Hoe vaak moet je een Ragdoll-kat wassen?

Ragdoll katten zijn een uniek ras dat bekend staat om hun volgzame en gemakkelijke persoonlijkheden. Ze zijn ook een van de grootste rassen van huiskatten. Vanwege hun grootte en persoonlijkheid vragen veel mensen zich af of het nodig is om ze te wassen.

Er zijn voor- en nadelen aan het baden van een ragdoll-kat die moeten worden overwogen voordat u een beslissing neemt.

Een voordeel van het baden van een ragdoll-kat is dat het kan helpen om het uitscheiden te verminderen. Als je met een van deze katten woont, weet je dat ze VEEL verharen. Het baden ervan kan helpen om een deel van het losse haar te verwijderen voordat het de kans krijgt om op je meubels of kleding terecht te komen. Het kan ook helpen om de hoeveelheid haar die in uw huis wordt gevolgd, te verminderen. Baden helpt ook om vuil of puin te verwijderen dat zich aan hun vacht kan hechten. Bovendien kan het helpen om matten en klitten in hun vacht te voorkomen.

Tuft + Poot

Een nadeel van het baden van een ragdoll kat is dat velen niet van water houden. Veel mensen denken dat omdat ragdolls kalm en volgzaam zijn, ze het goed zullen vinden om een bad te nemen. Dit is echter niet het geval. Hoewel veel Ragdolls het leuk vinden om in een stroom water uit de kraan te spelen, houden de meesten er niet van om hun lichaam nat te maken en zullen ze het vaak ten koste van alles proberen te vermijden. Dit kan het baden van hen een moeilijke en stressvolle ervaring maken voor zowel u als uw kat.

Maar als je ze begint te wassen als ze jong zijn, zullen ze eraan wennen. Het is belangrijk om een shampoo en conditioner te gebruiken die speciaal is ontworpen voor katten, omdat menselijke producten te hard kunnen zijn voor hun gevoelige huid. Zorg ervoor dat u geen water in hun oren en ogen krijgt en spoel ze daarna grondig af.

Ragdoll kat na bad

Hoe vaak moet je een Ragdoll kat wassen?

Hoe vaak u uw ragdoll-kat baadt, hangt af van een paar factoren, zoals hun activiteitsniveau en of ze medische aandoeningen hebben die speciale zorg vereisen. Als uw kat gezond is en een laag activiteitsniveau heeft, kunt u waarschijnlijk wegkomen met het baden van hem eens in de paar maanden of helemaal nooit! Als uw kat actiever is of medische aandoeningen heeft, moet u hem mogelijk vaker wassen. Veel Ragdolls worden meestal om de vier tot zes weken gewassen.

Persoonlijk heb ik de afgelopen twintig jaar zes Ragdolls gehad, en ik heb er maar één keer in bad gedaan, en dat was alleen maar omdat hij in een bakje verf sprong! Als je Ragdoll goed is in het verzorgen van zichzelf, dan hoef je ze waarschijnlijk niet vaak te wassen.

Het belangrijkste is om je Ragdoll niet te veel te wassen, omdat het hun vacht van natuurlijke oliën kan ontdoen en tot huidirritatie kan leiden.

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het baden van je Ragdoll-kat:

1. Kies een warme dag: Het baden van je kat op een warme dag helpt voorkomen dat hij het daarna koud krijgt.

2. Vul de gootsteen of badkuip met een paar centimeter warm water: het water moet diep genoeg zijn om de schouders van uw kat te bereiken.

3. Maak je kat nat: Gebruik een beker of kruik om je kat nat te maken met warm water. Begin bij hun hoofd en werk je een weg door hun lichaam.

4. Breng shampoo aan op hun vacht en voorkom dat ze iets in hun ogen, oren of neus krijgen. Masseer de shampoo zachtjes in hun vacht en spoel grondig uit. Zorg ervoor dat u een zachte shampoo gebruikt die is ontworpen voor katten.

5. Zodra uw kat is gespoeld, wikkelt u hem in een handdoek en wrijft u hem voorzichtig droog. Gebruik een haardroger op een lage warmtestand. Houd de droger ongeveer 12 centimeter van je kat af en zorg ervoor dat je hem niet direct op zijn gezicht richt. Mogelijk moet u experimenteren met verschillende instellingen om er een te vinden die uw kat leuk vindt. Voltooi het droogproces met een borstel om eventuele klitten te verwijderen.

Het is belangrijk om alles wat je nodig hebt in te stellen voordat je begint, zodat je eventuele verstoringen kunt voorkomen.

Hoe vaak moet je een Ragdoll-kat wassen

Hoe maak je badtijd leuk voor je Ragdoll kat

De meeste katten houden niet van baden, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om de badtijd leuker te maken voor je ragdoll-kat. Probeer eerst een huisdierveilige shampoo te gebruiken die speciaal is ontworpen voor katten. Dit zal helpen om irritatie of ongemak tijdens het badproces te voorkomen. Ten tweede, zorg ervoor dat het water niet te warm of koud is – lauw water is precies goed. En tot slot, probeer je kat wat ruimte te geven om te bewegen tijdens het bad, zodat hij zich niet te beperkt voelt. Met deze tips kan badtijd een veel leukere ervaring zijn voor zowel u als uw kat!

Beste shampoos voor katten

Er zijn verschillende shampoos die beschikbaar zijn voor katten. Ze zijn echter niet allemaal gelijk geschapen. Als het gaat om het vinden van de beste shampoo voor uw kat, zijn er een paar dingen die u wilt doenp in gedachten.

Ten eerste wilt u ervoor zorgen dat de shampoo speciaal is ontworpen voor katten. Dit is belangrijk omdat hun huid anders is dan de onze en ze verschillende reacties kunnen hebben op bepaalde ingrediënten.

Ten tweede wilt u een shampoo vinden die zacht is en hun vacht niet van zijn natuurlijke oliën zal ontdoen. Hun vacht is zeer delicaat en moet worden verzorgd om gezond te blijven en er op zijn best uit te zien.

Ten derde wilt u misschien een hypoallergene shampoo vinden als uw kat een gevoelige huid heeft.

Hier is een overzicht van enkele van de beste shampoos op de markt voor katten

 1. Arm &Hammer Tearless Kitten Shampoo voor katten

 2. Arm &Hammer Tearless Kitten Shampoo voor katten

  Arm &Hammer Tearless Kitten Shampoo voor katten is een zachte, veilige en effectieve manier om de vacht van uw kat schoon en gevoed te houden. Deze shampoo werkt om geur te bestrijden door zuiveringszout als kenmerkend ingrediënt te gebruiken. Deze shampoo voor katten bevat ook een rijke mix van natuurlijke ingrediënten die zorgen voor een aangename geur en effectieve resultaten op alle soorten vachten, van kort tot lang.

  Nu kopen bij Amazon

 3. John Paul Havermout Shampoo

 4. John Paul Havermout Shampoo

  John Paul Pet Oatmeal Shampoo is een zachte en milde shampoo die de vacht van uw huisdier reinigt en hydrateert. Geformuleerd met hoogwaardige ingrediënten, laat deze volledig natuurlijke shampoo een aangename amandelgeur achter op uw huisdier en is hypoallergeen. Deze geconcentreerde botanische formule verlicht droogheid en jeuk zonder de gevoelige huid te irriteren.

  Nu kopen bij Amazon

 5. Breezytail PetO’Cera Kattenshampoo

 6. Breezytail PetO'Cera Kattenshampoo

  Je kunt die agressieve chemicaliën in de schappen laten liggen en de nieuwe favoriete shampoo van je kat vinden met Breezytail PetO’Cera Cat Shampoo. Deze tranenvrije kattenshampoo is geformuleerd voor katten om geavanceerde vochtbescherming te bieden door de droge kattenhuid te verzachten en te hydrateren. Gemaakt met veilige ingrediënten, werkt onze unieke huisdierenshampoo effectief om geuren aan te pakken en de vacht van uw kat schoon en pluizig te houden.

  Nu kopen

 7. Earthbath Hypo-allergene Kattenshampoo

 8. Earthbath Hypo-allergene Kattenshampoo

  We hebben deze geurvrije, hypo-allergene shampoo speciaal geformuleerd voor onze beste bonte katachtige vriend die een gevoelige huid, allergieën of in een huishouden met meerdere katten kan hebben. Deze ultra-milde shampoo is pH-gebalanceerd om uitzonderlijk zacht te zijn voor zelfs de meest gevoelige katten (en we weten dat dat veel zegt)

  Nu kopen bij Amazon

 9. Koop Malacetic Shampoo voor honden / katten

 10. Koop Malacetic Shampoo voor honden / katten

  MalAcetic shampoo helpt bij de behandeling van milde schimmel- en bacteriële infecties bij huisdieren. Het bestaat uit natuurlijke ingrediënten, vandaar dat het uiterst veilig is voor katten en honden. Het is ideaal bij de behandeling van seborrhea en andere aandoeningen bij katten waar een shampoo gunstig kan zijn. Het is een volledig zeeploze shampoo die ook moisturizers bevat.

  Koop nu bij Best Vet Care

 11. Burt’s Bijen Huidschilfers tellende Kattenspray

 12. Burt's Bijen Huidschilfers tellende Kattenspray

  Adem een beetje gemakkelijker met de Burt’s Bees Dander Reducing Cat Spray. Gemaakt met enkele van de beste ingrediënten van de natuur voor uw gemoedsrust en een gelukkige kat, bevat deze zachte spray colloïdaal havermeel en aloë vera, die de droge huid diep verzorgt en schilfering vermindert. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw kat zich op zijn best voelt, maar het kan ook eigenaren met allergieën helpen, en het is allemaal pH-gebalanceerd alleen voor de katachtigen zonder sulfaten of kleurstoffen.

  Nu kopen bij Chewy

 13. Purina Pro Plan LiveHeldere spoelvrije allergeenreducerende kattenshampoospray

 14. Purina Pro Plan LiveHeldere spoelvrije allergeenreducerende kattenshampoospray

  Geniet met volle teugen van de tijd die u met uw uitzonderlijke kat doorbrengt met Purina Pro Plan LIVECLEAR Rinse Free Allergen Reducing droogshampoo voor katten. Van onze spoelvrije shampoo is aangetoond dat het de allergenen in kattenhaar en huidschilfers veilig en eenvoudig vermindert en beschikt over een reinigingsschuim dat snel werkt en gemakkelijk te gebruiken is. Om aan uw ingrediëntverwachtingen te voldoen, maken we deze 99,8% natuurlijke shampoo met een pH-gebalanceerde, hypoallergene formule. Een pompdispenser maakt het aanbrengen snel en gemakkelijk, en de waterloze kattenshampooformule betekent dat het niet nodig is om het uit te wassen als je klaar bent – borstel gewoon lichtjes haar vacht na het masseren van het reinigingsschuim in haar haar. Gebruik deze schuim kattenshampoo indien nodig. Om allergenen bij de bron aan te pakken, kijk ook naar Purina Pro Plan LIVECLEAR droge kat food. Deze revolutionaire formule, de eerste in zijn soort, gebruikt een belangrijk eiwit in eieren om een veel voorkomend allergeen in kattenspeeksel, Fel D 1, te neutraliseren. Het is aangetoond dat het kattenallergenen in haar haar en huidschilfers met gemiddeld 47% vermindert vanaf de derde week van de dagelijkse voeding. In combinatie vormen onze snelwerkende spoelvrije kattenshampoo en baanbrekende droogvoerformules een krachtig duo in allergeencontrole. Voor innovatieve producten die door de wetenschap worden ondersteund, wendt u zich tot Purina Pro Plan voor katten en krijgt u de overhand op allergenen in uw huis met de LIVECLEAR-lijn van kattenvoer en shampoo.

  Nu kopen bij Chewy

  We verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Kortom, het is aan te raden om je ragdoll kat om de vier tot zes weken te wassen. Dit zal helpen om hun vacht schoon en vrij van overmatige oliën en huidschilfers te houden. Het is belangrijk om een milde shampoo te gebruiken die speciaal voor katten is gemaakt, omdat hun huid veel delicater is dan de onze. Zorg ervoor dat u grondig spoelt en vermijd water in hun oren of ogen te krijgen. Na het bad, droog ze voorzichtig met een handdoek en kam door hun vacht om eventuele knopen of klitten te verwijderen.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt