Hoe een vermiste Ragdoll-kat te vinden

Wat doe je als je Ragdoll Cat vermist raakt? Waar zou je kijken? Tijden als deze zijn erg stressvol, dus hoe zorg je ervoor dat je er alles aan doet om je kat terug te krijgen?

Nou om te beginnen moet je altijd rustig blijven. Helemaal in paniek raken zal de kans alleen maar vergroten dat je iets essentieels mist. Hoe eerder u begint te zoeken, hoe groter uw kansen om uw kat te vinden.
vermiste ragdoll
In twintig jaar dat ik Ragdoll Cats bezit, heb ik drie van mijn katten vermist zien raken en ze zijn allemaal binnen 36 uur ongedeerd naar huis teruggekeerd. Dus als je Ragdoll kat vermist is, geef dan alsjeblieft de hoop niet op! Met een beetje moeite zou je in een mum van tijd herenigd moeten zijn met je harige vriend.

Hier zijn enkele dingen die u kunt doen om uw vermiste Ragdoll-kat te vinden:

Zoek uw huis

Doe allereerst een grondige controle van uw huis. Ik kan niet tellen hoe vaak mijn Ragdoll ‘vermist’ is geraakt om hem ergens obscuur in huis te vinden, zich niet bewust van al onze paniek!

Sta even stil en denk na over waar je je kat voor het laatst hebt gezien. Heb je sindsdien deuren geopend of gesloten? Misschien is je kat vast komen te zitten in een kamer toen je de deur sloot. Vraag je familie wanneer ze de kat voor het laatst hebben gezien en vergeet niet om ook aan je buren te vragen of ze ze ook hebben gezien.

Probeer de zoektocht te beperken door te kijken in bomen en kelders, onder stoelen, banken, bedden, auto’s en zelfs op de meer obscure plaatsen zoals een wasdroger, wasmachine, wasmand en keukenkastje. Katten zijn opmerkelijk sluwe wezens en kunnen zowat overal komen.

Zoek de buurt

Als je je Ragdoll niet in je huis kunt vinden, is de volgende plek om te kijken buiten. Verdwaalde katten houden ervan om hun omgeving te verkennen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, wagen ze zich niet echt ver, dus ze zijn waarschijnlijk in de buurt te vinden. Als het een binnenkat is, begin dan te zoeken onder veranda’s, vlonders, struiken, in schuren en garages. Binnenkatten dwalen over het algemeen niet ver en verstoppen zich in de eerste plaats die ze zien, wat kan betekenen dat ze vast zijn komen te zitten in de garage of schuur van je buren.

Roep de naam van je kat binnen en buiten het huis en vergeet niet om ook de voor- en achtertuin te doen. Zorg ervoor dat je elke keer een paar minuten pauzeert en luister goed, want je hoort je kat misschien naar je roepen als hij vastzit of gewond is geraakt. Het is ook een goed idee om te proberen een blikje te schudden met een aantal van hun lekkernijen erin of een van hun favoriete speelgoed te piepen.

Laat uw gemeenschap weten dat uw kat vermist is

Als huisdierouder is de ergste nachtmerrie wanneer uw geliefde huisdier vermist raakt. De beste manier om je kat te vinden, is door een bericht te plaatsen in je lokale Facebook-groep in de buurt. U moet een recente foto van uw kat, zijn of haar naam en een korte beschrijving van waar ze voor het laatst zijn gezien, evenals uw contactgegevens Flyers met deze informatie kunnen ook worden verspreid in het gebied waar uw kat voor het laatst is gezien. U kunt ook berichten plaatsen op online websites voor verloren en gevonden huisdieren, zoals Craigslist of Missing Pet Partnership.

Het is ook een goed idee om contact op te nemen met lokale opvangcentra en dierenartsen. Ze kunnen iemand hebben gehad die uw kat heeft ingeleverd of ze kunnen informatie hebben over waar uw kat zich kan bevinden. Als u een microchip in uw kat hebt geïmplanteerd, neem dan contact op met het microchipbedrijf om te zien of zij informatie hebben over de verblijfplaats van uw kat.

Hoe meer mensen op de hoogte zijn van je vermiste kat, hoe groter de kans om hem te vinden. Zorg ervoor dat u dit zo snel mogelijk doet.

Schakel de hulp van je buren in

Als je je kat nog steeds niet hebt gevonden, roep dan de hulp in van je vrienden en familie en buren om de zoekopdracht uit te breiden. Hoe meer mensen zoeken, hoe groter de kans dat je je kat vindt. Zorg ervoor dat je iedereen die helpt laat weten dat als ze de kat zien, je dan stil moet blijven en geen plotselinge bewegingen moet maken, omdat dit ervoor kan zorgen dat de kat er weer vandoor gaat. Het is ook een goed idee om de eigenaar de kat te laten benaderen, vooral als deze van streek is.

Laat vertrouwde geurende dingen buiten je huis

Zet hun kattenbak en een deken van je huis bij je voordeur. Dit zal hen helpen hun weg terug naar huis te vinden. Katten gebruiken hun reukvermogen om te navigeren, dus de bekende geuren zullen hen helpen zich te oriënteren en hun weg terug te vinden.

Bel uw kat in de vroege uren van de ochtend

Als uw kat nog steeds een keer vermist is terwijl de avond nadert, is een van die dingen om uw vermiste kat in de vroege uren van de ochtend te bellen. Wanneer de meeste mensen denken aan hun katten die thuiskomen, stellen ze zich voor dat ze naar demidden op de dag door de deur. Katten komen echter vaker ’s nachts thuis als alles rustig is. Dit komt omdat katten zich eerder veilig en comfortabel voelen om thuis te komen in tijden dat er minder lawaai en activiteit is. Dit was het geval voor ons toen onze Ragdoll Huey meer dan 24 uur vermist was. We gingen om 1 uur naar buiten en belden hem, 30 minuten later hoorden we hem miauwen en verscheen hij aan de achterdeur.

Dus als je kat vermist is, ga dan naar buiten en roep zijn naam in de vroege uren van de ochtend. Misschien heb je gewoon geluk en komen ze terug naar je toe.

Als je kat vermist is, blijf dan hoopvol en blijf kijken. Katten hebben de gewoonte om voor korte tijd te verdwijnen, dus geef de hoop niet op dat je ze snel zult vinden. Hang flyers op in je buurt, neem contact op met dierenasielen in de omgeving en vraag je vrienden en buren of ze je kat hebben gezien. Met enige moeite zul je zeker je harige vriend weer vinden.

Hoe voorkom je dat je Ragdoll kat vermist raakt?

Ragdoll katten zijn een van de meest populaire kattenrassen ter wereld. Ze staan bekend als volgzaam en liefdevol, maar ze kunnen ook erg avontuurlijk en nieuwsgierig zijn. Dit kan er vaak toe leiden dat ze in gevaar komen en verdwalen. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je Ragdoll vermist raakt: houd ze binnen, zorg ervoor dat ze een halsband met ID-tags hebben en microchip ze. Als uw kat vermist raakt, zijn er een paar dingen die u kunt doen om hem veilig en gezond terug te krijgen.

Als u van plan bent om uw Ragdoll zonder toezicht naar buiten te laten gaan, vindt u hier een selectie van de beste tips om te voorkomen dat uw kat vermist raakt:

– Idealiter kun je het beste beginnen terwijl de kat nog een kitten is of zo jong mogelijk. Als u een kater heeft, vraag dan advies aan uw dierenarts over mogelijke castratie. Door uw kat te laten castreren, helpt dit om zijn natuurlijke instinct om rond te zwerven te beteugelen, waardoor hij van huis afdwaalt.

– Wanneer u zich in een nieuwe omgeving bevindt, is het een goed idee om uw kat minstens een maand binnen te houden voordat u hem buiten laat. Dit geeft uw kat de tijd om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving, de geur van zijn nieuwe huis in zich op te nemen en de verbinding te maken tussen voedsel en huis.

Probeer je kat te laten wennen aan twee maaltijden per dag, één in de ochtend en één in de avond. Probeer ze na ongeveer een week of twee ongeveer een uur voor hun avondvoeding uit te laten; dat zorgt voor twee dingen. Dit voorkomt dat ze ver dwalen en het hongergevoel associëren met thuis en voedsel.

-Om je kat te helpen wennen aan haar omgeving, probeer je haar in een harnas door de tuin te brengen. Veel nieuwe en interessante dingen zijn beschikbaar voor katten buiten, en ze kunnen verdwalen en onzeker zijn over de weg naar huis.

Als uw kat vermist raakt, kan een GPS-halsband u helpen hem snel en gemakkelijk te vinden. GPS-halsbanden voor katten zijn licht en comfortabel. Ze gebruiken GPS-satellieten om de locatie van uw kat te volgen en ze sturen updates naar een mobiele app of website. Dit betekent dat u de locatie van uw kat kunt bepalen, ongeacht waar hij zich bevindt. Ze zijn ook uitgerust met een lawaaimaker en LED-licht om je in het donker terug te leiden naar je kat. Als je kat graag zwerven, of als je gewoon extra voorzichtig wilt zijn, is een GPS-halsband een perfecte oplossing. GPS-halsbanden zijn niet goedkoop, maar ze kunnen de investering waard zijn als uw kat geneigd is te verdwalen.

Girafus Cat Tracker

Girafus Cat Tracker

Volg uw kat, vind hem als hij verdwaald is of volg zijn beweging met de RF-tracker van Girafus. Dit geweldige product kan in en buiten uw huis worden gebruikt en uw geliefde huisdier lokaliseren, ongeacht waar het zich verbergt. Het bereik is tot 500 meter / 1600 voet en met een ingebouwde levensduur van de batterij van 30 dagen hoeft u zich geen zorgen te maken dat u het ooit nog vervangt. U hoeft ook geen app te kopen of maandelijkse kosten te betalen voor andere trackers zoals andere modellen

Nu kopen bij Amazon

Kortom, wanneer uw Ragdoll Cat vermist raakt, is het belangrijk om al het mogelijke te doen om ze te vinden. Dit omvat het zoeken op alle gebruikelijke plaatsen, evenals contact opnemen met uw lokale dierenasielen en het plaatsen van flyers. Als je je kat nog steeds niet kunt vinden, geef dan niet op – blijf zoeken en aarzel niet om om hulp te vragen.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt