Onbevooroordeelde So Phresh Kattenbakvulling Review 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Als het gaat om alternatief zwerfvuil, zijn er veel opties. Helaas zijn ze niet allemaal goed. Alternatieve nesten zijn er in vele vormen, waaronder gerecyclede papierkorrels, silicakristallen, zelfs graszaad, en So Phresh heeft het allemaal.

Dit merk is misschien niet een van de grootste namen in de branche, maar ze bieden wel een verrassende verscheidenheid aan producten. Ze bieden niet alleen een aantal opties voor kattenbakvulling, maar ze produceren ook strooisel voor honden en kleine huisdieren zoals konijnen en cavia’s. Als u op zoek bent naar een alternatief nest dat betaalbaar is, overweeg dan So Phresh.

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 5/5
 • Prijs per pond – 3/5
 • Multi-Cat Formules – 3/5
 • Klonterend vermogen – 3/5
 • Langdurige geurbestrijding – 4/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 5/5

Algemene score: 4.25/5

Merkoverzicht

Phresh is dus een merk van Petco dat een verscheidenheid aan nesten voor huisdieren en kattenbakvullingen verkoopt. Het merk Petco werd in 1954 opgericht als een postorderbedrijf dat veterinaire benodigdheden verkoopt. In 2000 werd het overgenomen door Leonard Green &Partners en TPG Capital.

Tegenwoordig staat het merk officieel bekend als Petco Animal Supplies, Inc. en is het een van de grootste Amerikaanse dierenwinkels in de Verenigde Staten. Met meer dan 1.500 locaties in het hele land is Petco een begrip.

In de afgelopen jaren zijn veel grote dierenwinkels begonnen met het ontwikkelen van hun eigen interne merken, en So Phresh is er een die onder de Petco-paraplu valt. Momenteel alleen verkocht in Petco-winkels en op Amazon, is het merk So Phresh nog vrij nieuw, maar heeft het al een toegewijde aanhang.

So Phresh biedt een verscheidenheid aan traditionele kleibrokken en alternatieve kattenbakvullingen en staat bekend om zijn uitstekende geurbestrijding en als een meer betaalbare optie in alternatief strooisel.

Producten die in deze recensie zijn opgenomen

Naam Materiaal Klonteren? Levensfase Extra functies
Dus Phresh Odor Control Paper Pellet Kattenbakvulling Papier Nee Alle Niet-klonterend, geurbestrijding, frisse geur, lichtgewicht
Dus Phresh Odor-Lock Crystal Kattenbakvulling Silica Nee Alle Snelle absorptie, geurcontrole, ongeparfumeerd, silicakristal
Dus Phresh Scoopable Odor-Lock Klonteren Micro Crystal Nest Silica Ja Alle Klonteren, snelle absorptie, geurcontrole, ongeparfumeerd, silicakristal

Welke soorten zwerfvuil biedt het merk aan?

Het merk So Phresh kattenbakvulling biedt een aantal verschillende opties, zowel conventioneel als onconventioneel, en hun prijzen zijn concurrerend.

Wat het merk So Phresh echt onderscheidt, is hun verscheidenheid aan alternatieve kattenbakvullingen. Naast verschillende soorten silicakristallen strooisel, biedt dit merk ook gerecycled papierafval en strooisel gemaakt van graszaad.

Deze alternatieve nesten zijn ontworpen om eersteklas geurbeheersing te bieden, terwijl ze licht van gewicht zijn en minder stof bevatten dan traditioneel strooisel.

Phresh biedt dus ook een beperkte verscheidenheid aan kleistrooisels. Helaas laten beoordelingen van deze producten veel te wensen over. Het lijkt erop dat als het gaat om kattenbakvulling, So Phresh uitblinkt in de afdeling alternatief strooisel en niet zoveel in hun traditionele kleibrokken stopt.

De drie formules die we hier bespreken zijn twee kristallen kattenbakvullingen en één papieren kattenbakvulling.

Top 3 kattenbakvullingen beoordeeld

Dus Phresh Odor Control Paper Pellet Kattenbakvulling

Zicht op Petco

Natuurlijke kattenbakvulling kan erg duur zijn, maar deze So Phresh Odor Control Paper Pellet Cat Litter is zeer betaalbaar. Dit strooisel is gemaakt met 95% post-consumer papier met gepatenteerde geurregulerende ingrediënten om ammoniakgeuren bij contact te neutraliseren.

Het papier zelf is biologisch afbreekbaar en ontworpen om superabsorberend te zijn, zodat het niet op de bodem van de pan knispert of uit elkaar valt als het nat is.

Deze So Phresh Odor Control Paper Pellet Cat Litter is ontworpen voor huishoudens met één kat, of voor huishoudens met meerdere katten met meerdere kattenbakken.

Het werkt goed voor katteneigenaren die alternatieve kattenbaksystemen gebruiken, zoals het Tidy Cats Breeze-systeem, maar er zijn enkele nadelen voor degenen die gewoon op zoek zijn naar een natuurlijk alternatief voor kleistrooisel.

De papierkorrels zijn erg groot – zo groot dat je een speciale schep moet kopen om ze te kunnen scheppen, tenzij je het niet erg vindt om schoon afval samen met het vuil weg te gooien. Langs die lijnen kan het moeilijk zijn om het verschil te zien tussen schoon en vuil zwerfvuil, omdat de kleur niet significant verandert als het nat is.

Als papieren nest is dit So Phresh Odor Control Paper Pellet Kattenbakvulling niet ontworpen om te klonteren. Het is voornamelijk ontworpen voor geurbeheersing en omdat het papier is, heeft het geen sterke kunstmatige geur.

Het deed goed werk om de geur van uitwerpselen een paar dagen per keer te beheersen, maar we zouden nog steeds aanraden om regelmatig te scheppen om geur te minimaliseren. Het stof was zeer laag, bijna onbestaande, en de grote omvang van de pellets beperkte tracking.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 0/5
Geurbestrijding 3/5
Stof/Rommel 5/5
Geur 5/5
Gemakkelijk te scheppen 2/5
Algemene beoordeling 3.25/5

Pros

 • Gemaakt van 95% post-consumer papier met geurwerende ingrediënten
 • Grote pellets sporen niet en zijn een goede vervanger voor alternatieve dozen
 • Zeer laag stofgehalte en fatsoenlijk in geurbeheersing

Tegens

 • Pellets zijn erg groot en scheppen niet met een gewone schep
 • Kan moeilijk zijn om het verschil te zien tussen schoon en vuil zwerfvuil
 • Geen scheppend strooisel en pellets breken na verloop van tijd af

Dit nest wordt geleverd in een zak van 25 pond. Omdat het strooisel van papier is gemaakt, zijn de pellets zelf vrij licht van gewicht. De tas is echter nog steeds erg groot en weegt een aanzienlijke hoeveelheid. We vonden het wel leuk dat de tas hersluitbaar was.

Dus Phresh Odor-Lock Crystal Cat Nest2

Zicht op Petco

Kristallen kattenbakvulling is een vrij nieuwe innovatie, hoewel het snel in populariteit toeneemt. Het is een geweldige optie voor automatische kattenbakken, maar kan ook in gewone kattenbakken worden gebruikt. Phresh biedt dus verschillende soorten kristallen kattenbakvulling, waaronder deze Odor-Lock Crystal Cat Litter. Dit strooisel is niet giftig en gemaakt van silicagel. We ontdekten dat de kristallen zelf iets groter waren dan sommige van de kristallen kattenbakvullingen die we hebben geprobeerd, maar het leek onze testkatten niet te storen.

Deze So Phresh Odor-Lock Crystal Cat Litter is geen klonterend nest, maar biedt uitstekende vocht- en geurabsorberende eigenschappen. De silicagel is zeer absorberend, neemt snel vloeistof op en bedekt uitwerpselen en ammoniakgeur. We merkten wel dat de kristallen een luid krakend geluid produceerden terwijl ze vloeistof absorbeerden, wat voor sommige katten alarmerend zou kunnen zijn, maar de onze leek het niet erg te vinden. We ontdekten ook dat de kristallen een deel van het vocht uit de ontlasting weken, waardoor het een beetje gemakkelijker te scheppen was.

De kristallen zelf hadden een lichte geur, maar het was niet overweldigend. Deze So Phresh Odor-Lock Crystal Cat Litter ging goed om met uitwerpselengeur, hoewel de urinegeur na 5 of 6 dagen begon binnen te sluipen als we het nest niet bleven roeren om de met urine doordrenkte kristallen te verspreiden.

Het strooisel produceerde een klein beetje stof dat snel neerdaalde en de grootte van de kristallen leek het volgen te verminderen. We merkten wat vloeistof op de bodem van de doos, het was geen significant probleem en de kristallen kleefden niet aan de zijkanten.

Categorie Rating
Prijs 3/5
Klonterende actie 0/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 4/5
Geur 5/5
Gemakkelijk te scheppen 4/5
Algemene beoordeling 3.25/5

Pros

 • Sterk absorberende silicagel absorbeert vloeistof en geur
 • Geurslotkristallen bevatten uitwerpselen en urinegeur gedurende meerdere dagen
 • Lichtgewicht en minder stoffig dan traditioneel kleistrooisel

Tegens

 • Duurder dan kleistrooisel, maar concurrerend voor kristalstrooisel
 • Kristallen maken een krakend geluid bij het absorberen van vloeistof, kunnen sommige katten alarmeren
 • Niet ontworpen voor klonteren

Dit nest wordt geleverd in een zak van 15 pond of 30 pond. Het nest zelf is vrij licht van gewicht, hoewel de zak van 30 pond fors is. We vonden het leuk dat de tas een versterkt handvat aan de bovenkant had, maar het was geen hersluitbare zak, dus het voordeel ging verloren na het openen van de tas.

Dus Phresh Scoopable Odor-Lock Klonteren Micro Crystal Kattenbakvulling

Zicht op Petco

Een van de grootste klachten die katteneigenaren hebben over kristallen strooisel is dat het niet klontert. Dat is wat deze So Phresh Scoopable Odor-Lock Clumping Micro Crystal Cat Litter uniek maakt. Het is gemaakt van ultrafijne silicagelkristallen in een lichtgewicht formule die zowel geuren als vloeistof absorbeert. De bonus is dat dit nestje eigenlijk klontjes vormt die je met een gewone schep kunt scheppen.

Toen we de zak So Phresh Scoopable Odor-Lock Clumping Micro Crystal Cat Litter voor het eerst ophaalden, waren we meteen onder de indruk van hoe licht het was en hoe fijn de kristallen waren.

We vonden het leuk dat de textuur en grootte vergelijkbaar waren met kleistrooisel, hoewel, zoals verwacht, het strooisel vergelijkbaar was met kleistrooisel. Stof was echter zeer minimaal en de kristallen absorbeerden vloeistof zeer snel, uitzettend terwijl ze de vloeistof opslokken om te voorkomen dat deze zich in de bodem van de pan zou verzamelen.

Deze So Phresh Scoopable Odor-Lock Clumping Micro Crystal Cat Litter deed goed werk door geuren en vloeistof te absorberen, vooral in een huishouden met meerdere katten. We ontdekten ook dat onze testkatten geen moeite hadden met het gebruik van het product, wat niet altijd het geval is geweest met kristallen kattenbakvulling.

We vonden de klonterende actie leuk, hoewel het niet zo strak of hard was als kleiafval, en sommige klonten vielen uit elkaar tijdens het scheppen.

Het enige wat we echter hoefden te doen was de gebroken stukken terug in het verse strooisel te roeren en er waren geen problemen. Hoewel de testperiode beperkt was, kunnen we zien dat een enkele zak van dit nest een tijdje meegaat.

Categorie Rating
Prijs 3/5
Klonterende actie 3/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 4/5
Geur 5/5
Gemakkelijk te scheppen 4/5
Algemene beoordeling 3.75/5

Pros

 • Zeer fijne korrels, lichtgewicht en vergelijkbaar met kleistrooisel in textuur
 • Absorbeert vloeistof snel en vormt klonten die gemakkelijk te scheppen zijn
 • Absorbeert geur en sluit het dagenlang op

Tegens

 • Hersluitbare bovenkant van de tas werkte niet bijzonder goed
 • Zeer fijne korrels die vergelijkbaar zijn met kleistrooisel
 • Klonten hadden de neiging om uit elkaar te vallen, vooral bij vloeistof

Dit nest wordt geleverd in een zak van 8 pond. Naast het feit dat het een klonterende, schepbare kattenbakvulling is, is deze kristallen kattenbakvulling extreem licht van gewicht.

Wat vinden klanten van So Phresh Kattenbakvulling?

Beoordelingen van So Phresh kattenbakvulling zijn zeer gevarieerd, afhankelijk van het product. Voor alle drie de producten was ten minste 50% van de beoordelingen 5-sterrenrecensies. Helaas hadden veel katteneigenaren kleine problemen die ertoe leidden dat ze de producten slecht beoordeelden. Over het algemeen zijn er echter meer positieve dan negatieve beoordelingen en het merk So Phresh wordt nog steeds goed geaccepteerd.

Dit gezegd hebbende, de ervaring van elke klant is uniek en er zijn zowel goede als slechte beoordelingen voor het merk online. Blijf lezen om een positieve en negatieve klantbeoordeling te zien voor elk van de drie kattenbakvullingsformules hierboven:

Positieve beoordelingen

“Ik heb nu al minstens 20 jaar katten (inclusief de katten waarmee ik ben opgegroeid), en tot nu toe is dit mijn favoriete nest. Het is dik, dus je merkt niet dat je stofzuigt of overal zwerfvuil vindt. Het heeft een schone geur in tegenstelling tot een parfumachtige of chemische geur en absorbeert vloeistoffen. Het is oké om de geur van poep te maskeren, maar ik moet nog een nest vinden dat dit deel van het werk goed doet. Als ik mijn katten zou kunnen trainen om in het toilet te poepen en door te spoelen, zou ik hier niet posten. Op een dag kan dit gebeuren. Tot die tijd koop ik dit product.”– M.J., recensie So Phresh Odor Control Paper Pellet Cat Litter

“Nadat ik kristallen kattenbakvulling ben gaan gebruiken, heb ik veel verschillende merken, soorten en prijsklassen doorlopen, maar ik kom altijd terug op So Phresh. Ik vind nog steeds dat dit de beste geurreductie / minimalisatie en de beste levensduur heeft. Ik heb één kat en ik hoef haar nest meestal maar één keer per maand te verschonen. De meeste mensen realiseren zich niet eens dat ik een kat heb totdat ze haar zien. Ik weet niet meer hoe lang de hele tas me de vorige keer heeft geduurd, maar ik denk dat het ruim 8 maanden was. Andere merken die ik vond, verminderen de geur niet zo veel en waren allemaal erg stoffig, wat verschrikkelijk was voor mijn allergieën. Deze had wel wat stof, maar zeer minimaal in vergelijking met andere merken.”– Cstar, recensie So Phresh Odor-Lock Crystal Cat Litter

“Dit is het BESTE NEST OOIT. Er is GEEN GEUR uit de kattenbak, die wordt gedeeld door twee opgroeiende adolescente katten, tenzij ze momenteel de doos gebruiken. 5 minuten later niets. En ik heb een gevoelige neus! De fijne textuur zorgt ervoor dat het uit de pads van hun voeten kan glijden voordat ze het meer volgen dan op de pad net buiten de litter box, die beter is dan elk kleistrooisel dat ik heb gezien. Door de klonterende werking van de harskristallen kun je alles eruit scheppen en grotendeels schoon strooisel in de doos achterlaten, waardoor de doos ook schoner blijft. De eerste doos vol nest duurde ongeveer 6 weken, met hier en daar wat toevoegingen, voordat de doos schoongemaakt moest worden.”– Janeen Whitney, recensie So Phresh Scoopable Odor-Lock Clumping Micro Crystal Cat Litter

Negatieve beoordelingen

“Kocht een zak So Phresh Paper Cat Litter van 25 pond in de hoop dat het het hoesten zou verminderen dat het stof in andere kattenbakvullingen onze kat leek te veroorzaken. Natuurlijk was er geen indicatie dat je ook een speciale schep moet kopen, omdat de pellets te groot zijn voor een normale schep. Dus ik ging terug en kocht een speciale primeur. Natuurlijk heeft niemand me verteld dat de pellets ook te groot zijn om door de speciale schep te gaan die ik had gekocht. Slecht ontworpen en ineffectief product.”– PowayBob, recensie So Phresh Odor Control Paper Pellet Cat Litter

“Dit product hoort stofvrij te zijn. Het is een van de stoffigste producten die ik ooit heb gebruikt. Ik moet een masker dragen als ik het droeg, omdat het me anders verstikt door het dikke stof. Ik heb gemerkt dat een van mijn twee katten nu bijna klinkt alsof ze piept als ze daar het nestje in het rond schopt. Klinkt als een astma-aanval… eng. Ik heb het een paar maanden geprobeerd in de hoop dat ik misschien een paar slechte tassen had, maar dat is het niet. Ik heb het twee sterren gegeven omdat het geur geweldig dekt…. maar benieuwd tegen welke kosten.”– Theresa Miller, recensie So Phresh Odor-Lock Crystal Cat Litter

“Ik had hoge verwachtingen van dit nest. Ik heb altijd silica Crystal-strooisel gebruikt en dus toen ik zag dat Petco klonterend Crystal-strooisel aanbood, greep ik de kans en sloeg het op omdat ik dacht hoe geweldig het zou zijn. In eerste instantie dacht ik dat ik het leuk vond, en dacht dat mijn katten het leuk vonden, dus ging ik er de volgende maand mee door. Ik heb een senior smoking Maine coon en 2 jonge Siamese katten. Ik was bereid om over het hoofd te zien dat dit nest zo vreselijk veel volgt dat ik 5 x 7 goedkope tapijten moest kopen om onder mijn drie kattenbakken te leggen. Maar ik heb gemerkt dat bij elke zak en bij elke kleur de consistentie van het strooisel en de kwaliteit van de klonten aanzienlijk verschilt.”– Lragone78, recensie So Phresh Scoopable Odor-Lock Clumping Micro Crystal Cat Litter

Hoeveel kost So Phresh Kattenbakvulling?

Het merk So Phresh biedt een verscheidenheid aan verschillende nesten, dus de kosten variëren. Hun traditionele kleistrooisels zijn de meest kosteneffectieve opties, terwijl hun alternatieve nesten iets meer kosten. Hoewel ze meer kosten dan kleistrooisel, zijn so Phresh alternatieve nesten nog steeds scherp geprijsd. Het zijn zeker niet de duurste alternatieve nesten op de markt, zelfs niet voor kristallen kattenbakvulling.

Over het algemeen, is So Phresh Kattenbakvulling een goede keuze?

Over het algemeen waren we tevreden met de So Phresh kattenbakvullingen die we hebben geprobeerd. Na een aantal alternatieve nesten te hebben geprobeerd, vonden we dat dit merk het goed deed tegen de concurrentie en het bood een concurrerende prijs. We waren minder blij met het papieren nest dan de kristalopties, maar over het algemeen dachten we dat het merk So Phresh een goede optie was voor het type nest dat ze aanboden.

Het ding om in gedachten te houden over dit merk is dat hun alternatieve nesten consequent hoger worden beoordeeld dan hun traditionele kleistrooisels. Als u geïnteresseerd bent in alternatief zwerfvuil, is So Phresh een geweldige optie voor zowel kristal als gerecycled papierafval. Als u echter de voorkeur geeft aan traditioneel kleistrooisel, kunt u beter een ander merk kiezen dat gespecialiseerd is in kleistrooisel.

De claim to fame van het merk So Phresh is hun odor-lock-technologie. Hoewel het papieren nest niet zo goed presteerde op deze afdeling, waren de kristallen nesten die we probeerden erg indrukwekkend. Hoewel niet specifiek op de markt gebracht voor huishoudens met meerdere katten, we zouden So Phresh aanbevelen aan kattenbezitters met meerdere katten. Zorg er wel voor dat je het juiste aantal kattenbakken hebt, en je schept dagelijks het vaste afval op om de dozen vers te houden.

Waar wordt So Phresh kattenbakvulling verkocht?

Phresh Kattenbakvulling wordt dus online en in bepaalde dierenwinkels verkocht. Je kunt het ook te koop vinden bij bepaalde online retailers zoals Amazon in Petco-winkels. Phresh is dus een merk van Petco, dus het is onwaarschijnlijk dat het wordt verkocht op Chewy of andere websites van dierenwinkels.

Klik HIER om te winkelen voor So Phresh Cat Litter op Amazon.

Over de auteur:

Kate Barrington heeft een bachelordiploma in het Engels en is de gepubliceerde auteur van verschillende zelfhulpboeken en voedingsgidsen. Ook een fervent hondenliefhebber en aanbiddende eigenaar van drie katten, Kate’s liefde fof dieren heeft haar geleid tot een succesvolle carrière als freelance schrijver gespecialiseerd in huisdierverzorging en voeding. Kate heeft een certificaat in fitnessvoeding en schrijft graag over gezondheids- en wellnesstrends – ze geniet ook van het maken van originele recepten. Naast haar werk als ghostwriter en auteur is Kate ook blogger voor een aantal biologische en natuurlijke voedingsbedrijven en columnist voor verschillende dierenbladen.