Kunnen Ragdoll Katten hekken springen?

Ragdoll-katten zijn een populair ras van huiskaten, bekend om hun relaxte houding en aanhankelijke aard. Maar kunnen deze vriendelijke reuzen over hekken springen?

Hoewel alle katten het vermogen hebben om te springen, zijn sommige rassen er beter in dan andere. Ragdolls staan bijvoorbeeld niet bekend om hun springvaardigheid. Dit is deels te wijten aan hun grootte en bouw; Ragdolls zijn groter dan gemiddelde katten, met lange lichamen en korte benen. Deze combinatie maakt het voor hen moeilijker om de stroom op te wekken die nodig is om een hoge omheining te verwijderen.

Ragdoll katten staan bekend om hun volgzame en relaxte persoonlijkheden. Laat je echter niet misleiden door hun gemakkelijke aard – ragdolls kunnen behoorlijk behendig zijn wanneer ze dat willen. Ragdoll-katten staan misschien niet bekend om hun vermogen om te springen, maar dat betekent niet dat ze het niet met een beetje moeite kunnen doen. De gemiddelde Ragdoll is in staat om ongeveer zes voet in de lucht te springen. Dus als je ragdollkat over een hek wil springen, is de kans groot dat ze dat kunnen.

728x90

Mijn Ragdoll-kat, Ocean, was meer dan een jaar veilig opgesloten in de tuin totdat hij de moed verzamelde om over het hek te springen. Nu kan hij het met gemak doen als hij op verkenning wil gaan.

Hier zijn enkele tips om je ragdoll-kat te beschermen tegen springende hekken:

Houd je kat binnen: Dit is de beste manier om te voorkomen dat ze in de eerste plaats hekken springen. Als ze gewend zijn om binnen te zijn, zullen ze minder snel buiten proberen te ontsnappen.

Gebruik een riem: Als je je ragdoll kat mee naar buiten neemt, zorg er dan voor dat hij te allen tijde aangelijnd is. Dit voorkomt dat ze losraken en mogelijk over een hek springen.

Installeer een hektopper: Als je je zorgen maakt dat je ragdoll uit de tuin komt, kun je enkele stappen ondernemen om je schutting katbestendiger te maken. Een optie is om een hektopper of katbestendige hekrol toe te voegen – dit zal het voor uw kat moeilijker maken om een goede grip op de bovenkant van het hek te krijgen en zal hem ervan weerhouden om te proberen het te springen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de hektopper goed is geïnstalleerd, zodat deze niet loskomt en een gevaar wordt voor uw kat. Meer informatie over kattenbestendige omheiningsopties vindt u hier.

Bouw een Catio: Of je nu een binnen- of buitenkat hebt, een catio – een verblijf dat aan je huis is bevestigd – biedt veel voordelen voor jou en je katachtige vriend. Een catio geeft uw kat de mogelijkheid om te genieten van het buitenleven in een veilige omgeving, waar hij kan springen, rennen en spelen zonder het risico op ontsnapping of letsel. Er zijn veel verschillende manieren om een catio te bouwen, afhankelijk van je budget en de hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt. U kunt doe-het-zelfplannen online vinden of een professional inhuren om er een voor u te bouwen.

Verrijk uw huis met speelmogelijkheden: Tot slot, als je een binnenkat hebt, geef ze dan veel speelgoed en klimmogelijkheden, zodat ze zich niet vervelen en op zoek gaan naar manieren om te ontsnappen. Een gelukkige binnenkat is een veilige binnenkat!

Kortom, of Ragdoll-katten al dan niet over hekken kunnen springen, hangt af van de individuele kat. Sommige Ragdolls zijn in staat om hoge hekken te springen, terwijl anderen dat niet zijn. Als u zich zorgen maakt over het feit dat uw Ragdoll-kat uit uw tuin komt, kunt u overwegen om een katbestendige hektopper op uw hek te installeren.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt