Internationale Kattenopvangdag – Hoe en wanneer wordt het gevierd?

International Cat Rescue Day wordt sinds 2019 over de hele wereld gevierd op 2 maart van elk jaar. Het is een dag om bewustzijn te creëren over katten in asielen die liefdevolle, eeuwige huizen nodig hebben. Ongeveer 3,2 katten komen elk jaar in Amerikaanse asielen, met ongeveer 2 miljoen die jaarlijks worden geadopteerd.1

Veel katten in asielen zijn zwerfkatten, maar sommige katten worden om een aantal redenen overgeleverd aan asielen, waaronder verhuizen naar een nieuwe locatie die geen katten toestaat, echtscheiding, de eigenaar die ziek wordt, enzovoort. Ga met ons mee op meer informatie over International Cat Rescue Day.

3 katten gezichtsverdeler

Hoe wordt de Internationale Kattenreddingsdag gevierd?

Er zijn veel manieren waarop u de Internationale Dag van de Kattenredding kunt vieren. Laten we eens kijken naar de onderstaande manieren.

1. Red of adopteer een kat!

Een fantastische manier om de dag te vieren is door een kat te redden. Het enige wat u hoeft te doen is uw lokale dierenasiel bezoeken. Alle schuilplaatsen hebben hun eigen protocollen en vergoedingen, en ze variëren van staat tot staat. Alle katten verdienen een liefdevol thuis, en dat kun je bieden aan een kat die in een asiel woont. Je krijgt een harige metgezel en de kat krijgt een gezin en huis. Het is een win-win!

vrouw die een kat adopteert
Afbeelding credit: Andriy Blokhin, Shutterstock
thematische pauze

2. Vrijwilliger

Je kunt altijd vrijwilligerswerk doen in je plaatselijke dierenasiel als het redden van een kat voor jou niet haalbaar is. Niet iedereen is in de positie om te adopteren of te redden, en dat is OK. Door vrijwilligerswerk te doen in je plaatselijke opvangcentrum, help je je gemeenschap en geef je alle katten in het asiel liefde en aandacht die ze wanhopig willen en nodig hebben.

kat voeren
Afbeelding Credit: Dora Zett, Shuterstock
thematische pauze

3. Lid worden van een zoekteam

Katten halen soms kattenkwaad uit of verdwalen van huis, waardoor hun eigenaren er kapot van zijn. Wanneer je lid wordt van een zoekteam, help je een kat om zich te herenigen met zijn familie, en dat is onbetaalbaar. Neem contact op met uw lokale opvangcentrum om erachter te komen hoe u lid kunt worden van een zoekteam.

man met kat en laptop
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock
thematische pauze

4. Schenken

Als u niet in staat bent om een kat te redden, kunt u altijd doneren aan uw plaatselijke dierenasiel. Schuilplaatsen hebben altijd geldelijke donaties, dekens, voedsel en bedden nodig; alles wat je kunt doneren betekent de wereld aan deze schuilplaatsen en de dieren die erin verblijven.

glas met munten
Afbeelding Credit: Piqsels
thematische pauze

5. Verwen uw kat

Als je al een katteneigenaar bent, kun je International Cat Rescue Day vieren door je kat te verwennen en je bontbal te overladen met veel extra liefde en traktaties! Zorg ervoor dat alle traktaties die je geeft gezond zijn en vergeet niet om je kat nooit iets te geven dat giftig kan zijn, zoals druiven, rozijnen of chocolade!

Himalaya kat eten traktatie
Afbeelding Credit: Piqsels

3 katten gezichtsverdeler

Wat is het verschil tussen internationale kattenopvangdag en internationale kattendag?

Het enige echte verschil tussen de twee feestdagen is dat ze op verschillende dagen worden gevierd. Internationale Kattendag wordt elk jaar op 8 augustus gevierd. Beide feestdagen brengen bewustzijn over het adopteren en redden van een kat, en ze helpen allebei bij het krijgen van katten die voor altijd in asielen wonen.

katteneigenaar
Afbeelding Credit: Piqsels

Wat zijn de voordelen van het redden van een kat?

Om te beginnen geef je een kat in een asiel een kans op een geweldig leven. Je betaalt ook veel, veel minder voor een kat in een asiel dan voor het kopen bij een fokker. Sommige mensen kopen liever bij fokkers omdat ze een bepaald kattenras willen, maar je kunt altijd je lokale dierenasiel controleren op een specifiek ras. Asielen huisvesten veel kattenrassen, dus vergeet niet dat katten om verschillende redenen in asielen terechtkomen, en slechts enkele zijn raszuivere dieren.

Katten in asielen hebben al alle vaccins en worden gesteriliseerd / gecastreerd, wat een grote kostenpost voor u bespaart. Ga maar na, het redden van een kat betekent dat je een leven redt, en je helpt ook om de cyclus van kattenoverbevolking te doorbreken. En bovenal krijg je een metgezel die deel uitmaakt van je familie.

Door een volwassen kat te adopteren of te redden, kunt u de “kittenfase” overslaan, wat betekent dat er minder energie van de kat is en minder klauwsporen, beten en het kauwen van uw meubels. Sommige mensen houden van de kittenfase, maar als je er geen zin in hebt, kun je altijd een volwassene redden.

kattenpootverdeler

Conclusie

Internationale Kattenreddingsdag is een dag om katten in asielen die liefdevolle huizen nodig hebben, bewust te maken. Alle katten verdienen het om geliefd te worden door een menselijke familie, en ze hebben ons mensen nodig om hen te helpen die liefde te bereiken.

Een manier om dat te doen is om International Cat Rescue Day te vieren. Bezoek je lokale opvangcentrum, doneer, doe vrijwilligerswerk, word lid van een zoekteam of verwen je kat om de dag te vieren. Beter nog, red een kat!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: StockSnap, Pixabay