Revolution Plus voor katten: Overzicht, Dosering &bijwerkingen

Revolution Plus voor katten is een merk van actuele, “spot-on” medicatie die vlooien, teken, darmparasieten en hartwormen voorkomt. Revolution Plus bevat de hoofdingrediënten selamectine en sarolaner. Het is een nieuwere incarnatie van zijn oudere voorganger, Revolution voor katten.

Revolution Plus Voor Katten Overzicht

Medicatie Type:

Avermectine topische antiparasiticide

Formulier:

Topische vloeibare oplossing

Recept vereist?:

Ja

Levensfase:

Kat en kittens van 8 weken oud en ouder en met een gewicht van ten minste 2,8 pond.

Algemene namen:

Selamectine, sarolaner

Beschikbare doseringen:

Topische oplossing: tot 5 pond (mauve verpakking, 15 mg / buis), 5,1 tot 15 pond (blauwe verpakking, 45 mg / buis), 15,1 22 pond (taupe-verpakking, 60 mg / buis)

Verloopbereik:

Producten moeten worden gebruikt vóór de vervaldatum op de verpakking. Pakketten moeten worden opgeslagen onder 86 graden F (30 graden C).

In dit artikel leert u over Revolution Plus voor katten, de ingrediënten die het bevat, de soorten ongedierte waarop het zich richt en de bescherming tegen parasieten die het biedt, mogelijke bijwerkingen om te overwegen en enkele veelgestelde vragen.

Voor meer informatie over het originele Revolution-product en meer inzicht in hoe het zich verhoudt tot Revolution Plus, zie Revolutie voor katten.

Over Revolution Plus voor katten

jeukende kat

Het belangrijkste ingrediënt in Revolution-producten is selamectine. Selamectine is een actueel avermectine antiparasiticide. Selamectine werkt door het verbeteren van de afgifte van een neurotransmitter genaamd GABA. Bij bepaalde parasitaire wormen zoals rondwormen en bij geleedpotigen zoals vlooien remt GABA de zenuwgeleiding. Door de GABA-afgifte te verbeteren, veroorzaakt selamectine in wezen verlamming en de dood van de parasieten die het target.

Revolution Plus bevat ook sarolaner, een isoxazolineklasse acaricide / insecticide dat GABA remt, wat leidt tot neuromusculaire overstimulatie en de dood van de parasieten die het target. Sarolaner breidt het spectrum van Revolution Plus uit met drie soorten teken: de Amerikaanse hondenteek, zwartbenige / hertenteek en de Gulf Coast-teek.

Revolution Plus spot-on product is een maandelijkse actuele oplossing aangebracht op een klein doelgebied of “vlek” van de huid, meestal voor de schouders aan de achterkant van de nek.

Om een dodelijke dosis selamectine of sarolaner te krijgen, hoeven de parasieten geen behandelde kat te bijten; gewoon in contact komen met de huid is voldoende. Het is echter belangrijk op te merken dat Revolution-producten voor katten geen echte afstoting bieden die zou voorkomen dat vlooien of teken in contact komen met een huisdier.

Wat doet Revolution Plus voor katten?

Revolution Plus heeft actie tegen veel voorkomende parasieten. Revolution Plus doet het volgende:

 • Doodt volwassen vlooien
 • Voorkomt dat vlooieneieren uitkomen
 • Behandelt en bestrijdt twee darmparasieten (rondwormen en haakwormen)
 • Behandelt en bestrijdt oormijtbesmettingen
 • Voorkomt infectie met door muggen overgedragen hartwormen
 • Doodt teken

Volgens de fabrikant kan Revolution Plus, wanneer het nieuw wordt toegepast, binnen 12 uur beginnen met het doden van vlooien, waarbij een meerderheid binnen 24 uur wordt gedood. Wanneer het al vóór de blootstelling aan vlooien wordt toegepast, kan Revolution binnen zes uur beginnen met het doden van vlooien, waarbij een meerderheid na 12 uur wordt gedood.

In een paar studies bleek Revolution Plus vlooien te doden voordat ze eieren konden leggen, waardoor verdere plagen niet kunnen beginnen als het product consequent wordt gebruikt.

De fabrikant stelt dat Revolution Plus in laboratoriumstudies de zwartbenige / hertenteek binnen 24 uur begon te doden met iets meer dan 90% effectiviteit gedurende een maand. Het toonde ook meer dan 90% effectiviteit tegen de Gulf Coast-teek en de Amerikaanse hondenteek.

Als een hartwormpreventief bleek Revolution Plus 100% effectief te zijn in het voorkomen van de ontwikkeling van hartwormen bij katten wanneer die katten ongeveer 30 dagen eerder werden blootgesteld aan larven.

Revolution-producten kunnen ook helpen om oormijt te beheersen, wat vervelende, jeukende plagen zijn die de gehoorgangen bezetten, meestal van jonge katten of kittens. Revolution Plus was meer dan 99% effectief in het elimineren van deze parasiet.

Ten slotte bleek Revolution plus bijna 100% effectief te zijn tegen intestinale haakwormen en rondwormen bij katten gedurende een onderzoeksperiode van 60 dagen.

Bijwerkingen van Revolution Plus voor katten

Revolution Plus doodt drie veel voorkomende tekensoorten (Amerikaanse hondenteek, zwartbenige / hertenteek en Golf Coast teek).

Bij correct gebruik zijn bijwerkingen van Revolution-producten voor katten zeldzaam. Revolution Plus is gelabeld voor katten van 8 weken en ouder. Revolution Plus is ook beperkt tot katten met een gewicht van ten minste 2,8 pond. Actuele producten zoals Revolution mogen nooit worden ingenomen.

In klinische onderzoeken voor Revolution Plus vertoonde iets minder dan 5% van de katten tekenen van overmatig vermoeid kijken, minder dan 4% vertoonde tekenen van huidirritatie en ongeveer 3% vertoonde tekenen van een verminderde eetlust. Er werd geen haaruitval gedocumenteerd met Revolution Plus, dat eerder was gedocumenteerd met reguliere Revolution.

Ten minste een deel van de spijsverteringsstoornissen en tekenen van overmatig kwijlen die kunnen worden gezien bij het gebruik van actuele producten zoals Revolution Plus, kunnen secundair zijn opgetreden aan katten die het product na het aanbrengen van zichzelf aflikken.

Producten zoals Revolution Plus zijn zeer bitter van smaak, dus als een kat een recent aangebracht product van zichzelf of een huisgenoot zou likken, kan de bittere smaak alleen al leiden tot overmatig kwijlen, agitatie en soms zelfs braken.

Volgens DVM360 is dit effect meestal geen echte toxiciteit, maar een soms dramatische reactie op de bittere smaak. Het verstrekken van melk of vloeistof uit een blik tonijn kan helpen de tekenen in korte tijd op te lossen.

Om dit te voorkomen, is het belangrijk om een actueel vlooien- / tekenproduct op de huid aan te brengen voor de schouderbladen aan de achterkant van de nek, een locatie waar zelfs de meest flexibele kat niet kan komen om te likken. In meerdere kattenhuishoudens waar veel co-grooming plaatsvindt, kan het raadzaam zijn om huisgenoten tot 24 uur na het aanbrengen te scheiden om het product volledig te laten drogen.

Hoewel Revolution-producten voor honden en katten dezelfde actieve ingrediënten bevatten, adviseert de fabrikant niet om een hondenproduct op een kat te gebruiken, zelfs als ze qua gewicht vergelijkbaar zijn. Soms zijn er verschillen in de inactieve ingrediënten tussen honden- en kattenproducten waardoor ze ongepast zijn om als uitwisselbaar te beschouwen.

Voorzichtig zijn met andere vlooien-/tekenproducten

Hoewel Revolution Plus voor katten is vastgesteld als een veilig product, kunnen de actieve ingrediënten worden gevonden in andere producten in combinatie met andere ingrediënten die niet veilig zijn voor katten. Dit is vooral het geval met hondenproducten zoals K9 Advtantix II, dat permethrin bevat, een stof die extreem giftig is voor katten.

Gelukkig zijn deze producten nu verplicht om een waarschuwing tegen gebruik bij katten te bevatten. Maar voor de zekerheid, bij het selecteren van een vlooien/ tekenproduct voor uw kat, zorg er altijd voor dat het product een foto van een kat bevat en aangeeft dat het product specifiek voor katten is.

Het is ook altijd raadzaam als u een pup en kat heeft die graag samen rondhangen of elkaar verzorgen om ze 24 uur na het aanbrengen van een actueel product op uw hond te scheiden, vooral als het product permethrine bevat.

Als u zich zorgen maakt over mogelijke toxiciteit, zelfs als u denkt dat uw kat misschien net wat Revolution Plus van haar vacht heeft gelikt en een bittere smaakreactie heeft, is het altijd het beste om onmiddellijk contact op te nemen met uw dierenarts, het ASPCA Animal Poison Control Center (1-888-426-4435) of Pet Poison Helpline (1-855-764-7661) voor verder advies.

En ten slotte is bekend dat actuele producten zoals Revolution Plus huid- en oogirritatie bij mensen veroorzaken. Het is het beste om contact met de oplossing tijdens het aanbrengen te vermijden en daarna uw handen te wassen.

In tegenstelling tot gewone Revolution bevat Revolution Plus het toegevoegde ingrediënt sarolaner, dat bijdraagt aan het spectrum tegen teken. Isoxazolines zoals sarolaner zijn in verband gebracht met nadelige neurologische symptomen bij sommige huisdieren, waaronder epileptische aanvallen en tremoren. Het gebruik van Revolution Plus moet zorgvuldig worden overwogen bij katten met een voorgeschiedenis van neurologische aandoeningen.

Revolution Plus voor katten dosering

Voordat u Revolution Plus koopt, moet u weten hoeveel uw kat weegt, zodat u de juiste dosering kunt kopen.

Revolution Plus wordt meestal elke 30 dagen aangebracht voor de beste bescherming. Revolution Plus is goedgekeurd voor gebruik bij katten en kittens van 8 weken en ouder.

Revolution Plus wordt geleverd in drie maten als een actuele oplossing voor katten met een gewicht van 2,8 tot 5,5 pond, 5,5 tot 11,1 pond en 11,1 tot 22 pond. Voor katten die meer dan 22 pond bedragen, raadt de fabrikant aan om een tweede dosis in combinatie te gebruiken (d.w.z. een kat met een gewicht tussen 23 en 27 pond zou één dosis van 11,1 tot 22 pond krijgen in combinatie met een dosis van 2,8 tot 5,5 pond).

Veilig gebruik van Revolution Plus of een actueel product voor uw kat betekent altijd alle instructies op de verpakking volgen. Revolution Plus flacons hebben een dop die eerst moet worden geduwd naar beneden in de injectieflacon om deze te doorboren.

De dop kan dan worden verwijderd en de volledige inhoud van de injectieflacon kan worden aangebracht door de vacht te scheiden en aan te brengen op de huid langs de achterkant van de nek voor de schouders waar een kat niet bij kan om het van zichzelf af te likken.

Hoewel Revolution Plus actuele oplossing binnen twee uur na het aanbrengen als waterdicht wordt beschouwd, raadt de fabrikant nog steeds aan om 24 uur te wachten om uw kat na het aanbrengen te baden. Baden kort voor het aanbrengen kan ook de effectiviteit ervan verminderen.

Als u om wat voor reden dan ook niet zeker weet of het product correct is toegediend of dat het allemaal is aangebracht, is het meestal het veiligst om geen extra dosis toe te passen.

Als u vragen heeft over de toepassing of veiligheid van Revolution Plus of een actueel product, neem dan contact op met uw dierenarts.

Conclusie

Revolution Plus is de nieuwste incarnatie van Revolution, een product dat al vele jaren voor katten wordt gebruikt en over het algemeen een veilig en effectief product is wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt. Omdat het een hartwormpreventief middel is, moet u een recept van uw dierenarts verkrijgen voordat u Revolution Plus koopt.

Veelgestelde vragen

Wat doet Revolution plus voor katten?

Revolution Plus heeft veel acties tegen parasieten bij katten. Het is effectief in het doden van vlooien en het voorkomen van verdere vlooienbesmettingen, het doodt en voorkomt drie verschillende soorten teken, voorkomt door muggen overgedragen hartwormziekte, behandelt en controleert de darmparasieten haakwormen en rondwormen, en behandelt en controleert oormijt.

Wat is het verschil tussen Revolution en Revolution Plus voor katten?

Het belangrijkste verschil is dat Revolution Plus het isoxazolinegeneesmiddel sarolaner bevat in aanvulling op selamectine. Sarolaner zorgt ervoor dat Revolution Plus een beter spectrum van activiteit tegen teken heeft.

Terwijl reguliere Revolution slechts enige bescherming biedt tegen de Amerikaanse hondenteek en hiervoor niet is gelabeld bij katten, heeft Revolution Plus actie gelabeld tegen niet alleen de Amerikaanse hondenteek, maar ook de zwartbenige teek die de ziekte van Lyme draagt, en de Gulf Coast-teek. Alle drie de teken komen zeer vaak voor in de Verenigde Staten.

Heeft u een recept nodig voor Revolution Plus voor katten?

Ja. Omdat Revolution Plus een hartwormpreventief middel is, vereist het een recept zoals alle hartwormpreventiemiddelen.

Zelfs als u online bestelt, moet een receptaanvraag nog steeds ter goedkeuring naar uw dierenarts worden verzonden. De belangrijkste reden hiervoor is dat sommige huisdieren een hoger risico lopen op een reactie voor sommige producten als het product wordt gegeven of toegepast terwijl het huisdier een actieve hartworminfectie heeft.

Hoewel katten niet zo routinematig worden getest op hartworm als honden, vanwege het feit dat slechts ongeveer 50% van de katten die echt besmet zijn met hartworm positief zal zijn voor de ziekte op een test, is het nog steeds belangrijk voor een dierenarts om te verifiëren dat een kat geen tekenen van ziekte vertoont voordat hij begint.

Hoe lang duurt het voordat Revolution Plus op katten werkt?

Volgens de fabrikant begint Revolution Plus binnen 12 uur te werken om vlooien te doden, waarbij een meerderheid binnen 24 uur wordt gedood. Wanneer het al vóór de blootstelling aan vlooien wordt toegepast, kan Revolution binnen zes uur beginnen met het doden van vlooien, waarbij een meerderheid na 12 uur wordt gedood.

Meer dan 90% van de drie teken die het target, werden effectief gedood op katten gedurende een studieperiode van 60 dagen, waarbij de zwartbenige teek binnen 24 uur werd gedood. Oormijten, rondwormen en haakwormen werden allemaal effectief gedood door het product.

Hoewel Revolution langzamere doodtijden heeft voor vlooien en teken in vergelijking met andere actuele producten zoals Frontline Plus en Advantage II, maken de ingrediënten in Revolution Plus het een van de beste allroundproducten voor katten, met het beste brede spectrum van dekking gericht op vlooien, teken, hartworm en darmparasieten.

Als u denkt dat u geen goede werkzaamheid van het product ziet, vooral als het gaat om vlooienbesmettingen, overweeg dan het volgende.

De kwestie van vlooienresistentie tegen producten zoals Revolution Plus en het idee dat ze niet werken, komt vaak naar voren. Het artikel uit 2017 “Perception vs. Reality: Insecticide Resistance in Fleas” van DVM360 dat verwijst naar een artikel gepubliceerd in Amerikaanse dierenarts datzelfde jaar gaat het over dit onderwerp.

Een professor in de entomologie (“bug science”) van de Universiteit van Californië heeft deze vraag zwaar onderzocht en concludeerde dat hoewel er resistentie is waargenomen tegen sommige vlooienbehandelings- of preventieproducten, echte chemische resistentie bij vlooien met fipronil, imidacloprid en een ander nieuwer productts op de markt is nog niet aangetoond.

In veel gevallen, wanneer een pup of kitty-ouder nog steeds levende vlooien op hun huisdier ziet nadat een product is aangebracht, kan dit probleem meestal worden herleid tot onjuist gebruik of toepassing van het product, evenals slechte verwachtingen.

Hieronder volgen enkele veelvoorkomende fouten of misvattingen.

 • Onjuiste toepassing (d.w.z. aangebracht op de vacht en niet op de huid, niet het hele volume van het product aanbrengen, een injectieflacon niet goed doorboren of openen voordat u het aanbrengt)
 • Niet van toepassing op alle huisdieren in het huishouden. Als een huisdier vlooien naar binnen brengt, kunnen ze op alle huisdieren in huis springen. Als niet alle huisdieren tegelijkertijd worden behandeld, kunnen vlooienbesmettingen aanhouden.
 • Baden. Baden zijn een veel voorkomende go-to, vooral wanneer levende vlooien worden gezien. Hoewel ze waterdicht zijn, hebben Revolution-producten 24 uur nodig om zich door de oliën op de huid te verspreiden. Baden kort voor of na het aanbrengen verwijdert oliën van de huid en mogelijk het product zelf.
 • Niet lang genoeg behandelen. Het kan soms wel drie maanden duren om een vlooienplaag op te ruimen. Dus hoewel de meeste dierenartsen het hele jaar door bescherming tegen vlooien en teken adviseren, moet een product als Revolution Plus elke maand gedurende ten minste drie maanden worden gebruikt tijdens een actieve besmetting. Vlooieneieren die niet uit de thuisomgeving worden verwijderd, zullen waarschijnlijk om de paar weken blijven uitkomen, wat betekent dat een kat die slechts één maandelijkse dosis Revolution Plus heeft gekregen, een paar weken later opnieuw besmet kan raken als de dosis de volgende maand niet wordt herhaald.
 • Niet het hele jaar door behandelen. Van vlooien is bekend dat ze binnenshuis overwinteren. Het behandelen van huisdieren gedurende slechts bepaalde maanden van het jaar kan open gaten laten in de preventie van plagen.
 • Het niet behandelen van het milieu. Omdat één vlo op één dag tot 50 eieren kan leggen, kan de hoeveelheid eieren in een thuisomgeving met vlooien duizelingwekkend zijn. Als de omgeving niet effectief wordt behandeld, kunnen voortdurend uitkomende vlooien op een behandeld huisdier worden aangetroffen.
 • Producten waarnemen als insectenwerende middelen. Onthoud altijd dat de meeste actuele producten zoals Revolution Plus geen afstotende werking hebben, wat betekent dat vlooien en teken in contact moeten komen met de huid om te worden gedood. Zwaar besmette buitenruimtes en slecht behandelde binnenplagen kunnen bronnen zijn voor grote aantallen volwassen vlooien om “plotseling” op een behandeld huisdier te verschijnen.

Als u nog steeds het gevoel heeft dat er een echt productprobleem isAls u denkt dat u een product op de juiste manier hebt aangebracht en een vlooienplaag aanpakt volgens de instructies van uw dierenarts en nog steeds het gevoel hebt dat een product niet goed werkt, zorg er dan voor dat u die zorgen naar uw dierenarts brengt of contact opneemt met de fabrikant van het product.