Hoe ver zal een loopse poes reizen? Wat u moet weten!

Als je een loopse poes hebt, is het gebruikelijk om je zorgen te maken dat je ze buiten laat uit angst dat hij te ver kan gaan en de weg naar huis kan verliezen. Gelukkig reizen vrouwelijke katten meestal niet zo ver maar blijf lezen terwijl we de afgelegde afstand tussen mannetjes en vrouwtjes van dichterbij bekijken en vergelijken, evenals enkele andere interessante feiten om u te helpen uw huisdier beter te begrijpen.

3 katten gezichtsverdeler

Hoe ver reizen vrouwelijke katten in de loopsheid?

Gelukkig voor de poes hoeft ze niet ver te reizen in de loopsheid. In plaats daarvan blijft ze meestal dicht bij haar huis en laat ze de katers naar haar toe komen. De meeste studies suggereren dat de vrouwelijke kat 130 voet tot 1/8 mijl van het huis zal blijven tijdens haar hittecyclus.

Hoe ver reizen mannelijke katten in de loopsheid?

Mannelijke katten reizen veel verder dan vrouwelijke katten. Rapporten suggereren dat een kater een mijl of meer kan reizen op zoek naar een partner. Mannelijke katten moeten mogelijk ook met elkaar concurreren om hetzelfde vrouwtje, wat de reis gevaarlijk kan maken.

Amerikaanse Polydactyl kat die buiten loopt
Afbeelding credit: Jenny Margarette, Shutterstock

Hoe kan ik mijn kat bijhouden wanneer hij het huis verlaat?

Hoewel de meeste vrouwelijke katten dicht bij huis blijven terwijl ze loops zijn, is het volgen van hun locatie mogelijk met behulp van een GPS-apparaat dat werkt met uw smartphone. Er zijn verschillende merken beschikbaar en de meeste zijn betaalbaar en werken goed. Kies een waterdichte tracker met een onbeperkt bereik voor de beste resultaten.

Wanneer gaan katten de hittecyclus in?

Uw poes kan de warmtecyclus al vanaf 4 of 5 maanden ervaren. Het kan een paar dagen tot ongeveer 2 weken duren, waarbij de gemiddelde cyclus 6 dagen duurt. De cyclus zal zich dan elke 2-3 weken gedurende een groot deel van het jaar herhalen, met de enige echte vertraging tussen oktober en december wanneer er niet zoveel zonlicht is. De meeste katten worden geboren tussen maart en september.

Hoeveel nesten hebben katten elk jaar?

De gemiddelde vrouwelijke kat krijgt 1-2 nesten per jaar en elk nest kan 1-8 kittens hebben.

moeder kat met kittens
Afbeelding Credit: Karen Hogan, Shutterstock

Hoe kan ik het aantal keren dat mijn kat loops wordt beperken?

Helaas is de enige manier om te voorkomen dat uw kat loops wordt, hem te laten steriliseren. Proberen om de kat in huis te houden als hij loops is, kan moeilijk zijn, omdat ze vaak luid en constant miauwen. Ze kunnen ook door het huis plassen om hun territorium te markeren en uw bezittingen te krassen en te beschadigen.

Wat zijn de voordelen van het krijgen van mijn act gesteriliseerd?

Het belangrijkste voordeel van het laten steriliseren van uw vrouwelijke kat is dat deze niet langer loops wordt en voortdurend probeert het huis te verlaten op zoek naar een partner. Het zal het bezit van de kat draaglijker maken, omdat het niet zal proberen zijn territorium met urine te markeren en minder snel meubels zal verscheuren.

Gesteriliseerde katten hebben geen plek nodig om te bevallen of de gezondheidsrisico’s van het afleveren van 1-8 kittens onder ogen te zien. Gesteriliseerde katten zijn gezonder omdat er zonder voortplantingsorganen geen risico is op cysten in de eierstokken of baarmoederinfecties. Ten slotte zal een gesteriliseerde kat de lokale zwerfkattenpopulatie, die in veel gebieden al uit de hand loopt, niet vergroten.

sterilisatieprocedure voor katten
Afbeelding Credit: De Visu, Shutterstock

Zijn er gevaren om mijn kat te laten steriliseren?

De grootste bijwerking van het steriliseren van een kat is meestal een kleine hoeveelheid gewichtstoename, maar het is belangrijk om te onthouden dat het proces onomkeerbaar is en dat de kat geen kittens meer heeft.

kattenpootverdeler

Conclusie

Een loopse poes blijft meestal in de buurt van het huis en laat de mannetjes naar haar toe komen. De kat blijft binnen 1/8 mijl van haar huis en de meeste blijven binnen 130 voet, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze verdwalen. Tenzij u de kat echter fokt voor winst, raden de meeste experts aan om de kat te laten steriliseren. Het zal uw kat vriendelijker maken en kan helpen haar gezondheid te beschermen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: ANURAK PONGPATIMET, Shutterstock