Stopt bleekmiddel het poepen van katten in de tuin?


Als je kat ergens naast haar kattenbak poept, kan dat behoorlijk vervelend zijn. Het zien van haar uitwerpselen in je tuin voor meerdere dagen achter elkaar kan bijzonder frustrerend zijn.

Niet alleen laat je kat een duidelijk probleem zien met het gebruik van de juiste plek voor haar bedrijf, maar het verstoort ook de tuin waar je zoveel liefde en moeite in hebt gestoken.

Je hebt zeker meteen een oplossing bedacht om haar te laten stoppen.

Misschien heb je een idee bedacht om bleekmiddel te gebruiken, omdat je dacht dat de geur ervan afstotend zou moeten zijn voor je harige vriend. Daarom moet het gieten van wat bleekmiddel in je tuin voorkomen dat je kat erin poept.

Maar is dit echt waar? Stopt bleekmiddel het poepen van katten in de tuin?

Laten we het antwoord op deze vraag onderzoeken.

Is bleekmiddel een goede oplossing om het poepen van katten in uw tuin te stoppen?

Ik moet vanaf het begin met een definitief ‘nee’ beginnen.

Bleekmiddel is geen goed afweermiddel voor katachtigen. In tegenstelling tot wat je waarschijnlijk had verwacht, kunnen katten genieten van de geur van bleekmiddel.

De onderstaande video toont een kat die echt geniet van de geur van bleekmiddel in een vers schoongemaakte badkamer.

PetKeen legt uit hoe dit hoogstwaarschijnlijk gebeurt als gevolg van chloor in bleekmiddel dat feromonen afgeeft en katten aangetrokken maakt tot deze geur.

Dus in plaats van te bleken te voorkomen dat je kat in de tuin poept, kan het deze plek nog aantrekkelijker voor haar maken.

Is het veilig om bleekmiddel te gebruiken als afweermiddel?

Niet alleen bleekmiddel is geen goede oplossing voor uw probleem met uw kat die in de tuin poept, Maar het gebruik van dit product kan ook gevaarlijk zijn voor de gezondheid van uw huisdier.

Het inademen van bleekmiddel kan schadelijk zijn voor katten, omdat dit een hard en irriterend reinigingsproduct is. Dit betekent natuurlijk niet dat een kat die een keer een snuifje bleekmiddel heeft gehad, zich meteen ziek zal voelen.

Het is echter nog steeds beter om bleekmiddel niet als product te gebruiken om te voorkomen dat uw kat destructief gedrag vertoont. Omdat ze zich er misschien toe aangetrokken voelt, is de kans groot dat ze het besnuift of zelfs likt.

Bleekmiddel is giftig voor zowel mens als dier. Bovendien kan overtollig bleekmiddel zelfs de planten in je tuin beschadigen.

Hogere inname kan leiden tot bleekvergiftiging bij katachtigen, wat symptomen kan veroorzaken zoals een rode huid, zwaar kwijlen en zelfs schuimen in de mond.

Voor de zekerheid moet je je kat van de kamer vervreemden als je bleekmiddel gebruikt en beter op zoek gaan naar een ander product om te voorkomen dat ze in de tuin poept.

Wat zijn betere alternatieven dan bleekmiddel?

Er kan dus worden geconcludeerd dat bleekmiddel niet de ideale oplossing is om te voorkomen dat uw kat op uw planten poept. Zijn er veiligere manieren om dit te doen?

Ja, die zijn er. De volgende vijf oplossingen zijn veiliger en effectiever dan het gebruik van bleekmiddel in deze situatie.

1. Omheining je tuin

De mens maakt prikkeldraad

Het ideale om hier te doen zou zijn om volledig te voorkomen dat uw kat in uw tuin komt.

Natuurlijk is dit misschien niet de eenvoudigste taak, omdat de meeste katten zulke bekwame springers zijn.

Een oplossing is om een hek te installeren dat lijkt op de draad die wordt gebruikt op kippenhokken, gekanteld in de richting van waaruit de kat normaal gesproken zou naderen.

Als je tuin beschermd is, zal je nieuwsgierige kat niet kunnen benaderen, tenzij je besluit haar te laten!

2. Gebruik Citrus Repellent

Katten haten sinaasappels, citroenen en alle andere citrusvruchten.

De kans is groot dat je kat het niet aantrekkelijk vindt om in je tuin te poepen als ze de citrusgeur erin ruikt.

Dit is ook een vrij eenvoudige oplossing, omdat je alleen sinaasappels of citroenen samen met wat water hoeft te koken, het moet laten afkoelen en het vervolgens in een spuitfles hoeft te gieten en door je tuin hoeft te verspreiden.

3. Gebruik azijn

Azijn in een fles

Een andere geur waar katten echt een hekel aan hebben, is die van azijn, en dit is iets dat je zeker in huis hebt.

Volgens Pest Pointers overweldigt het extreem penetrante aroma van azijn het gevoelige reukvermogen van een kat.

Je kunt hier ook een afschrikwekkende spray maken door azijn en wat water in een spuitfles te mengen en vervolgens in je tuin te spuiten.

4. Zet een kattenbak buiten in je tuin

Een ander ding dat het proberen waard is, is om je kat haar plek te geven om in je tuin te poepen.

Met deze aanpak kunt u uw tuin vrij houden vanrom de uitwerpselen van uw kat terwijl u haar de mogelijkheid biedt om zichzelf buiten te ontlasten.

De buitenste kattenbak moet gemakkelijk toegankelijk en ondiep zijn. Je moet er ook strooisel in doen dat je harige vriend gewend is.

U kunt enkele suggesties vinden in onze lijst met kattenbakken voor buiten.

5. Doornige planten kunnen ook helpen

Agave americana Mediopicta in de tuin

Er zijn ook enkele bloemen en bomen die kunnen dienen als een natuurlijke bescherming tegen het poepen van uw kat in uw tuin, zoals rozenbomen of cactussen.

Doornige planten zoals deze kunnen je kat ontmoedigen om de tuin te kiezen als haar favoriete plek om te poepen. Deze methode is vrij subtiel en tegelijkertijd effectief.

Waarom je kat misschien in de tuin poept?

Er zijn verschillende mogelijke redenen achter dit gedrag.

Hoogstwaarschijnlijk vertoont uw kat territoriaal gedrag, wat deel uitmaakt van de kattennatuur. Ze wil dat gebied gewoon als haar eigen gebied markeren en de andere katten weghouden.

Het kan ook zijn dat je kat houdt van het gevoel van gras of aarde Op de specifieke plek in je tuin kiest ze als haar ideale plek om te poepen.

Ook kan dit de plaats zijn waar Ze vindt de privacy en eenzaamheid ze wil hebben tijdens het poepen.

Verder kan een verandering in de kattenbakgewoonten soms wijzen op stress of zelfs medische problemen bij katachtigen. Om deze mogelijkheden uit te sluiten, wilt u misschien een gesprek hebben met een dierenarts.

Wat de reden ook is, dit gedrag is ongewenst. U moet ervoor zorgen dat uw kat een schone, veilige plek heeft om in uw huishouden te poepen en alternatieve methoden onderzoeken om haar uit uw tuin te weren die veiliger zijn dan het gebruik van bleekmiddel

Conclusie

Bleekmiddel kan een geweldige oplossing zijn voor het reinigen en desinfecteren, maar dit is geen goede optie om te voorkomen dat uw kat op een ongepaste plaats poept.

Niet alleen kan het gevaarlijk zijn als je kat het inademt of likt, bleekmiddel lijkt ook aantrekkelijk te zijn voor sommige katten, wat betekent dat het geen succesvolle optie is om te voorkomen dat ze een puinhoop maken in je tuin.

In plaats van bleekmiddel, moet je een aantal andere, veiligere opties proberen, zoals een citrusafweermiddel, azijn of gewoon wat doornige planten in je tuin planten.

U moet ook overwegen om een kattenbak buiten te plaatsen voor uw kat om haar plek te hebben om te poepen terwijl ze tijd buiten doorbrengt.

Kortom, bleekmiddel is absoluut niet de juiste keuze voor deze situatie en u moet ervoor zorgen dat uw kat er vanaf wordt gehouden, zelfs als u het rond uw toilet gebruikt.