Open Farm vs Fromm Kattenvoer (vergelijking 2023) – Wat moet ik mijn kat voeren?

Wereldwijd is de huisdiervoedingsindustrie nog nooit zo groot en winstgevend geweest. Hierdoor worden katteneigenaren in 2023 geconfronteerd met de keuze tussen een steeds groter wordende selectie diëten voor hun kattenvrienden. Om u te helpen, hebben we deze diepgaande vergelijking geschreven van twee familiemerken voor kattenvoer die een vergelijkbare groep katteneigenaren kunnen aanspreken. Blijf lezen voor onze gedachten en analyse van Open Farm vs. Fromm kattenvoer.

3 katten gezichtsverdeler

Een voorproefje van de winnaar: Fromm Cat Food

We kozen Fromm kattenvoer als ons winnende merk op basis van de beschikbaarheid en een beroep op een breder scala aan katteneigenaren. Over het algemeen is Fromm ook de meer betaalbare optie. Twee recepten die we vooral leuk vinden van Fromm zijn:

Kattenkogelverdeler 1

Over Open Farm Cat Food

Wie maakt Open Farm Kattenvoer?

Open Farm kattenvoer wordt geproduceerd door Open Farm, een klein familiebedrijf gevestigd in Canada. Recepten worden ontwikkeld in Canada en vervaardigd in een faciliteit in Minnesota. Het bedrijf is opgericht in 2014.

Welke producten biedt Open Farm aan voor katten?

Open Farm produceert traditioneel droog en natvoer in verschillende eiwitkeuzes. Ze produceren ook gevriesdroogde rauwe diëten, samen met bouillon en andere voedseltoppers. Hoewel ze een droog dieet bieden dat is geformuleerd voor kittens, zijn er geen andere gespecialiseerde dieetopties, zoals senior formuleringen of licht voedsel.

Waar wordt Open Farm Kattenvoer verkocht?

Open Farm is online te koop, met de optie voor eenmalige aankopen of automatische verzending volgens een schema naar keuze. Het kan ook worden gekocht bij gespecialiseerde dierenwinkels op verschillende locaties, met meer beschikbaar de hele tijd. De Open Farm-website biedt een handige winkelzoeker, maar raadt u aan eerst de retailers te bellen om ervoor te zorgen dat ze voorraad beschikbaar hebben.

Waar staat Open Farm Kattenvoer bekend om?

Open Farm staat bekend om zijn focus op de transparantie en traceerbaarheid van zijn ingrediënten. Op de website vindt u broninformatie voor elk ingrediënt in zijn voedingsmiddelen. Ze geven prioriteit aan het gebruik van lokale ingrediënten van humane boerderijen, daarom bevindt hun huisdiervoedingsfabriek zich in Minnesota, in het hart van het boerenland. Het bedrijf zet zich ook in voor duurzaamheid en het behoud van een lage koolstofvoetafdruk.

Pros


 • Er zijn meerdere eiwitrijke droge en natte voedselrecepten beschikbaar

 • Gemaakt door een klein familiebedrijf

 • Maakt gebruik van hoogwaardige, traceerbare ingrediënten

 • Transparant over ingrediënten sourcing

 • Duurzaamheid en humane behandeling van dieren zijn een prioriteit

Tegens

 • Niet op grote schaal verkrijgbaar in winkels
 • Er zijn geen senioren- of lichte voedingsmiddelen beschikbaar

garen ball divider

Over Fromm Cat Food

Wie maakt Fromm Kattenvoer?

Fromm kattenvoer wordt gemaakt door Fromm Family Foods, een in Wisconsin gevestigd familiebedrijf en geëxploiteerd bedrijf. Het wordt geproduceerd in drie fabrieken in Wisconsin. Fromm produceert al sinds 1949 dierenvoeding.

Welke producten biedt Fromm voor katten?

Fromm produceert droog en nat kattenvoer, evenals traktaties. Ze produceren recepten voor volwassenen, senioren, kittens en gewichtsbeheersing. Volkoren en graanvrije formules zijn beide beschikbaar.

Waar wordt Fromm Kattenvoer verkocht?

Fromm-producten, waaronder kattenvoer, worden verkocht in dierenspeciaalzaken in de Verenigde Staten en Canada. Ze zijn ook verkrijgbaar bij beperkte retailers in Hong Kong, Macau, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. Fromm Cat Food kan ook worden gekocht bij verschillende online retailpartners. Fromm blijft de beschikbaarheid van hun producten in lokale dierenwinkels uitbreiden.

Waar staat Fromm Kattenvoer bekend om?

Fromm Cat Food staat bekend om zijn strenge kwaliteitscontrole en voedselveiligheidsprocedures. Alle producten worden vervaardigd in fabrieken die eigendom zijn van het bedrijf, waardoor Fromm alle gebieden van het productieproces kan overzien en bewaken. Ze voeren veiligheidstests uit op ingrediënten en 3rd party testen van afgewerkte producten. Ze staan er ook om bekend dat ze prioriteit geven aan de kwaliteit van huisdiervoer boven het produceren van grote hoeveelheden tegelijk. Kleine partijen voedsel worden geproduceerd door goed opgeleide medewerkers, met constante kwaliteit als doel.

Pros


 • Er zijn meerdere recepten beschikbaar, waaronder senioren-, kitten- en gewichtsbeheersingsdiëten

 • Kwaliteitscontrole is een bedrijfsprioriteit

 • Geproduceerd in fabrieken die eigendom zijn van het bedrijf

 • Graanvrije en volkoren diëten zijn beschikbaar

 • Verkrijgbaar in dierenspeciaalzaken of online

Tegens

 • Minder transparantie over ingrediënten
 • Alleen verkrijgbaar bij kleine dierenwinkels of online, geen grote winkelketens

kattenpootverdeler

3 meest populaire Open Farm Pet Food Recepten

1. Homestead Kalkoen en Chicken Dry Cat Food

Homestead Kalkoen en Chicken Dry Cat Food

*Gebruik code EXCITEDCATS20 en bespaar op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden.

Homestead Turkey and Chicken Dry Cat Food is een eiwitrijk, calorierijk aanbod van Open Farm. Het is gemaakt met kalkoen, kip en een mix van vismeeleiwitten, en het bevat ook fruit, groenten en kokosolie voor extra voedingsvoordeel. Het bevat ook prebiotische vezels voor de spijsvertering. Alle ingrediëntenbronnen zijn gedocumenteerd op de website van Open Farm en het vlees is afkomstig van humaan gecertificeerde boerderijen. Omdat het kip en vis bevat, veel voorkomende allergeentriggers, is dit dieet niet de beste keuze voor katten met voedselgevoeligheden. Het is alleen verkrijgbaar in zakken van 4 of 8 pond, zonder bulkoptie.

Pros


 • Eiwitrijk dieet

 • Bevat prebiotische vezels

 • Humaan gecertificeerde, gemakkelijk traceerbare ingrediënten

Tegens

 • Geen goede optie voor katten met voedselgevoeligheden
 • De grootste beschikbare tas is slechts 8 pond
thematische pauze

2. Oogst Kip Rustieke Mix Nat Kattenvoer

Open Farm Harvest Chicken Rustieke Mix Nat Kattenvoer

*Gebruik code EXCITEDCATS20 en bespaar op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden.

Harvest Chicken Rustic Blend nat kattenvoer bevat humaan gekweekte kip gemengd met bottenbouillon en groenten om een glad, eiwitrijk mengsel te maken. Serveer dit voedsel op zichzelf of meng het tot droge brokjes. Harvest Chicken Rustic Blend bevat vetzuren en is vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveermiddelen. Zoals alle Open Farm-diëten, kunt u de bron van alle ingrediënten in dit voedsel op de website bevestigen. Dit natte voedsel is alleen verkrijgbaar in dozen van 5,5 oz en een geval van 12, dus het is niet het meest kosteneffectieve als u het als het primaire dieet gebruikt.

Pros


 • Rijk aan eiwitten

 • Gemaakt van humaan opgevoede kip

 • Geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen

Tegens

 • Alleen verkrijgbaar in één maat
 • Niet de meest kosteneffectieve optie
thematische pauze

3. Kitten graanvrij droog kattenvoer

Kitten graanvrij droog kattenvoer
Afbeelding Credit: Open Farm

*Gebruik code EXCITEDCATS20 en bespaar op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden.

Open Farm’s Grain-Free Kitten Food is gemaakt met een mix van gevogelte en visbronnen en vormt een dieet met verhoogde vet- en eiwitniveaus om groeiende katten te ondersteunen. De ingrediënten zijn allemaal duurzaam afkomstig van humane boerderijen, zonder GGO’s, hormonen of antibiotica. Dit kittendieet bevat toegevoegde voedingsstoffen zoals prebiotica, vezels, vitamine A en taurine. Kittens hebben minder kans op voedselallergieën, maar u moet zich ervan bewust zijn dat kip en vis twee van de meest voorkomende allergietriggers bij katten zijn.

Pros


 • Verhoogd eiwit- en vetgehalte om een gezonde groei te ondersteunen

 • Geen ingrediënten met GGO’s, hormonen of antibiotica

 • Bevat toegevoegde vezels, prebiotica, taurine en vitamine A

Tegens

 • Niet de beste keuze voor kittens met vroege voedselgevoeligheden

kattenpootverdeler

3 meest populaire Fromm Kattenvoer Recepten

1. Fromm Volwassen Gold Kattenvoer

Fromm Adult Gold Dry Cat Food - Premium kattenvoer voor volwassen katten - Kip recept

Fromm Adult Gold Cat Food is een op kip gebaseerd dieet dat is geformuleerd om te voldoen aan de behoeften van gezonde volwassen katten. Het bevat volle granen, probiotica, antioxidanten en vetzuren voor de gezondheid van de vacht. Je zult ook collageen vinden voor de gezondheid van de gewrichten. Fromm Adult Gold bevat 32% eiwit en 18% vet. Het is verkrijgbaar in zakken van 4 pond en 10 pond. Katten met potentiële voedselallergieën doen het mogelijk niet goed met dit dieet. Het bevat ook kaas als een van de ingrediënten en sommige katten verdragen zuivelproducten niet goed.

Pros


 • Gemaakt met volle granen en een mix van eiwitten

 • Bevat voedingsstoffen ter ondersteuning van de spijsvertering, het immuunsysteem, de vacht en de gezondheid van de gewrichten

 • Verkrijgbaar in een grotere zak van 10 pond

Tegens

 • Niet de beste keuze voor katten met voedselgevoeligheden
 • Sommige katten verdragen zuivelproducten (kaas) niet goed
thematische pauze

2. Fromm Versnipperd Turkije in Jus Voorgerecht

Fromm kalkoen in jus

Dit ingeblikte dieet is geformuleerd voor alle levensfasen van kitten tot senior. Het is gemaakt met kalkoen en zoete aardappelen with veel vocht uit bouillon, en het levert eiwitten en vocht om je kat goed gehydrateerd te houden. Fromm Shredded Turkey in Jus bevat 9% eiwit en slechts 1,5% vet. Met slechts 99 calorieën per blikje, moet je waarschijnlijk behoorlijk wat voeren om aan de dagelijkse caloriebehoeften van je kat te voldoen, die duur kunnen worden. Dit voedsel kan beter werken als aanvulling op een voedzamer droog dieet. Katten die de voorkeur geven aan een paté-achtig ingeblikt dieet, houden misschien niet van de textuur van dit voedsel.

Pros


 • Rijk aan eiwitten en weinig vet

 • Verhoogd vocht voor hydratatie

 • Geformuleerd voor alle levensfasen

Tegens

 • Niet erg voedzaam
 • Niet alle katten zullen de textuur leuk vinden
thematische pauze

3. Fromm Kitten Gold Droogvoer

Fromm Kitten Gold Dry Cat Food - Premium Kattenvoer voor Kittens & Zwangere of Zogende Katten - Kip Recept

Fromm Kitten Gold Dry Food bevat meerdere eiwitbronnen – kip-, eend- en zalmmeel – en is geformuleerd voor kittens, zwangere katachtigen en zogende katten. Het bevat 34% eiwit en 20% vet. In vergelijking met andere kittendiëten (waaronder Open Farm), heeft Fromm Kitten Gold een lager eiwitgehalte. Dit recept bevat vetzuren om een goede hersenontwikkeling bij kittens te ondersteunen. Je vindt er ook probiotica en antioxidanten voor spijsverterings- en immuunondersteuning. Katten met voedselgevoeligheden kunnen het niet goed doen met dit dieet omdat het kip en vis bevat. Dit voedsel is verkrijgbaar in zakken van 4 of 10 pond.

Pros


 • Geformuleerd voor kittens of zwangere en zogende katten

 • Bevat vetzuren, antioxidanten en probiotica

 • Verkrijgbaar in zakken van 10 pond

Tegens

 • Niet zo eiwitrijk als andere kittendiëten
 • Geen goede keuze voor katten met voedselgevoeligheden

kattenpootverdeler

Herinner je geschiedenis van Open Farm en Fromm Pet Food

Fromm Kattenvoer is nooit teruggeroepen, op basis van ons onderzoek. Het bedrijf heeft echter twee afzonderlijke terugroepacties voor hondenvoer in blik uitgegeven, eenmaal in 2016 en opnieuw in 2021. Beide terugroepacties waren te wijten aan abnormaal hoge niveaus van vitamine D in het voedsel. In beide gevallen werd het probleem ontdekt op basis van interne tests.

Open Farm heeft op het moment van schrijven geen terugroepacties aangekondigd voor producten.

birmaanse kat eten
Afbeelding credit: Patrik Slezak, Shutterstock

kattenpootverdelerOpen Farm vs. Fromm Vergelijking

Smaken

Op basis van gebruikersrecensies lijken de meeste katten te genieten van de smaak van Open Farm- en Fromm-producten in het algemeen. Natuurlijk, katten zijn katten, er zijn er altijd enkele die de uitzondering op deze regel zullen zijn. We geven Open Farm hier een voorsprong op smaak, omdat meer gebruikersrecensies vermeldden dat het een van de weinige voedingsmiddelen is die hun kieskeurige katten consequent zullen eten.

Voedingswaarde

Zowel Fromm als Open Farm kattenvoerproducten zijn geformuleerd om te voldoen aan de normen die zijn vastgesteld door de Association of American Feed Control Officials (AAFCO), zoals alle commerciële huisdierdiëten die in de Verenigde Staten worden verkocht, dat moeten doen. Dit betekent dat ze aan dezelfde basisvoedingsnormen voldoen. Geen van beide bedrijven voert voedingsproeven of voedingsstudies uit op hun kattenvoer, op basis van de informatie die we tijdens ons onderzoek hebben ontdekt.

Op basis van de beschikbare informatie die we hebben, geven we Open Farm een voorsprong op voedingswaarde omdat ze transparanter zijn over waar ze hun ingrediënten vandaan halen, waardoor ze meer vertrouwen krijgen dat ze de beoogde voedingswaarde bieden. Ze vermelden ook op hun website dat hun dieet wordt geformuleerd door een diervoedingsdeskundige.

maine coon kat eten
Afbeelding Credit: Lita Keire, Shutterstock

Prijs

Sommige van de duurdere diëten van Fromm zijn qua prijs vergelijkbaar met Open Farm, maar over het algemeen krijgen ze een voorsprong op de prijs. Fromm kattenvoer biedt meer opties die lager in prijs zijn dan Open Farm, in zowel ingeblikte als droge formules. Ze bieden ook droogvoer in grotere zakken dan Open Farm, wat kosteneffectiever is, vooral voor huishoudens met meerdere katten.

Selectie

Opnieuw wint Fromm deze categorie zonder twijfel. Ze bieden gewoon meer producten, meer recepten en meer gespecialiseerde formules dan Open Farm. Graan-inclusieve, graanvrije, standaard en gastronomische recepten, gewichtsbeheersing diëten, plus meerdere eiwitkeuzes kunnen allemaal worden gekocht bij Fromm. Ze produceren ook kattentraktaties, wat Open Farm momenteel niet doet.

In de wereld van dierenvoeding is Open Farm nog relatief nieuw, opgericht in 2014. Fromm Family Foods daarentegen maakt al sinds het midden van de 20e eeuw dierenvoeding. We verwachten dat Open Farm zijn productselectie in de loop van de tijd zal blijven uitbreiden, maar voor nu krijgt Fromm hier de voorsprong.

grijze kat eating voedsel
Afbeelding credit: Pixel-Shot, Shutterstock

Algeheel

Over het algemeen kozen we Fromm Cat Food als onze winnaar. Hoewel we houden van de transparantie die Open Farm biedt aan de inkoop van ingrediënten en de toewijding aan duurzaamheid waarderen, vonden we dat Fromm de meeste aantrekkingskracht en waarde bood aan een breder scala aan katteneigenaren. Het is op grotere schaal beschikbaar voor verkoop, zowel online als in winkels, is kosteneffectiever en biedt een breder scala aan producten. Hoewel ze het niet zo gemakkelijk maken om erachter te komen waar al hun ingrediënten vandaan komen als Open Farm, hecht Fromm wel waarde aan strikte kwaliteitscontrole en produceert het voedsel uit fabrieken die eigendom zijn van het bedrijf.

kattenpootverdeler

Conclusie

Fromm Cat Food wint onze head-to-head vergelijking van kitty-diëten op basis van het bredere scala aan producten, zakmaten en beschikbaarheid. We zijn van mening dat de producten van dit bedrijf een bredere selectie van katteneigenaren aanspreken dan Open Farm. Open Farm is echter de superieure keuze voor de consument die bereid is om iets meer uit te geven om een bedrijf te ondersteunen met waarden die overeenkomen met die van henzelf. Open Farm’s toewijding aan duurzaamheid, het gebruik van humaan gekweekt vlees en transparantie in de inkoop van ingrediënten maken hun voedsel een perfecte match voor veel katteneigenaren.