product is, namelijk de SureFlap Microchip Pet Door Connect? Nou, die is er dus. In principe zijn de “Connect”-modellen de modellen die op afstand of via uw WiFi kunnen worden bediend. De oudere modellen die we hebben zijn in principe hetzelfde, maar u kunt ze niet op afstand bedienen om ze te vergrendelen en te ontgrendelen. En hoewel het woord “kattenluik” en “deur” in deze review door elkaar worden gebruikt, moet ik duidelijk zijn dat het om twee verschillende modellen gaat: de SureFlap kattenluik is kleiner van formaat, terwijl de SureFlap Pet Doors iets groter zijn.

Het oordeel

Zoals ik al zei, het is te vroeg in het jaar om dit comfortabel te kunnen zeggen, maar ik ben er vrij gerust in om te zeggen dat de SureFlap Microchip kattenluik en zijn serie mogelijk de meest innovatieve flap is voor heel 2019. Ik zie niemand het functiepakket of de veelzijdigheid die deze lijn te bieden heeft overtreffen.

We kunnen alleen maar mierenneuken op zijn zwakte op zijn best. Zelfs sommige klachten die ik online van gebruikers heb gelezen, grenzen aan het absurde, zoals wasberen die binnen kunnen komen door hun katten te volgen en naar binnen te duwen voordat de deuren sluiten of iets in die trant.

Zal ik u aanraden hem te kopen? Ja. Ik ben dol op alle producten die ik heb gekregen van Sure Pet Care, de makers van het SureFlap Microchip Kattenluik. Hun innovatieve producten zoals hun SureFeeders zijn een levenswissel in huis en we hebben geleerd van ze te houden vanwege hun veilige en betrouwbare kattenproducten.

Zorg er gewoon voor dat u hun website bezoekt en een gedetailleerde blik werpt op hun tabel om uit te vinden welk product het beste werkt voor u en uw huisdieren op basis van hun huisdierdeurtjes. Nogmaals, er zijn slechts minieme of zeer kleine verschillen zoals deur maten of online opties, maar ze kunnen het verschil spellen tussen een geweldige product ervaring en een mogelijke belabberde een.

Bekijk de dagprijs