Orange Munchkin Cat: Feiten, Oorsprong &Geschiedenis (Met Foto’s)

Als je ooit het geluk hebt gehad om een Munchkin-kat te ontmoeten, weet je al hoe vriendelijk, klein en volledig schattig ze zijn. De Oranje Munchkin-kat is geen uitzondering.

In de oudheid werden oranje katten beschouwd als een klap tegen het lot en beschouwd als talismannen. In feite werden gemberkatten gezien als katten met superkrachten, zoals het vermogen om mensen te genezen, hun eigenaren te waarschuwen voor gevaar en zelfs rijkdom aan te trekken.

Natuurlijk weten we nu dat een oranje kat een schattige kattenpoes is, maar de geschiedenis is nog steeds fascinerend. Als je heel weinig weet over de Orange Munchkin-kat of een van de Munchkin-kattenrassen, zullen we de geschiedenis en een paar feiten hieronder bespreken.

cat + lijnverdeler

De vroegste records van Orange Munchkins in de geschiedenis

Om over Orange Munchkin-katten te praten, moet je de geschiedenis van het Munchkin-ras bespreken. Het ras werd ontdekt in het Verenigd Koninkrijk in de jaren 1940 als gevolg van een genetische mutatie. Pas later besloten fokkers om deze hybride katten te fokken om opzettelijk korte benen te hebben.

De originele Munchkin werd gevonden in een klein stadje in het Verenigd Koninkrijk en werd al geruime tijd de Kangoeroekat genoemd. Pas in 1990 werden deze schattige kortbenige katachtigen aan de wereld voorgesteld, en toen begon het debat.

Sommige dierenartsen zeggen dat het prima is dat deze kortbenige katachtigen worden gefokt. Net zo veel mensen denken echter dat het een slechte beslissing is die alleen maar kan eindigen in gezondheidsproblemen voor de geliefde katten.

oranje munchkin kat
Afbeelding Credit: Phannasit, Shuttestock

Hoe Orange Munchkins populair werd

Het is niet moeilijk te raden hoe de Orange Munchkins of Munchkins in het algemeen hun populariteit hebben gekregen. Ze zijn schattig, klein, kort en zullen niet veel groter worden dan oudere kittens. Munchins bereiken slechts 6 tot 9 inch hoog en komen uit op 9 pond in gewicht.

Omdat de Orange Munchin zo groot blijft als een kitten en een prachtige oranje vacht heeft, is zijn populariteit in de Verenigde Staten omhooggeschoten.

Formele erkenning van Orange Munchkins

De International Cat Association erkende het Munchkin-kattenras in 2003. Op het moment van schrijven is de kat echter niet erkend door de Cat Fanciers Association.

Of deze schattige ballen bont nu formeel worden erkend of niet, het zijn perfecte huisdieren voor gezinnen en alleenstaanden. Ze zijn energiek, liefdevol en loyaal, dus laat het gebrek aan formele erkenning je er niet van weerhouden om elk dier te adopteren dat je overweegt een eeuwig thuis te geven, inclusief de Orange Munchkin-kat.

3 kattenverdeler

Top 4 unieke feiten over Orange Munchkins

Hier zijn een paar feiten die u moet weten voordat u een Orange Munchkin adopteert.

1. Oranje Munchkins zijn snel en furieus

Oranje Munchkin katten kunnen zich ondanks hun korte benen als renpaarden door uw huis bewegen. Ze hebben behoorlijk wat energie voor zo’n klein poesje en kunnen met supersnelheden bochten ronden en weg zijn voor je het weet.

oranje munchkin kat zitten
Afbeelding Credit: Lee Chia Jo, Shutterstock
thematische pauze

2. Oranje Munchkin-katten zijn een actief gezond ras

Ondanks het debat zijn de meeste Munchkin-katten actief en gezond. Het verkrijgen van documentatie van een gerenommeerde fokker is echter essentieel om ervoor te zorgen dat de kat gezond is. Het is ook een goed idee om regelmatig controles voor uw Orange Munchkin bij te houden om eventuele problemen op te vangen voordat ze verergeren.

thematische pauze

3. Oranje Munchkin Katten Zijn er in verschillende beenlengtes

Je zou denken dat een Munchkin-kat van elke kleur slechts op één pootlengte zou komen, maar je zou je vergissen. Superkorte Munchkins hebben redelijk korte benen, terwijl de tapijtknuffelaars de kortste benen van de partij hebben.

oranje witte munchkin kat
Afbeelding Credit: Horth Rasur, Shutterstock
thematische pauze

4. Sommige nesten produceren Munchkin- en langbenige kittens

Interessant is dat sommige nesten niet alleen Munchkins produceren, maar ook langbenige kittens. Mensen denken al snel dat Munchkin-katten alleen Munchkin-kittens baren, maar dat is niet waar; ze kunnen ook langbenige kittens baren.

kattenpootverdeler

Maakt de Oranje Munchkin een goed huisdier?

Nu je de geschiedenis, oorsprong en meer over de Orange Munchkin-kat hebt onderzocht, moet je weten of ze geweldige huisdieren zijn. Ze zijn schattig, liefdevol, energiek en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

Ze hebben echter een sterke prooidrift, dus misschien wilt u ze bekijken rond kleinere huisdieren en knaagdieren. Het is het beste om te bewaren een oog op de kat bij het spelen met jongere kinderen, omdat ze gewond kunnen raken als een kind te ruw speelt vanwege hun kleine lichaampjes en benen.

Deze katten hebben veel aandacht nodig, dus zorg ervoor dat iemand in je familie het grootste deel van de tijd bij hen thuis is, zodat ze iemand hebben om mee te knuffelen en mee te spelen.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Oranje Munchkin-katten zijn schattige katachtigen, maar er is veel discussie over de vraag of ze moeten worden gefokt of formeel moeten worden erkend. Of ze dat nu zijn of niet, dit ras is een geweldig huisdier en ze zijn schattig, klein en heel gemakkelijk om van te houden. Als u besluit om uw Orange Munchkin-kat bij een fokker te halen, zorg er dan voor dat het een gerenommeerde fokker is die schriftelijk papierwerk en een gezond kitten kan verstrekken dat u uw eigen kat kunt noemen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Wongsakorn Napaeng, Shutterstock