De 9 beste kattenvoerformules met kip

 width=

Onze beoordelingsprocedure

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, waar mogelijk, praktijktests. Telkens wanneer u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen wij een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe wij worden gesteund.

Kip is een hoofdbestanddeel in het dieet van veel katten en een steunpilaar in de dierenvoedingsindustrie. Het is goedkoop in vergelijking met andere eiwitten, gemakkelijk te verkrijgen, en katten houden ervan.

Kip is niet alleen een populaire keuze, maar ook een voedzame optie voor katten als onderdeel van een evenwichtige en aan de soort aangepaste voeding. Maar is het de juiste keuze voor uw kat? Laten we het uitzoeken.

In één oogopslag: Beste kattenvoer met kip om te kopen

Wilt u een snelle blik op de beste kattenvoeders die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product uitgelicht. Verderop in het artikel vind je meer gedetailleerde informatie over elk product.

Het beste voor gevoelige magen

Waarom zou u ons moeten vertrouwen?
De afgelopen jaren hebben we talloze uren besteed aan het testen van de populairste producten voor huisdieren op de markt, waaronder kattenvoer, kattensnoepjes, kattenbakvulling en meer. We hebben diepgaande recensies geschreven over onze favoriete merken en tientallen overzichten om u te helpen het juiste product voor uw kat te kiezen.

We hebben 190 van ’s werelds meest populaire merken kattenvoer en honderden formules beoordeeld. We hebben uren onderzoek gedaan, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten kregen we ook praktische ervaring met veel populaire kattenvoeders.

Wilt u uw kat kip voeren?

Alleen al in Amerika worden elk jaar meer dan 8 miljard kippen geconsumeerd – en dan tel ik het aantal dat gebruikt wordt in voer voor huisdieren nog niet eens mee.

Kip is veruit een van de meest gebruikte eiwitten in kattenvoer, en daar is een goede reden voor. Een portie kipfilet van 3 ons bevat slechts 128 calorieën en 26 gram eiwit. Het is vrij van suikers en zetmeel en bevat weinig vet – minder dan 1 gram per 3 ons. Kipfilet is rijk aan selenium, fosfor, vitamine B6 en niacine.

Hoewel kipfilet zeer mager is, kunnen andere stukken kip meer vet en calorieën bevatten.

Per 100 gram (ongeveer 3,6 ons) bevat kippendij ongeveer 177 calorieën met 8 gram vet en 24 gram eiwit. De meeste kattenvoeders gebruiken kipfilet, hoewel sommige niet specificeren welke snede van de kip ze gebruiken.

Bij het kopen van kattenvoer is het belangrijk rekening te houden met de voedingsbehoeften van uw kat. Een uitgebalanceerd en aan de soort aangepast dieet is de beste manier om de gezondheid van uw kat te beschermen.

Bedenk dat katten obligate carnivoren zijn, dus eiwit is het belangrijkste element in een katvriendelijk dieet.

Als eiwitrijk voedsel is kip een geweldige basis voor een katachtig dieet. De Association of American Feed Control Officials (AAFCO) adviseert minimaal 26% ruw eiwit (op basis van droge stof) voor volwassen katten en 30% voor kittens. Kippenborst zonder bot en vel bevat ongeveer 80% eiwit, dus u begrijpt waarom het zo’n waardevol ingrediënt is in kattenvoer.

Katteneigenaren moeten op zoek gaan naar een recept met een korte ingrediëntenlijst, idealiter met kip als eerste ingrediënt. Het beste is om uw kat een mengsel van vers spiervlees, organen en botten te voeren – dit komt het meest overeen met het natuurlijke dieet van wilde katten.

Zorg ervoor dat de formule geen vaag genoemde bijproducten bevat en vermijd hoge concentraties koolhydraten.

Tenzij uw kat allergisch is voor eiwitten, kan het geen kwaad hem een multi-eiwitvoeding te geven. Recepten met één proteïne zijn meestal duurder, hoewel voer dat alleen van kip is gemaakt aan de lage kant van het prijsspectrum zal zijn in vergelijking met voer zoals rundvlees en eend.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier besproken merken, hebben we monsters ter analyse voorgelegd aan een ISO 17025 gecertificeerd test- en analyselaboratorium voor voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het gehele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe inbreng of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytische testen in een voedselchemisch lab geven ons de exacte macronutriënten en micronutriënten inhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u zeker weet dat u alleen het beste in de voerbak van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de lab rapporten voor elk voer dat hier wordt beoordeeld, klik op de “bekijk lab rapport” link in de productbeoordeling.

De beste kippenvoer voor katten: Onze beste keuzes

Nu je de grondbeginselen van kippenvoer voor katten en enkele gevallen waarin het kan worden aanbevolen begrijpt, ben je klaar om onze top keuzes te zien.

Als uw kat allergisch is voor andere eiwitten, kies dan een recept dat alleen kip bevat. Andere dierlijke vetten zoals rundvet of visolie zullen waarschijnlijk geen allergie veroorzaken, hoewel het geen kwaad kan om voorzichtig te zijn. Geef zoals altijd zoveel mogelijk de voorkeur aan ingrediënten op dierlijke basis boven plantaardige ingrediënten.

#1 Overall Best: Stella & Chewy’s

 width=

Bekijk op Chewy Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling Bekijk het laboratoriumrapport

De belangrijkste eiwitbron in dit recept lijkt kip te zijn. Het is een single-protein gevriesdroogd kattenvoer formule gemaakt met verse kip met inbegrip van gemalen bot en orgaanvlees. Het lijkt geen significante hoeveelheid toegevoegd vet te hebben, behalve pompoenzaad. Het voer bevat 4.360 kcal/kg of ongeveer 182 kcal/cup.

Gefotografeerd recept: Stella & Chewy’s Chick Chick Chicken Dinner Morsels Freeze-Dried Raw Cat Food.

Eerste 5 ingrediënten: Kip (gemalen met bot), kippenlever, kippenmaag, pompoenzaad, kaliumchloride.

Vers voer is een zeer voedzame optie voor katten, maar het is niet altijd de meest praktische keuze. Gevriesdroogd voer biedt een handiger alternatief en vaak een vergelijkbaar voedingsprofiel. Stella & Chewy’s staat bekend om hun gevriesdroogde maaltijden die meestal spiervlees, organen en gemalen botten bevatten.

Verse kip met gemalen bot is het hoofdingrediënt in dit recept, ondersteund door kippenlever en kippenmaag. Pompoenzaad is het enige andere ingrediënt naast supplementen en probiotica.

Pompoenzaad is een rijke bron van vetzuren en draagt in dit recept waarschijnlijk bij aan de ruwe celstof. Wij geven de voorkeur aan een dierlijk vet zoals kippenvet, vooral omdat pompoenzaad ook een bron van koolhydraten is.

Over het geheel genomen is dit recept echter redelijk soortgericht wat betreft de top drie ingrediënten, en het is voorzichtig gevriesdroogd in plaats van gekookt bij hoge temperaturen. Wij raden aan het voer opnieuw te hydrateren met water of bottenbouillon om meer vocht toe te voegen aan het dieet van uw kat.

Ingrediënten

Kip (gemalen met bot), kippenlever, kippenmaag, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, fenegriekzaad, Gedroogde Pediococcus Acidilactici fermentatieproduct, Gedroogde Lactobacillus Acidophilus fermentatieproduct, Gedroogde Bifidobacterium Longum fermentatieproduct, Gedroogde Bacillus Coagulans fermentatieproduct, Taurine, Tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogde kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïnaat, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, riboflavinesupplement, natriumseleniet, D-calciumpantothenaat, biotine, mangaanproteïnaat, thiaminemononitraat, pyridoxine hydrochloride, vitamine D3-supplement, foliumzuur, vitamine B12-supplement.

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 45%

Ruw vet: 25%

Ruwe vezels: 5%

Vocht: 5%

Basis droge stof

loader

Eiwit: 47,37%

Vet: 26,32%

Vezels: 5,26%

Koolhydraten: 21,05%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Eiwitten: 35,8%

Vet: 48,3%

Koolhydraten: 15,91%

<Ingrediënten die we lekker vonden: Kip (gemalen met bot), kippenlever, kippenmaag.

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Pompoenzaad

Gemeenschappelijke Allergenen: Kip

Wat we lekker vonden

 • Bevat verse kip, gemalen bot en kippenorganen
 • Gemaakt met kooivrije, antibiotica-vrije kip
 • Gevuld met probiotica voor een betere spijsvertering
 • Beperkte lijst van hoogwaardige ingrediënten, zeer goed verteerbaar

Wat we niet leuk vonden

 • Moet gerehydrateerd worden voor het voeren
 • Kostbaar met bijna $2.30 per ons

#2 BudgetPick: Purina Beyond

 width=

Bekijk op Chewy Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkevaluatie

De belangrijkste eiwitbron in dit recept lijkt kip te zijn. Het is een multi-proteïne formule gemaakt met verse kip, lever en oceaanvis. Het bevat geen specifieke bron van toegevoegd vet, hoewel zowel lever als zeeduivel rijk zijn aan vetten. Het voer bevat 1.153 kcal/kg of ongeveer 98 kcal per blikje van 3 oz.

Gefotografeerd recept: Purina Beyond Grain-Free Natural Pate Chicken & Sweet Potato Recipe Wet Cat Food.

Eerste 5 ingrediënten: Kip, kippenbouillon, lever, zeevis, zoete aardappelen.

Als vers of gevriesdroogd kattenvoer niet in uw budget past, is blikvoer de volgende beste optie. Kattenvoer in blik is meestal rijker aan eiwitten en vocht dan droogvoer en veel recepten hebben een lager dan gemiddeld koolhydraatgehalte. Dit recept van Purina Beyond is een betaalbare optie in vergelijking met premium merken zoals Ziwi Peak, met een prijs van ongeveer $ 0,37 per ons.

Verse kip, lever en zeevis zijn eiwitrijke, dierlijke ingrediënten. Het is jammer dat de lever niet afkomstig is van een met name genoemde bron. Oceaanvis is gewoon een term die gebruikt wordt voor verschillende witte vissen zoals heilbot, kabeljauw en koolvis.

Hoewel dit recept slechts twee plantaardige ingrediënten bevat, is het koolhydraatgehalte toch vrij hoog. Het is misschien lager dan het gemiddelde droogvoer, maar het is het overwegen waard voor de spijsvertering en voeding van uw kat.

Ingrediënten

Kip, kippenbouillon, lever, zeevis, zoete aardappelen, wortelen, eiproduct, mineralen [kaliumchloride, zinksulfaat, ijzersulfaat, mangaansulfaat, kopersulfaat, kaliumjodide], guargom, taurine, cholinechloride, zout, vitaminen [thiaminemononitraat (vitamine B-1), Vitamine E-supplement, Niacine (Vitamine B-3), Calcium Pantothenaat (Vitamine B-5), Vitamine A-supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B-6), Riboflavinesupplement (Vitamine B-2), Vitamine B-12 supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamine K), Foliumzuur (Vitamine B-9), Vitamine D-3 supplement].

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5%

Ruwe vezels: 1,5%

Vochtigheid: 78%

As: 3,2%

Basis droge stof

loader

Eiwit: 45,45%

Vet: 22,73%

Vezels: 6,82%

Koolhydraten: 10,45%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Eiwit: 40,91%

Vet: 49,68%

Koolhydraten: 9,41%

<Ingrediënten die we lekker vonden: Kip, Kippenbouillon, Lever, Zeewolf, Eiproducten

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Zoete aardappelen, wortelen

Gemeenschappelijke Allergenen: Kip, Vis

Wat we lekker vonden

 • Vier van de eerste vijf ingrediënten zijn van dierlijke oorsprong
 • Bevat verse kip en orgaanvlees
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van carrageen en andere zetmeelhoudende bindmiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat een paar plantaardige ingrediënten
 • Een vrij hoog gehalte aan koolhydraten

#3 Beste droogvoer: Timberwolf Serengeti

 width=

Bekijk op TimberwolfPet.com

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste eiwitbron in dit recept lijkt kip te zijn. Het is een multi-proteïne formule gemaakt met kip, haring en witvis. Zalmolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voer bevat 4.455 kcal/kg of ongeveer 564 kcal/cup.

Gefotografeerd recept: Timberwolf Serengeti Feline Formula Droog Kattenvoer.

Eerste 5 ingrediënten: Kippenmeel, kip, kikkererwten, kippenvet, haringmeel.

Met zowel verse kip als kippenmeel bovenaan de lijst zit deze droogvoerformule boordevol eiwitten. Haringmeel en witvismeel zorgen voor aanvullende eiwitbronnen met omega-3-rijke zalmolie als voedzame bron van dierlijk vet.

Terwijl dit recept meer dan bijna 44% ruw eiwit op basis van droge stof bevat, is het koolhydraatgehalte zeer hoog. Kikkererwten, erwten, gedroogde bieten en linzen vormen het grootste deel van de koolhydraten in het voedsel. Gedroogde bieten zijn een bron van voedingsvezels en een prebioticum ter ondersteuning van de probiotica verderop in de lijst. Helaas zijn de overige drie koolhydraten niet geschikt voor de soort en kunnen ze moeilijk verteerbaar zijn voor katten.

Dit recept is echter vrij van verontrustende ingrediënten zoals onbenoemd vlees, kunstmatige toevoegingen, maïs, tarwe en soja.

Ingrediënten

Kippenmeel, kip, kikkererwten, kippenvet, haringmeel, witvismeel, erwten, gedroogde bieten, linzen, gedroogde kippenlever, zalmolie, kruidenmengsel: (kaneel, rozemarijn, komijn, koriander, kurkuma, venkelzaad, basilicum, fenegriek, gemalen gember, pepermunt, tijm), Kelp, Saccharomyces Cerevisiae, groentenmengsel: (wortelen, selderij, bieten, peterselie, sla, waterkers, spinazie, tomaten), lijnzaad, gedroogde zoete aardappelen, gedroogde alfalfa, natuurlijke aroma’s, vitaminenmix: (B5, B12, E, B2, B1, B6, Foliumzuur, A, Niacine, Biotine, D3), Chelated Mineral Mix: ({Proteïnaten} (Zink, IJzer, Mangaan, Koper, Jodium, Kobalt), Gedroogde Eieren, Gedroogde Wei, Gedroogde Veenbessen, Gedroogde Bosbessen, Zeezout, Choline Chloride, Kalium Chloride, Prebiotica: (Inuline, Fructoligosaccariden, Mananoligosaccariden), Methionine, Wortelen, Taurine, Lecithine, L-Carntitine, Rozemarijnextract, Probiotica: (Lactobacillus Acidophilus, Bacillus Subtillis, Bifidobacterium Thermophilum, Enterococcus Faecium, Bifidobacterium Psoudolongum), Yucca Schidigera.

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 18%

Ruwe vezels: 2,5%

Vocht: 9%

Basis droge stof

loader

Eiwit: 43,96%

Vet: 19,78%

Vezels: 2,75%

Koolhydraten: 33,52%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Proteïne: 35,02%

Vet: 38,27%

Koolhydraten: 26,7%

<Ingrediënten die we lekker vonden: Kippenmeel, kip, kikkererwten, kippenvet, haringmeel, witvismeel, gedroogde kippenlever, zalmolie.

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Kikkererwten, erwten, linzen

Gemeenschappelijke Allergenen: Kip, Vis

Wat we lekker vonden

 • Vijf van de eerste zes ingrediënten zijn van dierlijke oorsprong
 • Rijk aan omega-3 vetzuren uit vis en zalmolie
 • Aangevuld met probiotica ter ondersteuning van de spijsvertering
 • Volledig vrij van dierlijke bijproducten

Wat we niet leuk vonden

 • Zeer hoog in koolhydraten
 • Geen droogvoer biedt het vocht dat uw kat nodig heeft

#4 Beste blikvoer: Hound & Gatos

 width=

Bekijk op Chewy Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling Bekijk het laboratoriumrapport

De belangrijkste eiwitbron in dit recept lijkt kip te zijn. Het is een enkel-eiwit blikvoerformule gemaakt met verse kip en kippenlever. Zalmolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voer bevat 1.289 kcal/kg of ongeveer 201 kcal per blikje van 5,5 oz.

Gefactureerd recept: Hound & Gatos 98% Kip & Lever Graanvrij Kattenvoer in blik.

Eerste 5 ingrediënten: Kip, kippenbouillon, kippenlever, calciumcarbonaat, Agar-Agar.

Verse kip en kippenlever zijn de belangrijkste ingrediënten in deze formule. Het recept zit dus boordevol eiwitten. Opmerkelijk is dat het vetgehalte bijna even hoog is als het eiwitgehalte, waardoor dit een vrij calorierijke formule is. Aangezien de gemiddelde kat van 10 pond ongeveer 200 calorieën per dag nodig heeft, is het echter ongelooflijk handig om slechts één blikje per dag te kunnen openen.

Agar agar is een geleermiddel afkomstig van zeewier dat wordt gebruikt als bindmiddel in kattenvoer, meestal in patévorm. Hoewel het naar menselijke maatstaven algemeen wordt beschouwd als een natuurlijk voedingsadditief, bestaat er bij dit ingrediënt enig risico op ontstekingen – om nog maar te zwijgen van het koolhydraatgehalte.

Aangezien dit recept geen plantaardige ingrediënten bevat (behalve de agar agar), is het totale koolhydraatgehalte zeer laag. Dat maakt dit niet alleen een zeer soortgericht dieet, maar het is ook licht verteerbaar. Het hoge vochtgehalte draagt bij tot een gezonde spijsvertering en hydratatie.

Ingrediënten

Kip, kippenbouillon, kippenlever, calciumcarbonaat, agar-agar, kaliumchloride, cholinechloride, zout, taurine, zalmolie, ijzerproteïnaat, zinkproteïnaat, mangaanproteïnaat, koperproteïnaat, magnesiumproteïnaat, natriumseleniet, Calcium Jodaat, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, Vitamine E Supplement, Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Biotine, Vitamine A Supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 9%

Ruwe vezels: 1%

Vochtigheid: 78%

As: 2,5%

Basis droge stof

loader

Eiwit: 45,45%

Vet: 40,91%

Vezels: 4,55%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Proteïne: 31,39%

Vet: 68,61%

<Ingrediënten die we lekker vonden: Kip, kippenbouillon, kippenlever, zalmolie

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Agar Agar

Gemeenschappelijke Allergenen: Kip

Wat we lekker vonden

 • Bevat slechts drie hoofdingrediënten
 • Gemaakt met verse kip en kippenlever
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Beperkt ingrediëntendieet, zeer goed verteerbaar

Wat we niet leuk vonden

 • Agar agar kan bijdragen aan ontstekingen

#5 Beste verse voeding: Right Raised

 width=

Bekijk op RaisedRight.com

Lees onze volledige merkevaluatie

De belangrijkste eiwitbron in dit recept lijkt kip te zijn. Het is een single-protein vers kattenvoer formule gemaakt met verse dij en kip orgaanvlees. Levertraan is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voer bevat 1.628 kcal/kg of ongeveer 368 kcal/cup.

Gefactureerd recept: Raised Right Original Chicken Adult Cat Recipe Fresh Food.

Eerste 5 ingrediënten: Kippendij, Kippenhart, Kippenlever, Wortels, Biologische Spearmint

Rauw kattenvoer is een van de meest geschikte dieetopties voor katten, maar vers voer is een goede tweede. Wanneer vers voer wordt gemaakt met spiervlees, organen en gemalen botten biedt het een vochtrijke voedingsbron voor katten. Dit Raised Right recept is gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit en zachtjes gekookt bij lage temperaturen om de voedingsintegriteit te behouden.

Verse kippendij is de ruggengraat van deze formule, ondersteund met extra eiwit uit kippenhart en lever. Levertraan is een dierlijke bron van omega-3 vetzuren die ontstekingen helpen verminderen, hart en bloedvaten beschermen en een gezonde huid en vacht ondersteunen.

Hoewel er niets inherent mis is met de plantaardige ingrediënten in deze formule – ze zijn eigenlijk heel voedzaam naar menselijke maatstaven – is plantaardig voedsel gewoon niet geschikt voor carnivoren zoals uw kat. Gelukkig lijken deze ingrediënten niet bij te dragen aan een te hoog gehalte aan koolhydraten in dit recept.

Over het geheel genomen is deze voeding rijk aan eiwitten en uitgebalanceerd met gezonde dierlijke vetten. Het bevat zowel vers vlees als kippenorganen, en niet te vergeten veel vocht om uw kat gehydrateerd te houden.

Ingrediënten

Kippendij, kippenhart, kippenlever, wortels, biologische groene munt, bosbessen, levertraan, eierschaalpoeder, biologische gedroogde kelp, lijnzaadolie, taurine, thiaminemononitraat.

Gegarandeerde Analyse

loader

Ruw eiwit: 20%

Ruw vet: 9%

Ruwe vezels: 2%

Vocht: 66%

Basis droge stof

loader

Proteïne: 58,82%

Vet: 26,47%

Vezels: 5,88%

Koolhydraten: 8,82%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Proteïne: 44,59%

Vet: 48,73%

Koolhydraten: 6,69%

<Ingrediënten die we lekker vonden: Kippendij, Kippenhart, Kippenlever, Levertraan

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Wortelen, Biologische Spearmint, Bosbessen, Lijnzaadolie

Gemeenschappelijke Allergenen: Kip

Wat we lekker vonden

 • Duurzaam kattenvoer rijk aan vocht
 • Gemaakt met verse kippendij en kippenorganen
 • Kleverolie zorgt voor een rijke bron van omega-3 vetzuren
 • Gemakkelijk verteerbaar, gematigd caloriegehalte

Wat we niet goed vonden

 • Bevat verschillende plantaardige ingrediënten (totale koolhydraten nog steeds vrij laag)
 • Alleen verkrijgbaar in bulk

#6 Best Voor Kittens: Wellness CORE

 width=

Bekijk op Chewy Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkevaluatie

De belangrijkste eiwitbron in dit recept lijkt kalkoen te zijn. Het is een multi-proteïne graanvrije kattenvoerformule gemaakt met kalkoen, kip en haring. Menhaden visolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voer bevat 1.273 kcal/kg of ongeveer 108 kcal per blikje.

Gefotografeerd recept: Wellness CORE Natural Grain-Free Turkey & Chicken Liver Pate Cat Food in blik.

Eerste 5 ingrediënten: Kalkoen, Kippenlever, Kalkoenbouillon, Kip, Kippenmeel

Kittens hebben veel eiwitten, vet en calorieën nodig voor hun snelle groei en ontwikkeling. Hoewel dit recept is samengesteld voor alle levensfasen en niet specifiek voor kittens, voldoet het aan alle eisen. Met vijf dierlijke ingrediënten bevat het bijna 55% eiwit op basis van droge stof en ongeveer 34% vet.

Dit kittenvoer bevat drie eiwitbronnen, dus het is misschien niet de beste keuze als uw kat al voedselallergieën heeft. Veel dierenartsen raden echter aan om het dieet van uw kitten al vroeg gevarieerd te maken, zodat hij minder snel een kieskeurige eter wordt.

Naast de top zes dierlijke ingrediënten bevat deze formule veenbessen en menhaden visolie. Visolie zit boordevol omega-3, met name EPA en DHA, die belangrijk zijn voor de cognitieve ontwikkeling.

Veenbessen zijn rijk aan antioxidanten en kunnen ontstekingen helpen verminderen en de gezondheid van hart en bloedvaten en urinewegen ondersteunen. Ze zijn natuurlijk plantaardig, maar lijken niet significant bij te dragen aan de voedingssamenstelling van het recept. Guargom is een zetmeelrijke verdikkingsmiddel gebruikt in nat kattenvoer en een bron van oplosbare vezels.

Ingrediënten

Kalkoen, kippenlever, kalkoenbouillon, kip, kippenmeel, haring, natuurlijk aroma, veenbessen, Menhaden visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), guargom, tricalciumfosfaat, gemalen lijnzaad, kaliumchloride, cholinechloride, taurine, cassiagom, xanthaangom, gedroogde kelp, cichoreiwortelextract, yucca schidigera-extract, alfalfameel, zout, Magnesiumsulfaat, ijzerproteïnaat, zinkproteïnaat, thiaminemononitraat, vitamine E-supplement, koperproteïnaat, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, niacine, d-calciumpantothenaat, pyridoxine hydrochloride, riboflavine-supplement, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 7%

Ruwe vezels: 0,5%

Vochtigheid: 78%

Basis droge stof

loader

Eiwit: 54,55%

Vet: 31,82%

Vezels: 2,27%

Koolhydraten: 11,36%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Eiwit: 38,1%

Vet: 53,97%

Koolhydraten: 7,94%

Ingrediënten die we lekker vonden: kalkoen, kippenlever, kalkoenbouillon, kip, kippenmeel, haring, menhaden visolie

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Guargom

Gemeenschappelijke Allergenen: Kip

Wat we lekker vonden

 • De eerste zes ingrediënten zijn allemaal van dierlijke oorsprong
 • Menhaden visolie is een rijke bron van DHA en EPA
 • Rijk aan vocht en zeer goed verteerbaar voor katten
 • Hoog eiwitgehalte ondersteunt de groei en ontwikkeling van kittens

Wat we niet leuk vonden

 • Guar gum kan bijdragen tot spijsverteringsproblemen
 • Zeer prijzig met meer dan $0,50 per ons

#7 Beste voor oudere katten: Weruva

 width=

Bekijk op Chewy Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkevaluatie

De belangrijkste eiwitbron in dit recept lijkt kip te zijn. Het is een enkel-eiwit blikvoerformule gemaakt met verse kip en kippenbouillon. Zonnebloemolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voer bevat 902 kcal/kg of ongeveer 105 kcal per blikje van 5,5 oz.

Featured Recipe: Weruva Paw Lickin’ Chicken in Gravy Grain-Free Cat Food in blik.

Eerste 5 ingrediënten: Kip, kippenbouillon, aardappelzetmeel, zonnebloemzaadolie, calciumlactaat.

Senior katten zijn gevoelig voor gebitsproblemen waardoor ze moeilijk kunnen eten, vooral brokken. Een eiwitrijk recept is een must. Een hoog vochtgehalte is ook ideaal, niet alleen om de hydratatie van uw kat te ondersteunen, maar ook om zijn spijsvertering te reguleren en de vorming van haarballen te verminderen.

Dit kiprecept van Weruva is fijn versnipperd, waardoor het heel gemakkelijk te eten is voor senior katten. Het is gekookt in een jus die zelfs kieskeurige eters aanspreekt en het is verkrijgbaar in blikjes van 3 en 5,5 gram, waardoor het gemakkelijk te portioneren is.

Verse kip is het eerste ingrediënt, gevolgd door vocht- en smaakrijke kippenbouillon. De enige andere hoofdingrediënten zijn aardappelzetmeel en zonnebloemolie. Aardappelzetmeel dient als verdikkingsmiddel voor de jus en draagt helaas bij aan een vrij hoog koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Kip (zonder botten en zonder vel), kippenbouillon, aardappelzetmeel, zonnebloemolie, calciumlactaat, Xanthaangom, tricalciumfosfaat, cholinechloride, taurine, zinksulfaat, vitamine E-supplement, ijzersulfaat, nicotinezuur (vitamine B3), thiaminemononitraat (vitamine B1), Calcium Pantothenaat, Kopersulfaat, Riboflavine Supplement (Vitamine B2), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Vitamine A Supplement, Mangaansulfaat, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Kalium Jodide, Natrium Seleniet, Biotine, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 14%

Ruw vet: 1,4%

Ruwe vezels: 0,5%

Vochtigheid: 85%

Basis droge stof

loader

Proteïne: 93,33%

Vet: 9,33%

Vezels: 3,33%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Eiwit: 80,46%

Vet: 19,54%

<Ingrediënten die we lekker vonden: Kip

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Aardappelzetmeel, Zonnebloemzaadolie

Gemeenschappelijke Allergenen: Kip

Wat we lekker vonden

 • Allemaal vier hoofdingrediënten behalve supplementen
 • Fijn versnipperd, makkelijk te eten voor oudere katten
 • Geen vulstoffen of kunstmatige smaken, kleuren of conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Een laag caloriegehalte kan hogere porties vereisen
 • Heerlijk hoog koolhydraatgehalte

#8 Beste voor gevoelige magen: Dr. Elsey’s

 width=

Bekijk op Chewy Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkevaluatie

De belangrijkste eiwitbron in dit recept lijkt kip te zijn. Het is een multi-proteïne droogvoerformule gemaakt met kip, ei en varkensvlees. Kippenvet is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voer bevat 4.030 kcal/kg of ongeveer 554 kcal/cup.

Featured Recipe: Dr. Elsey’s cleanprotein Chicken Formula Grain-Free Dry Cat Food.

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Gedroogd Eiproduct, Varkensvlees Eiwit Isolaat, Gelatine, Kippenvet

Zelfs het beste natte kattenvoer kan voor sommige katten met een gevoelige maag moeilijk te verwerken zijn. Verteerbare dierlijke eiwitten zijn een must voor alle katten en dit recept van Dr. Elsey’s is op die waarheid gebaseerd.

Dit is voornamelijk een kippenrecept, aangezien het eerste ingrediënt verse kip is. Gedroogd ei, varkensproteïne-isolaat en gelatine zorgen voor aanvullende eiwitbronnen. De term “varkenseiwitisolaat” ziet er misschien eng uit, maar het is gewoon een term die gebruikt wordt om een vleesproduct te beschrijven waarvan de aminozuren geïsoleerd zijn, waardoor het een geconcentreerde bron van eiwitten is.

Kippenvet en zalmolie leveren veel gezonde vetten, waaronder omega-3 vetzuren. De enige bron van toegevoegde koolhydraten is lijnzaad, een andere bron van omega-3.

Als droogvoer bevat dit recept niet het vocht dat uw kat nodig heeft om te hydrateren, dus het is verstandig om zijn vochtinname elders aan te vullen. Het koolhydraatgehalte is echter veel lager dan het gemiddelde droogvoer en het ruwe eiwitgehalte bedraagt meer dan 65% op basis van droge stof.

Ingrediënten

Kip, Gedroogd Eiproduct, Varkenseiwitisolaat, Gelatine, Kippenvet (Bewaard met Gemengde Tocoferolen), Lijnzaad, Natuurlijke smaak, Zalmolie, Kaliumcitraat, Calciumcarbonaat, Fructooligosaccharide, Calciumcarbonaat, Choline Chloride, Vitaminen (Vitamine E-Supplement, Niacinesupplement, D-Calcium Pantothenaat, Vitamine A Acetaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur), mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, calciumcarbonaat, mangaanoxide, kopersulfaat, ijzeraminozuur-chelaat, mangaanaminozuur-chelaat, Zinkaminozuurchelaat, koperaminozuurchelaat, natriumseleniet, kobaltcarbonaat, ethyleendiaminedihydroiodide), kaliumchloride, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), taurine, zout, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 59%

Ruw vet: 18%

Ruwe vezels: 4%

Vocht: 12%

Basis droge stof

loader

Eiwit: 67,05%

Vet: 20,45%

Vezels: 4,55%

Koolhydraten: 7,95%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Proteïne: 53,78%

Vet: 39,84%

Koolhydraten: 6,38%

<Ingrediënten die we lekker vonden: Kip, Gedroogd eiproduct, Varkenseiwitisolaat, Gelatine, Kippenvet, Zalmolie.

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Lijnzaad

Gemeenschappelijke Allergenen: Kip

Wat we lekker vonden

 • Bevat meer dan 65% eiwit op basis van droge stof
 • De eerste vijf ingrediënten zijn van dierlijke oorsprong
 • Twee voedingsrijke bronnen van dierlijk vet
 • Gemakkelijk verteerbaar voor katten met een gevoelige maag

Wat we niet leuk vonden

 • Heerlijk duur, ongeveer $0,40 per ons
 • Geen enkel eiwitrecept

#9 Best Food Topper: PureBites

 width=

Bekijk op Chewy

De belangrijkste eiwitbron in dit recept blijkt kip te zijn. Het is een single-protein aanvullende natvoerformule gemaakt met verse kip. Er zijn geen toegevoegde vetten of koolhydraten. Het voer bevat 605 kcal/kg of ongeveer 30 kcal per bakje van 1,76 gram.

Featured Recept: PureBites Mixers 100% Chicken Breast & Wild Ocean Shrimp Variety Pack Cat Food Trays.

Eerste 5 ingrediënten: 100% Pure Kipfilet, Water

Voer toppers zijn een geweldige manier om het dieet van uw kat een boost van eiwitten en vocht te geven. Dit PureBites recept is alleen gemaakt met echte kip en water.

Het is verpakt in bakjes van 1,76 gram, elk met ongeveer 30 calorieën. De kip is fijn versnipperd, waardoor het hanteerbaar is voor kittens en oudere katten. Het is ook gemakkelijk te mengen met het droge of natte voer van uw kat. Elke verpakking bevat vier bakjes, waardoor de prijs ongeveer $1,55 per bakje is.

Ingrediënten

100% pure kipfilet, water.

Gegarandeerde Analyse

loader

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 1%

Ruwe vezels: 0,5%

Vochtigheid: 87%

Basis droge stof

loader

Proteïne: 84,62%

Vet: 7,69%

Vezels: 3,85%

Koolhydraten: 3,85%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Eiwit: 78,97%

Vet: 17,44%

Koolhydraten: 3,59%

<Ingrediënten die we lekker vonden: Kipfilet

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Geen.

Gemeenschappelijke Allergenen: Kip

Wat we lekker vonden

 • Alleen gemaakt met kipfilet en water
 • Fijn versnipperd, dus makkelijk te eten en te mengen
 • Bron van eiwitten en vocht voor uw kat

Wat we niet leuk vonden

 • Heerlijk duur, ongeveer $1,55 per bakje

Eindgedachten

Kip is een voedzame en aan de soort aangepaste keuze voor de meeste katten, maar als de uwe symptomen van voedselallergieën ontwikkelt, is het verstandig om iets anders te proberen.

Kalkoen is een redelijk betaalbare optie en rundvleesrecepten zijn gemakkelijk te vinden. Als u uw kat een soort voer geeft met meerdere eiwitbronnen en niet zeker weet welk ingrediënt verantwoordelijk is voor de allergie, kunt u een onconventioneel eiwit proberen, zoals eend, hert of lam.

Bekijk hier onze top keuzes voor deze alternatieve eiwitten:

Inhoudsopgave