Skip to Content

De 9 beste kattenvoer in China

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

China heeft een slechte reputatie in de huisdiervoedingsindustrie sinds het land betrokken was bij de grote FDA-terugroepactie voor huisdiervoeding van 2007. Deze terugroepactie werd veroorzaakt door meldingen van vergiftiging als gevolg van verhoogde melaminespiegels.

Het is 15 jaar geleden sinds de terugroepactie, maar eigenaren van gezelschapsdieren aarzelen nog steeds om huisdiervoeding te kopen die in China is gemaakt, evenals voedingsmiddelen die ingrediënten bevatten die afkomstig zijn uit China.

Maar zijn dierenvoeding in China echt zo slecht? En welke merken zijn er beschikbaar voor Chinese eigenaren van gezelschapsdieren?

In deze gids bespreken we kort wat uw kat nodig heeft op het gebied van voeding. We zullen het ook hebben over het soort kattenvoer dat je in China zult vinden en je kennis laten maken met onze topkeuzes.

In één oogopslag: beste kattenvoer om te kopen in China

Wil je snel kijken naar de beste kattenvoer die in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Waarom zou u ons vertrouwen?

Na het beoordelen van meer dan 190 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook uren na uren praktijkervaring opgedaan met verschillende kattenvoer.

Op basis van dat onderzoek brengen we u een bijgewerkte lijst met de beste kattenvoermerken en -producten die beschikbaar zijn in China. We hebben de merken zelf onderzocht en individuele recepten geëvalueerd om u onze topkeuzes te bieden.

De basisprincipes van kattenvoeding

Voordat we in de details van onze topkeuzes duiken, is het belangrijk om de basisprincipes van kattenvoeding te begrijpen. Wanneer u de behoefte van uw kat aan eiwitten, vetten en essentiële voedingsstoffen begrijpt, zult u beter in staat zijn om onze evaluaties te begrijpen en zelf een oordeel te vellen.

Eiwit is het meest essentiële onderdeel van een uitgebalanceerd dieet voor katten.

Katten zijn obligate carnivoren, wat betekent dat ze biologisch zijn ontworpen om vlees te eten. Het is niet alleen dat ze er de voorkeur aan geven – hun lichaam kan eenvoudigweg geen plantaardig voedsel effectief verwerken. Plantaardig voedsel biedt ook een zeer beperkte voedingswaarde voor katten.

Daarom is het belangrijk om een recept te kiezen dat zo laag mogelijk koolhydraten bevat. Over het algemeen betekent dat een nat voedsel – idealiter een die niet is ingedikt met zetmeelrijke ingrediënten om een jus te maken. Het is vooral belangrijk om maïs-, tarwe- en soja-ingrediënten te vermijden, evenals zetmeelrijke groenten en plantaardige eiwitconcentraten.

Na eiwitten is vet de op één na belangrijkste voedingsstof voor katten.

Het ondersteunt niet alleen het vermogen van uw kat om essentiële voedingsstoffen te absorberen en te gebruiken, maar het biedt ook een geconcentreerde bron van calorieën. Opgroeiende kittens hebben een hogere behoefte aan vet dan volwassen katten, maar het minimale aanbevolen vetgehalte in het dieet van uw kat is 9%, ongeacht de leeftijd.

Katten hebben ook bepaalde vitamines, mineralen en aminozuren nodig in hun dieet. Taurine in het bijzonder is een essentieel aminozuur dat uit voedingsbronnen moet komen.

Over het algemeen is het verstandig om kattenvoer te vermijden dat te lange lijsten met ingrediënten bevat. Dit betekent over het algemeen dat de ingrediënten niet bijzonder rijk zijn aan voeding en dat het recept sterk afhankelijk is van synthetische supplementen. Je moet ook kattenvoer vermijden dat is gemaakt met kunstmatige toevoegingen zoals kleurstof, smaakstoffen en conserveermiddelen.

Overzicht van de melamine recall 2007

In maart 2007 ontving de FDA meldingen dat huisdieren ziek werden en zelfs stierven na het eten van bepaald voedsel voor huisdieren. Na een grondig onderzoek heeft de FDA vastgesteld dat het probleem verband hield met verontreinigingen in bepaalde plantaardige eiwitten afkomstig uit China. Er werd onthuld dat deze besmette ingrediënten hoge niveaus van melamine bevatten.

In 2008 kondigde het Office of Criminal Investigations van de FDA aan dat twee Chinese staatsburgers en de bedrijven die ze exploiteerden waren aangeklaagd door een federale grand jury. De genoemde partijen waren Xuzhou Anying Biologic Technology Development Co, LTD (XAC) samen met de eigenaar Mao Linzhun en Suzhou Textiles, Silk, Light Industrial Products, Arts and Crafts I/E Co. LTD (SCC), beheerd door Chen Zhen Hao.

Deze partijen werden op 26 punten aangeklaagd door een federale grand jury in Kansas City, MO. Nog eens 27 aanklachten werden aangeklaagd tegen ChemNutra, Inc. en zijn eigenaren die een contract hadden gesloten met SSC en XAC om tarwegluten van voedingskwaliteit te kopen. Geschat wordt dat 800 ton tarwegluten besmet met melamine werd geïmporteerd naar de Verenigde Staten tussen 6 november 2006 en 21 februari 2007.

Melamine is een industriële chemische stof die wordt gebruikt bij de productie van kunststoffen en lijmen. Hoewel melamine in deze vormen niet als giftig voor mensen wordt beschouwd, is de chemische stof en het bijproduct (cyanuurzuur) gevaarlijk voor huisdieren. In de terugroepactie van 2007 werden verhoogde melaminespiegels in verband gebracht met meldingen van nierfalen en de dood van duizenden katten en honden.

Na de terugroepactie riepen meer dan 150 merken voor dierenvoeding producten terug die zijn gemaakt met tarwegluten, rijsteiwitten en andere plantaardige eiwitten uit China. Deze lijst bevat grote namen zoals Diamond Pet Foods, Hill’s Pet Nutrition en Royal Canin.

De petfoodmarkt in China

Gezien de ernst van de terugroepactie van 2007, was ik niet verrast om een tekort aan huisdiervoeding te vinden die in China is gemaakt. Hoewel veel populaire merken nog steeds ingrediënten uit China halen, kon ik geen merken vinden die in China zijn vervaardigd en vooral geen enkele die momenteel in de VS worden geïmporteerd.

Ik vond echter een consumentenwaarschuwing van The Truth About Pet Food die verwijst naar een verandering in de productie en export van in China gemaakt huisdiervoer.

In het rapport van 2016 verwijst auteur Susan Thrixton naar een aankondiging (waarvan de link is verbroken) die luidt: “Chinese fabrikanten in de begindagen stonden in de huisdierenindustrie bekend als leveranciers van goedkopere snacks voor honden en katten en kauwbotten voor honden, die bijna altijd werden geleverd onder het handelsmerk van westerse bedrijven, maar er is nu een belangrijke verandering waarneembaar.”

Thrixton gaat verder met te zeggen dat China vanaf 2016 overschakelde naar de productie van complete dierenvoeding met de bedoeling ze over de hele wereld te exporteren. Chinese fabrikanten van diervoeding voorspelden de bezorgdheid van de consument en meldden dat ze “een internationale consultant op het gebied van huisdiervoeding” hadden ingehuurd en huisdiervoeding hadden laten testen door SGS-Germany HmbH, Hamburg.

Het artikel vermeldt helaas geen specifieke fabrikanten of merknamen en ik kon geen verdere informatie over de aankondiging vinden. Wat ik wel heb gevonden, is een rapport van Mordor Intelligence in 2021 met de titel China Pet Food Market – Growth, Trends, COVID-19 Impact, and Forecasts (2022-2027).

Met betrekking tot het competitieve landschap van de markt voor huisdiervoeding in China, stelt het rapport: “De Chinese markt voor huisdiervoeding is geconsolideerd met de aanwezigheid van multinationale bedrijven, zoals Mars Incorporated, Nestle Purina Pet Food, Bridge PetCare, Yantai China Pet Food Co. Ltd, Royal Canin China Co. Ltd., Huaxing Pet Food Co. Ltd en Chengdu Care Pet Food Co. Ltd.”

Mars Inc., Nestle Purina en Royal Canin zijn natuurlijk in de VS gevestigde huisdiervoedingsbedrijven met productiefaciliteiten over de hele wereld. De overige vier bedrijven lijken echter in China te worden vervaardigd.

Welke merken worden gemaakt in China?

Bridge PetCare, Yantai China Pet Food Co. Ltd., Huaxing Pet Food Co. Ltd., Huaxing Pet Food Co. Ltd en Chengdu Care Pet Food Co. Ltd. lijken in China te worden geproduceerd en internationaal te worden verkocht.

Bridge PetCare heeft zijn hoofdkantoor in Shanghai, China. Op de website van het bedrijf wordt Bridge PetCare beschreven als een ‘China-Noorwegen joint venture’. Dit bedrijf produceert verschillende merken, waaronder NatureBridge, Kitchen Flavor en Vigor &Sage.

Yantai China Pet Foods Co, Ltd heeft zijn hoofdkantoor in Shandong Sheng, China, maar heeft 17 productiefaciliteiten voor huisdiervoeding in landen over de hele wereld, waaronder de VS en Canada. Hun grootste merknaam is Wanpy, een van de weinige merken in China die het ‘Chinese famous trademark’ heeft gekregen.

Huaxing Pet Food Co, Ltd heeft zijn hoofdkantoor in Jiasong Industrial Park van Nanhe County. Dit bedrijf produceert meer dan een dozijn merken, waarvan de grootste Odin en Diyouke zijn.

Ten slotte heeft Chengdu Care Pet Food Co. Ltd. zijn hoofdkantoor in Changdu City, Sichuan. Dit bedrijf won in 2022 de PetAward “Made in China Brand”. Ze bieden één merk kattenvoer genaamd Good Master.

De beste kattenvoer in China: onze topkeuzes

Mijn top twee keuzes op deze lijst zijn de in China gevestigde merken NatureBridge en Diyouke. Google had wat moeite met het vertalen van de etiketinformatie voor Good Master kattenvoer en er was geen specifieke informatie beschikbaar over Wanpy-producten op de website van Yantai China Pet Foods Co. Ltd.

De overige producten op deze lijst zijn in de VS gevestigde bedrijven die productiefaciliteiten in China hebben of internationaal exporteren.

#1 Natuurbrug

Bekijk op CarbonFrame

Bridge PetCare heeft zijn hoofdkantoor in Shanghai en produceert verschillende merken, waaronder NatureBridge, Kitchen Flavor en Vigor &Sage. NatureBridge werd 19 jaar geleden opgericht en heeft sindsdien meer dan 200 producten voor dierenvoeding gelanceerd, waaronder droogvoer, natvoer, voedingsproducten, snacks, kattenbakvulling en meer. De NatureBridge-lijn omvat hondenvoer, kattenvoer en veterinaire formules.

De Bi Ruiji-lijn van NatureBridge-producten werd gestart in 2002, ontworpen om zowel Chinese als buitenlandse talenten samen te brengen, waaronder experts op het gebied van diervoeding en klinische huisdierprofessionals. In 2016 werd Bi Ruiji uitgeroepen tot een ‘National Top Ten Pet Feed Enterprise’.

Uitgelicht recept: NatureBridge Bi Ruiji Grain-Free Six Fish Full Price Kattenvoer (Volledige periode)

Eerste 5 ingrediënten: Zalmmeel, Bonitomeel, Eendenolie, Gedroogde Aardappel, Gedroogde Zoete Aardappel

Geformuleerd met zes verschillende soorten vis, is dit graanvrije recept ontworpen om de gezondheid van huid en vacht bij katten te verbeteren. De top twee ingrediënten zijn zalmmeel en bonitomeel met tonijn, kabeljauw, makreel, sardine, ei en kipingrediënten die aanvullende eiwitten leveren.

Terwijl de top drie ingrediënten dierlijk zijn, zijn de volgende drie zetmeelrijke aardappel, zoete aardappel en erwten. Zelfs met andere plantaardige ingrediënten heeft dit recept echter minder totale koolhydraten dan het gemiddelde droge voedsel, minder dan 15% als gevoed.

Naast veel dierlijke eiwitten bevat deze formule voedzame dierlijke vetten zoals eendenolie en zalmolie. De natuurlijke omega-3 vetzuren uit de vis in combinatie met deze oliën zorgen voor de huid- en vachtvoordelen waar dit recept bekend om staat.

Ingrediënten

Zalmmeel, Bonitomeel, Eendenolie, Gedroogde aardappel, Gedroogde zoete aardappel, Erwten, Bevroren Tonijn, Bevroren Kabeljauw, Bevroren Makreel, Bevroren Sardines, Bevroren Zalm, Bevroren Bonito, Biergistpoeder, Bietenpoeder, Eigeelpoeder, Zalmolie, Bevroren Kip, Geitenmelkpoeder, Lijnzaad, Coixzaad, Wortelkorrel, Zeewierkorrel, Gedroogde Paarse Aardappel, Gedroogde Appel, Gedroogde Avocado, Bosbessenpoeder, Cranberrypoeder, Gedroogde pompoen, gedroogde bloemkool, gedroogde broccoli, gedroogde peer, bonitobloem, groene mosselpoeder.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 42%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 10%

As: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.67%

Vet: 22.22%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 14.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.55%

Vet: 46.9%

Koolhydraten: 12.55%

Wat we leuk vonden

 • De eerste drie ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Zalmolie biedt een natuurlijke bron van omega-3 vetzuren
 • Rijk aan voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat verschillende zetmeelrijke ingrediënten
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

#2 Diyouke

Bekijk op Made in China

Diyouke, vertaald in het Engels als Deuce, is het tweede merk dat door Huaxing Pet Food is gelanceerd. Het wordt op de markt gebracht als een kosteneffectieve optie voor eigenaren van gezelschapsdieren in China. Dit merk is onderverdeeld in drie productlijnen: klassiek, dile en graanvrij. De klassieke serie richt zich op een gezonde vacht, heldere ogen en sterke botten met het gebruik van hoogwaardige grondstoffen.

Uitgelicht recept: Diyouke Full Price Kattenvoer Eend en Rundvlees Recept

Eerste 5 ingrediënten: Vers eendenvlees, maïs, volkorenmeel, bruine rijst, kippenmeel

Vers eendenvlees biedt een rijke bron van dierlijke eiwitten om de basis van deze formule te creëren. Het wordt aangevuld met tal van andere dierlijke eiwitten zoals kip, eend, rundvlees en ei. In feite vormen de verse eend en rundvlees alleen al 30% van dit recept.

Helaas zijn er een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten, waaronder maïs en tarwederivaten, die een uiterst beperkte voedingswaarde voor katten bieden. Ze worden grotendeels gebruikt als vulstoffen om het eiwitgehalte en het volume van het product op een goedkope manier te vergroten.

Het is ook vermeldenswaard dat dit recept “voederkruiden voor huisdieren” bevat. Het is niet helemaal duidelijk wat dit ingrediënt is en of het potentieel schadelijk is. Het lijkt te worden gebruikt als smaakstof. Anders dan dit, lijkt het recept echter geen kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen te bevatten.

Ingrediënten

Fresh Eendenvlees, Maïs, Volkorenmeel, Bruine Rijst, Kippenmeel, Eendenvleesmeel, Haver, Vers Rundvlees, Kippenvet, Boter, Bieten, Beendermeel, Voedermiddel voor huisdieren, Eigeelpoeder, Bevroren kipfilet, Glutenmeel, Gedehydrateerde Kip, Gedehydrateerde Vis, Gedehydrateerde Eend, Psyllium, Cranberrypoeder, Bosbes, Spirulina Poeder, Yucca Poeder, Taurine, Vitamine A, Vitamine C, Vitamine D3, Vitamine E, Gist Selenium, Zinksulfaat, Cholinechloride, Aminozuur Zink Complex, Aminozuur Ijzer Complex, Kaliumsorbaat, Antioxidant, Zwavelzuur, Mangaan, Kopersulfaat, Natriumchloride.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 28%

Ruw vet: 10%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 10%

As: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 31.11%

Vet: 11.11%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 42.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.01%

Vet: 26.9%

Koolhydraten: 42.09%

Wat we leuk vonden

 • Vers eendenvlees als eerste ingrediënt
 • Aangevuld met negen andere dierlijke ingrediënten
 • Kippenvet biedt een voedingsrijke bron van essentiële vetten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Gemaakt met tarwe- en maïsingrediënten
 • Vaag genaamde huisdiervoeding compound kruiden

#3 Timberwolf Bio’s

Bekijk op TimberwolfPet View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Timberwolf Organics is een van onze hoogst gerangschikte kattenvoerbedrijven en heeft een A-rating verdiend. Het bedrijf werd in 2000 opgericht als een klein, onafhankelijk en familiebedrijf. Hun producten zijn geformuleerd om de wilde diëten van de voorouders van uw huisdier na te bootsen, met hoogwaardige dierlijke eiwitten en gezonde dierlijke vetten.

Hoewel Timberwolf Organics niet rechtstreeks naar China verzendt, kunt u een internationale bestelling plaatsen met behulp van MyUS.com. Op deze site kunt u online een in de VS gevestigd verzendadres maken. Wanneer uw bestelling aankomt op het MyUS-adres, wordt deze vervolgens naar u verzonden.

Uitgelicht recept: Timberwolf Organics Legends Ocean Blue Feline Formula Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Zalm, Zalmmeel, Haringmeel, Erwteneiwit, Koolzaadolie

Deze droogvoerformule is gemaakt met 91% eiwit uit dierlijke bronnen. Verse zalm, zalmmeel en haringmeel staan bovenaan de ingrediëntenlijst met vismeel niet ver daarachter.

Alle drie deze eiwitten zijn afkomstig van voor de soort geschikte dierlijke bronnen, maar helaas worden ze gevolgd door erwteneiwit, een geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten. Het is ook vermeldenswaard dat vis niet altijd de beste eiwitbron voor katten is. Het kan hoog zijn in zware metalen en andere verontreinigingen.

Timberwolf specificeert niet hoe of waar hun eiwitten vandaan komen, dus het is moeilijk te zeggen hoeveel risico dit zou kunnen zijn.

Over het algemeen is deze formule gemaakt met volledig natuurlijke ingrediënten en is volledig vrij van kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen. Het bevat meer plantaardige ingrediënten dan we zouden willen en het totale koolhydraatgehalte is vrij hoog, maar het is nog steeds rijk aan dierlijke eiwitten en vet.

Ingrediënten

Zalm, Zalmmeel, Haringmeel, Erwteneiwit, Koolzaadolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Vismeel, Ei-albumine, Tapiocazetmeel, Gedroogde erwten, Gedroogde aardappelen, Natuurlijk Aroma, Zout, Kaliumchloride, DL-Methionine, Cholinechloride, Taurine, L-tryptofaan, Inuline, Gedroogde Spinazie, Gedroogde Appels, Gedroogde Bosbessen, Gedroogde Wortelen, Gedroogde Veenbessen, Gedroogde Pompoen, Mineralen (Zinkmethioninecomplex, Zinksulfaat, IJzerproteïne, Ijzersulfaat, Koperproteïne, kopersulfaat, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, mangaanoxide, calciumjodaat), vitaminen (vitamine E-supplement, niacinesupplement, vitamine A-supplement, thiaminemononitraat, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, biotine, foliumzuur, vitamine B12-supplement), citroenzuur, gemengde tocoferolen, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 50%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 17.78%

Vezel: 4.44%

Koolhydraten: 22.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 45.93%

Vet: 35.7%

Koolhydraten: 18.37%

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm, Zalmmeel, Haringmeel, Vismeel

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwteneiwit, Koolzaadolie, Tapiocazetmeel, Gedroogde Erwten, Gedroogde Aardappelen

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden:

 • Drie vleesrijke dierlijke eiwitten bovenaan de ingrediëntenlijst
 • Rijk aan dierlijke omega-3 vetzuren voor huid/vacht ondersteuning
 • Vrij van bijproducten en kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Gemaakt met 91% eiwit afkomstig van dierlijke bronnen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat plantaardig eiwitconcentraat (erwteneiwit)
 • Hoger dan we zouden willen zien in koolhydraten
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

#4 Instinct

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De oorsprong van Instinct (voorheen bekend als Nature’s Variety Instinct) is terug te voeren tot 2002. Het bedrijf werd opgericht door Bob Milligan, maar is nu eigendom van Agrilomen, een bedrijf gevestigd in Barcelona. Hoewel het internationaal eigendom is, blijft Instinct opereren als een onafhankelijk bedrijf met hoofdkantoor in St. Louis, MO.

Met een algemene B-rating is Instinct een fatsoenlijk kattenvoermerk. Ze bieden een verscheidenheid aan natte en droge voedselformules, waaronder recepten met beperkte ingrediënten die een goede keuze kunnen zijn voor katten met gevoelige magen en voedselallergieën.

Uitgelicht recept: Instinct Limited Ingredient Diet Grain-Free Pate Real Turkey Recept Natuurlijk Nat Ingeblikt Voedsel

Eerste 5 ingrediënten: Turkije, Kalkoen Bouillon, Kalkoen Lever, Erwten, Erwten eiwit

Geformuleerd als een dieet met beperkte ingrediënten voor voedselgevoeligheden, is dit recept gemaakt met kalkoen als een enkele bron van eiwitten. De top drie ingrediënten zijn allemaal dierlijk.

Helaas zijn de volgende twee zetmeelrijke erwten en plantaardig eiwitconcentraat. Het recept is ook ingedikt met guargom, maar heeft verder een vrij beperkte lijst met ingrediënten.

Als ingeblikt voer is het rijk aan vocht dat de hydratatie van uw kat helpt ondersteunen. Het is ook vrij van kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen, evenals maïs-, tarwe- en soja-ingrediënten.

Ingrediënten

Turkije, Kalkoenbouillon, Kalkoenlever, Erwteneiwit, Dicalciumfosfaat, Guargom, Zout, Kaliumchloride, Mineralen (Zinkproteïne, Magnesiumproteïne, Mangaanproteïnaat, Koperproteïne, IJzerproteïne), Taurine, Vitaminen (L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Vitamine E-supplement, Pyridoxinehydrochloride, Thiaminemononitraat, Vitamine D-supplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur), Kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11.5%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.27%

Vet: 31.82%

Vezel: 9.09%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.33%

Vet: 56.67%

Koolhydraten: 5%

Wat we leuk vonden

 • Top drie ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat plantaardig eiwitconcentraat

#5 Blauwe Buffel

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Een van de meest herkenbare namen in de huisdiervoedingsindustrie, Blue Buffalo, werd in 2002 opgericht door Bill Bishop. Bishop studeerde af aan de Ohio Wesleyan University en genoot van een lange carrière in reclame en consumentenproducten en kreeg erkenning voor grote namen als Nabisco, Tropicana en American Express. Toen zijn bedrijf SoBe in 2001 werd verkocht aan Pepsi, begon hij een nieuw project – Blue Buffalo.

Blue Buffalo werd na 16 jaar bedrijf verkocht aan General Mills. Tegenwoordig werkt het merk samen met een verscheidenheid aan grote fabrikanten van dierenvoeding, waaronder Ainsworth Pet Nutrition en ProPet. Het merk was jarenlang succesvol, maar wordt sinds 2007 geplaagd door terugroepacties van producten. We hebben Blue Buffalo een algemeen C-cijfer gegeven.

Uitgelicht recept: Blue Buffalo Wilderness Pate Variëteit Eend Recept Ingeblikt Voedsel

Eerste 5 ingrediënten: Eend, Kalkoenbouillon, Kippenlever, Aardappelen, Natuurlijke Smaak

Dit ingeblikte kattenvoer maakt deel uit van blue buffalo’s wilderness-lijn en wordt op de markt gebracht als een eiwitrijk recept. Hoewel eend wordt genoemd als het primaire eiwit, bevat het ook kalkoenbouillon en kippenlever. Dit maakt het een slechte keuze voor katten met kipallergieën omdat het geen recept met één eiwit is.

Dit kattenvoer bevat verschillende plantaardige ingrediënten, waaronder zetmeelrijke aardappelen, guargom verdikkingsmiddel en lijnzaad. Het is ook verdikt met carrageen, een potentieel schadelijk ingrediënt.

Het is echter vrij van kunstmatige toevoegingen en is zeer laag in totale koolhydraten.

Ingrediënten

Eend, Kalkoenbouillon, Kippenlever, Aardappelen, Natuurlijk Aroma, Guargom, Lijnzaad (bron van Omega 3 en 6 Vetzuren), Kaliumchloride, Taurine, Carrageen, Cassia Gom, Zout, Ijzer Aminozuur Chelaat, Zink Aminozuur Chelaat, Cholinechloride, Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat (Vitamine B1), Koper Aminozuur Chelaat, Mangaan Aminozuur Chelaat, NatriumSeleniet, Niacine Supplement (Vitamine B3), Calciumpantothenaat (vitamine B5), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), riboflavinesupplement (vitamine B2), vitamine A-supplement, biotine (vitamine B7), kaliumjodide, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur (vitamine B9).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 9%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 40.91%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.98%

Vet: 65.52%

Koolhydraten: 4.5%

Wat we leuk vonden

 • Drie dierlijke ingrediënten bovenaan de lijst
 • Bevat voedingsrijke kippenlever
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Rijke bron van vocht ter ondersteuning van hydratatie

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat zetmeelrijke ingrediënten zoals aardappel en guargom
 • Gemaakt met carrageen, een potentieel schadelijk ingrediënt

#6 Sheba

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eigendom van en vervaardigd door het best verdienende huisdiervoedingsbedrijf in de Verenigde Staten, Mars, Inc., Sheba wordt grotendeels geproduceerd in de VS, maar sommige recepten worden gemaakt in Thailand en Australië. Sheba behoort tot dezelfde merkfamilie als Iams, Crave, Whiskas en Royal Canin.

Sheba scoort iets hoger dan Blue Buffalo met een algemeen B-cijfer. Dit merk biedt een beperkte selectie nat kattenvoer, waarvan de meeste in kleine porties zijn verpakt.

Uitgelicht recept: Sheba Perfect Portions Zeevruchten Paté Delicate Zalm Voorgerecht Wet Food

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Water, Zalm, Lever van pluimvee, Kippenbouillon

Dit natte kattenvoer is verpakt in dubbele verpakkingen van 1,32 porties, waardoor het een handige optie is voor katteneigenaren die natvoer gebruiken om een basisdieet van droogvoer aan te vullen. Voor katten die alleen natvoer eten, kunnen echter meerdere verpakkingen nodig zijn voor dagelijkse voeding.

Hoewel op de markt gebracht als een recept op basis van zalm, begint deze formule eigenlijk met kip als eerste ingrediënt. Zalm verschijnt op de derde plaats, gevolgd door lever van pluimvee en guargom.

Over het algemeen heeft dit recept geen serieuze ingrediënten. Ik zou echter liever een lever met naam zien in plaats van vage pluimveelever, en hetzelfde geldt voor de visolie. Het bevat wel zetmeelrijke guargom en tapiocazetmeel als verdikkingsmiddelen, maar niet het schadelijkere carrageen.

Het totale koolhydraatgehalte van dit recept is erg laag en het is rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen.

Ingrediënten

Kip, Water, Zalm, Gevogelte Lever, Kippenbouillon, Guargom, Kaliumchloride, Natriumtripolyfosfaat, Visolie, Cholinechloride, Magnesiumsulfaat, Tapiocazetmeel, DL-Methionine, Taurine, Zout, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Ijzeroxidekleur, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Menadione Natriumbisulfiet Complex.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 84%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 43.75%

Vet: 15.63%

Vezel: 9.38%

Koolhydraten: 31.25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.74%

Vet: 33.6%

Koolhydraten: 27.67%

Wat we leuk vonden

 • De eerste vijf ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Visolie biedt veel omega-3 vetzuren
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveermiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Zalm is niet het eerste ingrediënt
 • Bevat vaag genoemde pluimveelever en visolie

#7 Purina

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Purine ONE werd voor het eerst geïntroduceerd in 1986 en was de eerste onderneming van Nestle Purina in de super-premium markt voor dierenvoeding. Purina beweert “hoogwaardige ingrediënten” te gebruiken die zogenaamd een verbeterde gezondheid bij huisdieren ondersteunen. Dit specifieke merk is qua kwaliteit vergelijkbaar met Purina Pro Plan en Purina Beyond, maar het is een van de goedkoopste Purina-productlijnen.

Purina ONE producten worden voornamelijk geproduceerd in de Verenigde Staten. De meeste ingrediënten lijken afkomstig te zijn uit de VS, hoewel dat misschien niet in alle gevallen waar is, afhankelijk van beschikbaarheid en productielocatie.

Uitgelicht recept: Purina ONE True Instinct Tonijn Recept in Saus Ingeblikt Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Tonijnbouillon, Tonijn, Tarwegluten, Kip, Varkenslongen

Dit recept wordt op de markt gebracht als een eiwitrijke formule met eiwit als topingrediënt. Tonijn is in feite een van de twee belangrijkste ingrediënten, die achter tonijnbouillon komt. Andere dierlijke ingrediënten op de lijst zijn kippen- en varkenslongen.

Afgezien van deze, het enige andere hoofdingrediënt is tarwegluten. Tarwe is niet alleen een problematisch ingrediënt voor katten, maar geconcentreerde plantaardige eiwitten zoals tarwegluten helpen fabrikanten het ruwe eiwitgehalte te verhogen zonder duurdere (en meer nutritioneel waardevolle) dierlijke ingrediënten toe te voegen.

Het totale koolhydraatgehalte van deze formule is zeer laag, minder dan 5%, en het is rijk aan hydraterend vocht. Helaas is het verdikt met carrageen, een potentieel schadelijk ingrediënt voor katten.

Ingrediënten

Tonijnbouillon, tonijn, tarwegluten, kip, varkenslongen, lever, mineralen (kaliumchloride, tricalciumfosfaat, zout, magnesiumsulfaat, mono- en dicalciumfosfaat, zinksulfaat, ijzersulfaat, kopersulfaat, mangaansulfaat, kaliumjodide), natuurlijke aroma’s, maïsolie, soja-eiwitconcentraat, xanthaangom, vitamine (choline, vitamine E, vitamine B-1, vitamine B-3, vitamine B-5, vitamine A, vitamine K, vitamine B-6, Vitamine B-2, Vitamine B-12, Vitamine B-7, Foliumzuur, Vitamine D-3), Carrageen, Taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 80%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55%

Vet: 10%

Vezel: 7.5%

Koolhydraten: 27.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 51.51%

Vet: 22.74%

Koolhydraten: 25.75%

Wat we leuk vonden

 • Vijf van de top zes ingrediënten zijn dierlijk
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveermiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat tarwe- en maïsingrediënten
 • Ingedikt met carrageen, een potentieel schadelijk ingrediënt
 • Bevat vaag genoemde lever

#8 Heuvel’s

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Het verhaal van Hill’s begon in 1907 toen Burton Hill een renderingfaciliteit opende in Topeka, KS. Tegen de jaren 1940 had Burton samengewerkt met Dr. Mark L. Morris om enkele van de eerste klinische veterinaire diëten op de markt te formuleren. Het eerste dieet dat ze vrijgaven was Canine k/d voor honden met een nierziekte.

In 1976 werd Hill’s gekocht door Colgate-Palmolive en vandaag de dag worden hun producten verkocht in 86 verschillende landen over de hele wereld.

Uitgelicht recept: Hill’s Science Dieet Volwassen Gevoelige Maag &Skin Chicken &Rice Recept Droog Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Brouwers Rijst, Maïs GlutenMeel, Volkoren Maïs, Kippenvet

Terwijl dit recept sterk begint met verse kip aan de bovenkant van de lijst gaat het snel bergafwaarts met de drie plantaardige ingrediënten die volgen. Kippenmeel en eiproduct bieden echter een aanvullende bron van eiwitten en kippenvet is een voedingsrijke bron van essentiële vetzuren.

Net als het vorige recept bevat deze formule tal van onnodige plantaardige ingrediënten, waaronder maïs en soja. Nogmaals, maïsglutenmeel bevat plantaardige eiwitten die waarschijnlijk aanzienlijk bijdragen aan het totale eiwitgehalte van het recept zonder veel voedingswaarde toe te voegen.

Deze formule is iets hoger in vezels dan ik graag zie, en het totale koolhydraatgehalte is nog hoger, meer dan 30% als gevoed.

Ingrediënten

Kip, Brouwers rijst, maïsglutenmeel, volkoren maïs, kippenvet, kippenmeel, eiproduct, kippenleversmaak, sojaolie, melkzuur, havervezel, L-lysine, kaliumchloride, cholinechloride, fructooligosacchariden (FOS), gejodeerd zout, DL-methionine, taurine, vitamines (vitamine E-supplement, L-ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van vitamine C), niacinesupplement, thiaminemononitraat, vitamine A-supplement, calciumpantothenaat, riboflavinesupplement, biotine, Vitamine B12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Foliumzuur, Vitamine D3 Supplement), Calciumcarbonaat, L-tryptofaan, mineralen (Ijzersulfaat, Zinkoxide, Kopersulfaat, Manganous Oxide, CalciumJodaat, NatriumSeleniet), Gemengde Tocoferolen voor versheid, Natuurlijke Aroma’s, Beta-Caroteen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 29%

Ruw vet: 17%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 32.22%

Vet: 18.89%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 45.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 26.06%

Vet: 37.1%

Koolhydraten: 36.84%

Wat we leuk vonden

 • Verse kip als hoofdingrediënt
 • Voedingsrijk kippenvet levert essentiële vetzuren
 • Aangevuld met kippenmeel en eiproduct
 • Vrij van kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat onnodige plantaardige ingrediënten
 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat maïsingrediënten

#9 Koninklijke Canin

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Royal Canin begon in de jaren 1960, gestart door dierenarts Jean Cathary in Frankrijk. Cathary begon te experimenteren met zelfgemaakte dierenvoeding om huid- en vachtaandoeningen op te lossen en ontwikkelde uiteindelijk een op granen gebaseerde droogvoerformule die positieve resultaten opleverde. Toen Cathary eenmaal een extruder uit de Verenigde Staten importeerde, kon hij zijn bedrijf internationaal brengen.

Het merk werd in 2001 verkocht aan Mars, Inc. en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd erkend huisdiervoedingsbedrijf. Helaas voldoen de meeste producten van Royal Canin niet aan onze normen. We hebben het merk een algemene C-beoordeling gegeven.

Uitgelicht recept: Royal Canin Feline Health Nutrition Volwassen Instinctieve Dunne Plakjes in Jus Ingeblikt Voedsel

Eerste 5 ingrediënten: Water, varkensvleesbijproducten, kippenbijproducten, kippenlever, varkenslever

Met water als eerste ingrediënt is deze formule vochtrijk en ondersteunt de hydratatie van uw kat. Helaas laten de rest van de ingrediënten te wensen over.

Afgezien van water zijn de bovenste twee ingrediënten dierlijke bijproducten. Hoewel bijproducten niet per se van slechte kwaliteit zijn, geef ik over het algemeen de voorkeur aan vers vlees of geconcentreerd vleesmeel. Ik hou echter wel van de kippenlever, varkenslever en verse zalm die deze bijproducten volgen.

Dit recept bevat een paar onnodige plantaardige ingrediënten, waarvan sommige op basis van maïs en tarwe zijn. Gelukkig is het totale koolhydraatgehalte echter nog steeds erg laag, minder dan 5% als voeding.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, varkensvleesbijproducten, kippenbijproducten, kippenlever, varkenslever, zalm, tarwemeel, tarwegluten, gelatine, varkensplasma, cellulosepoeder, natuurlijke smaakstoffen, gemodificeerd maïszetmeel, calciumsulfaat, guargom, kaliumchloride, natriumtripolyfosfaat, carrageen, taurine, vitamines [Dl-Alpha Tocopherol Acetate (Source Of Vitamin E), Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), Niacin Supplement, Biotin, D-Calcium Pantothenate, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B6), Riboflavin Supplement, Folic Acid, Vitamin B12 Supplement, Vitamin D3 Supplement], Sporen van Mineralen [Zinc Proteinate, Zinc Oxide, Ferrous Sulfate, Copper Sulfate, Manganous Oxide, Sodium Selenite, Calcium Iodate], Cholinechloride.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 1.9%

Ruwe celstof: 1.8%

Vocht: 81.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 56.76%

Vet: 10.27%

Vezel: 9.73%

Koolhydraten: 23.24%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 54.08%

Vet: 23.77%

Koolhydraten: 22.15%

Wat we leuk vonden

 • Bevat voedingsrijk orgaanvlees van kip en varkensvlees
 • Talrijke bronnen van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat verschillende dierlijke bijproducten
 • Gemaakt met maïs en tarwe ingrediënten
 • Ingedikt met carrageen, een potentieel schadelijk ingrediënt

NOTITIE: Weinig van de voedingsmiddelen op deze lijst krijgen bijzonder hoge beoordelingen. Hoewel de twee in China gemaakte merken dierlijke ingrediënten bovenaan de lijst hebben staan, bevatten ze een aanzienlijke hoeveelheid plantaardige ingrediënten. Hetzelfde geldt voor veel van de in de VS gevestigde merken die beschikbaar zijn in China.

Als u niet tevreden bent met de kwaliteit van deze commerciële dierenvoeding, kunt u overwegen om thuis uw eigen kattenvoer te maken.

Houd er rekening mee dat het maken van je eigen kattenvoer niet zo eenvoudig is als het koken van wat kip of het hakken van wat rauwe vis. Uw kat heeft een specifieke balans van voedingsstoffen nodig om een optimale gezondheid en welzijn te garanderen. De kwaliteit van het ingrediënt is natuurlijk belangrijk, maar je moet een recept volgen dat is geformuleerd door een dierenarts of veterinaire voedingsdeskundige om evenwichtige voeding te bereiken.

Lees meer over het maken van je eigen kattenvoer in dit uitgebreide artikel.

Laatste gedachten

Het belangrijkste dat u kunt doen om de gezondheid en het welzijn van uw kat op de lange termijn te waarborgen, is om een hoogwaardig, uitgebalanceerd dieet te kiezen.

Helaas lijken er niet veel soorten-geschikte keuzes beschikbaar te zijn in China. Hoewel het hierboven besproken NatureBridge-recept zeker een van de beste opties lijkt te zijn, bevat het naar mijn smaak te veel plantaardige ingrediënten. De in de VS gemaakte merken zijn misschien bekend en gemakkelijk te vinden, maar ze laten veel te wensen over op het gebied van kwaliteit.

Wat uiteindelijk belangrijk is, is dat u uw kat het dieet van de hoogste kwaliteit geeft dat u zich consequent kunt veroorloven. Als je je een zelfgemaakt of rauw dieet kunt veroorloven, ga er dan voor! Zo niet, dan raden we NatureBridge aan of een van de koolhydraatarme recepten van de amerikaanse merken die hierboven zijn beoordeeld.