Skoon Kattenbakvulling Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Skoonstrooisel is een volledig natuurlijk nest gemaakt van diatomeeënkiezels die worden vervaardigd met behulp van een laag warmte-thermisch activeringsproces. De poreuze kiezels en hun productiemethode creëren een hoog absorptievermogen en zijn vrijwel stofvrij en hypoallergeen.

De grootte van de kiezels elimineert bijna volledig het volgen buiten de kattenbak, en de niet-klonterende formule vermindert de hoeveelheid scheppen die moet worden gedaan in vergelijking met klonterende nesten.

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 4/5
 • Prijs per pond – 2/5
 • Multi-Cat Formules – 4/5
 • Langdurige geurbestrijding – 4/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 5/5

Algemene score: 4/5

Hoe we hebben getest:

 • We kochten drie soorten kattenbakvullingen die Skoon te bieden heeft
 • We hebben meerdere weken de nesten getest op verschillende katten
 • We hebben deze producten niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling, ze zijn gekocht met ons eigen geld

Merkoverzicht

Skoon is een meer uniek en ongewoon nest in vergelijking met de meeste nesten op de markt. De diatomeeënkiezels zijn gemaakt van diatomietkeien, die nadat ze zijn gedolven, worden afgebroken tot stukjes ter grootte van kiezels. Tijdens het productieproces wordt het stof verwijderd en worden geuren toegevoegd aan de geurende strooiselvariëteiten.

Een variëteit van Skoon Cat Litter is de ongeparfumeerde formule.

Een variëteit van Skoon Cat Litter is de ongeparfumeerde formule.

Het eindresultaat is een zeer absorberende formule die niet alleen hypoallergeen is, maar ook biologisch afbreekbaar, organisch en helpt om ongewenste geuren te verlichten.

Een andere variëteit van Skoon Cat Litter is de lavendelgeurende formule.

Een andere variëteit van Skoon Cat Litter is de lavendelgeurende formule.

Wat betreft de voordelen voor katten, de kiezels kunnen groter zijn dan meer traditionele kleistrooisels, maar de kiezels zelf zijn niet scherp of grillig en zullen niet ongemakkelijk zijn op de poten van je kat. Ook elimineren de grotere kiezels bijna het volgen en verspreiden buiten de kattenbak.

Een derde variant van Skoon Cat Litter is de citroengeurende formule.

Een derde variant van Skoon Cat Litter is de citroengeurende formule.

Wat voor soort zwerfvuil biedt het merk aan?

Skoon litter biedt drie variëteiten voor hun originele kiezelformule – ongeparfumeerd, lavendelgeur en citroengeur. Alle drie deze variëteiten zijn gemaakt met dezelfde ingrediënten en hetzelfde productieproces, met uitzondering van de lavendel- en citroenformules die toegevoegde geuren bevatten voor extra geurbeheersing. Ook zijn alle drie deze formules niet-klonterende nesten.

Alle drie de Skoon kattenbakvulling formules bieden de volgende voordelen:

 • Gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten
 • Stofvrije formule
 • Hypoallergeen
 • Biologisch afbreekbaar
 • Niet-klonterend

Dit nest is anders dan veel andere nesten op de markt vanwege de ingrediënten en het productieproces, en het unieke karakter draagt bij aan het uitstekende absorptievermogen en de milieuvriendelijke aanpak.

Een van de voordelen van Skoon is dat omdat het zeer absorberend en niet-klonterend is, het de hoeveelheid tijd en moeite vermindert die je moet besteden aan het uitscheppen van je kattenbak. Omdat de kiezels zo absorberend zijn, krijg je ook niet veel papperige of sludgy gebieden op de bodem van de doos. Vanwege de niet-klonterende formule is Skoon echter niet de beste als het gaat om uitwerpselen. Het is geweldig in het absorberen van urine en het bevatten van de urinegeuren, maar niet zo geweldig met fecale materie.

Ook zijn de kosten van Skoon een beetje hoger dan andere beschikbare nesten, maar het duurt lang voordat het helemaal moet worden gedumpt.

Skoon biedt ook een fijne korrelformule, maar deze beoordeling richtte zich op de originele kiezelvariëteiten.

We hebben Skoon Unscented Litter enkele weken getest in een huis met meerdere katten.

View On Chewy View On Amazon

De volledig natuurlijke ingrediënten zijn gemaakt om een milieuvriendelijkere optie te zijn in vergelijking met veel andere nesten op de markt. Hoewel Skoon niet doorspoelbaar of composteerbaar is, is het nog steeds biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijker.

De steentjes zijn zeker groter dan wat je zou krijgen met een meer traditioneel nest, en daar was letterlijk geen stof bij het gieten of scheppen. Ook zijn de diatomeeënkiezels extreem absorberend en hebben ze niet de neiging om na verloop van tijd papperig te worden.

Skoon Unscented Litter is zeer absorberend, ook al is het een niet-klonterend nest.

Skoon Unscented Litter is zeer absorberend, ook al is het een niet-klonterend nest.

Met dat in gedachten doet de ongeparfumeerde formule redelijk goed werk met geurbeheersing. En hoewel het een niet-klonterende formule is, was het heel gemakkelijk om te zien welke delen van het strooisel eruit moeten worden geschept vanwege de verkleuring van de kiezels. Houd er ook rekening mee dat de niet-klonterende formule van Skoon niet veel zal doen voor ontlasting, maar zelfs de ongeparfumeerde variëteit heeft in dat opzicht goed werk geleverd met de geurbeheersing.

Houd er ook rekening mee dat Skoon een duurder merk zwerfvuil is dan veel andere merken, maar de extra kosten zijn voor de volledig natuurlijke ingrediënten en de verminderde impact op het milieu, en Skoon heeft de neiging om veel langer mee te gaan dan de meeste nesten die er zijn.

Categorie Rating
Prijs 3/5
Klonterende actie 2/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 5/5
Geur 3/5
Gemakkelijk te scheppen 3/5
Algemene beoordeling 4/5

Pros

 • Gemaakt van volledig natuurlijke, niet-toxische ingrediënten
 • Vrijwel stofvrij
 • Extreem absorberend

Tegens

 • Niet geweldig met geurbestrijding
 • Niet-klonterende formule

Dit nest wordt geleverd in een zak van 8 pond. En vanwege de diatomeeënformule kan het een beetje zwaar aanvoelen in vergelijking met andere nesten gemaakt van andere, meer traditionele ingrediënten.

We hebben Skoon Lavener-Scented Litter enkele weken getest in een huis met meerdere katten.

View On Chewy View On Amazon

De hypoallergene formule van Skoon Lavender-Scented Litter werkt goed samen met zijn lavendelgeur, waardoor de geurbeheersing wordt verhoogd en ook volledig natuurlijk is. Ook maakt de biologisch afbreekbare formule het een milieuvriendelijkere optie in vergelijking met veel andere nesten.

De diatomeeënkorrels produceren bijna geen stof bij het uit de zak gieten of bij het scheppen, en vanwege de grotere omvang van de kiezels in vergelijking met traditionele kleistrooisels, is er vrijwel geen tracking of verspreiding rond de kattenbak.

Skoon Lavender-Scented Litter heeft een frisse geur en is bovendien zeer absorberend.

Skoon Lavender-Scented Litter heeft een frisse geur en is bovendien zeer absorberend.

Wat geurbeheersing betreft, doet Skoon Lavender echt goed werk bij het op afstand houden van ongewenste geuren. De niet-klonterende formule doet geweldig werk bij het absorberen van urine en het beheersen van urinegeur, en het doet ook goed werk met het bestrijden van fecale geur. Nogmaals, het is een niet-klonterende formule, dus het zal niet te veel doen voor uitwerpselen, maar het is nog steeds heel gemakkelijk te scheppen, en het maakt het ook gemakkelijk om te identificeren wat er in de eerste plaats moet worden geschept.

Skoon is zeker een duurder merk in vergelijking met veel andere nesten op de markt, maar het duurt lang voordat het volledig moet worden gedumpt. En de hypoallergene, volledig natuurlijke formule is iets dat niet over het hoofd kan worden gezien.

Categorie Rating
Prijs 3/5
Klonterende actie 2/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 5/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4/5

Pros

 • Hypoallergene, biologisch afbreekbare formule
 • Extreem absorberend
 • Zeer weinig tracking en verstrooiing

Tegens

 • Niet-klonterende formule
 • Duurder dan veel andere nesten

Dit nest wordt geleverd in een zak van 8 pond. Het lijkt misschien zwaarder en dichter dan nesten gemaakt van andere ingrediënten als het gaat om gieten, maar het is echt niet zo moeilijk om te beheren.

We hebben Skoon Lemon-Scented Litter enkele weken getest in een huis met meerdere katten.

Bekijk op Amazon View op Petco

De diatomeeënkorrels die worden gebruikt om Skoon te maken, gebruiken een thermisch activeringsproces met lage hitte, waardoor het zeer absorberend is, samen met volledig natuurlijk en hypoallergeen. De kiezels zijn ook biologisch afbreekbaar, waardoor Skoon een milieuvriendelijkere optie is voor zwerfvuil.

Wat betreft de kiezels zelf, ze zijn zeker groter in omvang dan de meeste traditionele kleistrooisels, maar ze zijn nog steeds comfortabel op de poten van een kat en helpen om tracking en verstrooiing buiten de kattenbak te verminderen.

Skoon Lemon-Scented Litter is zeer absorberend samen met het hebben van een frisse geur.

Skoon Lemon-Scented Verlichtter is zeer absorberend samen met het hebben van een frisse geur.

De citroengeur is vrij uniek als het gaat om geurbeheersing, maar het doet nog steeds goed werk met het beheren van de penetrante geur van kattenurine. Samen met de geurbeheersing is het absorptievermogen geweldig en het is gemakkelijk om de vervuilde kiezels te identificeren en eruit te scheppen vanwege hun verkleuring na gebruik. Wat uitwerpselen betreft, houd er rekening mee dat Skoon-nesten niet-klonterend zijn, maar de geurbeheersing is nog steeds indrukwekkend.

Skoon gaat je meer kosten dan traditionele, op klei gebaseerde nesten, maar de volledig natuurlijke, hypoallergene ingrediënten, samen met het gebrek aan stof en tracking, maken het gemakkelijk om de extra kosten te rechtvaardigen.

Categorie Rating
Prijs 3/5
Klonterende actie 2/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 5/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4/5

Pros

 • Vrijwel stofvrij
 • Zeer absorberend
 • Goede geurbestrijding

Tegens

 • Duurder dan andere nesten
 • Niet-klonterende formule

Dit nest wordt geleverd in een zak van 8 pond. Het gewicht en de dichtheid van Skoon lijken misschien een beetje ontmoedigend, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk om te gieten en te scheppen.

Wat vinden klanten van skoonafval?

Alle drie de Skoon-variëteiten die we hebben beoordeeld, scoorden zeer hoog bij klanten, waarbij de Unscented-formule 3,1 sterren scoorde op Chewy en 3,7 sterren op Amazon; de Lavender-Scented-formule scoort 3 sterren op Chewy en 4,1 sterren op Amazon; en de Lemon-Scented-formule scoort 3 sterren op Chewy en 3,8 sterren op Amazon.

Zoals met alle nesten, zijn er zowel goede als slechte beoordelingen, dus je moet misschien wat experimenteren om erachter te komen wat het beste werkt voor je katten en wat het beste voor jou werkt.

Blijf lezen om positieve en negatieve beoordelingen te zien voor de variëteiten van Skoon Litter hierboven:

Positieve beoordelingen

“Ik heb 9 katten. 8 van hen zoals klei en Skoon. 1 houdt alleen van Skoon. Hij gebruikte geen van de 13 kattenbakken die ik strategisch rond het huis heb geplaatst. Hij is een kat met speciale behoeften die zijn poten niet goed kan schoonmaken. Godzijdank heb ik dit gevonden. De grote brokken zijn zacht en komen niet vast te zitten in zijn poten. We zijn allebei veel gelukkiger. Mijn andere katten vinden het ook leuk.” –DoeCdo, reviewing Skoon Unscented Cat Litter

“Ik hou van de absorptie van deze kattenbakvulling en het feit dat het ook de geur absorbeert voor huishoudens met meerdere katten. Ik gaf 4 sterren voor gemakkelijk schoon te maken omdat het soms een beetje vies wordt op de bodem van de kattenbak als je niet vergeet om het strooisel dagelijks te mengen. ” –Jody beoordeelt Skoon Lavender-Scented Cat Litter

“Dus het is een van die dingen waarbij het product doet wat het zegt dat het doet, maar als de kat het product niet leuk vindt en er niet echt aan begint, wat doe je dan? Je blijft het niet gebruiken, dus ik zal het product niet bashen, maar ik zal je waarschuwen dat als je kat kieskeurig is, schakel dan niet over naar dit nest.Malcolm beoordeelt Skoon Lemon-Scented Cat Litter

Negatieve beoordelingen

“Het is niet het slechtste nest dat ik heb geprobeerd, maar ook niet het beste. Het heeft minder stof dan gewoon strooisel en lijkt langer mee te gaan. Ik was vooral teleurgesteld over geurbestrijding, maar het kan gewoon mijn situatie zijn. Mijn beide katten springen in de doos en hurken zodat er één gigantische natte plek is. De instructies zeggen om het nest te roeren voor de beste geurbeheersing, en ik beken dat ik dit misschien niet zo vaak heb gedaan als ik had moeten doen, maar ik denk nog steeds niet dat het zou helpen gezien de manier waarop mijn katten de doos gebruiken. ”  –T2para, beoordeling skoon ongeparfumeerde kattenbakvulling

“Ik gebruik het originele ongeparfumeerde nest al meer dan een jaar. Dacht dat ik de geparfumeerde zou proberen. Geen fan. Naarmate het went, begint het te ruiken als elk ander geparfumeerd kleistrooisel. En het heeft een roze kleur vergezeld van stof van dezelfde kleur.Kelly beoordeelt Skoon Lavender-Scented Cat Litter

“Ik was enthousiast om de bestelling van Skoon te krijgen omdat het zo licht en gemakkelijk te dragen was. Geleerd dat hoewel het licht was, het geen hit was met mijn kat. Uiteindelijk moest ik de helft van de inhoud van de kattenbak weggooien en haar gewone nest toevoegen. Ik ben terug bij mijn zwaargewicht nest, maar tenminste één van ons is blij!” –DeeDee beoordeelt Skoon Lemon-Scented Cat Litter

Hoeveel kost skoon kattenbakvulling?

Skoon Kattenbakvulling lijkt misschien een beetje duurder dan veel andere nesten die er zijn, maar het gaat ook lang mee en de hypoallergene en milieuvriendelijke formule maakt het de extra kosten waard.

Alle Skoon-formules die we hebben beoordeeld, kosten hetzelfde voor $ 3,49 per pond. Het lijkt misschien een beetje prijzig in vergelijking met de meeste traditionele nesten, maar Skoon is duurzaam, zeer absorberend en milieuvriendelijk.

Over het algemeen, is Skoon Kattenbakvulling een goede keuze?

We hebben veel positieve dingen te zeggen over alle drie de variëteiten van Skoon die we hebben beoordeeld. Uiteindelijk deden alle variëteiten het erg goed met slechts een paar nadelen. En de nadelen hangen echt af van uw persoonlijke voorkeuren.

Tussen de drie Skoon-variëteiten was het enige verschil met de geuren. Of het nu gaat om ongeparfumeerde, lavendelgeurende of citroengeurende, ze hebben allemaal dezelfde eigenschappen wat betreft absorptievermogen, schepbaarheid en gebrek aan stof.

Dat gezegd hebbende, houd rekening met welke geuren het beste kunnen werken voor u en uw katten, hoeveel u wilt uitgeven aan uw nest en hoe belangrijk het milieu voor u is.

Waar wordt skoonafval verkocht?

Skoon Litter wordt voornamelijk online verkocht via Chewy en Amazon, maar is ook te koop bij andere retailers.