Kitzy Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Kitzy kattenvoer beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschikt voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze Kitzy Cat Food-recensie om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeel Kitzy Kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 7/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 9/10

Algemene score: 7.3/10

In totaal geven we Kitzy kattenvoer een 44 uit 60 rating of een B-cijfer.

Over Kitzy Cat Food

Kitzy is eigendom van en wordt geproduceerd door Amazon. Het is een online-only merk dat zowel in natvoer als droogvoervariëteiten voorkomt. Kitzy kattenvoer is gemaakt met “echt” vlees en bevat geen toegevoegde maïs, tarwe, soja of kunstmatige kleuren of smaken.

Als een merk dat eigendom is van Amazon, wordt Kitzy op de markt gebracht als een betaalbare optie voor katteneigenaren. Kitzy gaat zelfs nog een stap verder om de 1 jaar Kitzy Garantie aan te bieden. Ze betalen uw aankoop tot 12 maanden na het feit terug als u niet helemaal tevreden bent.

Kitzy kattenvoer is een gemakkelijke en betaalbare optie, maar is het de juiste keuze voor uw kat? Laten we de producten eens nader bekijken om erachter te komen.

Inkoop en productie

Kitzy is eigendom van Amazon en wordt gemaakt in de VS. Amazon zegt dat Kitzy droog kattenvoer wordt gemaakt in een familiebedrijf in Arkansas “met hoogwaardige ingrediënten van over de hele wereld.”

Amazon merkt op dat Kitzy nat kattenvoer ook in de VS wordt gemaakt met wereldwijd geproduceerde ingrediënten, maar het is onduidelijk of ze in dezelfde arkansas-faciliteiten worden gemaakt als hun droogvoerformules.

Geschiedenis herinneren

Kitzy kattenvoer is nooit teruggeroepen.

Welke soorten kattenvoer biedt Kitzy aan?

Kitzy’s kattenvoerselectie omvat zowel natte als droge voedselvariëteiten. Er zijn twee droogvoerrecepten en negen natvoerformules. Kitzy’s droogvoerformules zijn gemaakt met kalkoen of witvis en erwten.

Dit merk biedt zowel paté-stijl als gehakt ingeblikt voedsel, verkocht in 3-ounce of 5,5-ounce blikjes. Er zijn ook twee recepten van natte kattenvoer toppers verkocht in 3-ounce zakjes. Kitzy recepten voor nat kattenvoer worden verkocht in enkele receptkoffers en in verschillende verpakkingen.

Kitzy biedt de volgende recepten voor kattenvoer in blik:

 • Tonijn &Kip Voorgerecht Gehakt in Jus
 • Tonijn &Garnaal Voorgerecht Gehakt in Jus
 • Tonijn voorgerecht Gehakt in Jus
 • Kip Voorgerecht Gehakt in Jus
 • Zalm Voorgerecht Gehakt in Jus
 • Turkije Recept Paté
 • Zalm Recept Paté
 • Kip Recept Paté
 • Kip & Rijst Recept Paté

Al het kattenvoer van Kitzy is gemaakt met dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt. Beide droge voedselformules zijn graanvrij, maar Kitzy biedt zowel graanvrije als graaninclusieve natvoerrecepten.

Lees ook: De 10 beste gezonde ingeblikte, zachte en natte kattenvoeding

Wat vinden klanten van Kitzy Kattenvoer?

Klanten houden van het betaalbare prijskaartje van Kitzy-voedingsmiddelen en de meeste producten hebben ten minste een 4-sterrenbeoordeling op Amazon. Op basis van het totale aantal beoordelingen lijken Kitzy-droge voedingsmiddelen aanzienlijk populairder te zijn dan hun natvoerproducten met meer dan 4.800 beoordelingen versus minder dan 50.

Talrijke katteneigenaren geven commentaar op de kwaliteit van de ingrediënten en het veronderstelde zeer aantrekkelijke aroma en de smaak van het voedsel. Er zijn echter een paar klachten dat de geur onaangenaam sterk kan zijn voor menselijke neuzen.

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten van Kitzy.

Positieve beoordelingen

Universeel goedgekeurd door mijn 3 kieskeurige katten, fijngehakt paté extra vochtig

“Nou, als het gaat om kattenvoer, moet ik mijn katten laten beslissen. Ik heb drie kitties, van 3, 4 en 10 jaar. Ze vinden het allemaal leuk. Ik ben geschokt. Ze hebben allemaal hun voorkeuren, en dus heb ik op basis daarvan verschillende soorten voedsel beschikbaar (ik ben goed opgeleid). Men eet alleen paté, men eet alleen “extra nat” voedsel en men eet alleen de jus van het jusachtige voedsel.

Dit lijkt meer op een “extra natte” stijl van eten. Nauwkeurig beschreven als “gehakte in jus”. Niet bepaald een paté, maar niet bepaald een jusstijl (het soort dat meestal een losse jus is met stukjes spul). Dit lijkt meer op de consistentie van gevlokte tonijn, maar kleinere stukjes, met veel vocht. Maar goed, iets ervan spreekt mijn hele bende aan. Ook geen barfs.” – door Precise Disarray reviewing Kitzy Wild Caught Tuna Wet Cat Food op 5 juni 2022

De kitty freaking vond dit geweldig!

“We konden dit niet meteen proberen omdat we haar andere zak met eten aan het afwerken waren. Maar de kat wist dat deze tas in de hal stond en ging ervan uit dat het waarschijnlijk voor haar was en ze wilde dat we het allemaal wisten. Elke keer als ze het huis binnenkwam, wreef ze er met haar gezicht over terwijl ze agressief oogcontact maakte. DIT IS VAN MIJ. MIJN ETEN. MIJN. NIEMAND KAN DIT BETER ETEN. IK CLAIM HET ALS HET MIJNE.

Zodra we het openden, sloot ze voor haar kom en at het eten op. Allemaal. Mijn beoordelingen van kattenvoer zijn vrij eenvoudig. Als mijn kieskeurige, verwende excuus voor een kat van het eten houdt, krijgt het 5 sterren omdat ze niet veel zal eten van wat we hebben geprobeerd haar in winkels te krijgen (dwz de goedkope dingen die daadwerkelijk in de uitverkoop gaan). De ingrediënten van deze lijken best goed en ik vermoed dat dat waarschijnlijk de reden is waarom mijn kat het leuk vindt.” – door Nenia Campbell beoordeelt Kitzy Turkey & Pea Recipe Dry Cat Food November 14, 2020

Negatieve beoordelingen

Ze zullen het niet aanraken

“Dit is een bijzonder grof uitziend nat kattenvoer, als ik eerlijk ben, maar hé, ik ben niet degene die het eet, dus wie ben ik om te oordelen? Nou, schokkend genoeg, mijn katten (mijn kleine vaccuum-eters die niet kunnen wachten op hun ochtend natvoer). … zullen het spul niet aanraken. Beide deinzen terug en doen het “begraaf het” pootgebaar. Geen enkele hoeveelheid wachten verandert hen van gedachten. Ze eten letterlijk liever niet dan dit te hebben. Ik heb nu vijf keer geprobeerd in de afgelopen 10 dagen om te zien of ze misschien gewoon moesten acclimatiseren, maar … nope. De andere soorten en merken kattenvoer, daar duiken ze meteen in. Dit zalmmerk levert me verraad op.” – door JupiterS12 reviewing Kitzy Turkey Recipe Pate Canned Food op 19 september 2021

Wat vonden onze testkatten ervan?

Om Kitzy kattenvoer te testen, bestelde ik een zak van 4 pond met zowel droogvoeropties als een gevarieerd pakket op tonijn gebaseerd ingeblikt voedsel. Ik kon al het voedsel testen met twee van mijn katten, maar de derde, Biscuit, kon alleen het natte voedsel proeven omdat ze allergisch is voor kip.

Zoals verschillende klanten hebben vermeld, merkte ik wel dat het natvoer een sterk aroma had, maar het was er een die mijn katten leuk leken te vinden. Ik ben het er ook mee eens dat het “gehakt in jus” -voedsel meer versnipperd is, maar het heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het eiwit vis is in plaats van vlees. Hoe dan ook, mijn katten verslonden het en mijn hond Archie was blij om het blikje af te maken toen het op de grond werd geslagen.

Mijn katten waren minder geïnteresseerd in het droogvoer. Een ding dat het vermelden waard is, is dat de brokjes kleiner zijn dan gemiddeld, dus Kitzy droogvoer kan een goede optie zijn voor kittens.

Kitzy Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Kitzy Kalkoen en Erwten Recept Droog Kattenvoer

Koop op Amazon

Turkije lijkt de primaire bron van eiwitten in dit recept te zijn.

Hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten staan bovenaan de lijst met ingrediënten in dit droogvoer. De primaire bron van toegevoegd vet is ook dierlijk, hoewel het vaag wordt genoemd als ‘pluimveevet’. Ik zou liever een benoemde bron als kippenvet zien, omdat het moeilijk is om de bron en kwaliteit van vaag genoemde ingrediënten te beoordelen.

Erwten zijn een ander hoofdingrediënt in deze formule. Ze zijn een zetmeelrijk plantaardig ingrediënt dat kan bijdragen aan het eiwitgehalte van de formule. Erwten en andere peulvruchten kunnen moeilijk te verteren zijn voor katten, en het helpt niet dat er tal van andere plantaardige ingrediënten worden vermeld.

Het is niet verwonderlijk dat het totale koolhydraatgehalte van dit recept erg hoog is, aangezien het een vrij goedkoop droog kattenvoer is. Het is echter vrij van laagwaardige granen zoals maïs, tarwe en soja, en het bevat geen kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen.

Over het algemeen is dit recept voor droogvoer matig hoog in eiwitten met matig vet en een zeer hoog koolhydraatgehalte. Het bevat ongeveer 361 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Turkije, Kalkoenmeel, Kippenmeel, Erwten, Gevogeltevet, Lijnzaad, Zoete aardappel, Gedroogde gewone bietenpulp, Tapiocapoeder, Natuurlijke aroma’s, Zout, Kaliumchloride, Vitamine E-supplement, Niacine, Vitamine A-supplement, Thiaminemononitraat, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine B12-supplement, Menadione Natriumbissulfaatcomplex, Foliumzuur, Vitamine D3-supplement, Taurine, Ijzersulfaat, Zinkoxide, Kopersulfaat, Natriumseleniet, Mangaansulfaat, CalciumJodaat, Choline chlooride, DL-Methionine, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 4.5%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.56%

Vet: 16.67%

Vezel: 5%

Koolhydraten: 42.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.93%

Vet: 34.07%

Koolhydraten: 36.01%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Turkije

Kalkoen maaltijd

Kip maaltijd

Erwten

Lijnzaad

Tapioca Poeder

Kip

Pros

 • Top drie ingrediënten zijn hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Bevat geen maïs, tarwe of soja
 • Zeer betaalbaar, geprijsd op $ 0,21 per ounce

Tegens

 • Zeer hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat tal van zetmeelrijke plantaardige ingrediënten

#2 Kitzy Tonijn Voorgerecht Gehakt in Jus High-Protein Canned Cat Food

Koop op Amazon

Tonijn lijkt de primaire bron van eiwitten in dit recept te zijn.

Deze natvoerformule is gemaakt met tonijn als een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten en visbouillon biedt zowel vocht als smaak. De andere twee hoofdingrediënten zijn echter plantaardig.

Zonnebloemolie is de primaire bron van toegevoegd vet en tapiocazetmeel wordt toegevoegd voor dikte en textuur. Guargom is ook een zetmeelrijk plantaardig additief dat wordt gebruikt om de consistentie van het product te verbeteren en als een bron van vezels. Hoewel guargom kan bijdragen aan gastro-intestinale overstuur bij sommige katten, wordt het over het algemeen beschouwd als een veiliger verdikkingrediënt dan carrageen dat in veel goedkoop nat voedsel wordt aangetroffen.

Gezien de korte lijst met ingrediënten en enkele eiwitten, zou deze formule een goede optie kunnen zijn voor katten met voedselallergieën en -gevoeligheden. Het moet redelijk verteerbaar zijn, hoewel het meer vezels bevat dan katten echt nodig hebben. Dit kan bij sommige katten bijdragen aan spijsverteringsproblemen.

Over het algemeen is dit recept voor droogvoer rijk aan eiwitten met een laag vet- en matig koolhydraatgehalte. Het bevat ongeveer 143 calorieën per blikje van 5,5 ounce.

Ingrediënten

Tonijn, visbouillon, zonnebloemolie, tapiocazetmeel, calciumsulfaat, guargom, taurine, vitamine E-supplement, niacine, thiaminemononitraat, vitamine A-supplement, vitamine B12-supplement, pyridoxinehydrochloride, d-calciumpantothenaat, riboflavinesupplement, biotine, vitamine D3-supplement, foliumzuur, menadionnatriumbisulfietcomplex, zinkoxide, gereduceerd ijzer, natriumseleniet, mangaansulfaat, koper aminozuurcomplex, kaliumjodide, cholinechloride.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 81%

As: 3.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 63.16%

Vet: 10.53%

Vezel: 7.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 71.19%

Vet: 28.81%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Tonijn Zonnebloemolie

Tapioca zetmeel

Guar Gom

Vis

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Korte lijst van verteerbare ingrediënten
 • Bevat geen carrageen of kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Vrij hoog koolhydraatgehalte voor natvoer
 • Vezelgehalte is hoger dan nodig

#3 Kitzy Witvis en Erwten Recept Droog Kattenvoer

Koop op Amazon

Witvis lijkt de primaire bron van eiwitten in dit recept te zijn.

Dit recept begint sterk met vier van de eerste vijf ingrediënten die hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten zijn. Het is een voornamelijk op vis gebaseerd recept gemaakt met witvis en menhaden vismeel. Witvis is geen specifiek type vis, maar een generieke term die wordt gebruikt voor verschillende soorten witvlezige vis.

De belangrijkste bron van toegevoegd vet in deze formule is pluimveevet. Hoewel dit ingrediënt op dierlijke basis is, wordt het vaag genoemd, dus het is moeilijk om de oorsprong of kwaliteit te beoordelen.

Naast vijf dierlijke ingrediënten bevat dit recept een handvol plantaardige ingrediënten, meestal zetmeelrijke toevoegingen zoals erwten en tapioca. Het bevat ook erwteneiwit, een geconcentreerde bron van plantaardig eiwit dat biologisch minder waardevol is voor katten dan dierlijke eiwitten.

Het totale koolhydraatgehalte van deze formule is erg hoog, hoewel dat typisch is voor droog voedsel. Het is ook vermeldenswaard dat geen droogvoer het water levert dat uw kat nodig heeft, dus het is het beste om de vochtinname van uw kat elders in zijn dieet aan te vullen.

Over het algemeen is dit recept voor droogvoer vrij hoog in eiwitten met matig vet en een zeer hoog koolhydraatgehalte. Het bevat ongeveer 382 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Witvis, Menhaden Vismeel, Erwten, Kalkoenmeel, Kippenmeel, Gevogeltevet, Tapiocapoeder, Gedroogde aardappelen, Gedroogde gewone bietenpulp, Lijnzaad, Natuurlijk Aroma, Erwteneiwit, Zout, Kaliumchloride, Vitamine E-supplement, Niacine, Vitamine A-supplement, Thiaminemononitraat, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine B12-supplement, Menadione Natriumbissulfaatcomplex, Foliumzuur, Vitamine D3-supplement, Taurine, Gedroogde wortelen, gedroogde cranberry, ijzersulfaat, zinkoxide, kopersulfaat, natriumseleniet, mangaansulfaat, calciumjodaat, cholinechloride, DL-methionine, L-ascorbyl-2-polyfosfaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4.5%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.89%

Vet: 20%

Vezel: 5%

Koolhydraten: 36.11%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.47%

Vet: 39.31%

Koolhydraten: 29.22%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Whitefish

Menhaden Vismeel

Kalkoen maaltijd

Kip maaltijd

Erwten

Tapioca Poeder

Gedroogde aardappelen

Erwteneiwit

Vis

Kip

Pros

 • Gemaakt met vier bronnen van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Geen toegevoegde granen zoals maïs, tarwe of soja
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Betaalbaar geprijsd rond $ 0,21 per ounce

Tegens

 • Bevat tal van zetmeelrijke plantaardige ingrediënten
 • Zeer hoog koolhydraatgehalte

Hoeveel kost Kitzy Kattenvoer?

Een van de belangrijkste trekpleisters van Kitzy kattenvoer is de betaalbaarheid. Beide droogvoerformules zijn geprijsd onder $ 15 voor een zak van 4 pond die gemiddeld ongeveer ongeveer bedraagt $ 0,21 per ounce. U kunt nog meer besparen door een tas van 12 pond te kopen voor ongeveer $ 30, waardoor de prijs daalt tot $ 0,15 per ounce.

Kitzy nat voedsel kost $ 23,75 voor een 24-pack van 5,5-ounce blikjes of $ 17,08 voor een 24-pack van 3-ounce blikjes. De per-ounce prijsklassen van $0.18 tot $0.24.

Om een kat van 10 pond Kitzy droogvoer te voeren, zou ongeveer $0.43 per dag en voor natvoer zou het kosten tussen $1.38 en $1.60 per dag. Daarmee zit Kitzy in een vergelijkbare prijsklasse als bekende merken als Wellness en Nulo.

Kortom, is Kitzy Kattenvoer een goede keuze?

Kitzy is een betaalbaar kattenvoermerk dat een vrij hoge ingrediëntkwaliteit en een behoorlijke selectie natvoer biedt, hoewel hun droogvoeropties zeer beperkt zijn.

Als een merk dat eigendom is van Amazon, kan klantenondersteuning iets te wensen overlaten in termen van productkwaliteit zelf. Zorgen van klanten worden behandeld door Amazon-vertegenwoordigers die mogelijk geen specifieke kennis hebben over de producten of over huisdiervoeding.

Lees ook: De 10 beste kattenvoer

Als u een beperkt budget heeft, maar uw kat niet iets vol met bijproducten en kunstmatige toevoegingen wilt voeren, kan Kitzy een goede keuze zijn. Het koolhydraatgehalte is te hoog om dit merk geschikt te noemen, maar het voedsel bevat geen rode vlag-ingrediënten en katten lijken ze leuk te vinden.

Waar wordt Kitzy Kattenvoer verkocht?

Omdat Kitzy een merk is dat eigendom is van Amazon, is het voedsel alleen online te koop bij Amazon.com.