De beste ontwormingsmiddelen voor katten in 2023 kopen, review en aanbiedingen

Parasieten zijn een groot probleem voor katten, vooral kittens. Ze kunnen het spijsverteringsstelsel van uw kat beschadigen en, als ze niet worden behandeld, huidirritatie en zelfs bloedarmoede veroorzaken. Ontwormingsmiddelen werken het best als je weet met welk type parasiet je te maken hebt, hoewel er breedspectrumopties zijn die erop gericht zijn alle bekende parasitaire wormen uit te roeien. U moet ook nagaan of het product geschikt is voor uw kat op basis van zijn leeftijd en de wijze van toediening. Lees onze gids voor meer informatie.

Prodia – Milbemax Tab Ontwormingsmiddel Spectrum Groot (Katten vanaf 2kg)

De beste kattenontwormer in 2022
Milbemax biedt een breed spectrum bescherming tegen veel voorkomende darmwormen en behandelt en controleert, indien elke 3 maanden gegeven, haakwormen, spoelwormen en lintwormen bij katten.
Elanco Milbemax Wormtabletten

Bekijk de dagprijs

MILPRO for Cats is een smakelijke, breedspectrum ontwormingsmiddel: het smaakt aantrekkelijk voor uw katten, waardoor het gemakkelijk toe te dienen is. Deze ontwormer is geschikt voor volwassen katten met een gewicht tussen 2 en 8 kg, en elk doosje bevat twee tabletten die 3 maanden bescherming en behandeling bieden tegen alle belangrijke maagdarmwormen. Het behandelt en bestrijdt met name alle belangrijke darmwormen bij katten, waaronder rondwormen, lintwormen en haakwormen. Het beschermt ook tegen hartworminfecties.

Milbemax is een meer ontspannen manier om een breedspectrum bescherming tegen inwendige parasieten te bieden. Met zijn kleine gearomatiseerde tabletten is ontworming minder belastend voor u en uw kat. Geef het aan uw kat voor of na de maaltijd en in de voorgeschreven doses. De aanbevolen minimumdosis is 2 mg Milbemicyne oxime en 5 mg Praziquantel per kilo lichaamsgewicht in één enkele dosis. Voor een kat van 2 tot 4 kg, geef een halve tablet. Voor een kat van 4 tot 8 kg is 1 tablet nodig.

Biocanina – Milbetel ontwormingsmiddel voor kittens en kleine katten

Het beste instapmodel ontwormingsmiddel voor katten
Om wormen bij kittens doeltreffend te bestrijden, behandelt Biocanina milbetel ontwormingsmiddel gemengde lintworm- en spoelworminfecties bij kittens en katten tot 2 kg.
Biocanina - Milbetel ontwormingsmiddel voor kittens

Bekijk de dagprijs

Biocanina milbetel ontwormingsmiddel elimineert alle soorten darmwormen bij kleine katten en kittens. Het wordt aangeboden in de vorm van een klein tabletje dat zeer gemakkelijk toe te dienen is omdat het op smaak is gebracht met vlees.

Voordat de tablet wordt toegediend, moet de kat worden gewogen om zeker te zijn van een nauwkeurige dosering. Afhankelijk van het gewicht van uw kat, kunt u voor 0,5 tot 1 kg 1/2 tablet geven en voor 1 tot 2 kg 1 hele tablet. De aanbevolen minimumdosis is 2 mg milbemycine-oxime en 5 mg praziquantel per kg lichaamsgewicht. De tablet wordt oraal ingenomen als een eenmalige dosis en moet tijdens of na de maaltijd worden ingenomen.

Biocanina – Milbetel Ontwormer Kat + 2kg (2 tabletten)

Het beste ontwormingsmiddel voor katten
Milbetel Cat is een breedspectrum ontwormingsmiddel voor katten vanaf 2 kg ter bestrijding van nematoden en spoelwormen. En dankzij de lekkere vleessmaak is het gemakkelijk aan uw huisdier toe te dienen.
Biocanina - Milbetel Ontwormer Kat

Bekijk de dagprijs

Hier heb je een uitstekend ontwormingsmiddel voor volwassen katten, bestaande uit milbemycine oxime. Dit is een molecule die behoort tot de groep van macrocyclische lactonen, geproduceerd door fermentatie van Streptomyces hygroscopicus var. aureolacrimosus. Het is werkzaam tegen mijten, larvale en volwassen stadia van nematoden en hartwormlarven. Het is daarom uitstekend geschikt voor de behandeling van gemengde infecties met onvolwassen cestoden (lintwormen) en volwassen nematoden (rondwormen) van de volgende soorten: lintwormen: echinococcus multilocularis; dipylidium caninum; nematoden: Ancylostoma tubaeforme, Toxocara cati Op zijn beurt is praziquantel een geacetyleerd derivaat van pyrazino-isoquinoline, een actief bestanddeel dat cestoden en trematoden bestrijdt en de eliminatie in het maagdarmkanaal vergemakkelijkt en tot de dood van de parasiet leidt.

Biocanina Milbetel ontwormingsmiddel voor katten van meer dan 2 kg moet in één enkele dosis worden toegediend: ten minste 2 mg milbemycine oxime en 5 mg praziquantel per kg. Het product moet bij of na de maaltijd worden toegediend, waarbij de volgende dosering wordt gebruikt: 2-4 kg 1/2 tablet; 4-8 kg 1 tablet; 8-12 kg 1½ tablet.

Bayer – Drontal ontwormingsmiddel voor katten

Een uitstekend ontwormingsmiddel voor katten
Drontal kattenontwormer helpt bij de behandeling en preventie tegen gastro-intestinale nematoden en gastro-intestinale cestoden. Het kan alle soorten darmwormen elimineren die uw kat kan tegenkomen.
Bayer - Drontal ontwormingsmiddel voor katten

Bekijk de dagprijs

Drontal Cat Vermifuge is een complete ontwormingskuur voor katten vanaf 3 weken. De gescoorde tabletten zijn gemakkelijk toe te dienen en zijn geschikt voor alle kattenrassen. De dosering is 1 tablet per 4 kg lichaamsgewicht. De tablet wordt oraal toegediend. Het wordt in één keer toegediend, maar als het bij de eerste toediening niet werkt, herhaalt u de behandeling met een tussenpoos van 14 dagen. Bayer’s ontwormingsmiddel voor katten is ontworpen voor de behandeling van plagen die gevoelig zijn voor pyrantel en praziquantel, zoals nematoden (rondwormen) en cestoden (lintwormen).

Drontal Cat is een behandeling die pas vanaf de derde levensweek geïndiceerd is, omdat de kat op zijn vroegst met cestoden wordt besmet. De unieke combinatie van de twee moleculen Pyrantel en Praziquantel elimineert alle soorten darmwormen die uw kat kan tegenkomen in één enkele dosis, zonder dat uw kat eerst moet vasten.

Hoe kiest u een ontwormingsmiddel voor uw kat?

Om het juiste ontwormingsmiddel te kiezen dat uw kat effectief zal bevrijden van de afschuwelijke wormen, zijn hier enkele criteria waarmee u rekening moet houden:
wormenkuur kat kiezen

Criterium 1: Leeftijd en gewicht

Het is belangrijk om de leeftijd van uw kat te weten. Dit is een belangrijke factor, omdat de dierenarts aan de hand daarvan kan beoordelen welk type en welke dosis ontwormingsmiddel hij uw kat moet geven. Bovendien zal de leeftijd van uw kat u ook helpen te weten hoe vaak u de ontwormer moet toedienen als u niet in staat bent uw dierenarts regelmatig te bezoeken.

Het gewicht zal u helpen te weten of uw kat goed reageert op de toegediende ontwormer en of hij de toegediende dosis kan verdragen. Maar in elk geval is het advies van een dierenarts altijd noodzakelijk.

Criterium 2: De levensstijl van de katten

Dit criterium zal u helpen te bepalen wat voor soort kat u hebt, wat zijn levensstijl is. Met andere woorden, is uw kat een binnenkat of een buitenkat? De te geven ontwormer voor een binnenkat is namelijk niet dezelfde als voor een buitenkat, omdat de laatste graag jaagt en speelt in de grond en zij een sterke ontwormer nodig hebben. Een kat die constant op de bank ligt en de hele dag taarten eet, heeft alleen een normale ontwormer nodig.

Criterium 3: Het spectrum van bescherming

Dit criterium betreft vooral de soorten wormen, er zijn rondwormen (nematoden) en platwormen (cestoden) en elke wormenfamilie kent verschillende exemplaren. Daarom moet u echt uw dierenarts raadplegen. Als u uw kat zelf ontwormingsmedicijnen moet geven, denk er dan aan een ontwormingsmiddel te kiezen dat beide soorten parasieten tegelijk kan bestrijden. En vergeet niet te vragen naar de werkzame bestanddelen in de formulering van het geneesmiddel, want zo weet u of het geneesmiddel werkzaam is tegen de doelsoort.

Criterium 4: Dosering

In het algemeen moeten kittens regelmatig worden behandeld (de eerste 6 maanden elke maand). Dit komt omdat zij meer kans hebben om wormdrager te zijn. Volwassen katten moeten 2 tot 4 keer per jaar worden behandeld, afhankelijk van hun levensstijl. Een binnenkat moet twee keer per jaar worden behandeld, terwijl een buitenkat bij elke seizoenswisseling moet worden behandeld. Vergeet niet dat drachtige katten een speciale behandeling moeten krijgen en dat de gekozen producten moeten worden aangepast aan de behoeften van uw kat, met inachtneming van de gebruiksaanwijzing van het geneesmiddel.

Criterium 5: Gemak van administratie

Het belangrijkste is dat u in staat bent om de ontwormer aan uw kat toe te dienen. Aangezien er al verschillende soorten ontwormingsmiddel beschikbaar zijn, is het aan u om het middel te kiezen dat voor u het gemakkelijkst is. Denk eraan dat katten net kinderen zijn, ze verzetten zich tegen elk nieuw voedsel dat je hen geeft. Momenteel vindt u ontwormingstabletten, ontwormingspipetten en ontwormingssiropen.

Aan wat voor parasieten kan uw kat worden blootgesteld?

ontworming katten
Volgens dierenartsen zijn de meest voorkomende wormen bij katten spoelwormen, lintwormen en haakwormen:

  • Rondwormen: komen vaak voor bij katten, vooral bij kittens. Rondwormen zijn groot (3 tot 6 cm), glad en rond. Misschien merkt u niets van de symptomen, vooral als uw kat maar een paar spoelwormen heeft. Bij kittens kan een groot aantal wormen leiden tot een mollig uiterlijk, braken, diarree, gebrek aan eetlust, een doffe vacht en een beperkte groei. U kunt ook spoelwormen zien in de ontlasting of het braaksel van uw kat.
  • Lintwormen: Als u iets in de ontlasting van uw kat ziet dat lijkt op witte rijstkorrels, of als u merkt dat ze aan het gebied onder haar staart likt of bijt, kan het zijn dat ze een lintworminfectie heeft. Katten krijgen lintwormen als ze een besmette volwassen vlo opeten. Naarmate de lintworm zich ontwikkelt, breken er segmenten af die in de ontlasting van uw kat terechtkomen. De meest voorkomende worm die eigenaren van gezelschapsdieren zullen opmerken is waarschijnlijk de lintworm. De kat kan andere kwalen hebben die behandeld moeten worden, dus er zijn vele redenen om met uw kat naar de dierenarts te gaan om vast te stellen om welke worm het gaat en om er zeker van te zijn dat er geen secundaire problemen ontstaan als gevolg van deze infectie.
  • Haakwormen: kleine wormpjes die bijna onzichtbaar zijn zonder de hulp van een microscoop, haakwormen zijn bloedzuigende parasieten die zich vasthechten aan de binnenkant van de darmen. Tekenen van een haakworminfectie bij katten zijn bloedarmoede, gewichtsverlies en een doffe vacht. Met haakworm besmette katten hebben soms ook donkere, teerachtige ontlasting.

Wat zijn de symptomen van een wormbesmetting bij katten?

Volgens dierenartsen heeft tot 45% van de katten wel eens darmparasieten. Bij volwassen katten kunnen parasitaire aantastingen lichte tot matige spijsverteringsverschijnselen veroorzaken, zoals braken, diarree en winderigheid. Zware aantastingen, vooral bij kittens, kunnen echter leiden tot ernstiger spijsverteringsverschijnselen, gewichtsverlies, bloedarmoede, ondervoeding en groeiremming. Katten met parasieten hebben meestal bloedarmoede, zijn opgeblazen, hebben chronische diarree en braken, hun vacht is broos en onverzorgd, en ze kunnen erg depressief zijn.

Goed om te weten!
Een ontwormingsmiddel moet worden voorgeschreven door de dierenarts, afhankelijk van de parasieten die uw kat heeft. Het is noodzakelijk het van jongs af aan voor te schrijven om het te beschermen, maar ook om u en uw gezin te beschermen.

Katten moeten het hele jaar door worden behandeld tegen parasieten

Dierenartsen adviseren een breed spectrum parasietenpreventie voor alle katten. Zowel binnen- als buitenkatten lopen een groot risico op het oplopen van darmparasieten, zoals spoelwormen, haakwormen en zweepwormen, en alle katten, ook die binnen leven, moeten worden beschermd tegen de dodelijke hartwormen.

Parasieten kunnen op verschillende manieren het huis binnendringen. Ze kunnen worden binnengebracht door andere huisdieren, zoals de hond van het gezin, of door kleine knaagdieren. Ze kunnen door ons worden binnengebracht, bijvoorbeeld door een vlo op onze kleren of schoenen. Muggen kunnen ook door een open deur of raam binnenkomen en hartwormziekte overbrengen.

Sommige eigenaren denken dat hun katten alleen in het voorjaar en de zomer preventieve behandelingen nodig hebben, maar dierenartsen raden aan hun katten het hele jaar door breed-spectrum parasieten preventieve behandelingen te geven. Verschillende parasieten zijn actief in verschillende maanden, en de activiteit van parasieten kan variëren afhankelijk van waar je woont. Bovendien kunnen parasieten vroeger dan verwacht actief worden, zelfs in de winter.

Binnenkatten hebben ook parasietenpreventie nodig

Buitenkatten lopen het grootste risico op darmparasieten zoals spoelwormen en haakwormen, maar ook op hartwormen, vlooien en teken. Maar ook binnenkatten hebben parasietenpreventie nodig. Vlooien kunnen in huis worden gebracht door andere huisdieren of zelfs op uw kleding, en binnenkatten kunnen nog steeds worden blootgesteld aan andere parasieten.

De verschillende soorten ontwormingsmiddelen voor katten

Ontwormingstabletten

Ontwormingstabletten
Dit is de meest voorkomende vorm van kattenontworming. Het is een geneesmiddel dat oraal wordt toegediend.

Voordelen: Dit type ontwormingsmedicatie is over het algemeen zeer effectief en heeft een vrij snel effect. Zolang u de juiste dosering neemt voor de leeftijd en het gewicht van uw kat, zou het goed moeten gaan.

Nadelen: ontwormingstabletten zijn moeilijk toe te dienen. Om ze te laten slikken, gebruiken eigenaars kunstgrepen zoals het mengen van het ontwormingsmiddel in kattenvoer of in traktaties.

Voor welke katten? Dit type ontwormingsmiddel wordt vooral aanbevolen voor volwassen katten die graag buiten zijn.

Ontwormingspipetten

Ontwormingspipetten
Pipetontwormingsmiddelen worden in vloeibare vorm aangeboden.

Voordelen: Pipetten zijn de gemakkelijkste vorm om te gebruiken. Het gebruik is immers hetzelfde als bij vlooienpipetten. Met andere woorden, u brengt het gewoon aan op de nek van de kat, spreidt de haren goed uit elkaar, en dat is het.

Nadelen: dit type ontwormingsmiddel is niet zo sterk als ontwormingstabletten, zodat het misschien niet het gewenste effect heeft op volwassen katten, vooral buitenkatten.

Voor welke katten? Dit type ontwormingsmiddel is het meest geschikt voor kittens of volwassen katten als het te moeilijk is om hen ontwormingstabletten te geven.

Wees voorzichtig.
Een kat die catnip eet is helemaal niet ontwormd, het gras heeft niets met wormen te maken. U moet uw kat dus altijd ontwormen, zelfs als hij veel gras eet.

Lees ook: Ontworming bij katten – Hoe kom je van wormen af?

Natuurlijke ontworming of medische ontworming?

Natuurlijke ontworming

Natuurlijke ontwormingsmiddelen zijn knoflook, vasten, tijm, klei, diatomeeënaarde, enz. Ze worden gebruikt om uw kat te helpen ernstige parasitaire infecties te voorkomen. U kunt uw kat bijvoorbeeld helpen hart- en vaatproblemen te voorkomen met de antibacteriële eigenschappen van knoflook. Om knoflook toe te dienen, snijdt u het in dunne reepjes en mengt u het door het dagelijkse voer van uw kat. Maar er zijn ook natuurlijke ontwormingsmiddelen die al verwerkt zijn en in poedervorm worden aangeboden, zoals Bio Natural Dewormer van Naturly.

Medische ontworming

Medische ontwormingsmiddelen zijn middelen die het resultaat zijn van farmaceutisch onderzoek en die door uw dierenarts worden aangeboden. Zij zijn voornamelijk verkrijgbaar in tablet- of pipetvorm. Deze medische ontwormingsmiddelen moeten zorgvuldig worden gecontroleerd, omdat de toediening ervan fataal kan zijn voor uw kat als de dosering niet goed wordt gevolgd of voorgeschreven. Bovendien is het advies van uw dierenarts altijd nodig om ervoor te zorgen dat het immuunsysteem van uw kat niet meer dan goed wordt geschaad.

Conclusie

Of het nu een natuurlijk of een medisch ontwormingsmiddel is, het belangrijkste is dat uw kat ontwormd wordt en dat het ontwormingsmiddel effectief is. Dus de keuze is aan jou. Als u meer op de natuur gesteld bent, kies dan de ontwormer die bij u past, anders kiest u voor de medische ontwormer. U moet echter weten dat medische ontwormingsmiddelen een directer en doeltreffender effect hebben.

Waarom moet u uw kat ontwormen?

waarom kat ontwormen
Wormen zijn parasieten die een kitten via de moedermelk kunnen infecteren en een volwassen kat kan worden besmet door vlooieneieren of contact met andere dieren. Voor het welzijn van uw kat moet u hem regelmatig ontwormen:

1- Dit beschermt uw kat tegen worminfecties:

Wanneer een kat zwaar door wormen wordt geparasiteerd, loopt hij het risico op infecties die dodelijk kunnen zijn. Parasieten kunnen het lichaam van de kat in een mum van tijd beschadigen als ze niet goed behandeld worden. Daarom moet een kat al op jonge leeftijd ontwormd worden. Bovendien zal een ontwormde kat zijn hele leven lang normaal groeien en er niet mager uitzien.

2- Het beschermt uw gezin en dierbaren tegen besmetting door parasieten:

Helaas zijn kattenparasieten overdraagbaar op mensen. Het gaat onder meer om Toxocara-eitjes, die zich overal in het menselijk lichaam kunnen verspreiden en neurologische schade en verlies van gezichtsvermogen kunnen veroorzaken. We kunnen het ook hebben over haakwormen die, in hun larvale toestand, door de menselijke huid kunnen dringen om zich overal in het lichaam te verspreiden.

3- Dit helpt om het immuunsysteem van uw kitten of kat te versterken:

De werking van het immuunsysteem van een kitten verschilt aanzienlijk van de werking van het immuunsysteem van een volwassen kat. Kittens kunnen vanaf hun geboorte besmet zijn met de parasieten van hun moeder, waardoor ze niet lang genoeg kunnen leven. Door een kitten op jonge leeftijd te ontwormen, krijgt het de kracht die het nodig heeft om op te groeien en fit te zijn. De volwassen kat zal zich dankzij de ontworming normaal kunnen ontwikkelen, zonder stomp te worden en zonder haar te verliezen.

4- Het laat uw kat toe andere katten niet te besmetten:

Katten kunnen zichzelf namelijk besmetten als zij niet correct ontwormd zijn. En net als mensen heeft elke kat zijn eigen immuunsysteem en een kat met een zwak immuunsysteem kan heel snel ziek worden en binnen de kortste keren sterven.

5- Zo kunt u in harmonie met uw kat leven:

Het is duidelijk dat als je een kat geadopteerd hebt, je hem knuffels wilt geven en ze ook terug wilt krijgen. Als uw kat echter niet ontwormd is, wordt u belemmerd door de angst om door uw kat te worden besmet. Dit geldt vooral als je een baby thuis hebt. Dus, om uw kat in harmonie met u te houden, is ontworming belangrijk.

De verschillende merken van ontwormingsmiddelen voor katten

Naar onze mening zijn de beste merken van kattenontwormers in 2022 :

Biocanina

Dit is het bekendste merk van diergeneeskundige verzorgingsproducten voor honden en katten. Dit merk beschouwt huisdieren als volwaardige leden van het gezin en voorziet ze van alle nodige producten voor hun welzijn.

Clement Thekan

Dit merk behoort tot het Omega Pharma laboratorium, dat meer dan 40 merken veterinaire producten aanbiedt die bekend zijn voor de verzorging van onze honden- en kattenvrienden. Naast ontwormings- en vlooienbestrijdingsproducten biedt het merk ook insecticiden voor hun leefomgeving aan.

Drontal

Dit merk ontwormingsmiddel van het Bayer-laboratorium is het meest bekende merk voor de eliminatie van de meest voorkomende spijsverteringsparasieten. Het merk is strikt in de dosering van de medicatie voor het dier, en daarom is deze altijd gebaseerd op het gewicht van het dier. Het merk biedt doeltreffende en veilige producten voor uw huisdieren.

Vetoform

Dit is een merk van het laboratorium Dazont dat zeer bekend is om de veterinaire zorg die het biedt. Het heeft tot doel de dagelijkse gezondheid van onze viervoetige metgezellen te verbeteren. U vindt er anti-parasitaire verzorging, vitamines en ontwormingsproducten.

Elanco

Dit Amerikaanse merk is al tientallen jaren actief in de dierenverzorgingssector. Het is gespecialiseerd in verzorgings- en voedingsproducten voor huisdieren voor het welzijn en de gezondheid van dieren.

Hoeveel kost een ontwormingsmiddel voor katten?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 7 tot € 10
  • Middenklasse: €10 tot €15
  • Top of the range: + meer dan €15

Tips

Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u ontwormingsmedicatie geeft

Als u denkt dat uw kat wormen heeft, moet u hem altijd naar de dierenarts brengen voor een lichamelijk onderzoek en een ontlastingsonderzoek. Onderzoek van de ontlasting zal uitwijzen welk soort wormen uw kat heeft en zal de dierenarts helpen bij het stellen van de diagnose. Het zal u ook helpen om uw kat met vertrouwen te behandelen.

Adopteer een kat met een gezondheidsdossier

Ja, het zou gemakkelijker zijn om een kat met een duidelijk gezondheidsverleden op te voeden dan om überhaupt een kat te adopteren. Het is dus altijd beter om een kat te adopteren via asielen, omdat zij dierenartsen hebben die de individuen die zij opvangen één voor één verzorgen. Dus, een goed aangelegd gezondheidsdossier en je hoeft je er niet te veel zorgen over te maken.

Behandel uw zwangere kat goed

In het algemeen worden kittens via hun moeder besmet met parasieten zodra ze geboren worden, als de drachtige kat niet goed wordt behandeld. Om dit te voorkomen, moet de moeder tijdens haar zwangerschap een speciale behandeling krijgen, zodat de kittens vanaf de geboorte gezond zijn.

Respecteer de frequentie van ontworming bij katten

Het is belangrijk te weten dat één injectie niet voldoende is om wormen bij katten uit te roeien. Het dier moet dus regelmatig worden behandeld. Er zijn verschillende stadia in de ontworming van katten, afhankelijk van hun leeftijd. De behandeling van een volwassen kat verschilt dus van de behandeling van een kitten en ook van een drachtige kat. De frequentie van de ontworming moet dus in acht worden genomen.

Houd uw kat hygiënisch om wormen te voorkomen

Ontworming voor katten is nuttig, maar het is mogelijk dat de wormlarven door de medicatie niet volledig worden uitgeroeid. Om te voorkomen dat de kat een constante drager van deze parasieten is, moet dus worden gezorgd voor een goede hygiëne. Dit betekent dat u regelmatig de uitwerpselen van uw kat moet opruimen, de omgeving van het huis moet schoonmaken en regelmatig vlooien moet verwijderen, want ook die zijn een bron van wormen.

FAQ

Wanneer moet ik mijn kat ontwormen?
Hoe vaak een kat ontwormd moet worden, hangt af van zijn leeftijd en levensstijl. Een volwassen binnenkat moet twee keer per jaar ontwormd worden. Een volwassen kat die graag buiten leeft, moet bij elke seizoenswisseling worden behandeld. Voor een drachtige kat is een speciale behandeling nodig en voor een kitten een behandeling vanaf de jongste leeftijd.

Hoe lang werkt een ontwormingsmiddel bij een kat?
Dit hangt ook af van de frequentie van de ontworming, de leeftijd en de levensstijl van de kat. De ontwormer heeft echter meestal pas na 24 uur effect en de wormen worden dan direct uitgedreven. En om ervoor te zorgen dat de bescherming tegen toekomstige besmetting effectief is, wordt aanbevolen de kat om de drie maanden te ontwormen.

Waarom een kat ontwormen?
Door uw kat te ontwormen blijft hij gezond en gevrijwaard van parasitaire infecties. Het beschermt u ook tegen mogelijke besmetting, aangezien kattenparasieten op mensen kunnen worden overgedragen.

Hoe gebruik je een ontwormingsmiddel?
Het gebruik van een ontwormingsmiddel is afhankelijk van de vorm. Een ontwormingstablet moet onder de tong van de kat worden gestopt, diep in de keel, of worden gemengd met het voedsel dat de kat krijgt. Pipetten en siropen moeten oraal worden toegediend omdat zij vloeibaar zijn.