Petlibro Automatische Kattenvoeder Review (We hebben het getest)

Petlibro automatische kattenvoederfunctie

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Als u op zoek bent naar een automatische kattenvoeder, is de Petlibro Automatic Pet Feeder mogelijk uw radar gepasseerd. Het slanke ontwerp, het katvriendelijke formaat en de uitgebalanceerde reeks functies maken het een aantrekkelijke keuze voor diegenen die een zeer functionele eenheid willen zonder al te veel gedoe.

Voer ALLABOUTCATS in bij het afrekenen om 20% korting te krijgen op elk item in de Petlibro-winkel.

Zicht op Chewy

Lees tot het einde om erachter te komen hoe u 20% korting kunt krijgen op uw bestelling van de Petlibro-feeder of een ander Petlibro-product.

Waarom zou u ons vertrouwen?

All About Cats heeft honderden kattenproducten beoordeeld, waaronder een reeks huisdiertechnologie en accessoires zoals waterfonteinen, speelgoed en feeders.

Ik heb persoonlijk tientallen van deze producten geprobeerd met mijn twee katten, Wessie en Forest. Ik heb een reeks kattenvoeders onderzocht, uit elkaar getrokken, schoongemaakt en getest, waaronder klassiekers zoals de PetSafe Healthy Pet Simply Feed en hightech units met microchipdetectie en ingebouwde webcams.

Naast die persoonlijke ervaring heb ik inzichten gekregen van, nou ja, jij. De All About Cats-community vertelt ons altijd wat ze nodig hebben en willen. Op basis van deze achtergrond weten we waar we op moeten letten bij een goede automatische feeder, welke gebreken dealbreakers zijn en welke soorten feeders het beste werken in verschillende huishoudens.

Dus laten we eens kijken naar de Petlibro automatische kattenvoeder review.

We beginnen met wat achtergrondinformatie over de Petlibro automatische kattenvoeder

Niet alle automatische feeders zijn hetzelfde – sommige geven nat voedsel af, sommige bevatten alleen brokjes. Sommige laten je toe om vier even grote maaltijden per dag te voeren, terwijl anderen tot 16 gevarieerde porties geven. En slimme feeders worden steeds populairder, zodat u van veraf verbinding kunt maken met de feeder van uw kat.

Lees meer: De 5 beste automatische kattenvoeders

De Petlibro feeder bevindt zich ergens in het midden van het kattenvoederspectrum. Het is geen technische slimme feeder, maar het is ook geen basiseenheid met zwaartekracht.

Het is een programmeerbare rechtopstaande feeder, wat betekent dat het een voedseltrechter heeft en voedsel in zijn kom dispenseert volgens een schema naar keuze. Met vier aanpasbare voedertijden, plus een onmiddellijke voeroptie, kunt u met de Petlibro-feeder bepalen hoeveel en hoe vaak uw kat gedurende de dag eet.

Zoals elke rechtopstaande feeder, kun je het alleen gebruiken met droogvoer.

Naast alle basisfuncties van een rechtopstaande feeder, bevat de Petlibro een paar functies die u niet zult zien in andere feeders van zijn type.

Het heeft een ingebouwde voicerecorder, waarmee u een spraakbericht van 10 seconden kunt opnemen om elke maaltijd te begeleiden. Een aantal gemaksfuncties, waaronder een eenvoudig te demonteren behuizing, versheidsdeksel en schermvergrendeling, beloven het gemakkelijk en comfortabel te maken om te gebruiken.

Nu u weet wat de petlibro automatische kattenvoeder is, laten we het hebben over mijn ervaring met deze voedseldispenser

Petlibro automatische kattenvoeder review instructies

De Petlibro werd geleverd met een duidelijk geschreven, goed ontworpen snelstartgids.

Nadat ik het afgelopen jaar enkele tientallen kattenproducten heb uitgepakt, kan ik zien wanneer een bedrijf zorg in hun verpakking stopt. En dat doet Petlibro zeker.

De feeder arriveerde netjes verpakt, ingebakerd in dicht verpakkingsmateriaal en bekroond door een slanke merkenvelop. De envelop bevatte een snelstartgids, gebruikershandleiding en een paar stickers. In tegenstelling tot zoveel voervoeders voor huisdieren, is de gebruikershandleiding van Petlibro duidelijk geschreven en gemakkelijk te volgen.

Toen ik alles eruit trok, zag ik dat de doos de behuizing van de feeder bevatte, de afneembare voerbak, een netsnoer met een ac-adapter, het trechterdeksel en een droogmiddelverpakking die bedoeld was om in het deksel te zitten en de inhoud van de feeder vers te houden.

Wat kwam er in de Petlibro automatische kattenvoerbox

De Petlibro box bevat de trechter, doseerunit, kom, deksel en netsnoer. Je krijgt ook een klein pakketje silicagelkralen, bedoeld om het voedsel van je kat fres te houdenh.

De montage duurde slechts een paar minuten. Ik pelde de beschermende tape af, bevestigde de voerbak, plugde het netsnoer in, plaatste de droogmiddelverpakking in de houder aan de onderkant van het deksel en zorgde ervoor dat alles op zijn plaats was gestapeld.

Naast het meegeleverde netsnoer werkt de Petlibro met drie D-batterijen (niet inbegrepen), zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat de voedselvoorziening van uw kat niet beschikbaar is in het geval van een stroomstoring.

Eenmaal gemonteerd, meet het apparaat 7,5 “x 7,5” x 12 “en weegt iets meer dan 4,74 lbs. Het heeft een capaciteit van 4 liter of ongeveer 16,9 gram.

Toen het eenmaal was gemonteerd, was het tijd om de Petlibro automatische kattenvoeder te programmeren

Programmeren van de Petlibro automatische kattenvoeder

Met een duidelijk LCD-scherm, goede instructies en eenvoudige installatie is de Petlibro-feeder bijna moeiteloos te programmeren.

Het programmeren van automatische kattenvoeders kan lastig zijn.

Sommigen moeten verbinding maken met de wifi van uw huis. Sommige hebben uitgebreide menu’s om te navigeren. De meeste werken als digitale horloges, waarbij verschillende toepassingen aan elke knop worden toegewezen en wordt geëist dat u soms twee knoppen tegelijk of twee keer op één knop drukt.

De Petlibro automatische feeder is een verfrissende uitzondering. Van de automatische feeders die ik heb geprobeerd, had de Petlibro de meest intuïtieve installatie. Met duidelijk gelabelde knoppen en een LCD-scherm was het eenvoudig om de tijd in te stellen, een voedingsschema te maken en een spraakbericht op te nemen.

De Petlibro heeft vier voedertijden, die elk een verstelbare portie leveren.

In plaats van te meten in grammen, theelepels of ounces, gebruikt de Petlibro een productspecifiek portiesysteem. Eén portie komt overeen met ongeveer 2,5 theelepel droog kattenvoer. Afhankelijk van de calorische dichtheid van de brokjes van uw kat, hebben de meeste volwassen katten meestal 16 van deze porties per dag nodig.

Met maximaal 9 porties per maaltijd – ongeveer 1/4 van een kopje – heb je een behoorlijke hoeveelheid flexibiliteit in hoeveel je wilt dat je kat elke dag eet. U kunt ook de directe feedoptie gebruiken om een portie met een druk op de knop af te geven.

Naast het feit dat het instellen een makkie is, geeft het LCD-scherm u nuttige informatie, zoals welke maaltijd uw kat gebruikt en hoeveel porties ze hebben gekregen. Dankzij de batterij-indicator heb je er meer vertrouwen in dat de feeder back-upstroom heeft als de elektriciteit uitvalt.

Hoe goed werkte de Petlibro automatische kattenvoeder?

Voer in de Petlibro Automatic Cat Feeder

De Petlibro-feeder heeft een capaciteit van 4 liter, die ongeveer 4,5 lbs of iets meer dan 2 kg brokjes bevatte.

Toen het eenmaal was geprogrammeerd, was het tijd om de Petlibro automatische kattenvoeder aan het werk te zetten. Hoewel de capaciteit van 4 liter een beetje kleiner is dan die van sommige andere automatische feeders bedoeld voor zowel katten als grotere honden, vond ik dat het veel voedsel bevat. Ik dumpte in een zak brokjes van 4,5 pond en het vulde de trechter.

De feeder dispenseerde voedsel betrouwbaar en netjes

Het gaf voedsel af tijdens elke maaltijd, speelde mijn stemopname af en stuurde de beoogde portie voedsel in de kom.

In mijn ervaring met het proberen van automatische feeders, heb ik gemerkt dat weinigen de komgrootte precies goed krijgen. Veel feeders zijn voornamelijk ontworpen voor honden, wat zich vertaalt in enorme, intimiderende kommen. Andere voerbakken zijn te diep en veel zijn te ondiep, waardoor brokjes kunnen stuiteren en op de vloer spuiten in plaats van in de kom te blijven zitten.

Daarentegen was de kom van de Petlibro klein genoeg voor mijn katten om gemakkelijk toegang te krijgen, maar niet zo ondiep dat de brokjes op de grond terechtkwamen. De feeder is gemaakt voor zowel katten als honden, maar in tegenstelling tot andere hondgerichte feeders, is het ontwerp het meest geschikt voor kleine huisdieren.

Qua beveiliging was mijn ervaring gemengd.

Petlibro Automatische Kattenvoer deksel

Hoewel de feeder stevig was en voorkomt dat katten via de dispenser toegang krijgen tot voedsel, heeft het deksel geen sloten of lipjes om het veilig te houden, waardoor het kwetsbaar is voor toegewijde katten en onstuimige huisdieren.

Als je een kat hebt – of stelende pup – die vatbaar is voor het hacken van feeders, wil je een veilig systeem. Hoewel de Petlibro-feeder stevig is en het onmogelijk is om toegang te krijgen tot het voedsel door vanuit de mond in de trechter te reiken, is het zwakke punt van de feeder het deksel.

Terwijl de meeste andere feeders grendels of lipjes hebben die het deksel veilig houden, zit het deksel van de Petlibro zonder dat het op zijn plaats houdt. Als uw huisdier de feeder omver stoot, zal het voedsel gaan vliegen.

Ik sprak met Petlibro over dit probleem en ze zeiden dat ze zich ervan bewust waren en momenteel op zoek zijn naar oplossingen, dus degenen die zich zorgen maken over de veiligheid zouden binnenkort een betere Petlibro-feeder moeten hebben.

De gematigde grootte en verwijderbare droogmiddelzak beloven voedsel vers te houden

Dankzij de relatief kleine kattentrechter van de Petlibro-feeder mag het voer van uw kat niet maandenlang blijven zitten, wat betekent dat het voedsel nog steeds knapperig en vers moet zijn tegen de tijd dat u de bodem bereikt.

Bovendien heeft het deksel ruimte om een zakje silicagelparels te bevatten, die bij de feeder worden geleverd. Deze kralen zullen vocht adsorberen om het voedsel van je kat knapperig en heerlijk te houden.

Wat vonden de katten ervan?

Bos de Petlibro automatische kattenvoeder tonen

Hoewel mijn katten de feeder niet continu gebruikten, hebben ze het wel getest. Ze leken comfortabel met de grootte van de kom en waren niet bang voor het doserende geluid.

Mijn katten zijn op een vochtrijk dieet, dus ze konden geen langdurige ervaring opdoen met de feeder.

In plaats daarvan vroeg ik hen om een kijkje te nemen en er een paar happen van te proberen. Zoals eerder vermeld, leken beide katten zich op hun gemak te voelen bij het eten uit de kom en waren ze niet bang voor de geluiden die het maakte tijdens het doseren.

Ik kan niet zeggen dat het spraakbericht mijn katten elke keer de kamer in bracht, maar ik merkte wel dat Wessie binnenliep toen het werd afgespeeld. Als uw kat is getraind om te komen wanneer hij wordt gebeld, kan de spraakberichtfunctie een krachtig trainingshulpmiddel zijn.

Toen het tijd was om de Petlibro schoon te maken, was het gemakkelijk om het apparaat te demonteren en met de hand te wassen.

Het bedrijf raadt niet aan om de Petlibro automatische feeder in de vaatwasser te plaatsen, maar het is gemakkelijk te demonteren en schoon te maken, zonder veel lastige onderdelen of gaten om mee om te gaan.

Hoeveel kost de Petlibro automatische kattenvoeder?

De 4-liter Petlibro automatische feeder kost $ 69,99 op de Petlibro-website, met gratis verzending bij elke bestelling in de continentale Verenigde Staten. Kies je voor de 6-liter versie met een doorschijnende tank, dan loopt je prijs op tot $79,99.

We werken samen met Petlibro om onze lezers een speciale korting van 20% te bieden op alle items in de Petlibro-winkel. Dat betekent dat u slechts $ 56 betaalt voor de Petlibro-feeder – een lage prijs die we nergens anders op internet hebben gezien.

Voer de promotiecode in “ALLABOUTCATS” bij het afrekenen om uw korting veilig te stellen.

Over het algemeen, is de Petlibro automatische kattenvoeder een goede keuze?

Als u op zoek bent naar een automatische feeder die droogvoer volgens een aanpasbaar schema afgeeft, is de Petlibro een uitzonderlijk katvriendelijke en mensvriendelijke keuze.

Met zijn eenvoudige programmering, handige LCD-scherm en eenvoudige demontage en reiniging is de Petlibro automatische feeder een makkie om te hanteren en te onderhouden. De combinatie van een netsnoer en batterij back-up stroom geeft u gemoedsrust tijdens lange dagen weg van huis. En voor uw kat helpen de katvriendelijke komgrootte en versheidsfuncties om de maaltijd smakelijk en comfortabel te maken.

De Petlibro is echter niet voor iedereen de juiste keuze.

Als je je katten bijvoorbeeld meer dan vier maaltijden per dag wilt geven, heb je pech. En hoewel de stappen van 2,5 theelepel van het systeem voor de meeste katten zullen werken, is dit niet genoeg portiecontrole voor iedereen. Bovendien is de Petlibro niet de beste keuze voor vastberaden voedseldieven en onstuimige huisdieren die de feeder kunnen omverwerpen.

Kortom, ik was blij met de Petlibro automatische kattenvoeder. Na het testen van verschillende automatische kattenvoeders in het afgelopen jaar, zou ik deze rechtopstaande feeder tot de beste op de markt rangschikken in termen van gebruiksgemak en katvriendelijkheid.

Waar kunt u de Petlibro automatische kattenvoeder kopen?

De Petlibro automatische kattenvoeder wordt verkocht in de Petlibro winkel of op Amazon.com en is beschikbaar voor klanten in de aangrenzende Verenigde Staten.

Wil je meer weten? U kunt ook volg Petlibro op Instagram en zoals hun pagina op Facebook.

Voer ALLABOUTCATS in bij het afrekenen om 20% korting te krijgen op elk item in de Petlibro-winkel.

Zicht op Chewy