ODOR-X allesreiniger voor vlekken en geuren Review


Als eigenaars van huisdieren hebben we allemaal wel eens een ongelukje in huis gehad. Of het nu gaat om een plasje op de keukenvloer, braaksel op het tapijt of poep in de gang, het hoort er gewoon bij als je huisdieren in huis hebt.

De waarheid is dat als je huisdieren hebt, je schoonmaakmiddelen nodig hebt die onder andere geschikt zijn voor rommel van huisdieren. Een kwaliteitsproduct vinden dat echt werkt, kan de helft van de uitdaging zijn.

Enter Odor-X. Met een breed reinigingsspectrum voor organische rommel, waaronder opgedroogd bloed, schimmel en meeldauw, kan dit het antwoord zijn op geuren en vlekken van huisdieren.

Wat is Odor-X?

 width=

Bekijk op Amazon

Odor- X is een ontsmettingsmiddel en geurbestrijder van commerciële kwaliteit. Het wordt verkocht in concentraat vorm en gebruikt vier synergetische paden om geuren aan te vallen: biologisch aanvallen van geuren met de QUAT ontsmettingsformule, covalente binding met geur-veroorzakende moleculen, micro-emulsie inkapseling, en vervanging van geuren met een frisse citrus geur.

Dit betekent dat u een industrieel sterk reinigingsproduct krijgt. Voor een goede werking moet er water worden toegevoegd. Terwijl Odor-X vlekken afbreekt, maakt het toegevoegde water het oplosbaar in water. Een klein beetje is voldoende. Voor algemene reiniging werkt meestal een mengsel van 1 deel op 10 delen water en 1 op 30 zal de meeste geuren afbreken.

Wat is een QUAT ontsmettingsformule?

.
Quat is de algemene naam voor quaternaire ammoniumchlorideverbindingen waarvan er ongeveer 300 soorten zijn, allemaal met een verschillende antimicrobiële werking. Quats zijn over het algemeen oppervlakte-actieve stoffen met kationische (positieve) ladingen. Door hun oppervlakteactieve samenstelling dragen quats bij tot de reinigingskracht van hun formules.

Deze producten zijn weinig toxisch en corrosief, waardoor ze gebruiksvriendelijk en eenvoudig zijn.

Voordelen

Odor-X is niet alleen een krachtige geurvernietiger, maar ook een ontsmettingsmiddel en geurverdrijver van commerciële kwaliteit die elke ruimte van geuren ontdoet. Het is samengesteld uit een gepatenteerd mengsel van hoogschuimende oppervlakte-actieve stoffen, d-limoneen, chelaatvormers, geurabsorberende verbindingen en quaternaire ontsmettingsmiddelen.

Odor-X gebruikt vier synergetische routes om geuren aan te pakken: biologische aanval van geuren met de QUAT ontsmettingsformule, covalente binding met geurveroorzakende moleculen, micro-emulsie inkapseling, en vervolgens vervanging van de geuren door een frisse citrusgeur.

Deze reiniger heeft de extra mogelijkheid om de stank in een vuilnisbak of afvoerpijp weg te nemen en tapijt, leer, graniet en meer te desinfecteren en te ontsmetten.  Dit heavy-duty product is geschikt voor het verwijderen van bloedvlekken, schimmel en meeldauw, gemorste drank, urinevlekken en meer van elk hard oppervlak. Het dekt ook de geuren van rook, stinkdieren, port-a-potties, heet afval, urine en uitwerpselen, en elke andere geur die u wilt verwijderen.

Andere reinigers kosten u meer omdat ze niet zo sterk verdund kunnen worden als Odor-X. Als reiniger kan het 10-op-1 worden verdund en als vlekkenverwijderaar kan het 30-op-1 worden verdund voor geuren. Het is veilig om verdunde formules rechtstreeks op de bron van een ongewenste geur te gieten, of toe te voegen aan spuitflessen en mopemmers om oppervlakken te reinigen.
Als u urine in tapijt heeft dat geurproblemen veroorzaakt, kan Odor-X worden gebruikt in een tapijtreinigingsmachine in een verhouding van 10 op 1. Dit garandeert dat de oplossing zowel de vulling onder het tapijt als het oppervlak reinigt.

Het reinigen van tapijtoppervlakken zal de geuren NIET volledig verwijderen omdat urine en andere bronnen van geuren zich naar beneden in de vulling verplaatsen. Eenmaal in de vulling blijft de geur hangen totdat de vulling is gereinigd.

Een tapijtreinigingsmachine heeft de kracht om de vulling te verzadigen en de zuigkracht om alles uit de vulling langs de vezels omhoog te trekken.

Spotbehandeling kan nodig zijn op sommige delen van het tapijt of op de bekleding. Een vlekbehandeling met Odor-x is perfect voor verse vlekken met een verhouding van 10 op 1. Het is ook goed voor vlekken die nog niet zijn behandeld. Het is ook goed voor vlekken die geen urine zijn. Braaksel, vuil, bloed en poep kunnen ook worden behandeld met spotreiniging.

Vlekkenreiniging kan worden uitgevoerd op tapijt, meubels, tapijten, hardhout, tegels en andere oppervlakken.  In gevallen waar vlekken op het oppervlak een geur hebben, zoals braakselvlekken, kan Odor-X de geur verwijderen.

Hoewel Odor-X zichtbare urinevlekken kan verwijderen door middel van spotreiniging, is het raadzaam een tapijtreinigingsmachine te gebruiken als de urine al in de vulling is gesijpeld. Zoals eerder besproken zal spotreiniging de urinegeur van onderaf niet verwijderen.

Geuren op meubels, rond kattenbakken of tapijten kunnen worden geneutraliseerd met odor-X. Met een spuitfles met een verhouding van 30 op 1 kan het direct op de plek worden gespoten. Dit zal de geur elimineren en een aangename citrusgeur achterlaten.

Odor-X is geweldig voor kleine vlekken. Katteneigenaars worden soms geconfronteerd met de frustratie van braakselvlekken op verschillende oppervlakken. Of het nu van voedsel, gal of andere ingeslikte zaken is, de uitscheiding kan een vreselijke vlek achterlaten.

Kleurstoffen in voedsel kunnen moeilijk te verwijderen zijn en terwijl sommige reinigers de vlek vervagen, blijft er een lichte verkleuring waar de vlek ooit zat. Odor-X kan in een fles worden bewaard en indien nodig als vlekkenreiniger worden gebruikt. Gewoonlijk kan een 10 op 1 worden gebruikt om vlekjes schoon te maken en braaksel van huisdieren te verwijderen.

Naast vlekken en geuren die door uw geliefde huisdieren zijn achtergelaten, kan Odor-X ook veel andere soorten vlekken en geuren verwijderen. Zoals op het etiket staat, kan het gebruikt worden voor afval, porta potties, stinkdiergeur, schimmel, meeldauw, rookgeur en meer.

Pros

  • Verwijdert oude vlekken en geuren
  • Geur is aangenaam en niet te sterk
  • Multifunctionele reiniger en veilig voor bijna alle oppervlakken
  • Kost effectief; een beetje gaat lang mee

Cons

Beveel ik Odor- X aan?

Ja, ik zou Odor-X specifiek aanbevelen voor vlekken en geuren van huisdieren. Ik heb het gebruikt om een vlek van een huisdier (braaksel) op mijn nieuwe tapijt te behandelen. Ik verdunde het met een 10 tot 1 ratio en spoot het op de vlek. Het verwijderde de geur en het grootste deel van de vlek, maar daarna heb ik mijn tapijtreiniger gebruikt en alles eruit gehaald.

De vlek was blijkbaar snel doorgedrongen tot op het kussen en had een grondige reiniging nodig. Odor-X is ook voordelig en gaat lang mee vanwege de verdunningsverhoudingen. Ik moet het nog gebruiken op andere vlekken zoals bloed of schimmel, maar het was effectief bij het verwijderen van vlekken en geuren van huisdieren.

Conclusie

Of u nu vlekken of geuren van huisdieren in uw tapijt of tapijten hebt, Odor-X kan zowel de vlek als de geur verwijderen en laat een aangename geur achter. U hoeft zich ook geen zorgen te maken dat het uw vloeren, toonbanken of bekleding beschadigt en het is ook nog eens gemakkelijk voor uw portemonnee. Als u huisdieren heeft, is Odor-X een must have.

*FTC Disclosure: Wij ontvingen deze fles gratis ter beoordeling. We’re all About Cats is een affiliate partner van Odor-X. Dit betekent dat als u besluit te kopen via een van onze links, wij een kleine commissie krijgen. We vertellen alleen over producten en diensten die we zelf hebben gebruikt of zouden gebruiken. Al onze beoordelingen zijn onbevooroordeeld, ongeacht de ontvangen betaling, en weerspiegelen altijd onze eerlijke mening of de mening van onze katten.