Ragdoll Kat en Pasgeboren Baby – Alles wat u moet weten

Er gaat niets boven de onvoorwaardelijke liefde van een harige vriend. Voor velen van ons zijn onze huisdieren leden van het gezin – en dat geldt ook voor ragdoll-katten. Met hun zachte karakter en neiging om hun mens te volgen, is het geen wonder dat deze katten geweldige metgezellen zijn voor baby’s en kinderen. Maar hoe goed passen Ragdoll Cats zich aan om een pasgeboren baby in huis te hebben? Laten we het uitzoeken!

Pasgeboren baby en Ragdoll Kat

Zijn Ragdoll katten goed met baby’s?

Ragdolls staan bekend als bijzonder geduldig en tolerant, waardoor ze ideale kandidaten zijn voor huizen met jonge kinderen. Ze zijn ook aanpasbaar en kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan veranderingen in routine, wat betekent dat ze met de stoten kunnen rollen wanneer het dutje van de baby wordt weggegooid of er een plotselinge uitbarsting van tranen is. En omdat ze de neiging hebben om ontspannen en ontspannen te zijn, zullen ze waarschijnlijk niet schrikken van plotselinge bewegingen of harde geluiden (in tegenstelling tot sommige andere kattenrassen).

Ragdolls zijn ook een van de grootste huiskatenrassen, dus ze kunnen zelfs van de meest energieke peuter een beetje ruw huisvesten. En omdat het zulke mensgerichte katten zijn, hebben ze de neiging om hun eigenaren te volgen en tevreden te zijn met het feit dat ze gewoon in dezelfde kamer zijn als hun familie.

Mooi nest

Toen mijn eerste kind werd geboren, waren mijn Ragdolls 5 jaar oud en ze pasten zich snel aan onze nieuwe aankomst aan. Ze kropen vaak naast de wieg of uitsmijter en mijn dochter gaf ze graag kusjes op hun zachte vacht. Zelfs toen ze leerde kruipen en lopen, waren ze altijd geduldig met haar, nooit een keer sissend of krabbend wanneer ze haar hand uitstak en aan hun vacht trok.

Natuurlijk is het belangrijk om te onthouden dat katten geen babysitters zijn. Ze mogen nooit alleen worden gelaten met een pasgeboren baby, omdat zelfs de meest zachte kat in een dergelijke situatie geagiteerd of gestrest kan raken.

Baby en Ragdoll Kat

Tips om je ragdoll voor te stellen aan je nieuwe baby

Ragdolls staan bekend als zachtaardige, liefhebbende katten. Ze staan ook bekend als geduldig en tolerant, waardoor ze de perfecte kat zijn om aan een nieuwe baby voor te stellen. Hier zijn enkele tips om de introductie soepel te laten verlopen:

1. Geef je ragdoll de tijd om je aan te passen aan de geur van de nieuwe baby. Voordat je ze face-to-face laat ontmoeten, laat je je ragdoll een deken of kledingstuk snuiven dat naar de baby ruikt. Dit zal hen helpen wennen aan de nieuwe geur zonder zich overweldigd te voelen.

2. Laat je ragdoll de baby op zijn eigen voorwaarden benaderen. Wanneer ze zich comfortabel en klaar voelen, zullen ze de baby alleen benaderen. Houd ze tot die tijd gescheiden als dat nodig is.

3. Stel in een vroeg stadium regels en grenzen vast. Het is belangrijk dat de kat weet waar hij naartoe mag en wat hij niet mag doen rond de baby (bijvoorbeeld niet op de wieg springen).

4. Zorg voor voldoende speelgoed, krabpalen en klimbomen voor je kat om hem bezig te houden en uit de problemen te houden.

5. Laat je Ragdoll Cat nooit onbeheerd achter bij een pasgeboren baby en let op de lichaamstaal van je kat rond de baby.

6. Wees geduldig met je kat terwijl hij zich aanpast aan de nieuwkomer. Ze kunnen zich in het begin jaloers of ontheemd voelen, maar met de tijd en het geduld zullen ze de baby accepteren als onderdeel van het gezin – en kunnen ze zelfs een van de beste harige vrienden van je kind worden.

Baby en Ragdoll Kat

Kan een ragdollkat een pasgeboren baby stikken?

Potentieel ja, een ragdollkat kan gemakkelijk een pasgeboren baby stikken als ze samen onbeheerd worden achtergelaten. De zachte en pluche vacht van de ragdoll kan de neus en mond van de baby blokkeren, waardoor ze stoppen met ademen.

Ik wil er echter op wijzen dat bekende gevallen van katten die baby’s verstikken zeer, zeer zeldzaam zijn. Ik kan er geen statistieken over vinden, maar op basis van mijn eigen internetonderzoek lijkt het erop dat er slechts een handvol gedocumenteerde gevallen zijn. Dus hoewel het belangrijk is om waakzaam te zijn en je baby niet onbeheerd achter te laten met een dier, inclusief een kat, is het ook belangrijk om niet onnodig in paniek te raken.

Er zijn duizenden huishoudens over de hele wereld waar pasgeboren baby’s veilig samenwonen met katten.

Mijn grootste angst toen ik mijn pasgeboren dochter voor het eerst mee naar huis nam, was dat een van mijn Ragdoll-katten in haar bedje zou springen als ze sliep en haar zou stikken. In werkelijkheid merkte ik dat mijn Ragdoll-katten niet echt geïnteresseerd waren in het krijgen van het kinderbedje van mijn dochter toen ze een pasgeborene was, maar elke kat is anders. Daarom is het belangrijk om je ragdoll kat altijd goed in de gaten te houden rond kleine kinderen en ze nooit samen onbeheerd achter te laten. Als je bang bent dat je ragdoll je kind kan schaden, is het het beste om ze gescheiden te houden.

Baby en Ragdoll Kat

Hoe voorkom ik dat mijn ragdollkat in mijn slaapkamer slaapt?

Een Ragdoll-kat is een aanhankelijke en liefdevolle metgezel en veel mensen vinden het leuk om hun harige vriend in hun slaapkamer te laten slapen. Als u echter een pasgeboren baby verwacht, moet u enkele wijzigingen aanbrengen om ervoor te zorgen dat iedereen in het gezin veilig en comfortabel is.

Als je een ragdollkat hebt die gewend is om in je slaapkamer te slapen, vraag je je misschien af hoe je dit kunt voorkomen als je eenmaal een pasgeboren baby hebt. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de overgang voor uw kat gemakkelijker te maken en uw baby veilig te houden.

Probeer eerst geleidelijk het bed of slaapgedeelte van je kat dichter bij de deur van je slaapkamer te plaatsen voordat je de deur ’s nachts gesloten houdt. Dit geeft ze de tijd om te wennen aan het slapen op een andere locatie en zal niet zo’n schok zijn als ze niet langer in staat zijn om in je kamer te slapen.

Ten tweede, creëer een veilige ruimte voor uw kat in een andere kamer van het huis waar ze kunnen slapen en ontspannen, weg van het lawaai en de commotie van het hebben van een pasgeborene in huis. Dit kan zoiets eenvoudigs zijn als het opzetten van een huisdierbed of krat met enkele van hun favoriete speelgoed en dekens.

Tot slot, maak deze aanpassingen een maand voordat je nieuwe baby uitkomt, zodat je Ragdoll kan wennen aan de nieuwe regeling. Je zult waarschijnlijk een periode van je Ragdoll moeten doorstaan terwijl je ’s nachts aan de deur krabt en miauwt en naar binnen wilt komen, maar dit zou na ongeveer twee weken voorbij moeten gaan.

Baby en Ragdoll Kat

Hoe ontmoedig je een kat om in de wieg van je baby te komen?

Als je een Ragdoll-kat hebt en een baby verwacht, vraag je je misschien af hoe je je kat uit de wieg kunt houden. Hier zijn enkele tips om uw kat te ontmoedigen om in de wieg te stappen:

-Houd de deur van de kinderkamer gesloten. Dit voorkomt dat uw kat toegang heeft tot de wieg.

-Zorg ervoor dat de wieg vrij is van speelgoed of voorwerpen die uw kat aantrekkelijk zou kunnen vinden.

-Plaats dubbelzijdige tape op de rand van de wieg. Het kleverige oppervlak zal uw kat ervan weerhouden om erin te springen.

Voordat je baby arriveert, bekleed je het ledikant met aluminiumfolie. Katten haten het geluid ervan en het zal hen trainen om uit de buurt van je slapende baby te blijven.

Vergeet niet dat veiligheid op de eerste plaats komt wanneer u zich voorbereidt op uw nieuwe aankomst. Door enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u er zeker van zijn dat uw baby veilig en gezond zal zijn in zijn eigen kleine wereld.

Baby en Ragdoll Kat

Tips voor het leven met een Ragdoll Kat en Pasgeboren Baby

Een Ragdoll-kat is een aanhankelijke en liefdevolle metgezel en veel mensen genieten ervan om hun harige vriend in de buurt te hebben. Als het echter gaat om het hebben van een Ragdoll-kat en een pasgeboren baby in hetzelfde huis, zijn er enkele dingen die u in gedachten moet houden.

Kattenbak: Eerst en vooral is het belangrijk om de kattenbak schoon te houden. Een vuile kattenbak kan gezondheidsproblemen veroorzaken voor zowel de kat als de baby.

Kattenklauwen: Houd de klauwen van je kat in de gaten. Hoewel Ragdolls bekend staan als zachtaardig, kunnen hun klauwen nog steeds wat schade aanrichten als ze niet regelmatig worden bijgesneden.

Zorg ervoor dat uw kat op de hoogte is van zijn vaccins en parasietbehandelingen: Katten kunnen drager zijn van een ziekte, zelfs als ze zelf geen tekenen van ziek zijn vertonen. Het is belangrijk om hun vaccinaties bij te houden, zodat ze niets doorgeven aan uw pasgeborene, die een zwakker immuunsysteem heeft dan een volwassene. Niet alleen kunnen parasieten uw kat ziek maken, maar ze kunnen ook een ernstige bedreiging vormen voor de gezondheid van uw baby. Het behandelen van uw kat voor wormen, vlooien en andere parasieten zal helpen om zowel hen als uw kind te beschermen.

Wees erop voorbereid dat je Ragdoll aanhankelijk is: Ragdolls staan bekend als aanhankelijk. Ze willen misschien de hele tijd in de buurt van je baby zijn, wat, afhankelijk van je opvoedingsstijl, overweldigend kan zijn voor een nieuwe ouder. Sommige ouders houden ervan om een constante knuffelaar te hebben, terwijl anderen het verstikkend vinden.

Let op je Ragdoll voor elke gedragsverandering: Ragdolls zijn relatief rustige katten, maar ze kunnen gemakkelijk bang worden. Als je baby huilt of harde geluiden maakt, kan je Ragdoll bang worden en zich proberen te verstoppen. Als je Ragdoll tekenen van angst vertoont door de komst van je pasgeborene, investeer dan in een Feliway-diffuser

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw Ragdoll-kat en pasgeboren baby samen een gelukkig en gezond leven hebben.

Baby en Ragdoll Kat

Kortom, Ragdoll-katten staan bekend om hun zachte en aanhankelijke aard, waardoor ze ideale huisdieren zijn voor gezinnen met kleine kinderen. Hoewel ze misschien niet zo actief zijn als sommige andere rassen van de katten, ze genieten van tijd doorbrengen met hun menselijke metgezellen en kunnen geweldige speelkameraadjes voor kinderen zijn. Ragdolls hebben ook de reputatie erg geduldig te zijn, zelfs met jonge kinderen die misschien niet weten hoe ze er goed mee om moeten gaan. Als u op zoek bent naar een gezinsvriendelijk kattenras dat het goed zal doen rond baby’s en kleine kinderen, is de Ragdoll zeker het overwegen waard.

Baby en Ragdoll Kat

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt