Scottish Fold Russian Blue Cat Mix: Foto’s, Info, Temperament &Traits

Hoogte 8-10 inch
Gewicht 6-13 pond
Levensduur 12–20 jaar
Kleuren Blauw, wit, rood, zwart, crème
Geschikt voor Gezinnen, appartement wonen, degenen die niet op zoek zijn naar een rasechte kat
Temperament Aanhankelijk, gelijkmatig, energiek

De Scottish Fold Russian Blue is een gemengd ras en dus kunnen hun eigenschappen nogal variëren, afhankelijk van welke genen ze erven. Ze kunnen eindigen als een Scottish Fold of meer als een Russian Blue. De meeste katten vallen echter ergens in het midden.

Omdat dit geen puur ras is, kan het een uitdaging zijn om erachter te komen hoe een volwassen kat qua persoonlijkheid kan uitpakken. Daarom weet je nooit precies wat je gaat krijgen. Socialisatie speelt een grote rol bij het vormen van het temperament van een kat, vooral wanneer er zoveel verschillende eigenschappen bij betrokken zijn.

3 katten gezichtsverdeler

Scottish Fold Russian Blue Kittens – Voordat je er een krijgt

divider-catclaw1

3 weinig bekende feiten over Schotse Vouw Blauwe Kittens

1. De meesten zullen geen gevouwen oren hebben

Terwijl Scottish Folds bekend staan om hun gevouwen oren, zijn deze katachtigen waarschijnlijk zal ze niet hebben. Het vouwgen is dominant, dus er is maar één gen nodig om een kitten gevouwen oren te geven, maar Russian Blues hebben deze eigenschap helemaal niet. Daarom zal ongeveer de helft van een gemengd rasstrooisel geen gevouwen oren hebben.

Bovendien hebben niet alle Scottish Folds twee kopieën van dit gen en dus kan slechts ongeveer 25% van de kittens van gemengd ras de gevouwen oren erven.

thematische pauze

2. Ze kunnen gezondheidsproblemen erven

Hetzelfde gen dat ervoor zorgt dat de oren van deze katten vouwen, kan ook leiden tot enkele gezondheidsproblemen. Veel katachtigen ontwikkelen bijvoorbeeld op jonge leeftijd artritis in hun staart. Zoals we eerder hebben besproken, hebben de meeste van deze gemengde katten echter geen gevouwen oren, wat ook hun kans op artritis en soortgelijke gezondheidsproblemen verlaagt.

thematische pauze

3. Socialisatie is van vitaal belang

Het socialiseren van deze katten op jonge leeftijd is vitaal zodat ze vriendelijk en sociaal blijven. Anders kunnen ze bang worden voor nieuwe mensen en situaties. Hoewel katten genen hebben die hun temperament beïnvloeden, is hun omgeving ook belangrijk om op te groeien.

divider-catclaw1

Temperament &Intelligentie van de Scottish Fold Russian Blue Mix

Het temperament van dit ras varieert Heel veel. Deze twee ouderrassen hebben verschillende temperamenten en dus als je ze mengt, kan het moeilijk zijn om te weten wat je krijgt. Gelukkig kun je de persoonlijkheid van een kat sterk beïnvloeden door ze op jonge leeftijd te socialiseren. Deze introductie tot de wereld zal helpen voorkomen dat de katten later bang worden, wat hen kan helpen vriendelijk en extravert te blijven.

Dat gezegd hebbende, hebben deze katten waarschijnlijk een paar specifieke eigenschappen. Beide rassen hebben de neiging om wat meer aan de energieke / speelse kant te zijn, dus hun kittens zullen dat waarschijnlijk ook zijn. Hoewel ze misschien knuffelen en aanhankelijk kunnen zijn, zullen ze waarschijnlijk meer willen spelen dan rondhangen. Daarom zijn ze erg leuk voor gezinnen met kinderen, omdat ze erg interactief zijn.

Ze zijn meestal gelijkmatig getemperd – ze zijn niet geneigd om de hele dag rond te liggen, maar ze zullen ook niet de hele nacht rondrennen. Ze zijn meestal rustiger dan de meeste katten, wat hen ook helpt in huizen met gezinnen.

Zijn deze katten goed voor gezinnen? 👪

Deze katten kunnen geweldige keuzes maken voor gezinnen. Ze zijn aanhankelijk en houden van mensen, maar ze zijn niet zo mensgericht dat ze nodig hebben veel aandacht. Ze zullen het niet erg vinden om het grootste deel van de dag alleen thuis te blijven. Soms kunnen het eenpersoonskatten zijn, maar dit betekent niet dat ze ook niet liefdevol op andere mensen zullen reageren.

Vaak zijn deze katten speelser dan anderen. Ze zullen veel tijd doorbrengen met rondzwerven en spelen, dus ze werken het beste in gezinnen met kinderen. Vaak spelen ze graag met kinderen, dus zorg ervoor dat je veel kattenspeelgoed klaarmaakt.

Kan deze kat goed overweg met andere huisdieren?

Dit gemengde ras is vrij neutraal als het gaat om andere huisdieren. In sommige gevallen kunnen deze katachtigen andere huisdieren leuk vinden. Ze zullen ze echter net zo goed niet leuk vinden. Nogmaals, we raden u aan om ze goed te socialiseren als kittens. Ze in de buurt van andere katten en honden krijgen, betekent Heel veel.

Natuurlijk kunnen sommige katten vaker met dieren overweg dan anderen. en genetica speelt wel degelijk een rol. Na socialisatie zou vrijwel elke katachtige in dit ras echter goed overweg moeten kunnen met andere katten en honden.

Dat gezegd hebbende, vanwege hun jachtinstincten kunnen kleine huisdieren een heel ander verhaal zijn. Hoewel sommige katten kleinere huisdieren lijken te negeren, kunnen hun jachtinstincten relatief snel in werking treden. Daarom raden we aan om deze kleine huisdieren onder geen enkele omstandigheid alleen met katten te laten.

3 katten gezichtsverdeler

Dingen om te weten bij het bezitten van een Scottish Fold Russian Blue Mix

Voedsel- en dieetvereisten

Deze katten hebben geen speciale voedingsoverwegingen nodig. Vaak doen deze katten het goed op kattenvoer van hoge kwaliteit. We raden echter aan om te kiezen voor kwaliteit voedsel, want katten zijn wat ze eten. In dit opzicht zijn er verschillende dingen om te overwegen.

Ten eerste zijn katten obligate carnivoren en moeten ze vlees eten om te gedijen. Ze kunnen de aminozuren niet synthetiseren die mensen honden kunnen, dus moeten ze ze uit vlees halen. Kies voedsel met genoemd vlees als eerste ingrediënt. Zowel heel vlees als vleesmeel zijn solide opties. We raden echter geen bijproducten aan.

Ten tweede, zorg ervoor dat u uw kat de juiste hoeveelheid geeft. Hoewel deze katten behoorlijk energiek zijn, kunnen ze overgewicht krijgen, net als elke andere kat. Houd hun gewicht in de gaten om te voorkomen dat gezondheidsproblemen zich ontwikkelen.

Ten derde moet u het juiste levensfasevoer voor uw kat selecteren. Elk kattenvoer is gemaakt om een kat tijdens een bepaald deel van zijn leven te voeden, en het is belangrijk dat u zich aan deze richtlijnen houdt. Geef uw kat kittenvoer totdat ze stoppen met groeien. Schakel ze vervolgens over op volwassen voedsel.

Seniorenvoeding bestaat, maar je hoeft niet per se hebben om een oudere kat seniorenvoer te geven.

Oefening 🐈

Deze katten hebben veel energie, dus we raden aan om je voor te bereiden op veel rennen, klimmen en spelen. Een soort klimstructuur wordt ten zeerste aanbevolen voor deze katten. Het hebben van twee middelgrote opties door het hele huis is vaak beter dan één grote optie. Je zult merken dat katten hun favoriete plek hebben om rond te hangen op elke structuur.

Speelgoed is ook nodig. Deze katten hebben niet veel hulp nodig om te sporten, dus je hebt niet per se interactief speelgoed voor ze nodig. In plaats daarvan kun je kiezen voor meer basisspeelgoed zoals met kattenkruid gevulde muizen en ballen met bellen. Als uw kat echter niet zoveel beweegt als zou moeten, overweeg dan om elektronisch, interactief speelgoed aan te schaffen om meer beweging aan te moedigen.

Opleiding 🎾

Deze katten zijn niet zo trainbaar als anderen. Het is niet zo dat ze niet slim zijn. Hun hersenen zijn gewoon niet ingesteld op training. Honden worden al honderden jaren gefokt om de bevelen van een mens op te volgen, maar katten niet.

Katachtigen zijn niet zo gehoorzaam als honden en ze hebben een veel kortere aandachtsspanne. Je kunt ze zeker trainen, maar we raden aan om trainingen extreem kort te houden.

Je moet je kat op zijn minst trainen in een paar basiscommando’s en situaties. Het trainen van uw kat om aan de lijn te lopen kan bijvoorbeeld nuttig zijn wanneer u moet reizen. Je moet ze ook in een bench trainen om dierenartsbezoeken eenvoudiger te maken. Als katten het niet erg vinden om in een bench te zitten, is het veel gemakkelijker om ze te vervoeren.

Grooming ✂️

Deze katachtigen hebben niet veel verzorging nodig. Ze zijn niet langharig en niet bijzonder gevoelig voor matten, dus je hoeft vaak helemaal niet veel verzorging te doen.  Deze katten kunnen vaak al hun verzorgingsbehoeften zelf uitvoeren.

Ze werpen echter een beetje af, dus je kunt overwegen om ze een keer per week te borstelen om de hoeveelheid vacht rond je huis te beperken. Als je deze route wilt volgen, raden we je aan om te beginnen wanneer de kat jonger is. Hoe jonger je begint, hoe meer tijd de kat zal hebben om aan de routine te wennen.

Natuurlijk moet je ook de klauwen van de katten bijhouden. Sommige katten zijn energiek genoeg om hun klauwen naar beneden te dragen door te klimmen en te krabben. Niet alle katten vallen echter in deze categorie. Mogelijk moet u de nagels van uw kat af en toe knippen.

Als hun oren gevouwen zijn, moet u mogelijk de plooien in hun oren schoonmaken.

Gezondheid en voorwaarden 🏥

Deze katten zijn over het algemeen extreem gezond. De Blauwe Rus is een extreem gezonde kat en als gemengd ras hebben deze katachtigen minder kans om genetische aandoeningen van hun ouders te erven naarmate de genenpool groter is. Daarom zijn deze katten erg gezond en leven ze vrij lang.

Ze kunnen echter sommige aandoeningen erven, vooral als ze gevouwen oren hebben. Alle Scottish Fold katten hebben een aandoening die osteochondrodysplasie wordt genoemd. Simpel gezegd, dit is een degeneratieve gewrichtsaandoening die ervoor kan zorgen dat de staart, enkels en knieën samensmelten. Hun kittens ceen erfgenaam deze aandoening ook, hoewel niet iedereen het zal hebben – alleen kittens met plooien in hun oren zullen deze aandoening hebben.

Omdat deze aandoening aanwezig is in ieder Scottish Fold, er is discussie over de vraag of het ethisch is om ze te fokken.

Man vs Vrouw

Mannetjes kunnen een beetje groter zijn dan vrouwtjes. Buiten dat is er echter geen zeker verschil tussen de geslachten van dit ras. Als een gemengd ras variëren de eigenschappen van elke kat sterk. Daarom is er niet genoeg standaardisatie om verschillen in geslacht te laten verschijnen.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Dit gemengde ras is een interessante katachtige die op beide ouders kan lijken. Een klein percentage heeft waarschijnlijk gevouwen oren, wat betekent dat ze de gezondheidsproblemen die ermee gepaard gaan erven. Degenen zonder gevouwen oren zullen echter waarschijnlijk gezond zijn en een lange levensduur hebben. Deze katten zijn over het algemeen energiek en speels, behalve die met gevouwen oren, die meestal gewrichtsongemakken hebben.

Deze katachtigen hebben niet veel onderhoud nodig en vereisen geen aanzienlijke hoeveelheden verzorging. Mensen met gevouwen oren hebben echter meestal wat langdurige medicatie nodig om hun gewrichtsproblemen te bestrijden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: (L) Alexander Seluyanov, Shutterstock | (R) Review Nieuws, Shutterstock