Pioneer Pet SmartCat Clumping Kattenbakvulling Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Is Pioneer Pet SmartCat-nest een goede optie? Na het kopen en testen van twee variëteiten uit de nestlijn van Pioneer Pet, zijn we tot de conclusie gekomen dat dit een katvriendelijk, effectief kattenbakvullingsmerk is dat geweldige kattenbakvullingsproducten biedt die alles doen wat ze moeten doen.

Beide nesten in deze review zijn ongeparfumeerd, maar doen nog steeds uitstekend werk van geurbeheersing, zodat uw huis niet alleen niet naar kattenafval ruikt, maar ook niet naar het nest zelf ruikt.

En natuurlijk, heel belangrijk, beide nesten zijn snel klonterend, waardoor uw kattenbakken gemakkelijk te scheppen zijn met weinig tot geen rommel. Laten we eens kijken naar deze twee SmartCat-nesten, zodat u kunt beslissen welke past bij de behoeften van zowel u als uw katten.

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 3/5
 • Prijs per pond – 4/5
 • Multi-Cat Formules – 3/5
 • Klonterend vermogen – 5/5
 • Langdurige geurbestrijding – 5/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 4/5

Algemene score: 4/5

Hoe we hebben getest:

 • We kochten twee van de soorten kattenbakvulling die SmartCat te bieden heeft.
 • We hebben meerdere weken de nesten getest op verschillende katten.
 • We hebben deze producten niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling; ze werden gekocht met ons eigen geld.

Merkoverzicht

De oprichter van SmartCat, Betsy Lipscomb, is een kattenliefhebber en kattengedragsdeskundige die haar carrière begon met het opzetten van een gratis hotline genaamd Cats International voor katteneigenaren die worstelen met kattengedragsproblemen.

Betsy verzamelde ook houten hekpalen van haar boerderij in Wisconsin, die ze in sisaltouw wikkelde en op houten bases monteerde, waardoor krabpalen werden gemaakt voor katteneigenaren die hun meubels wilden redden van de klauwen van hun kat.

De krabpalen werden zo populair dat Betsy op een gegeven moment maar liefst 50 berichten per maand met de hand maakte voordat ze haar merk kattenartikelen op grotere schaal lanceerde. Zo werd SmartCat geboren.

Wat heeft dit te maken met de kattenbakvulling waar we het hier over hebben? Welnu, het toont aan dat de oprichter van SmartCat niet alleen een persoon is die van katten houdt, maar ook een persoon die katten en hun eigenaren begrijpt. In 2009 vertakte het bedrijf zich tot Pioneer Pet Products en nam uiteindelijk Sticky Paws over om zich bij hun trio van merken aan te sluiten. De rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis.

Overzicht van zwerfvuil aangeboden door Pioneer Pet SmartCat

Het Pioneer Pet SmartCat nest is een geliefd merk dat veel katteneigenaren al jaren met plezier kopen. SmartCat is misschien het best bekend om hun grasstrooisel en biedt ook andere producten, waaronder deze drie formules – het ongeparfumeerde lichtgewicht klonterende strooisel, volledig natuurlijk klonterend grasstrooisel en het volledig natuurlijke lichtgewicht klonterende maïs + tarwestrooisel. Deze review bevat de eerste twee.

Beide SmartCat-nestformules in deze review bieden de volgende voordelen:

 • Gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten
 • Geen toegevoegde chemicaliën of geurstoffen
 • Stofvrije formule
 • Onmiddellijke klontering
 • Lichtgewicht materialen

Bekijk op Chewy View op Amazon

We hebben het klonterende grasstrooisel enkele weken getest in een huis met meerdere katten.

Gemaakt van volledig natuurlijke, plantaardige ingrediënten, is dit nest ontworpen als een milieuvriendelijke optie voor uw kattenbakvulling. Er zijn geen toegevoegde geurstoffen of chemicaliën, en het is ook gemaakt van hernieuwbare en biologisch afbreekbare ingrediënten.

De korrels van dit nest zijn klein en vergelijkbaar met iets minder fijn zaagsel. Dat gezegd hebbende, waren we blij om te zien dat er echt vrijwel geen stof was toen het strooisel in de doos werd gegoten of bij het scheppen. Het is gemaakt van volledig natuurlijk 100% niet-GMO USDA gekweekt sorghumgras, dat erg zacht is, waardoor het gemakkelijk is voor de poten van je kat. Het gras klontert van nature als het nat is vanwege het hoge zetmeelgehalte van het zaad en een gespecialiseerd productieproces om te helpen bij het samenklonteren. Zonder toegevoegde chemicaliën, klei of geurstoffen is het strooisel volledig plantaardig, biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar. Hoe is dat voor de milieubewuste consument?

Hoewel het SmartCat-grasstrooisel geurvrij is, benadrukt het product dat dit detail de sleutel is om geur onder controle te houden. Het blijkt dat De SmartCat Grass Litter doet behoorlijk goed werk door zijn belofte op de geurafdeling na te komen. Deze natuurlijke materialen zijn misschien wel het ticket naar een echt fantastisch product.

Ook, heel belangrijk, is het maskeren van onaangename geuren in het nest allemaal te danken aan de klonterbaarheid van het nest zelf. Het snelwerkende klonteren van het nest helpt de geur onder controle te houden en maakt het scheppen snel en gemakkelijk. Al deze punten maken ons fans van dit nest en onze katten lijken het daarmee eens te zijn.

De klonten zijn stevig, blijven bij elkaar in plaats van frustrerend af te brokkelen bij het scheppen, en ik was blij dat ik geen papperige, natte klonten hoefde op te ruimen die aan de onderkant en zijkanten van de kattenbak waren blijven plakken. Bonus!

Dit nest is een beetje aan de spendy kant, op $ 29,99 per 10 lbs. zak, waardoor het ongeveer $ 2,99 / pond bedraagt. U krijgt echter waar u voor betaalt, zoals de volledig natuurlijke ingrediënten en de verminderde impact op het milieu. Het doet zijn werk zo goed, het maakt de onaangename taak van het scheppen en vervangen van een kattenbak echt veel gemakkelijker en schoner om op te starten. Met zulke uitstekende klonter- en geurmaskerende vaardigheden gaat het nest een lange weg. Je hoeft het niet allemaal een tijdje te dumpen, zolang je maar regelmatig de doos van je kat schept – wat je sowieso zou moeten doen!

Categorie Rating
Prijs 3/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 5/5
Stof/Rommel 5/5
Geur 5/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4.6/5

Pros

 • Gemaakt van volledig natuurlijke, plantaardige ingrediënten zonder toegevoegde chemicaliën
 • Uitstekend klontervermogen
 • Uitstekende geurbestrijding
 • Langdurig

Tegens

 • Een beetje duurder dan andere nestopties
 • Niet voor katten/kattenbezitters met grasallergieën

Dit nest wordt geleverd in een zak van 10 pond, maar vanwege de natuurlijke grasingrediënten voelt het lichter aan dan nesten gemaakt van klei en andere ingrediënten.

Bekijk op Chewy View op Amazon

Ik heb het klonterende kleistrooisel enkele weken getest in een huis met meerdere katten.

Het klonterende kleistrooiselaanbod van SmartCat heeft zijn eigen verminderde impact op het milieu, dankzij de plantaardige kern die is bedekt met kleikorrels. Hierdoor is het nest lichter en fijner, waardoor het lekker zacht is voor de poten van je kat. Het product beweert 99% stofvrij te zijn, wat een eerlijke claim is. Kleine stofwolken zijn te zien bij het gieten van het afval in een doos, maar ze verdwijnen snel en het is niet zo overweldigend dat je je adem wilt inhouden; het stof is echt minimaal.

Klonteren is geen probleem voor dit nest en klonten blijven genadig bij elkaar als je ze schept. Het klontert snel, waardoor het schoonmaken van de kattenbak gelukkig heel gemakkelijk is. Wonder boven wonder is de geurvrije kwaliteit van het nest geen belemmering – het nest heeft zijn werk goed gedaan en minimale kattengeur achtergelaten. Wat betreft de eigen geur van het nest, er is echt helemaal geen geur aan. Het is best fijn dat je de geur van het ding dat de geur van het nest van je kat maskeert niet hoeft te maskeren!

De SmartCat Clumping Clay Litter is een stuk goedkoper dan zijn volledig natuurlijke grasstrooisel neef. Dat gezegd hebbende, het is niet zo milieuvriendelijk, hoewel het geen toegevoegde chemicaliën bevat, wat altijd een gezonde optie is bij het kopen van uw kattenbakvulling. Als je een nest wilt dat de meeste geur klontert, schept en maskeert, zoek dan niet verder. Als milieuvriendelijkheid een prioriteit voor u is, dan is het extra geld dat u nodig hebt om het grasafval te betalen de moeite waard. Anders kunt u nog steeds gerust zijn, wetende dat het kleistrooisel in de kern nog steeds plantaardig is, waardoor het nog steeds een beetje milieuvriendelijker is dan veel van zijn concurrenten.

Categorie Rating
Prijs 5/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 5/5
Stof/Rommel 4/5
Geur 5/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4.8/5

Pros

 • Uitstekend klontervermogen
 • Minimaal stof
 • Ongeparfumeerd en geurbestrijding

Tegens

 • Niet de meest milieuvriendelijke keuze

Dit nest wordt geleverd in een kruik van 10 pond, waardoor het gieten gemakkelijk is.

Wat vinden klanten van Pioneer Pet SmartCat-nest?

Beide Pioneer Pet SmartCat-nesten zijn een grote hit bij klanten, waarbij de volledig natuurlijke grasformule 88% scoort en de kleiformule 81% scoort op Chewy. Ook op Chewy kreeg het op gras gebaseerde nest een beoordeling van 4,4 sterren, terwijl de clay-gebaseerd zwerfvuil kreeg slechts een beoordeling van 3,4 sterren, maar met veel, veel minder beoordelingen in het algemeen – in feite zijn er slechts 16 beoordelingen van het kleistrooisel, terwijl het grasstrooisel maar liefst 656 beoordelingen heeft! Natuurlijk hebben beide nesten goede en slechte beoordelingen omdat ieders kat, situatie en behoeften variëren. Doe een beetje onderzoek en maak je best opgeleide gok om erachter te komen wat het beste werkt voor jou en je katten.

Hier zijn enkele positieve en negatieve beoordelingen die u kunt overwegen van beide SmartCat Litter-formules in deze recensie:

Positieve beoordelingen

“We vonden dit geweldig. Met 11 katten hebben we veel nest meegemaakt. Ik was sceptisch over dit product na het lezen van recensies, maar dit bedrijf was uit mijn reguliere nest en ik was niet in staat om naar de winkel te gaan. Ik probeerde er 2 kannen van en was er net als mijn katten blij mee. Ik zal meer blijven bestellen.” –Catlover, reviewing Pioneer Pet SmartCat Unscented Clumping Clay Cat Litter

“Probeer dit nestje. Geweldige geurbestrijding. Ik aarzelde om grasbakvulling te proberen omdat mijn kat allergieën heeft, maar ik ben blij dat ik eindelijk ben overgestapt op deze. Geen stof, perfecte klontering, geweldige geurbeheersing en lichtgewicht. Het volgt enigszins, maar alle nesten doen dat. Dit nest heeft geen rare geuren en je zult niet beseffen dat er een kattenbak in de kamer staat. Mijn kat heeft geen probleem met dit nestje. Perfecte keuze voor elke kat!” –GrannySmith, reviewing Pioneer Pet SmartCat Ongeparfumeerd Klonterend Gras Kattenbakvulling

Negatieve beoordelingen

“Terrible Litter en zou het nooit aanraden. Toegegeven, we hebben het verkeerde SmartCat-nest besteld. Wilde het gras een en greep deze per ongeluk. Alleen het ergste. Het blijft bij werkelijk alles… de kattenbak, de schep Het heeft eindeloos stof en de korrels worden overal in huis gevolgd. Na twee dagen de hele container weggegooid.” –ABB62 reviewing Pioneer Pet SmartCat Ongeparfumeerde Klonterende Klei Kattenbakvulling

“Nadat ik dit nestje voor mijn katten heb geprobeerd, ben ik diep onder de indruk van het scheppende aspect ervan omdat het zo glad is en de klonten niet aan de zijkant van de doos blijven plakken! Als ik dit alleen al daarover zou lezen, zou dit vijf sterren zijn en verder! De geurbestrijding is echter niet zo geweldig, zelfs niet na het toevoegen van ordercontrole. Om die reden zal ik het waarschijnlijk niet opnieuw kopen omdat ik in een kleinere ruimte woon waar het belangrijk is om geurbestrijding te hebben, maar als je in een grotere ruimte woont waar je niet echt in de buurt van de kattenbak bent, en je bent op zoek naar goed stofvrij zwerfvuil met geweldig scheppen, dan is dit geweldig!” –Becky beoordeelt Pioneer Pet SmartCat Ongeparfumeerd Klonterend Gras Kattenbakvulling

Hoeveel kost Pioneer SmartCat-nest voor huisdieren?

De prijsverschillen tussen de twee formules kattenbakvulling in deze review zijn groot. Het grasstrooisel is zeker duurder dan veel andere nesten op de markt, maar het gaat ook lang mee, werkt goed en is milieuvriendelijk. Gezien al deze voordelen zijn de extra kosten voor een waardevolle reden.

De kleiformule kost $ 1,29 per pond en de grasformule kost maar liefst $ 2,99 per pond, wat aan de bovenkant van de strooiselkosten ligt. Het is echter een nest van zeer hoge kwaliteit. Soms krijg je waar je voor betaalt – je hoeft alleen maar te beslissen wat je nodig hebt in een nest en bepalen of de kosten het waard zijn voor jou en je kat.

Over het algemeen, is Pioneer Pet SmartCat-nest een goede keuze?

Nadat ik het met mijn katten heb getest, heb ik veel positieve dingen te zeggen over beide soorten Pioneer Pet SmartCat Litter. Beide nesten zijn uitstekend en leken goed te werken met de katten waarop ik ze heb getest. De nadelen hebben meestal te maken met de kosten, dus als dat voor u geen zorgen is, probeer deze producten dan eens.

Het belangrijkste verschil tussen de twee variëteiten van dit nest anders dan de prijs is dat de ene milieuvriendelijker is dan de andere. Maar je zou het nog steeds slechter kunnen doen dan de kleiformule. Beide nesten zijn stevig en we raden ze aan!

Waar wordt Pioneer Pet SmartCat-nest verkocht?

Pioneer Pet SmartCat Litter wordt voornamelijk online verkocht via Chewy en Amazon, maar is ook verkrijgbaar bij andere retailers.

Klik HIER om te winkelen voor Pioneer Pet SmartCat Nest op Chewy