Siamese Ragdoll Cat Mix – Gids, Foto’s, Temperament &Meer

Hoogte 8-10 inch
Gewicht 8-20 pond
Levensduur 10–20 jaar
Kleuren Blauw, bruin, lila, tabby
Geschikt voor Gezinnen en mensen met beperkte ruimte
Temperament Nieuwsgierig, liefdevol en vocaal

Siamese-Ragdoll kattenmixen zijn prachtige hybride dieren met de beste kwaliteiten van elk van deze populaire rassen. Ook bekend als Ragamese, deze katten zijn uitstekende huisdieren. Als katten van gemengd ras is het vaak moeilijk om precies te zeggen welke kenmerken en kwaliteiten ze van elke ouder zullen erven. Het kan dus moeilijk zijn om precies te voorspellen hoe de Ragamese zich zal gedragen of eruit zal zien.

Ze hebben over het algemeen de sociale persoonlijkheden van Siamese katten en de gemakkelijke charme van Ragdolls. Ze zijn er in verschillende kleuren en patronen, waaronder lila, bruin, blauw en tabby, en de meeste hebben een donkerdere vacht rond hun gezicht, oren en staart. Siamese katten wegen meestal niet veel meer dan 14 pond.

Ze zijn strak, elegant en aristocratisch. Ragdolls tippen vaak de weegschaal op 20 pond, en ze zijn een van de grootste kattenrassen! Ragamese kitties kunnen strak zijn zoals hun Siamese kattenouder, groot als een Ragdoll of ergens in het midden.

3 katten gezichtsverdeler

Siamese Ragdoll Mix Kittens – Voordat je er een krijgt…

kattenpootverdeler3 weinig bekende feiten over Siamese-Ragdoll kattenmixen

1. Er is een goede kans dat een Siamese-Ragdoll Mix van water houdt

Ragdoll en Siamese katten spelen graag met water, dus de kans is groot dat een Ragamese er ook van zal genieten! Hoewel katten een reputatie hebben als een watermijdende groep, vinden velen het leuk om met water te spelen.

thematische pauze

2. De meeste hebben blauwe ogen

Siamese katten hebben meestal prachtige felblauwe ogen, zoals de meeste raszuivere Ragdolls. Omdat beide ouders blauwe ogen hebben, erven Ragamese-katten meestal de eigenschap. Ze hebben ook de neiging om kleurwijzen te hebben zoals Siamese katten; de oren, neuzen en staartpunten zijn vaak donkerder dan de rest van hun vacht.

thematische pauze

3. De meesten worden geboren met witte vacht

Net als Siamese katten worden Ragamese kittens meestal wit geboren. De meesten ontwikkelen wijzen tegen de tijd dat ze een paar weken oud zijn. Maar er is een beetje variatie met betrekking tot de vachtlengte, omdat sommigen de langere jassen ragdolls hebben en anderen een kortere vacht hebben die meer lijkt op die van hun Siamese kattenouder.

ouderrassen van ragamese
Image Credit: Ouder rassen van Ragamese: (L) webandi, Pixabay | (R) izmargad, Shutterstock

divider-catclaw1

Temperament &intelligentie van Siamees-Ragdoll Kattenmixen

Het voorspellen van temperament is vaak lastig bij katten van gemengd ras zoals Ragamese-katten, omdat ze kenmerken van beide ouders erven. Maar er zijn enkele kwaliteiten die zowel Ragdoll- als Siamese katten delen, die in de meeste Ragamese-kitties worden gezien, zoals gemakkelijk te trainen zijn.

Het is mogelijk dat een Ragamese-kat vaak miauwt en gehecht raakt aan één persoon zoals Siamese katten vaak doen. Als alternatief kunnen Ragamese-katten de open, liefdevolle persoonlijkheden van Ragdolls hebben en een gelukkige band opbouwen met verschillende familieleden.

Zijn deze katten goed voor gezinnen? 👪

Absoluut. Ragdoll en Siamese katten doen het uitzonderlijk goed bij gezinnen, en mixen van de twee rassen doen dat ook! Dus hoewel het moeilijk kan zijn om precies te voorspellen welke temperamenteigenschappen een bepaalde Ragamese kan hebben, hebben Siamese katten en Ragdolls de neiging om precies in gezinnen te passen.

Siamese katten hebben vaak een diepe band met één persoon en staan erom bekend dat ze hun favoriete mensen volgen en zelfs met hen “praten”. Ze hebben de reputatie bijna hondachtig te zijn in hoe ze omgaan met mensen, met name kinderen.

Ze zijn ook een van de meest vocale rassen in het kattenuniversum en zijn meer dan blij om hun gevoelens te uiten met behulp van een reeks puntige miauwen. Ragamese kitties met Siamese katachtige persoonlijkheden kunnen het moeilijk vinden om lange tijd alleen gelaten te worden en vereisen een behoorlijke hoeveelheid één-op-één aandacht.

Ragdolls zijn gefokt om ongelooflijk vriendelijk, ontspannen en ontspannen te zijn. De meesten vinden het leuk om tijd door te brengen met hun mensen, te knuffelen en vastgehouden te worden, hoewel sommigen er niet van genieten om opgepakt en rondgedragen te worden. Ze zijn meestal fantastisch met kinderen, omdat ze loyaal, zachtaardig en geduldig zijn. Hoewel ze van genegenheid en aandacht houden, zijn ze meestal niet erg veeleisend of vocaal.

Kan dit ras overweg met andere huisdieren?

Omdat Siamese-Ragdoll kattenmixen de neiging hebben om persoonlijkheidskenmerken van beide ouders te erven, hebben ze de neiging om persoonlijkheidskenmerken van beide ouders te erven. zal waarschijnlijk vrij goed overweg kunnen met andere huisdieren, omdat zowel Siamese als Ragdoll-katten andere gezelschapsdieren accepteren.

Siamese katten doen het vaak het beste in paren, omdat ze eenzaam kunnen worden zonder een maatje en het meestal prima doen rond goed opgevoede honden. Ragdolls hebben over het algemeen geen last van honden capriolen en de meesten genieten van de aanwezigheid van andere katten.

divider-catclaw1

Dingen om te weten bij het bezitten van een Siamese-Ragdoll Mix:

Siamese-Ragdoll kattenmixen zijn relatief onderhoudsarme huisdieren. De meesten doen het prima met voedzaam voedsel, liefde, mentale stimulatie en lichaamsbeweging. Ragamese katten hebben meestal geen speciaal voedsel of meerdere uitstapjes naar de trimsalon nodig. En hoewel ze het risico lopen om enkele van de rasspecifieke aandoeningen van hun ouders te ontwikkelen, leven de meesten een lang en gezond leven, waarbij sommigen hun 20e verjaardag vieren.

Voedsel & Dieet Eisen

Ragamese katten hebben geen speciaal dieet nodig. Maar zoals alle katten hebben ze specifieke voedingsbehoeften voor eiwitten, vetten en voedingsstoffen zoals taurine. En als carnivoren kunnen katten voedingsstoffen uit plantaardig voedsel niet efficiënt verteren en absorberen.

Kattenvoer dat voldoet aan de richtlijnen van de American Association of Feed Control Officials (AAFCO) voor kattenvoeding bevat alle eiwitten, vitamines en antioxidanten die katten nodig hebben voor een optimale gezondheid zonder te veel calorieën te leveren, wat van vitaal belang is omdat sommige Ragamese-katten moeite kunnen hebben om een gezond gewicht te behouden.

Hoewel er voedingsmiddelen voor gewichtsverlies zijn die caloriearme opties bieden die voldoen aan de voedingsbehoeften van katten, is het altijd gewoon beter om te voorkomen dat huisdieren in de eerste plaats aankomen. Het meten van de hoeveelheid voedsel die katten eten, helpt ervoor te zorgen dat ze de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben met behoud van een gezond gewicht. Katten met overgewicht kunnen lijden aan meer chronische gezondheidsproblemen zoals diabetes, hartaandoeningen en sommige endocriene aandoeningen. Obesitas of overgewicht kan de levensduur van de kat verkorten.

Oefening🐈

Hoewel katten erom bekend staan dat ze genieten van een goede lounge, lichten de meesten op bij de kans om te jagen, te stalken en te springen. Ragamese kitties hebben soms problemen op de gewichtsafdeling dankzij hun Ragdoll-genen, waardoor een goed oefenprogramma een must is voor deze katten. Kitties doen het meestal het beste wanneer de speeltijd leuk en kort is – ongeveer 10-15 minuten sessies zijn ideaal. Streef naar ten minste 30-40 minuten lichaamsbeweging per dag, afhankelijk van de conditie en interesse van uw kat.

Sommige Ragamese-katten kunnen moeite hebben om alleen gelaten te worden, omdat Siamese katten de neiging hebben om verlatingsangst te lijden wanneer ze alleen worden gelaten of zich genegeerd voelen. Oefening helpt vaak milde kattenstress en verveling te verlichten. Katten reageren meestal goed op cardiovasculaire oefeningen om hun endorfines te laten stromen. Op activiteiten gebaseerd verrijkingsspeelgoed waarmee katten kunnen spelen terwijl ze alleen zijn, helpen ook om verveling, eenzaamheid en stress te verlichten. En interactieve spellen bieden katten beweging en manieren om hun natuurlijke “jacht” -instincten te gebruiken.

Opleiding🧶

Ragamese kitties zijn meestal vrij trainbaar omdat hun ouders intelligente katachtigen zijn. Katten reageren goed op training die is gebouwd rond positieve bekrachtiging. En omdat Ragamese-katten zo mensgericht zijn, zijn ze vaak gemotiveerd om te leren.

Veel eigenaren vinden clickertraining ongelooflijk effectief bij katten; je klikt als je je kat ziet doen wat je wilt aanmoedigen en geef hem een traktatie. Vergeet niet om rustig aan te doen met de traktaties om gewichtstoename te voorkomen. De meeste dierenartsen raden aan om traktaties te beperken tot niet meer dan 10% van het dieet van een kat.

Ragamese katten kunnen ook getraind worden om aangelijnd te lopen. Wandelen geeft katten de kans om nieuwe bezienswaardigheden, geluiden en geuren te ontdekken en te verkennen. Zelfs korte uitstapjes geven katten de mogelijkheid om hun oren te gebruiken om “prooi” te vinden en hun neus om meer te weten te komen over andere katten in de buurt.

Grooming✂️

Ragamese katten hebben meestal een zachte vacht. Sommigen hebben korte jassen en anderen hebben de prachtige, zijdeachtige middellange jassen waar Ragdolls beroemd om zijn. Kitties met een korte vacht hoeven slechts één of twee keer per week te worden geborsteld. Langharige huisdieren hebben baat bij twee keer per week borstelsessies. Maar zelfs katten met meer Ragdoll-achtige vacht hebben geen regelmatige vachtafwerking nodig.

Zoals alle katten moeten Ragamese-kittens hun nagels laten knippen om de ontwikkeling van ingegroeide klauwen te voorkomen, die pijnlijk kunnen zijn en vaak een diergeneeskundige behandeling vereisen. Sommige dierenartsen raden aan dat katten hun klauwen minstens eens in de 2 weken laten trimmen.

En alle katten hebben regelmatige tandheelkundige zorg nodig, waaronder het minstens twee keer per week poetsen van hun tanden. Zorg ervoor dat u tandpasta gebruikt die is ontworpen voor katten. Tandheelkundige traktaties bieden een smakelijke manier om te voorkomen dat tandplak zich op de tanden van katten vormt. Tandheelkundige producten kunnen aan water worden toegevoegd voor katten die niet meewerken aan het tandenpoetsen thuis.

Gezondheid en Voorwaarden🏥

Ragamese kitties zijn over het algemeen gezond, maar kunnen lijden aan genetische aandoeningen die veel voorkomen bij Ragdoll en Siamese katten. Siamese katten lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van aandoeningen zoals progressieve retinale atrofie (PRA), wat kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen en verschillende soorten kanker, waaronder lymfoom en darmkanker. Astma en kattenhyperesthesiesyndroom worden ook vaak gezien bij Siamese katten.

Ragdoll-katten hebben hun eigen reeks rasspecifieke gezondheidsproblemen, waaronder hypertrofische cardiomyopathie (HCM) en polycystische nierziekten (PKD), die beide kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Ragdolls zijn relatief grote katten met de neiging tot overgewicht. Urineweginfecties en inflammatoire darmaandoeningen (IBD) kunnen deze katten vaak op een zijspoor zetten.

Als mixen van de eerste generatie kunnen Ragamese-katten rasspecifieke ziekten van beide kanten van de stamboom erven. Maar de meesten hebben de neiging om gezond te zijn en leven vaak een lang en gezond leven.

Kleine voorwaarden

  • Astma
  • Inflammatoire darmziekte
  • Tandheelkundige ziekte
  • Moeilijkheden met het gezichtsvermogen

Ernstige aandoeningen


  • Hypertrofische cardiomyopathie

  • Polycysteuze nierziekte

  • Renale amyloïdose

  • Aortastenose

  • Urineweginfecties

divider-catclaw1

Man vs Vrouw

Ragamese katten vertonen meestal geen sekse-gebaseerde verschillen. Mannelijke katten hebben de neiging om een beetje groter te zijn dan vrouwelijke katten en overtreffen ze met een paar pond, wat een verschil kan maken als je eindigt met een Ragdoll-formaat mannelijke kat die 20 pond weegt!

De meeste katten vertonen geen enorme gedragsverschillen als ze eenmaal gesteriliseerd of gecastreerd zijn, maar ongewijzigde huisdieren kunnen op seks gebaseerd gedrag vertonen. Intacte mannelijke katten markeren vaak territorium en kunnen soms agressiever zijn. Zowel mannelijke als vrouwelijke katten spuiten van tijd tot tijd, zelfs wanneer ze worden gesteriliseerd of gecastreerd, omdat het een natuurlijke manier is om territorium te identificeren en met andere katten te communiceren.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Siamese-Ragdoll mixkatten zijn geweldige metgezellen. Hoewel het een uitdaging kan zijn om te voorspellen hoe deze katten zullen uitpakken, zijn de meesten aanhankelijk en nieuwsgierig. Sommigen raken gehecht aan een enkel individu en doen het het beste in huizen waar ze veel aandacht krijgen van hun favoriete persoon. En anderen hebben relaxte Ragdoll-persoonlijkheden en knuffelen graag naast degene die op de bank zit. Omdat de ouders van de Ragamese buitengewone katachtigen zijn, zijn hun nakomelingen meestal uitstekende huisdieren voor gezinnen van alle groottes.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Laura Drake Enberg, Shutterstock