Onbevooroordeelde Soulistic Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Soulistische beloften om “Feed Your Cat’s Soul”, maar hoe zit het met hun gezondheid? Lees onze onbevooroordeelde Soulistic kattenvoer review om erachter te komen of dit merk een voedende, veilige keuze is voor uw kat.

De We’re All About Cats-beoordeling van Soulistic op wat belangrijk is

We hebben Soulistic geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 5/10

Algemene score: 7.1/10

We geven Soulistic kattenvoer een 43 uit 60 rating of een B-cijfer.

Over Soulistic

Soulistic is een petco-exclusief kattenvoermerk gemaakt door Weruva, een familiebedrijf in dierenvoeding gevestigd in de Verenigde Staten. Weruva werd in 2006 opgericht door David en Stacie Forman en staat bekend om vleesgebaseerd, vochtrijk voedsel gemaakt met eenvoudige recepten en minimale ingrediënten.

Inkoop en productie

Soulistisch voedsel wordt gemaakt in een Thaise faciliteit die ook menselijk voedsel produceert en certificeringen van het hoogste niveau van het British Retail Consortium (BRC) heeft. Het BRC is een wereldwijd agentschap dat een internationale standaard zet voor voedselveiligheid, verpakking, opslag en distributie.

Hoewel soulistische producten worden gemaakt in een faciliteit die ook voedsel voor mensen verwerkt, worden ze niet beschouwd als voedsel van menselijke kwaliteit. Het bedrijf zegt dat ze de term vermijden omdat het losjes wordt gebruikt en geen definitie heeft, maar het is ook vermeldenswaard dat een menselijke voedselfaciliteit in Thailand andere normen heeft dan een menselijke voedselfaciliteit die wordt geïnspecteerd door de USDA.

Er zijn bijvoorbeeld aanwijzingen dat Thaise menselijke voedselverwerkingsfaciliteiten ingrediënten voor huisdiervoeding, waaronder “residuen en afval van de voedselindustrie”, door hun deuren kunnen brengen. Een menselijke voedselfabriek in de Verenigde Staten zou dat wettelijk niet kunnen doen.

Is soulistisch kattenvoer teruggeroepen?

Soulistic is nooit teruggeroepen, maar B.F.F. (Best Feline Friend), een ander merk van Weruva, wel. In 2017 riep Weruva B.F.F.-producten terug die in Australië werden verkocht vanwege onvoldoende thiamine in het ingeblikte kattenvoer. De terugroepactie werd geïsoleerd tot producten die werden gemaakt voor en verkocht op de Australische markt.

Wat voor kattenvoer biedt Soulistic?

Soulistic biedt nat kattenvoer in blikjes, zakjes en bekers. Hun voedsel is opgesplitst in drie lijnen.

 • Originele recepten bevatten een verscheidenheid aan eiwitten, waaronder kipfilet en hele vislenden.
 • Patés zijn zachte gepureerde voedingsmiddelen die verkrijgbaar zijn in visvrije of kipvrije smaken, waardoor ze geschikt zijn voor katten met voedselgevoeligheden en allergieën.
 • Vochtig & Mals recepten hebben een dikke gehakte textuur.

Al hun recepten gebruiken botvrije stukken vlees, waardoor het asgehalte van het voedsel wordt verminderd. Ze zijn vrij van dierlijke of plantaardige bijproducten, granen en gluten. Geen van hun voedingsmiddelen bevat kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen.

Soulistic Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Soulistisch goed Karma Kipdiner in Jus Nat Kattenvoer

Koop op Petco

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit ingeblikt voedsel wordt voornamelijk gemaakt van kipfiletvlees. Het vlees wordt versnipperd en in jus gezet.

De jus is ingedikt met tapiocazetmeel, wat aanzienlijk bijdraagt aan het koolhydraatgehalte van het voedsel. Het gebruikt xanthaangom als bindmiddel, dat over het algemeen als veilig wordt beschouwd voor katten, maar niet geschikt is voor soorten of voedzaam is.

Zoals alle Soulistische voedingsmiddelen heeft dit recept een hoog watergehalte. Hoewel veel water geweldig is om uw kat gezond te houden, vermindert het ook de caloriedichtheid van het voedsel. In vergelijking met meer calorierijk voedsel, moet je je kat meer soulistisch voedsel geven om hem de calorieën te geven die hij nodig heeft.

Over het algemeen is dit ingeblikt voedsel rijk aan dierlijke eiwitten met een matig vet- en matig koolhydraatgehalte.

Elke 5,5-oz blik heeft 124 calorieën of 22,5 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, kip, tapiocazetmeel, zonnebloempitolie, tricalciumfosfaat, xanthaangom, cholinechloride, taurine, vitamine E-supplement, zinksulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), nicotinezuur (vitamine B3), ijzersulfaat, calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, kaliumjodide, mangaansulfaat, vitamine D3-supplement, kopersulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), foliumzuur, Vitamine B12 Supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 1.1%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 84%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 62.5%

Vet: 6.88%

Vezel: 3.13%

Koolhydraten: 15%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 66.35%

Vet: 17.73%

Koolhydraten: 15.92%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tapioca zetmeel, zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Gemaakt met genoemd vlees
 • Vrij van dierlijke en plantaardige bijproducten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Relatief hoog koolhydraatgehalte

Soulistic Aqua Grill Tilapia &Tonijn Diner in Jus Nat Kattenvoer

Koop op Petco

Dit op vis gebaseerde voedsel bevat een mix van tilapia en tonijn in jus. Volgens Soulistic zijn hun visingrediënten wild gevangen, dolfijn- en zeeschildpad-veilig en verantwoord verkregen.

De jus is ingedikt met tapiocazetmeel, waardoor het koolhydraatgehalte aanzienlijk toeneemt. Hoewel dit recept geen granen, fruit of groenten bevat, bevat het meer koolhydraten dan veel andere ingeblikte voedingsmiddelen.

In plaats van dierlijk vet bevat het recept zonnebloempitolie als primaire vetbron.

Het voedsel bevat xanthaangom als bindmiddel. Vergeleken met sommige andere bindende kauwgom – denk aan carrageen – heeft xanthaangom een goede reputatie. Niettemin kan het allergische reacties veroorzaken bij sommige katten en is het geen geschikt of voedzaam ingrediënt voor de soort.

Over het algemeen is dit op vis gebaseerde ingeblikt voedsel rijk aan eiwitten uit dierlijke bronnen met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Soulistic Aqua Grill heeft 107 calorieën in elk blikje van 5,5 oz of ongeveer 19 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, Tilapia, tonijn, tapiocazetmeel, zonnebloempitolie, tricalciumfosfaat, xanthaangom, cholinechloride, taurine, vitamine E-supplement, zinksulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), nicotinezuur (vitamine B3), calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, kaliumjodide, mangaansulfaat, ijzersulfaat, vitamine D3-supplement, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), kopersulfaat, foliumzuur, Menadione Natrium Bisulfiet Complex (Bron van Vitamine K), Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 1.4%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 84%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 62.5%

Vet: 8.75%

Vezel: 3.13%

Koolhydraten: 13.13%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 64.52%

Vet: 21.94%

Koolhydraten: 13.55%

Ingrediënten die we leuk vonden: Tilapia, Tonijn

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tapioca zetmeel, zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen: Vis

Pros

 • Bevat benoemd vlees in plaats van vaag gelabelde maaltijden en bijproducten
 • Bevat dierlijke eiwitten
 • Rijk aan eiwitten

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Een recept op basis van vis
 • Vertrouwt op plantaardig vet in plaats van dierlijk vet

Koop op Petco

Kip en tonijn lijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit recept bevat een combinatie van kip en tonijn in tonijnbouillon. Het vlees wordt gehakt en in een tonijnjus gelegd, ingedikt met tapiocazetmeel. In plaats van dierlijk vet is de primaire vetbron van het voedsel zonnebloempitolie, die minimaal voedzaam is voor caTs.

In tegenstelling tot andere soulistische recepten die xanthaangom als bindmiddel bevatten, is dit voedsel alleen gemaakt met guargom. In vergelijking met carrageen en sommige andere bindende tandvlees, heeft guargom een veilige reputatie. Het is een niet-voedzaam ingrediënt en geen natuurlijk onderdeel van het kattendieet.

Naast synthetische supplementen bevat het voedsel selderijpoeder, een natuurlijke bron van het conserveermiddel natriumnitraat.

Over het algemeen is dit gehakte kattenvoer rijk aan dierlijke eiwitten met een hoog vet- en laag koolhydraatgehalte.

Het voedsel bevat 83 calorieën in elk 3-oz blikje of ongeveer 28 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Tonijnbouillon, kip, tonijn, tapiocazetmeel, zonnebloemolie, guargom, calciumsulfaat, tricalciumfosfaat, kaliumchloride, selderijpoeder, zout, vitamine E-supplement, ijzersulfaat, niacinesupplement, zinkoxide, thiaminemononitraat (vitamine B1), taurine, vitamine A-supplement, vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement, mangaansulfaat, calciumpantothenaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), biotine, koperglycinecomplex, Natriumseleniet, foliumzuur, menadione natriumbisulfiet complex (bron van vitamine K3), kaliumjodide

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 85%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 53.33%

Vet: 13.33%

Vezel: 6.67%

Koolhydraten: 6.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 57.73%

Vet: 35.05%

Koolhydraten: 7.22%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tapioca zetmeel, zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen: Vis, Kip

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van genoemd vlees in plaats van vaag geëtiketteerde maaltijden en bijproducten
 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Zeer laag koolhydraatgehalte
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Voedsel op basis van vis is niet ideaal voor katten
 • Gebruikt voornamelijk plantaardig vet

Wat vinden klanten van soulistisch kattenvoer?

Klanten waarderen de waarde van Soulistisch kattenvoer als een relatief goedkoop alternatief voor Weruva. De meesten zeggen dat hun katten genieten van het eten.

Het merk krijgt een paar klachten, maar de meeste negatieve beoordelingen vermelden het lage caloriegehalte van Soulistisch kattenvoer en de opname van zetmeelrijke verdikkingsmiddelen. Andere consumenten zijn gefrustreerd door de nadruk van het merk op voedsel op basis van vis.

Positieve beoordelingen

“Dit eten ziet er smakelijk genoeg uit, maar onze katten zijn gewoon geen fan van Soulistic chicken dinner. Waarschijnlijk hun minst favoriete van alle Soulistische voedingsmiddelen. Misschien hebben ze er een hekel aan omdat het gemaakt is van wit vlees; het donkerdere vlees heeft meestal meer smaak. Ik heb twee sterren gegeven omdat de katten minstens een beetje eten, maar altijd wat achterlaten.” – AnnSa, recensie soulistisch good karma chicken dinner in jus

“Mijn kat geniet al bijna 9 jaar consequent van Soulistisch natvoer in jus! Onder stress toen we hem adopteerden, weigerde hij te eten. Ik kwam dit merk tegen bij Petco op zoek naar voedsel waar hij warm voor zou worden en niet alleen begon hij weer te eten, hij sjaalde Aqua Grill naar beneden! Graanvrije ingrediënten maken me comfortabel dat ik hem kwaliteitsvoedsel geef voor een optimale gezondheid.” – Jessica592010, recensie Soulistic Aqua Grill Tilapia & Tuna Dinner in Jus

Negatieve beoordelingen

“Mijn katten vinden dit heel leuk, maar ik heb er een met een ernstige visallergie. Ik had er een paar gevallen van gekregen en op een gegeven moment toen ik het aan het voeren was, rook ik vis. Jazeker, ze hebben tonijn in de ingrediënten! Wat heeft het voor zin om ingrediënten toe te voegen die een probleem kunnen veroorzaken en er geen reclame voor te maken? Mijn kat jeukte al weken en het ging zo goed met ons. Ze moeten het kip en tonijn noemen, geen kipdiner. Niet voelen met Soulistic na deze ervaring.” – Oude huisdier persoon, beoordelen Soulistic Moist &Tender Chicken Dinner in Jus

“Ik kocht dit omdat het een goedkopere vorm van Weruva kattenvoer zou moeten zijn – (dit is zogenaamd de Petco-versie van Weruva, gemaakt door hetzelfde bedrijf). Mijn katten zijn dol op de Weruva Mack en Jack, en dit leek daar het dichtst bij in de buurt te komen. Deze is “in jus”, en in een stalen container die wat moeilijk te openen is. De eerste keer spatte het over mijn kleding. Vanaf dat moment ben ik opened het in de gootsteen. Het lijkt ongeveer 1/4 “jus” te zijn – wat extreem waterig is. De Weruva is helemaal niet waterig. En mijn katten vinden het niet leuk. De buurtkat die mooches vond het OK, maar niet zo veel als Fancy Feast, dus ze maakte het niet af, en de kraaien eten er uiteindelijk het meeste van op. Vrij duur vogelvoer. Zal niet opnieuw bestellen!” – Astrida, recensie Soulistic Aqua Grill Tilapia &Tuna Dinner in Jus

Hoeveel kost soulistisch kattenvoer?

Soulistisch kattenvoer is een redelijk geprijsd merk, maar omdat het zo weinig calorieën bevat, moet je je kat er elke dag veel van voeren. Elke keer dat je een ander blikje openklapt, gaan je dagelijkse voerkosten omhoog. Het bedrijf raadt aan dat u 1 ounce per pond lichaamsgewicht voedt, dus het zou tussen $3 en $4 per dag om een kat van 10 pond Soulistisch voedsel te voeren.

Kortom, is Soulistic een goede keuze?

Soulistisch kattenvoer kan een geweldige optie zijn voor diegenen die hun kattenmaaltijden willen voeren die voornamelijk zijn gemaakt van dierlijke eiwitten zonder fruit of groenten, kunstmatige toevoegingen en niet-voedzame vulstoffen. Hoewel Soulistic sommige dingen goed doet, heeft het een paar problemen.

Als uw kat allergisch is voor vis of als u kattenvoer op basis van zeevruchten wilt vermijden, zal de nadruk van het merk op maaltijden op basis van vis uw opties beperken tot slechts een paar formules.

Je zult ook zorgvuldig moeten winkelen als je de koolhydraatinname van je kat wilt beperken. Soulistische recepten variëren sterk in termen van koolhydraatgehalte. Hun recepten variëren van minder dan 1% koolhydraten tot meer dan 24% koolhydraten op basis van droge stof.

Waar wordt soulistisch kattenvoer verkocht?

Soulistic is een Petco-exclusief merk. Je kunt het kopen in je lokale Petco- of Petco Unleashed-winkel en online via Petco.com of Amazon.