Scrumbles Kattenvoer Review

Scrumbles Kattenvoer

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Met de nadruk op duurzaamheid en darmgezondheid van katten, wil Scrumbles Cat Food “Good Inside Out” zijn. We gaan dieper in op de zaak.

De Cats.com-standaard – Scrumbles beoordelen op wat belangrijk is

We hebben Scrumbles onderzocht en beoordeeld volgens de Cats.com standaard, waarbij we het merk hebben beoordeeld op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en herinneringsgeschiedenis.

Hier is hoe het scoort in elk van deze belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 9/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 10/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 8/10

In totaal geven we Scrumbles kattenvoer een 50 uit 60, oftewel een A-cijfer.

Over Scrumbles Kattenvoer

Scrumbles is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd merk voor dierenvoeding met een focus op spijsvertering en ecologische duurzaamheid. De slogan van het bedrijf vat hun benadering van kattenvoeding samen: “gemakkelijk op buikjes, vriendelijk voor de planeet.” En het begint allemaal met zorgvuldig verkregen en verwerkte ingrediënten.

Inkoop en productie

Een ding dat Scrumbles onderscheidt, is de oprechte toewijding van het merk om de impact op het milieu te minimaliseren. Dit is meer dan alleen een hype: Scrumbles is verfrissend transparant over waar hun ingrediënten vandaan komen en hoe ze hun voedsel produceren en verpakken – ze erkennen zelfs gebieden waar het bedrijf tekortschiet, op het gebied van duurzaamheid.

Het bedrijf werkt samen met de Universiteit van Bath om de meest milieuvriendelijke manieren te vinden om zijn voedsel te produceren. Om voedselkilometers te verminderen, gebruikt Scrumbles waar mogelijk lokale ingrediënten en maken ze alles in het VK en Ierland om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Voor het eiwit in hun voedsel gebruikt Scrumbles Brits en Iers vlees van menselijke kwaliteit. Hun droogvoer bevat verse scharrelkip en hun natvoer bevat een mix van vers en bevroren vlees, waaronder orgaan- en karkasvlees.

Omdat hun droogvoer vol zit met zoveel vlees (een goede zaak), vereist het een sterke vochtbarrière om te voorkomen dat het ranzig wordt. Hierdoor worden composteerbare verpakkingen van tafel gehaald, maar de mono PE-zakken die ze gebruiken zijn nog steeds recyclebaar. Scrumbles natvoer wordt geleverd in recyclebare trays gemaakt van FSC-gecertificeerd papier. De trays zijn efficiënter te vervoeren dan metalen blikken, wat beter is voor de planeet. De beschermende film op het natvoer is een onderdeel dat niet recyclebaar is, maar ze werken aan alternatieven.

Is Scrumbles kattenvoer teruggeroepen?

Het lijkt er niet op dat Scrumbles kattenvoer ooit is teruggeroepen. Het Verenigd Koninkrijk beleefde een behoorlijk verwoestende uitbraak van pancytopenie in de lente / zomer van 2021, maar Scrumbles was niet betrokken bij of verbonden met een van de getroffen merken.

Wat voor kattenvoer biedt Scrumbles aan?

Scrumbles biedt droogvoer, natvoer en traktaties voor katten, honden, kittens en puppy’s. Hun droge kattenvoer is verkrijgbaar in twee smaken: kip en een mix van kip en zalm. Ze maken natvoer in kip, kalkoen, zalm en tonijn. Net als het droge voedsel, wordt hun natvoer met vissmaak gemengd met kip.

Scrumbles kattenvoer zit boordevol vlees en bevat lage niveaus van koolhydraten. Hoge niveaus van dierlijke eiwitten leveren de essentiële aminozuren die katten nodig hebben. Deze recepten zijn gemaakt met beperkte ingrediënten, wat gunstig is voor gevoelige tums. En alle ingrediënten worden zachtjes met stoom gekookt om de voedingswaarde te behouden.

Voor een betere spijsvertering worden probiotica en glibberige iep toegevoegd. Ze nemen ook vitamines en mineralen op in hun droge en natte voedingsmiddelen om ze FEDIAF-compatibel te maken.

Er is geen zout of suiker toegevoegd aan deze voedingsmiddelen en ze gebruiken geen kunstmatige kleuren of conserveermiddelen. Alle Scrumbles recepten zijn tarwe- en glutenvrij. Ze worden als hypoallergeen beschouwd omdat ze veel voorkomende allergenen zoals gluten, soja, eieren en rood vlees vermijden.

Scrumbles Kattenvoer—Top 3 Recepten beoordeeld

Scrumbles Volwassen en Senior Katten Droogvoer

Koop op Amazon Koop op ZooPlus.co.uk

Kip lijkt het primaire ingrediënt in deze formule te zijn.

Scrumbles is trots op het leveren van eiwitrijk kattenvoer. Al hun droogvoerrecepten bevatten een minimum van 75% vlees. Dit kiprecept bestaat voor 75% uit kip (vers en gedehydrateerd). Ze gebruiken alleen scharrelkippen uit het Verenigd Koninkrijk.

Voor een betere spijsvertering en ondersteuning van het immuunsysteem hebben ze 1 miljard levende bacteriën aan dit droge voedsel toegevoegd. Je vindt er ook cranberry’s voor een gezonde urinewegen. Bovendien zijn er hoge niveaus van omega-3 en 6 vetzuren. Yucca-extract is ook inbegrepen, waarvan wordt gezegd dat het de afvalgeur vermindert.

Om de brokjes te vormen, wordt witte rijst opgenomen. Dit is verteerbaar en zacht voor de maag, maar voegt qua voedingswaarde niet veel toe. Hun droge kattenvoer brokjes zijn ongeveer 8 mm x 8 mm.

Het bedrijf geeft percentages voor eiwitten, vezels en vetten op zijn website. De enige meting die niet werd vermeld, was “vocht”, maar een vertegenwoordiger van het bedrijf reageerde meteen op mijn verzoek om die nummers.

Over het algemeen is dit recept rijk aan eiwitten met gezonde niveaus van vet en een laag koolhydraatgehalte. Elke portie van 100 gram bevat 418 calorieën of ongeveer 119 calorieën per ounce.

Ingrediënten

75% Kip (34% Gedehydrateerde Kip, 30% Vers Bereide Kip, 8% Kippenvet, 3% Kippenlever) 19% Rijst, 2,7% Gedroogde Alfalfa, 1,5% Zalmolie, Mineralen, Vitaminen, 0,4% Gedroogde Cranberry, 0,07% Gedroogde Wortel, Extract van Yucca Schidigera 150mg/kg

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 36%

Ruw vet: 21%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 8%

As: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 39.13%

Vet: 22.83%

Vezel: 2.17%

Koolhydraten: 26.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.43%

Vet: 45.95%

Koolhydraten: 21.62%

Ingrediënten die we leuk vonden: kip, zalmolie, gedroogde cranberry
Ingrediënten die we niet leuk vonden: witte rijst
Veel voorkomende allergenen: geen

Pros

 • Boordevol kip
 • Recept met beperkte ingrediënten is ideaal voor katten met allergieën of gevoeligheden
 • Bevat toegevoegde vitaminen, mineralen en probiotica

Tegens

 • Prijzig
 • Brokjes zijn vrij klein, wat moeilijker te eten kan zijn

Scrumbles Graanvrije Zalm NatVoer

Koop op Amazon Koop op ZooPlus.co.uk

Zalm en kip lijken de primaire ingrediënten in deze formule te zijn.

Kip en zalm vormen 70% van dit recept voor natvoer. Het eerste ingrediënt dat wordt vermeld is zalm (26%), gevolgd door kip met 24%. Het derde ingrediënt is kippenlever (20%), wat betekent dat dit recept meer op basis van kip is dan op basis van vis.

Dit is een compleet recept dat alle voedingsstoffen biedt die uw kat nodig heeft, dus u kunt dit dagelijks aan hem voeren als hij van natvoer houdt. Het bevat zalmolie en zonnebloemolie voor omega-3 en 6 vetzuren, die belangrijk zijn voor een gezond hart, hersenen, huid en vacht.

De textuur is een romige paté, die gemakkelijk te eten is voor kittens of senioren. Elke container is 85 gram (ongeveer 3 gram). Containers met natvoer kunnen worden gekocht in hoeveelheden van 8, 24 of 72 verpakkingen (hoe groter de hoeveelheid die u koopt, hoe goedkoper uw prijs per kg.)

Over het algemeen is dit recept boordevol vlees qua voedingswaarde compleet en heeft het een laag koolhydraatgehalte. Elke portie van 100 gram bevat 128 calorieën of ongeveer 37 calorieën per ounce.

Ingrediënten

26% Verse Zalm, 24% Kip, 20% Kippenlever, Mineralen, Zalmolie 0,1%, Zonnebloemolie 0,1%, Glibberige iep 0,05%, 128kcal/100g

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 10%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 75%

As: 3.2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40%

Vet: 40%

Vezel: 2%

Koolhydraten: 5.2%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28.1%

Vet: 68.25%

Koolhydraten: 3.65%

Ingrediënten die we leuk vonden: verse zalm, zalmolie, glibberige iep
Ingrediënten die we niet leuk vonden: kippenlever (maakt dit recept meer op basis van kip dan vis)
Veel voorkomende allergenen: vis (zalm)

Pros

 • Leads met eiwitten op basis van vlees
 • Recept met beperkte ingrediënten
 • Graanvrij

Tegens

 • Bevat meer kip dan sAlmon
 • Duur

Scrumbles Gnashers Kat Tandheelkundige Traktaties

Koop op Amazon Koop op ZooPlus.co.uk

Kip lijkt het primaire ingrediënt in deze formule te zijn.

Momenteel biedt Scrumbles slechts 2 soorten kattentraktaties aan: een tandheelkundige variëteit en kalmerende traktaties. Deze tandheelkundige traktaties bevatten 50% kip, met slechts een paar extra ingrediënten (kikkererwten, zoete aardappel en gladde iep). Glibberige iep is een prebioticum dat helpt bij haarballen door de bekleding van de darm van je kat te smeren.

Deze tandheelkundige “Gnashers” bevatten natriumhexametafosfaat (SHMP), dat veilig is voor katten en waarvan klinisch is bewezen dat het plaque tot 80% vermindert. Deze traktaties hebben ook een knapperige textuur om tandplak te verwijderen en tanden schoon te houden.

Hoewel de website zegt dat ingrediënten zoals pompoenpitten en kokosolie worden toegevoegd voor extra crunch, zijn ze niet opgenomen in de lijst met ingrediënten.

Zakken worden verkocht in eenheden van 60 gram (ongeveer 2 gram).

Elke portie van 100 gram bevat 357 calorieën of ongeveer 102 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip 50% (Gedehydrateerde kip 40%, Kippenlever 5%, Kippenvet 5%), Kikkererwten, Zoete Aardappel, Glibberige Iep (0,1%), Natriumhexametafosfaat (0,1%)

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 11%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

As: 7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.89%

Vet: 12.22%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 37.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.57%

Vet: 27.91%

Koolhydraten: 35.52%

Ingrediënten die we leuk vonden: kip, glibberige iep
Ingrediënten die we niet leuk vonden: zoete aardappel
Veel voorkomende allergenen: geen

Pros

 • Helpt een goede tandheelkundige gezondheid te behouden
 • Helpt bij haarballen
 • Korte ingrediëntenlijst

Tegens

 • Inconsistente biscuitmaten
 • Sommige katten houden misschien niet van de smaak

Wat vinden klanten van Scrumbles Kattenvoer?

Beoordelingen zijn grotendeels positief voor Scrumbles kattenvoer. Katten lijken te genieten van hun droge en natte voedsel, en veel ouders van huisdieren merken dramatische verbeteringen op in de stinkende poep en het algehele welzijn van hun huisdieren. Scrumbles tandheelkundige traktaties scoorden echter iets lager, met een aantal kattenouders die meldden dat hun huisdieren niet voor de traktaties gingen.

Kattenouders merken op dat het product prijzig is, maar de meesten erkennen dat het een investering is in de gezondheid van hun kat op de lange termijn en beschouwen dit voedsel als het extra geld waard. Mensen prijzen ook de klantenservice van het bedrijf, waar ik persoonlijk voor kan instaan: toen ik contact opnam met een vraag, kreeg ik een snel en behulpzaam antwoord.

Positieve beoordelingen

“Mijn kat heeft altijd een gevoelige maag gehad, maar ze is ook een kieskeurige eter. Ik schakelde haar geleidelijk over op Scrumbles, met zowel nat als droogvoer. Niet alleen vindt ze dit geweldig, maar haar “output” is ook veel, veel beter. Game-changer!” – Anonieme geverifieerde beoordeling van Scrumbles Chicken Dry Cat Food

“Grote duimen (poten?) omhoog van mijn twee katten. Ze hebben gevoelige magen en we hebben geworsteld met veel premium en onafhankelijke merken die spreken over hun kwaliteit en impact op magen, maar helaas deden mijn katten het niet erg goed. Scrumbles natvoer is tot nu toe geweldig, mijn katten lijken dol te zijn op de smaak en textuur – plus ik hou van de zeer zichtbare resultaten van dit hoogwaardige voedsel. Zachte glanzende jassen, veel minder stinkende toiletactiviteit, en ik wil niet vies zijn, maar we hebben een ENORME verandering in consistentie gehad – en dat is echt de grootste indicator dat hun buikjes genieten van de ingrediënten! Ik hou van de toewijding van het merk aan milieudoelen. Echt blij om een bedrijf met een sterke ethiek te ondersteunen, en er is duidelijk veel onderzoek gedaan naar elk gebied. ” – Julia beoordeelt Scrumbles Grain-Free Salmon Pate

Negatieve beoordelingen

“Swanson was niet geïnteresseerd. De textuur was te hard denk ik. Rook niet naar veel, wat waarschijnlijk de reden is waarom hij niet goed reageerde – meestal gaat hij voor dingen die vleziger of visachtiger ruiken. De verpakking is geweldig. Als hij ze zou eten, is het goed om te weten dat ze goed zijn voor zijn tanden. Alleen jammer dat hij ze niet wilde.” – Julie beoordeelt Scrumbles Gnashers Dental Treats

“Ik hield van de verpakking en het feit dat het recyclebaar was. De geur van droogvoer was echter erg sterk. Mijn kat leek niet van het product te genieten.” Laura beoordeelt Scrumbles Chicken Dry Cat Food

Hoeveel kost Scrumbles Kattenvoer?

Scrumbles kattenvoer is niet goedkoop, maar als u een onaangenaam GI-probleem probeert op te lossen, kunnen de kosten de moeite waard zijn. U kunt besparen door grotere hoeveelheden aan te schaffen (mits uw kat zijn keurmerk al heeft gegeven). Hun Dry Chicken Cat Food is £ 7,6 / kg. Als je springt voor de 72-pack zalm natvoer, kijk je naar £ 10,78 / kg.

De website van het bedrijf biedt een calculator om ouders van huisdieren te helpen bepalen hoeveel Scrumbles-voedsel hun kat nodig heeft. Het bedrijf biedt ook een abonnements- en spaaroptie, waarbij abonnees een aanzienlijke 15% kunnen besparen.

Kortom, is Scrumbles een goede keuze?

Voor katten met allergieën of gevoelige magen, ja, we denken dat het een solide optie is. Scrumbles biedt vleesrijke voedingsmiddelen met beperkte, herkenbare ingrediënten. Op basis van positieve rapporten van echte katteneigenaren kan dit voedsel bijdragen aan een betere spijsvertering en algehele gezondheid. Als je echter variatie zoekt, kan Scrumbles je teleurgesteld achterlaten. Het bedrijf biedt geen recepten met varkensvlees, rundvlees of lamsvlees.

Waar wordt Scrumbles Kattenvoer verkocht?

U kunt Scrumbles kattenvoer rechtstreeks op hun site kopen, evenals andere online retailers, waaronder Paws, Ocado, Amazon en Pets at Home. In winkels kun je Scrumbles vinden bij Sainsbury’s, Tesco, Wilko en onafhankelijke dierenwinkels.