Mijn kat heeft wormen – Hoe maak ik mijn huis schoon?


Mijn kat heeft wormen; hoe maak ik mijn huis schoon? Waarschijnlijk heeft elke katteneigenaar met dit probleem te maken gehad, omdat wormen een veel voorkomende parasiet van katten zijn.

Wormen zijn een veel voorkomende parasiet van katten. Uw huisdier is bijzonder kwetsbaar voor worminfectie als de leefomstandigheden onhygiënisch zijn of parasitaire wormen bevatten.

Katten sterven zelden aan wormen, maar ze kunnen de gezondheid van uw gezin en uw huisdier schaden. Daarom wordt geadviseerd om parasitaire wormbesmettingen te voorkomen en te verwijderen.

Blijf lezen om erachter te komen hoe u uw huis kunt schoonmaken als uw kat is geïnfecteerd met wormen; we zullen ook tips geven om te voorkomen dat ze terugkeren.

Mijn kat heeft wormen – Hoe maak ik mijn huis schoon?

een mooie vrouw met een emmer wasmiddelen en een dweil

Als uw kat wormen heeft, is het essentieel om stappen te ondernemen om de verspreiding van de wormen te voorkomen en uw huis schoon te maken om het risico op herinfectie te verminderen. Hier zijn enkele dingen die u nodig hebt om uw huis schoon te maken:

Wegwerphandschoenen: Om uw handen te beschermen tegen contact met de wormen of uitwerpselen die de wormen kunnen bevatten.

Ontsmettingsmiddel schoonmaker: Om eventuele wormen of eieren die op oppervlakken aanwezig kunnen zijn te doden.

• Vuilniszakken: Om verontreinigde materialen veilig te verwijderen.

Een stofzuiger: Om zichtbare wormen of eieren van tapijten en bekleding te verwijderen.

• Een dweil en emmer: Om harde vloeren schoon te maken.

• Zeepachtig en warm water

• Handwasmiddel

Bleken

•Azijn

Elektrische wasmachine

Stoomreiniger

• Tapijt shampoo

• Versneld waterstofperoxide

Rubberen laarzen

Het is ook essentieel om de juiste hygiënepraktijken te volgen bij het reinigen, zoals het grondig wassen van uw handen na het hanteren van verontreinigde materialen en het veilig weggooien van handschoenen en schoonmaakmiddelen.

Mijn kat heeft lintwormen Hoe maak ik mijn huis schoon?

Hoewel de meerderheid van de interne parasieten bij gezonde katten niet gevaarlijk zijn, moeten ze nog steeds meteen worden behandeld. Het is essentieel om uw kat te ontwormen om verdere ongelukken te voorkomen.

Katten met wormen hebben vaak diarree of braakperiodes, waardoor je meer rotzooi krijgt om opschonen.

Houd je kat zoveel mogelijk in de badkamer terwijl ze herstelt als ze een maagprobleem ervaart. Dit maakt het gebied rond haar rustiger en maakt het voor u gemakkelijker om schoon te maken.

Omgaan met huisdierafval is hoe dan ook onaangenaam, maar het kan veel onaangenamer worden tijdens een wormbesmetting. Pak wat plastic zakken, je rubberen handschoenen en een voorraad papieren handdoeken en oude kranten.

Voor deze taak heeft keukenpapier de voorkeur boven badkamerpapier omdat het minder snel uit elkaar valt en vezels afwerpt.

Stap 1

een vrouw koopt afval in een vuilnisbak

•Eerste gebruik de papieren handdoekjes om zoveel mogelijk van het afval te verwijderen. Het meest onaangename deel is dit. Het afschrapen van het afval met de rand van een stoffer kan handig zijn als het erg waterig of los is.

Bezuinig niet op bochten als het gaat om het schoonmaken van de spleten en hoeken van je meubels, omdat je nooit weet waar die eieren terecht kunnen komen.

• Controleer de onderhoudsinstructies voor het item of oppervlak voordat u handelt als u niet alleen een tegelvloer of waterdichte vloerbedekking schoonmaakt. Na het stofzuigen van het hele gebied, je moet het gebied met stoom reinigen omdat de hitte de parasieten moet kunnen doden.

• Meestal moet je beginnen met werken aan het vuile gebied met warm water en wasmiddel. Dit is vrij eenvoudig te doen op een hard oppervlak, maar stoomreiniging van tapijten, tapijten en meubels kan een uitdaging zijn.

Tapijtreinigingsvloeistof is nodig en je moet het gebruiken om te reinigen van wormen; wees gewoon voorzichtig om volg de instructies zorgvuldig op en houd er rekening mee dat hoge concentraties de kleur van stoffen en tapijten kunnen veranderen. Gebruik een eenvoudig reinigingsmiddel als de tapijtreiniger niet direct beschikbaar is.

Herhaaldelijk schrobben, het schuim wegvegen met papieren handdoekjes, en schrob wat meer. Gebruik meer warm water om het wasmiddel zoveel mogelijk af te spoelen. Het is vaak mogelijk om de hoezen van meubelkussens te verwijderen en apart te wassen.

Stap 2

de vrouw stopt de was in de wasmachine

Nadat de eerste rommel is opgeruimd, denk aan het wassen van je kussens en hoezen. Onaangename geuren kunnen blijven bestaan, zelfs nadat desinfectiemiddel is toegevoegd. Dit is zodat bacteriën niet de schuld hebben van de geur. Ontsmettingsmiddelen kunnen ziektekiemen doden, maar ze kunnen geuren slechts tijdelijk maskeren.

Het kan demoraliserend zijn om herhaaldelijk dezelfde plek te schrobben, om vervolgens elke keer terug te keren naar de kamer met dezelfde onaangename geur.

De enzymatische reiniger is de oplossing, en deze breken de uitdagende chemische stoffen af die de geur veroorzaken met behulp van enzymen. Uw huis zou snel weer geweldig moeten gaan ruiken, zelfs als het meer dan één toepassing vereist.

Zelfs bij gebruik Ontsmettingsmiddelen, onaangename geuren kunnen aanhouden. De reden hiervoor is dat de geur mogelijk niet wordt veroorzaakt door bacteriën en dat ontsmettingsmiddelen ziektekiemen kunnen elimineren, maar de geur slechts tijdelijk maskeren.

Het kan frustrerend zijn om herhaaldelijk een gebied schoon te maken zonder de slechte geur kwijt te raken. Gebieden waar de kat is geweest, moeten worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Draag handschoenen.

Doekjes die desinfecterend zijn, kunnen hiervoor worden gebruikt. Wees grondig, want het is mogelijk voor een kat om wormen over te brengen op andere dieren, waaronder u.

Was het beddengoed van uw kat

het is belangrijk om het beddengoed van uw kat te wassen als ze lintwormen hebben. Lintwormsegmenten kunnen van de kat vallen en aanwezig zijn in het beddengoed, en de eieren kunnen aan de stof kleven. Om het beddengoed van uw kat goed te wassen:

Verwijder al het beddengoed uit het slaapgedeelte van de kat en verzamel het in een mand of wasmand.

Plaats het beddengoed in de wasmachine, zorg ervoor dat het niet overbelast. Gebruik warm water en een hoge warmtestand in de droger.

Voeg wasmiddel toe aan de machine volgens de instructies op de verpakking van het wasmiddel en was het beddengoed op de hoogste warmtestand die veilig is voor de materialen.

• Nadat het beddengoed is gewassen, breng het over naar de droger en droog het op hoog vuur.

• Als het beddengoed niet kan worden gewassen, stofzuig het grondig en plaats het vervolgens minstens een week in een verzegelde plastic zak. De warmte die door de zon wordt gegenereerd, doodt alle resterende lintwormeieren.

Het is ook een goed idee om dit proces over een week of twee te herhalen om ervoor te zorgen dat eventuele resterende lintwormeieren of -segmenten worden verwijderd.

Zodra het beddengoed schoon is, is het belangrijk om het gebied waar uw kat slaapt schoon te houden en regelmatig te stofzuigen. Houd bovendien de uitwerpselen van uw kat in de gaten voor tekenen van lintwormsegmenten en neem uw kat regelmatig mee voor controle bij uw dierenarts.

Maak de kattenbakken schoon

Het schoonmaken van de kattenbak van uw kat is een essentiële stap in het wegwerken van lintwormen en het voorkomen van herinfectie. Dit is belangrijk omdat wormen meestal worden verspreid door uitwerpselen. Hier zijn enkele tips voor het schoonmaken van de kattenbak:

Schep de ontlasting en eventuele klonten urine van de kattenbak op dagelijkse basis. Doe het afval in een plastic zak en sluit het af voordat je het in de prullenbak gooit. Neem vervolgens bleekwater en kokend water om alle rondworm- of lintwormeieren te vernietigen.

Maak eenmaal per week de kattenbak en was het met heet zeepsop. Schrob het goed om uitwerpselen, urine of ander vuil te verwijderen. Spoel het grondig af met schoon water en laat het volledig drogen voordat je het bijvult met vers strooisel.

• Als u klonterend strooisel gebruikt, kunt u overwegen het weggooien van het nest, ook, omdat de lintwormeieren erop kunnen overleven.

• Als u niet-klonterend strooisel gebruikt, moet u overwegen elke twee tot drie dagen vervangen om de opbouw van uitwerpselen en urine te voorkomen.

Bewaar de kattenbak in een goed geventileerde ruimte, en vermijd het plaatsen in de buurt van de voedsel- of waterschalen van de kat.

Het is ook belangrijk om het gebied rond de kattenbak schoon te houden, omdat spoelwormeieren aan oppervlakken in het gebied kunnen blijven plakken. Door deze stappen te volgen, kunt u helpen het aantal lintwormeieren en -segmenten in uw huis te verminderen en het risico op reinfection.

Reinig de voedsel- en waterbakken

Gebruiken heet zeepsop en een hete spoeling om het water en de voerbakken van uw kat schoon te maken. Je kunt desinfecteren met een kleine hoeveelheid azijn of waterstofperoxide.

Nadat je het vijf minuten hebt laten zitten, spoel je het grondig af onder heet water.

Schone vloeren

een vrouw met een dweil reinigt de vloer

Het is belangrijk om de vloeren regelmatig en grondig schoon te maken. De eieren moeten worden vernietigd door dweilen met een water of bleekoplossing als u houten of betegelde vloeren heeft. Om ervoor te zorgen dat alle achterblijvers worden betrapt, wilt u misschien een tijdje vaker schoonmaken dan normaal.

Schone tapijten

Als uw huis rondwormen heeft, moet u de tapijtgebieden wassen na het schoonmaken van de rest van het huis. Het schoonmaken van de tapijten in uw huis garandeert dat de eieren van de wormen zijn verwijderd.

Volkomen stofzuig je tapijt voor het wassen het zoals gewoonlijk. Om elk vloerkleed in huis schoon te maken, kunt u ook een stoomreiniger kopen of huren.

Door er een te kopen, kunt u deze procedure vaker uitvoeren, maar huren zou voldoende moeten zijn als u uw dieren de juiste wormbehandelingen hebt gegeven.

Je kunt versneld waterstofperoxide gebruiken om je tapijt schoon te maken nadat je klaar bent met regelmatig wassen. Versneld waterstofperoxide is waterstofperoxide dat is gemengd met andere ingrediënten om de potentie ervan als desinfecterende spray te vergroten.

Een test uitvoeren op een verborgen deel van het tapijt voordat het hele ding wordt schoongemaakt. U kunt het advies van uw buurtdierenwinkel vragen als u zich niet op uw gemak voelt bij het gebruik van waterstofperoxide.

Opgemerkt moet echter worden dat uitgebreide tests van deze stof op verschillende oppervlakken, waaronder tapijten, positieve resultaten hebben opgeleverd.

Houd alle ruimtes schoon

Spoelwormen kunnen in omgevingen zoals de bodem leven voordat ze een tussengastheer vinden. Dus, als je in de tuin werkt, zorg ervoor dat u uw handen grondig wast voordat u de kat hanteert.

Hoewel het misschien voor de hand ligt om je handen te wassen na het tuinieren, moeten katteneigenaren extra voorzorgsmaatregelen nemen. Bovendien moet je je handen volledig wassen na het aanraken van de kattenbak van een kat. Wrijven met warm water en zeep gedurende ongeveer 20 seconden.

Reinig het buitenleven

Je moet ook de buitenruimte schoonmaken waar je kat speelt. Vermijd het besproeien van lintworm of andere met parasieten besmette oppervlakken met water uit een slang of hogedrukreiniger; dit zal waarschijnlijk de infectie verspreiden in plaats van genezen.

Beton en andere harde oppervlakken kunnen worden gereinigd met een bleekoplossing en een sproeier of elektrische wasmachine.

Wat zijn de symptomen van kattenwormen?

de kat ligt op een houten basis en kwijlt

Het is gemakkelijk voor katten om elk type worm te krijgen, dus het is uw taak als katteneigenaar om de tekenen van wormen bij katten te leren om goed voor de gezondheid van uw kat te zorgen. Dit zijn enkele symptomen van wormen die je gemakkelijk kunt opmerken bij je katachtige vriend:

Kattenuitwerpselen

Het zal geweldig zijn als uw kat een kattenbak gebruikt, omdat u zijn poep kunt controleren. Let bij het naderen van de monsters op een van de volgende indicatoren:

• Als de achtersteven is plakkerig en zwart, kan het een indicatie zijn van bloedverlies. Dit kan gebeuren als haakwormen aan de wanden van de darmen van de kat blijven plakken.

Diarree of dunne ontlasting: Wormen in de darm kunnen ontstekingen en irritatie veroorzaken, wat leidt tot diarree of dunne ontlasting.

Bekijk onze Cat Poop Color Chart voor meer informatie.

Kattengommen

Bleek tandvlees: Bloedarmoede veroorzaakt door wormen kan ervoor zorgen dat het tandvlees er bleek uitziet.

Tandvleesontsteking: Sommige wormen kunnen ontstekingen in het tandvlees veroorzaken, wat leidt tot roodheid en zwelling.

Slechte adem: Wormen kunnen een onaangename geur in de mond veroorzaken, wat leidt tot een slechte adem.

Kwijlen: Sommige katten kunnen meer kwijlen dan normaal als ze een worminfectie hebben.

Houd er rekening mee dat andere gezondheidsproblemen of een slechte mondhygiëne ook sommige of al deze symptomen kunnen veroorzaken.

Kattenbont

Krabben of bijten op de huid: Katten kunnen krabben of bijten op de huid, vooral rond de staart of het achterste uiteinde, als ze jeuk of ongemak ervaren als gevolg van wormen.

Verlies van vacht of dunner worden van de vacht: Wormen kunnen slechte voeding veroorzaken, wat kan leiden tot het verlies van vacht of dunner worden van de vacht van de geïnfecteerde kat.

Roos of droge huid: Wormen kunnen ook droogheid en schilfering van de huid veroorzaken, wat leidt tot roos.

Aanwezigheid van wormsegmenten in bont: Volwassen wormen of de gesegmenteerde worm (lintworm) kunnen in het haar van de kat worden gezien.

Uitputting en vermoeidheid van de kat

Vermoeidheid en uitputting kunnen symptomen zijn van verschillende gezondheidsproblemen bij katten, waaronder worminfecties. Enkele mogelijke redenen voor deze symptomen bij katten met wormen zijn de volgende:

Bloedarmoede: Sommige soorten wormen, zoals haakwormen, kunnen bloedarmoede veroorzaken door bloed uit de darmwand te zuigen, en bloedarmoede kan leiden tot vermoeidheid en uitputting.

Voedingstekorten: Wormen kunnen concurreren met de kat om voedingsstoffen, wat leidt tot ondervoeding en een slechte algehele gezondheid, wat vermoeidheid en uitputting kan veroorzaken.

Ontsteking en irritatie: Wormen kunnen ontstekingen en irritatie in de darmen veroorzaken, wat leidt tot ongemak en vermoeidheid.

Bloedverlies: Bepaalde wormen, zoals bloedzuigers, kunnen leiden tot bloedverlies met zwakte en vermoeidheid tot gevolg.

GERELATEERD: Wat is snorharenmoeheid?

Eetgewoonten van de kat

Veranderingen in de eetgewoonten van een kat kunnen een teken zijn van een worminfectie of een ander gezondheidsprobleem. Enkele mogelijke redenen voor uw geïnfecteerde kat om veranderingen in eetgewoonten te hebben, zijn onder meer

Verlies van eetlust: Wormen kunnen ontstekingen en irritatie in de darmen veroorzaken, wat leidt tot ongemak en een verminderde eetlust.

Misselijkheid en braken: Wormen kunnen ook misselijkheid en braken veroorzaken, waardoor een kat minder geïnteresseerd kan zijn in eten.

GERELATEERD: Kattenbraken lijkt op poep: oorzaken en oplossingen

Hoe kwam mijn kat aan wormen?

de kat zit op tafel en krabt

Katten kunnen op verschillende manieren besmet raken met wormen. Enkele veelgebruikte manieren zijn:

Het eten van geïnfecteerde prooien: Katten zijn natuurlijke jagers en kunnen geïnfecteerde prooien consumeren, zoals knaagdieren, die wormen kunnen dragen.

Inname wormeieren: Katten kunnen wormeieren uit verontreinigde grond, voedsel of water binnenkrijgen.

Transplacentale of transmammaire transmissie: Sommige wormen, zoals rondwormen, kunnen voor of na de geboorte worden doorgegeven van een moederkat aan haar kittens.

Vlooien: Vlooien zijn niet alleen parasieten, maar kunnen ook fungeren als vectoren om lintwormen over te brengen.

Contact met andere besmette dieren: Katten kunnen besmet raken met wormen door in contact te komen met andere geïnfecteerde dieren, zoals andere katten of honden.

Het is essentieel om in gedachten te houden dat sommige katten meer risico lopen om wormen te krijgen dan anderen, zoals buitenkatten, katten die jagen of katten die contact hebben met andere geïnfecteerde dieren.

Regelmatige bezoeken aan een dierenarts, preventieve zorg en regelmatige ontwormen zijn enkele manieren om het risico op worminfecties te verminderen.

Hoe houd ik mijn kat wormvrij?

De frequentie van ontwormen hangt af van een paar factoren, waaronder de levensstijl van uw kat, de algehele gezondheid en het type wormen dat aanwezig is.

Over het algemeen is het een goed idee om uw kat minstens één keer per jaar op wormen te laten controleren tijdens een routinematige veterinaire controle, die een fecaal onderzoek kan omvatten. Op basis van de resultaten van het fecale onderzoek en de kat algeheel gezondheid, kan uw dierenarts aanbevelen ontworming medication.

Voor binnenkatten zonder bekende blootstelling aan andere dieren of potentiële infectiebronnen, kan de frequentie van ontworming minder frequent zijn, meestal om de 3 tot 5 jaar, of zoals aanbevolen door uw dierenarts.

Voor buitenkatten, katten die jagen, katten die contact hebben met andere geïnfecteerde dieren of katten die leven in gebieden met een hoge prevalentie van parasieten, kan het nodig zijn om vaker te ontwormen, zoals elke 3 tot 6 maanden.

Het is ook belangrijk op te merken dat kittens vaker moeten worden ontwormd dan volwassenen, meestal elke 2 tot 4 weken tot ze 12-14 weken oud zijn, om ervoor te zorgen dat ze worden beschermd tegen veel voorkomende interne parasieten.

Naast de reguliere deworming, er zijn andere preventieve maatregelen die u kunt nemen om het risico op worminfecties te verminderen, zoals het schoonhouden van de woonkamer van uw kat, het voorkomen van toegang tot verontreinigde grond, voedsel of water en het beheersen van vlooien.

Het is altijd het beste om uw dierenarts te raadplegen om een aangepast ontwormingsschema voor uw kat te ontwikkelen, omdat zij de medische geschiedenis, levensstijl en mogelijke blootstelling aan darmparasieten van uw kat kennen.

GERELATEERD: Hoe vaak breng je een kat naar de dierenarts – hoeveel is genoeg?

Laatste gedachten

Mijn kat heeft wormen; hoe maak ik mijn huis schoon? Ik hoop dat je na dit artikel geen problemen meer hebt met het schoonmaken van je slang na een worminfectie.

Wormen kunnen problematisch zijn, zowel voor uw kat als voor u. Daarom is het belangrijk dat u het gedrag observeert en aandacht besteedt aan uw kat, zodat u het verschil en de symptomen van een worminfectie kunt herkennen.

Houd er rekening mee dat u alles moet schoonmaken waarmee uw kat contact heeft gehad, dus vloeren, tapijten, beddengoed, kattenspeelgoed, kommen, enzovoort. Als je je aan deze tips en trucs houdt, heb je geen problemen meer.

Gerelateerde inhoud

Hoe kattenplas uit een zitzakstoel te krijgen

Waarom worden katten dik?

5 redenen voor kattenhoest en kokhalzen