Ragamuffin kattenras Profiel

Ragamuffins vallen op met hun lange, donzige haar, grote lichamen en aanhankelijke persoonlijkheden. De Ragamuffin is een van de knuffeligste kattenrassen die je kunt vinden. Als je op zoek bent naar een katachtige metgezel die graag naast je kruipt, is dit je ras.

Je zult constant in de verleiding komen om je vingers door de zijdeachtige vacht van je Ragamuffin te laten gaan, en ze zullen meer dan blij zijn om je huisdieren te ontvangen. Ragamuffin-katten worden niet alleen gezocht vanwege hun uiterlijk, maar ook vanwege hun vriendelijkheid en aanpassingsvermogen. Ze zijn geweldige huisdieren omdat ze van aandacht houden en tolerant zijn tegenover kinderen.

Hoewel vergelijkbaar met hun neven en nichten, Ragdoll katten, de Ragamuffin is een apart ras en net zo lief. Om meer te weten te komen over de oorsprong van de Ragamuffin, hun persoonlijkheden en de zorg voor deze vriendelijke reus, lees verder.

Ragamuffin kat … in één oogopslag
Persoonlijkheid Liefdevol, lief, aanpasbaar
Levensverwachting 12-18 jaar
Gewicht 8-20 pond
Vacht &kleuren Lang, zijdezacht; diverse kleuren & patronen
Energieniveau Gemiddeld
Affectie niveau Hoog
Vriendelijkheid Hoog
Afstoten niveau Gemiddeld
Verplichte verzorging Gemiddeld

Overzicht van de Ragamuffin kat

bruine en witte tabby Ragamuffin kat

De Ragamuffin-kat wordt beschouwd als een middelgrote tot grote kat, met een lange vacht, grote ogen en een grote kop. Als je een kat wilt die het equivalent is van een grote teddybeer, ben je precies die ene tegengekomen.

Deze katten zijn gevuld en zwaar uitgebeend en worden pas volledig volwassen rond de leeftijd van 4 jaar. Je zult jarenlang toekijken hoe je Ragamuffin groeit … en groeit… en groeit…

Gewicht

Over het algemeen zullen mannelijke Ragamuffins groter zijn dan vrouwelijke Ragamuffins, maar niet veel, en de grootte kan variëren. Mannetjes kunnen tussen de 12 en 20 pond wegen, terwijl vrouwtjes tussen de 8 en 15 pond wegen.

Wees niet verbaasd als ze zo groot worden dat je ze nauwelijks meer kunt oppakken!

Lengte

Ragamuffins zijn niet alleen stevige katten, ze zijn ook lang. De Ragamuffin-kat kan zo lang zijn als 33 centimeter van de uiteinden van hun neus tot het einde van hun staart. Hoewel niet de langste katten ooit (de Maine Coon heeft ze nog steeds geslagen), ze zijn moeilijk te missen als ze langs je heen slingeren.

Jas

De vacht van een Ragamuffin is typisch bijzonder lang en zeer zijdezacht om aan te raken. Hun vacht is dik en dicht, wat zorgt voor een geweldige knuffelmaatje. De Ragamuffin is er ook in een verscheidenheid van kleur- en patrooncombinaties.

Ragamuffin kittens worden allemaal wit geboren. Naarmate ze ouder worden, begint hun kleur en patroon zich te ontwikkelen. Het is spannend om je lege canvas van een kitten te zien opbloeien tot een mooie en uniek uitziende kat! Sommige patronen en kleuren die u op een Ragamuffin kunt zien, zijn tabby, schildpad, effen, tweekleurig, wit, zwart, blauw, crème, rood, bruin, lila en … de lijst gaat maar door!

Levensverwachting

Ragamuffins zijn meestal zeer gezonde katten die een lang leven met u kunnen leven als ze goed worden verzorgd. Over het algemeen kan deze langdurige metgezel 12 tot 18 jaar leven.

Geschiedenis van de Ragamuffin

bruine tabby Ragamuffin met blauwe ogen

Toen je voor het eerst van de Ragamuffin hoorde, heb je misschien eigenlijk de Ragdoll-kat voor ogen. “Ragamuffin” klinkt als een schattige bijnaam voor de Ragdoll, maar dat is niet het geval – deze prachtige kat is een ras op zich.

Ragamuffins zijn ontstaan toen er de wens was om meer genetische diversiteit en kleurencombinaties te creëren voor het Ragdoll-ras. Dit werd gedaan omdat de oorspronkelijke fokker van de Ragdoll-kat strenge eisen had om de puntige vacht te handhaven.

Ragamuffin fokkers gefokt Ragdolls met Himalaya, Perzen, en Binnenlandse Longhairs om een groter ras te creëren met een lange, zijdeachtige vacht en variaties van vachtkleuren en -patronen.

De Ragamuffin werd opgericht als een apart ras van Ragdolls. De naam kwam van een grap die een van de fokkers maakte – en de naam bleef hangen omdat de officiële rasregistratie niet kon worden gewijzigd. Gelukkig past de naam echt bij de persoonlijkheid en het uiterlijk van deze katten!

Verschillen tussen Ragamuffins en Ragdolls

Het is bijna gemakkelijker om de overeenkomsten tussen Ragamuffins en Ragdolls te herkennen omdat er zoveel van zijn. Het belangrijkste is dat wanneer je ze in je armen houdt, zowel de Ragdoll- als ragamuffinkatten slap worden als een ragdoll.

Ze hebben vergelijkbare bouw, vachtlengtes en persoonlijkheden, maar hun ongelooflijke verschillen onderscheiden hen!

Ragdolls komen alleen binnen kleurpunt, mitted, en bicolor patronen met blauwe ogen, terwijl Ragamuffins werden gemaakt om alle variaties van kleur en patroon te omvatten. Ragamuffin katten kunnen verschillende kleuren, patronen en oogkleuren hebben en nog steeds worden geclassificeerd als een Ragamuffin.

Ragamuffins hebben ook grotere koppen en rondere ogen dan de Ragdoll. Ze worden opgemerkt als grote katten in lengte, gewicht en lengte, maar Ragamuffin-mannetjes zijn vaak groter dan Ragdolls.

Kenmerken van de Ragamuffin

bruine en witte Ragamuffin die buiten zit

Ragamuffins zijn grote katten die nog meer ruimte innemen met hun grote gelaatstrekken en lange haar. Ze zijn gespierd en sterk, met ronde hoofden en oren. Hun staarten zijn meestal erg lang en gepluimd, wat bijdraagt aan hun totale lengte.

Deze katten rijpen langzaam in de loop van de tijd, wat betekent dat ze jarenlang groeien. Het is onwaarschijnlijk dat ze aan de kleinere kant blijven en meer op een kleine hond kunnen lijken.

Persoonlijkheid en gedrag

Als het gaat om de persoonlijkheid van de Ragamuffin, kun je echt geen vriendelijker of liefdevollere kat scoren. Ragamuffins genieten ervan om geliefd te zijn door hun familieleden en hunkeren naar aandacht van hun mensen. Ze zijn super knuffelig en knap; ze kunnen goed overweg met alle leden van je huishouden en kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan het ontmoeten van nieuwe mensen.

Deze katten zijn zachtaardig en ontspannen, met weinig motivatie om ruzie te krijgen. Je zult ze waarschijnlijk op een zonnige plek vinden, wachtend tot hun mensen komen en ze aandacht geven. En ze zullen aandacht krijgen wanneer ze het kunnen krijgen. Als je het aanbiedt, zullen ze het genadig accepteren.

Ragamuffins zijn ook erg slim en genieten van mentale stimulatie. Ze zijn blij om nieuwe trucs te leren voor heerlijke traktaties en willen indruk maken op de mensen om hen heen. Ze zijn ook een geweldige metgezel voor andere harige familieleden in het huis. Of het nu een andere kat, een hond of zelfs een vogel is, de Ragamuffin is altijd blij om een nieuwe vriend te maken.

Zorg voor een Ragamuffin

Ragamuffin kat draagt vlinderdas

Wanneer u een Ragamuffin kitten of kat adopteert, zult u zeer blij zijn om te ontdekken dat het over het algemeen gezonde dieren zijn. Als ze de juiste voeding en voldoende beweging krijgen, kunnen ze een lang en gelukkig leven leiden. Deze katten hebben geen intense fysieke activiteit nodig en spelen graag een uur per dag, gevolgd door veel zonnebaden en huisdieren.

Als je kinderen in het huishouden hebt, weet dan dat je Ragamuffin gemakkelijk bevriend met hen zal raken, zolang ze weten hoe ze respectvol moeten zijn voor dieren. Ragamuffins zullen speelgoed achtervolgen en krassen accepteren zolang er van ze worden gehouden.

Je wilt ervoor zorgen dat je Ragamuffin een schone kattenbak heeft om hun plicht te doen, zodat ze zich comfortabel voelen in hun ruimte. Zoals alle katten geven Ragamuffins de voorkeur aan een schone kattenbak – en in plaats van de doos na elk gebruik schoon te maken, kunt u investeren in een zelfreinigende kattenbak.

Nest-Robot 4 houdt de ruimte van uw kat fris en schoon, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over scheppen of ongelukken buiten de doos vindt. Nu is je enige zorg welke fotolijsten je Ragamuffin vervolgens zou kunnen omverwerpen.

Grooming

De jassen van Ragamuffins zijn niet al te moeilijk te beheren. Hun vacht is lang en zijdeachtig maar raakt niet snel in de knoop. Ze werpen wel, dus je moet ze een paar keer per week borstelen om haarballen en veel losse vacht in huis te voorkomen.

Gezondheidsgerelateerde problemen

Ragamuffins zijn meestal gezond, maar routinematige veterinaire controles zijn een must. Dit zijn sterke en veerkrachtige katten die je laten weten of er iets mis is.

Hoe dan ook, de Ragamuffin is nog steeds in staat om enkele medische aandoeningen te ervaren, zoals polycystische nierziekte (PKD). Dit is wanneer meerdere cysten zich op de nieren ontwikkelen en uw kat het risico kunnen geven bacteriële infecties te ontwikkelen.

Net als andere katten zijn ragamuffins ook gevoelig voor het ontwikkelen van hypertrofische cardiomyopathie. Hypertrofische cardiomyopathie is wanneer de spieren rond het hart dikker worden en problemen veroorzaken met de ademhaling en de bloedtoevoer naar het hart. De kans op andere gezondheidsproblemen, zoals obesitas, kan worden verminderd met de juiste lichaamsbeweging en gezond kattenvoer.

Houden van een Ragamuffin kitten of kat

Wanneer u een Ragamuffin kitten of kat mee naar huis neemt, neemt u uw nieuwe beste vriend in de kattenwereld mee naar huis. Je wordt elke keer dat je thuiskomt met liefde en adoratie aan je deur begroet en hebt altijd iemand die bereid is om naast je op de bank te knuffelen.

Deze kat is een echte vriendelijke reus en de belichaming van een schootkat. Je zult niet teleurgesteld worden door alle liefde en herinneringen die jullie samen delen!