Ragdoll met Blaze Markings

De Ragdoll kat staat bekend om zijn mooie, lange vacht en onderscheidende aftekeningen. Maar wist je dat sommige Ragdolls geboren worden met brandjes?
ragdoll blaze

Wat betekent de term blaze in een Ragdoll?

Een Blaze is een witte vlek op het gezicht van een kat. Ze kunnen in alle soorten en maten komen en verschijnen als een vlek, strip, zandloper, ster of diamantvorm die zich uitstrekt van het voorhoofd van de kat tot zijn neus.

De grootte en plaatsing van de brand kan variëren van kat tot kat, maar het is altijd een onderscheidend kenmerk van het ras. Sommige vlammen zijn zo groot dat ze bijna het hele voorhoofd bedekken, terwijl andere slechts een klein stukje wit zijn.

ragdoll blaze |

Kunnen alle Ragdoll Katten brandmarkeringen hebben?

Blazes worden gevonden op toegelaten Ragdolls die het witte vlekkengen hebben. De brand wordt beschouwd als een rasstandaard in mitted Ragdolls, maar niet in colorpoint of bicolor Ragdolls. Als een van deze twee typen een witte vlek op hun gezicht heeft, wordt dit als een verkeerde markering beschouwd.

Hoewel verkeerde kenmerken niet wenselijk zijn, worden ze niet als een defect beschouwd en hebben ze op geen enkele manier invloed op de gezondheid van de kat. In feite vinden veel mensen mismarks heel schattig en beschouwen ze als een uniek onderdeel van het Ragdoll-ras.

ragdoll blaze |

Foto’s van Ragdoll Cats met een brand

Blue Mitted Ragdoll met Blaze

Seal Mitted Ragdoll met Blaze

Lila Mitted Ragdoll met Blaze

Chocolade Mitted Ragdoll met Blaze

Flame Mitted Ragdoll met Blaze

Kortom, ragdoll katten met vlammarkeringen zijn unieke en mooie wezens. Ze zijn geweldige huisdieren en kunnen een bron van gezelschap en liefde zijn. Als u geïnteresseerd bent in het bezitten van een van deze katten, zorg er dan voor dat u uw onderzoek doet en een gerenommeerde fokker vindt.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt