Onbevooroordeelde Scoop Away Kattenbakvulling Review 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het merk Scoop Away bestaat al bijna drie decennia en is in veel opzichten synoniem geworden met klonterende kattenbakvulling. Het eerste nationale merk van klonterende kattenbakvulling, Scoop Away, biedt een verscheidenheid aan producten tegen een betaalbare prijs voor alle katteneigenaren om van te genieten.

Hoewel sommige kattenbakvullingbedrijven meer keuzes bieden (evenals natuurlijke of alternatieve nesten), houdt Scoop Away vast aan wat ze weten en worden hun producten consequent goed beoordeeld.

Het is misschien niet het topmerk op de markt, maar het vervult een belangrijke rol door katteneigenaren een betaalbaar, betrouwbaar merk klonterende kattenbakvulling te bieden dat net zo goed werkt voor huishoudens met één kat en meerdere katten.

Als u op zoek bent naar een merk dat u kunt vertrouwen met een prijs van minder dan $ 0,50 en u zich geen zorgen maakt over variëteit, is Scoop Away een geweldige optie om te overwegen.

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 4/5
 • Prijs per pond – 5/5
 • Multi-Cat Formules – 5/5
 • Klonterend vermogen – 5/5
 • Langdurige geurbestrijding – 4/5

Algemene score: 3.75/5

Hoe we hebben getest:

 • We kochten 3 van de beste kattenbakvullingen die Scoop Away te bieden heeft
 • We hebben een paar weken de kattenbakvullingen getest op verschillende katten
 • We hebben deze producten niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling, ze zijn gekocht met ons eigen geld

Merkoverzicht

Het verhaal van Scoop Away begon in 1987 toen A&M Products klonterende kattenbakvulling in de Verenigde Staten introduceerde. Hoewel de productie aanvankelijk begon in de garage van de oprichter, groeide het bedrijf snel en kwam het om de Black Hills Bentonite Company over te nemen.

Dit gaf hen toegang tot een gegarandeerde bron van hoogwaardige klonterende klei – een die vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt. In 1990 was de vraag naar klonterende kattenbakvulling exponentieel gegroeid en werd Catsanova’s Scoop Away-nest geïntroduceerd. De naam Catsanova werd later geschrapt en Scoop Away werd het eerste nationale merk van klonterende kattenbakvulling.

In de loop der jaren wisselde A&M Products een aantal keren van eigenaar en naam, maar het merk Scoop Away bleef sterk.

Het merk zelf is met de tijd meegegaan en heeft innovatieve upgrades aan hun producten aangebracht, waaronder het gebruik van Plus Crystals in 2002 en de overstap van plastic kannen naar recyclebare kartonnen dozen in 2009.

In 2016 introduceerde Scoop Away hun stofarme formule met 5 keer de bescherming van eerdere formules, met hardklonterwerking, antimicrobiële eigenschappen en superieure geurbestrijdende voordelen. Vandaag biedt Scoop Away zes unieke formules.

Welke soorten zwerfvuil biedt het merk aan?

Het merk Scoop Away biedt zes verschillende formules, die allemaal klonterende kattenbakvullingen zijn gemaakt van hoogwaardige bentonietklei. Hoewel dit nest is gemaakt van natuurlijke kleimaterialen, is het niet biologisch afbreekbaar of doorspoelbaar zoals sommige kattenbakvullingen.

Er zijn kleine verschillen tussen de verschillende formules, maar alle zes bieden 5x bescherming, waaronder het volgende:

 1. Afval- en urinegeuren worden geabsorbeerd en geëlimineerd bij contact
 2. Afval en vloeistoffen kunnen eenvoudig uit de kattenbak worden verwijderd
 3. Bacteriële geuren worden volledig verbannen
 4. Poot-geactiveerde frisse geur komt vrij bij elk gebruik
 5. Lagere stofformule houdt lucht en oppervlakken schoon

De verschillende formules bieden verschillende graden van geurbeheersing, inclusief zowel geparfumeerde als ongeparfumeerde opties. Alle zes recepten bieden hardklonterend effect omdat de korrels zelf erg klein en zeer absorberend zijn. Ze reageren snel op vloeistof en vormen vaste klonten die de geur beheersen en het gemakkelijk maken om afval te scheppen en te verwijderen. Bovendien laat het vrijwel geen gebruikt strooisel achter na het scheppen.

De drie formules die we hier bespreken, zijn allemaal klonterende formules.

Top 3 kattenbakvullingen beoordeeld

Schep complete prestaties geparfumeerde schepbare kattenbakvulling weg

Bekijk op Chewy

Scoop Away Complete Performance Scented Scoopable strooisel is ontworpen om zelfs de drukste kattenbakken tot 10 dagen geurvrij te houden. Het biedt niet alleen de geurbeheersingsbescherming van premium kleimaterialen, maar het is ook behandeld met plantenextracten om een boost van natuurlijke geurverwijdering te bieden. Bovendien worden de superfijne korrels pootgeactiveerd om een frisse geur vrij te geven telkens wanneer uw kat de doos gebruikt.

Naast het feit dat het uitstekend is voor geurbeheersing, maakt dit Scoop Away Complete Performance Scented Scoopable strooisel het schoonmaken van de kattenbak eenvoudig. Het vormt harde, strakke klonten die niet uit elkaar vallen, waardoor alleen vers afval achterblijft nadat je de doos hebt geschept.

We ontdekten dat grote hoeveelheden vloeistof af en toe doordrongen waren tot de bodem van de doos, maar het was geen frequent probleem. Deze zogenaamd stofarme formule vormde een beetje een wolk toen we het in de doos goten, maar het verdween vrij snel en het volgniveau was ongeveer gemiddeld voor een kleistrooisel.

Bij het lezen van recensies hebben we verschillende klachten van klanten over de geur opgemerkt – sommigen zeggen dat deze te sterk is. In onze ervaring vonden we de geur niet overweldigend en in feite was het bijna te zwak om buiten de kattenbak merkbaar te zijn.

In termen van geurbeheersing is het feit dat het snel vloeistof absorbeert en strakke klonten rond uitwerpselen vormt een voordeel. Het werkt goed, zelfs in huishoudens met meerdere katten.

Categorie Rating
Prijs 5/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 3/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4.25/5

Voordelen van deze schep kattenbakvulling:

 • Vormt strakke, harde klonten die gemakkelijk te scheppen zijn met weinig afval
 • Licht geparfumeerd met plantenextracten voor een extra mate van geurbeheersing
 • Zeer effectief voor huishoudens met meerdere katten

Nadelen van deze schep kattenbakvulling:

 • Korrels zijn erg fijn, wat kan leiden tot meer tracking
 • Vloeistof kan aan de bodem van de pan kleven
 • Sommige klachten over het niet opvallen van de geur

Dit nest wordt geleverd in een zak van 42 pond en een 4-pack van zakken van 10,5 pond. Het strooisel wordt geleverd in zeer fijne korrels waardoor het gemakkelijk te scheppen is, maar het is nog steeds vrij zwaar – vooral omdat de kleinste maat een pakket van 42 pond is inclusief 4 zakken.

Bekijk op Chewy

Sommige kattenbakvullingen zijn zo sterk geparfumeerd dat je misschien de geur van de echte kattenbak verkiest boven een golf van kunstmatige geur. Deze Scoop Away Super Clump Unscented Cat Litter bevat geen kunstmatige geurstoffen, maar doet het nog steeds uitstekend werk om geuren te beheersen. Het belooft 7 dagen geurbestrijding, gegarandeerd, dankzij geurverwijderende ingrediënten om kattenbakgeuren te bevatten en snel vloeibaar afval te absorberen. Bovendien remt het gepatenteerde Ammonia Shield geurveroorzakende bacteriën.

Wat deze Super Clump formule echt uniek maakt, is het feit dat je 5x bescherming in elke doos krijgt. Superfijne korrels van premium klei vormen ultrasterke klonten om vloeistof te absorberen en uitwerpselengeur bij contact te elimineren.

Bovendien voorkomt de toevoeging van geurbestrijdende antimicrobiële middelen dat bacteriële geur een probleem wordt en elimineert ammoniakgeur ook buiten de kattenbak. Schep gewoon dagelijks klonten en vul het strooisel af als dat nodig is.

Alleen al qua uiterlijk was het moeilijk om deze Scoop Away Super Clump Unscented Cat Litter te onderscheiden van de andere formules die we hebben getest. We merkten echter wel dat terwijl er een lichte kleigeur aan het nest zat,

het was niet zo zwaar geparfumeerd. Het absorbeerde vloeistof snel, vormde strakke klonten die niet uit elkaar vielen tijdens het scheppen en hield geuren gemakkelijk onder controle.

Er was een beetje stof bij het gieten van het strooisel en de fijne korrels volgden meer dan sommige merken, maar over het algemeen waren we tevreden.

Categorie Rating
Prijs 5/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 3/5
Geur 5/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4.5/5

Voordelen van deze schep kattenbakvulling:

 • Vormt harde, strakke klonten om afval te verminderen en het scheppen gemakkelijk te maken
 • Ongeparfumeerd strooisel dat nog steeds een geweldige geurbeheersing biedt
 • Antimicrobiële bescherming tegen geurveroorzakende bacteriën

Nadelen van deze schep kattenbakvulling:

 • Sommigen klagen dat het meer strooisel gebruikt om te klonteren dan andere merken
 • Sommige gebruikers merkten nog steeds een lichte geur op met de ongeparfumeerde formule
 • Iets stoffiger dan verwacht, kan volgen met fijne korrels

Dit nest wordt geleverd in dozen van 14 en 25 pond. Omdat het strooisel van klei is gemaakt, is het vrij zwaar. Als je je zorgen maakt over het gewicht, biedt Scoop Away een lichtgewicht formule.

Bekijk op Chewy

In een huishouden met meerdere katten is het beheersen van geur een constante strijd. Het maakt niet uit hoeveel kattenbakken die je verstrekt of hoe vaak je ze schept, je zult waarschijnlijk van tijd tot tijd wat geur opmerken. Deze Scoop Away Multi-Cat Meadow Fresh Scent Clumping Cat Litter is een van de beste geurbestrijding die je gaat krijgen, en het is speciaal ontworpen voor huishoudens met meerdere katten.

Deze kattenbakvullingsformule is voorzien van geavanceerde geurverwijderingstechnologie en maakt het scheppen van de kattenbak snel en eenvoudig. Het strooisel wordt geleverd in ultrafijne korrels die zeer absorberend zijn, vloeistof opnemen en zich bij contact vastklampen aan vast afval voor onmiddellijke geurbeheersing.

Het beschikt ook over gepatenteerde antimicrobiële bescherming tegen geurveroorzakende bacteriën. Schep de kattenbak eenmaal daags en vul deze indien nodig bij met vers strooisel. Door de hardklonteractie minimaliseert u verspilling en bespaart u geld.

Bij het testen van deze Scoop Away Multi-Cat Meadow Fresh Scent Clumping Cat Litter, ontdekten we dat de geur erg sterk was – sterk genoeg om buiten de kattenbak merkbaar te zijn. Hoewel dit zeker een twistpunt zal zijn met sommige katteneigenaren, stoorde het onze testkatten niet.

Het nest was echter een beetje aan de stoffige kant en tracking was een probleem, net als bij de vorige twee formules. We hebben ook enkele problemen ondervonden met grote hoeveelheden vloeistof die doorweekten tot de bodem van de doos voordat ze werden geabsorbeerd – dit is een probleem dat verschillende andere katteneigenaren hebben genoemd.

Categorie Rating
Prijs 5/5
Klonterende actie 4/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 3/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 4/5
Algemene beoordeling 4/5

Voordelen van deze schep kattenbakvulling:

 • Weideverse geur ontworpen om geurbeheersing te maximaliseren
 • Gegarandeerd 7 dagen geurbestrijding, zelfs in huishoudens met meerdere katten
 • Vormt strakke, harde klonten die gemakkelijk scheppen met weinig afval

Nadelen van deze schep kattenbakvulling:

 • Grote hoeveelheden vloeistof kunnen doordrenken voordat ze worden geabsorbeerd
 • Nog steeds redelijk stoffig ondanks dat het wordt verkocht als een stofarme formule
 • Ultrafijne korrels volgen een behoorlijke hoeveelheid

Dit nest wordt geleverd in dozen van 14 en 25 pond. Omdat het strooisel van klei is gemaakt, is het vrij zwaar. Als je je zorgen maakt over het gewicht, biedt Scoop Away een lichtgewicht geparfumeerde formule.

Wat vinden klanten van het wegscheppen van kattenbakvulling?

Over het algemeen zijn klanten die van het merk Scoop Away houden al jaren loyaal aan het merk. Ze houden van de betaalbare prijs en de hard-klonterende actie, dus ze zijn bereid om een paar problemen zoals stof en tracking te verdragen.

Er zijn natuurlijk enkele negatieve beoordelingen over het feit dat de geparfumeerde formules te sterk zijn en sommige gebruikers hadden problemen met grote hoeveelheden vloeistof die een harde, kleverige lijm op de bodem van de kattenbak vormden in plaats van te klonteren.

Dit gezegd hebbende, de ervaring van elke klant is uniek en er zijn zowel goede als slechte beoordelingen voor het merk online. Blijf lezen om een positieve en negatieve klantbeoordeling te zien voor elk van de drie kattenbakvullingsformules hierboven:

Positieve klantrecensies voor Scoop Away Kattenbakvulling

“Het zwerfvuil zelf doet het werk. Ik denk niet dat er ooit een nest zal zijn dat echt 100% stofvrij / laag stof is. Dat gezegd hebbende, schept weg bijna aan de claim van laag stof. Het bevat nog steeds stof, maar geen zware stofwolk zoals andere nesten. Ik vind het wel leuk dat het stevige klonten vormt, gemakkelijk schept en minder traceerbaar is. Het kleeft wel aan de zijkanten van de pannen, maar als je het kunt schoonmaken voordat het wordt hergebruikt, helpt het wel; anders is het als betonverwijdering. Ik vind het wel leuk dat dit nest in kleinere verpakkingen komt, veel gemakkelijker te dragen en af te geven.” – LucyVanPelt88, recensie scoop away complete performance geparfumeerde scoopable kattenbakvulling

“Ik gebruik dit al jaren met mijn katten en het is effectief. Het gaat er prat op dat het weinig stof is, maar er is nog steeds een goed beetje stof. Het zou onmogelijk zijn om een nest te maken van dezelfde ingrediënten en stof volledig te elimineren. Ik koop meestal geparfumeerd, maar mijn dochter heeft MCS (meervoudige chemische gevoeligheid), en dit elimineerde het probleem dat ze had met de zware geur. — Ik heb normaal gesproken drie tot vier kattenbakken omdat ik drie katten heb, maar omdat er beperkte ruimte is, heb ik er maar één. Zelfs met één kattenbak is er geen geur omdat ik het indien nodig schoonmaak. Ik laat geen enkele dag voorbij gaan zonder de doos schoon te maken. Geen zwerfvuil zal werken als er niet voldoende en frequente schep is.” – DonnaJ, recensie Scoop Away Super Clump Unscented Cat Litter

“Het hebben van 8 binnenkatten betekent dat we 5 kattenbakken en VEEL kattenbakvulling gebruiken. After proberen alle grote merken, we houden van Scoop Away de beste. Het klontert heel betrouwbaar, en we hebben nooit los verzadigd strooisel dat gewoon door de schep valt. En de geurbestrijding is erg goed, hoewel ik niet zeker ben van hun 10-daagse geurgarantie. Mijn enige klacht over dit zwerfvuil is de hoeveelheid stof, hoewel de doos nu zegt dat ze het stof hebben verminderd. We blijven Scoop Away-nest nog heel lang gebruiken.” – EightCatHousehold, recensie scoop away multi-cat weide verse geur klonterende kattenbakvulling

Negatieve klantrecensies voor Scoop Away Kattenbakvulling

“Serieus, het is net beton, alleen dan zonder het stof. Het klontert wel, maar er is een metalen schep nodig om het van de bodem van de kattenbak te krijgen, om nog maar te zwijgen van het gewicht van het wegwerpafval! Niet zeker welke geur het nest beweert te zijn, ik heb er geen geroken. Ik zal nog een zak van iets anders moeten kopen, mengen, om de klonten te kunnen verwijderen. Misschien koop ik de volgende keer gewoon beton, het is waarschijnlijk goedkoper.” – DivasMom, recensie Scoop Away Complete Performance Scented Scoopable Cat Litter

“De doos kwam snel aan, slechts één scheur in het karton en die was afgeplakt. Het nest klontert zoals het hoort. Maar ik vroeg om ongeparfumeerd, en dit heeft zeker een geur. Ik vermoed dat dezelfde apparatuur wordt gebruikt voor zowel geparfumeerde als ongeparfumeerde nesten en daarom wordt overgedragen, zelfs als het niet de bedoeling is. Omdat ik allergisch ben voor bijna alle geuren, is dit een belangrijk probleem. Ik gebruik dit nest alleen in de modderkamer, niet in huis, zodat ik hoofdpijn kan voorkomen.” – Ongeparfumeerd, reviewing Scoop Away Super Clump Ongeparfumeerd Kattenbakvulling

“Als je het leuk vindt om stinkende modderachtige “klonten” te scheppen (en te schrapen) die onmiddellijk aan alles vast komen te zitten en door je hele huis te volgen, koop dan zeker dit nest. Als je echter net als ik bent en het tegenovergestelde van die dingen wilt, bespaar dan je geld. Dit strooisel maakt geen strakke klonten (meer als losse klonten modder) en maskeert geur niet goed. Ik moest arm &hammer nest deodorizer meerdere keren per dag toevoegen, zodat mijn huis niet naar één gigantische kattenbak zou ruiken. Ik schep de kattenbak minimaal 2-3 keer per dag op, maar moest dit meer doen tijdens het gebruik van dit nest. Ik probeerde een goedkoper alternatief te vinden voor ’s werelds beste kattenbakvulling en las verschillende beoordelingen voordat ik het kocht; dit nest werkte echter niet voor mij of mijn drie katten.” TeamArrowCat, reviewing Scoop Away Multi-Cat Meadow Fresh Scent Clumping Cat Litter

Hoeveel kost het wegscheppen van kattenbakvulling?

Als geheel is het merk Scoop Away van zwerfafval zeer betaalbaar. Alle drie de formules die we hier hebben besproken, zijn geprijsd onder $ 0,50 per pond, en de besparingen zijn het grootst wanneer u grotere pakketten koopt. Het feit dat dit strooisel strakke klonten vormt, maakt het gemakkelijk om te scheppen, waardoor u ook de kosten van verspild zwerfvuil bespaart.

Over het algemeen, is het wegscheppen van kattenbakvulling een goede keuze?

We zijn blij te kunnen melden dat Scoop Away kattenbakvulling een merk is dat we kunnen aanbevelen. Het is zeer betaalbaar en vormt enkele van de krapste klonten die we bij het testen hebben gezien. Het stof en de tracking kunnen een probleem zijn voor sommige katteneigenaren, maar tot op zekere hoogte zijn dit problemen die u zou moeten verwachten met een kleibakvulling.

Een ding om rekening mee te houden bij dit merk is dat sommige formules zwaar geparfumeerd zijn. De Meadow Fresh-formule had een sterke geur en zelfs de ongeparfumeerde formule leek een blijvend beetje geur te dragen. Als u of uw kat gevoelig bent voor geuren, wilt u misschien vasthouden aan ongeparfumeerde formules.

Alle kattenbakvullingsformules van Scoop Away zijn klonterende kleibrokken. Dit betekent dat ze vloeistof en geur goed absorberen en strakke klonten vormen die gemakkelijk weg te scheppen zijn. Het betekent echter ook dat het niet biologisch afbreekbaar of veilig is om door te spoelen. U moet gebruikt zwerfvuil op een verantwoorde manier weggooien.

Waar wordt Scoop Away kattenbakvulling verkocht?

Scoop Away Kattenbakvulling wordt online en in dierenwinkels verkocht. Je kunt het te koop vinden bij online retailers zoals Chewy en Amazon, evenals big box-winkels zoals Walmart en Target, evenals lokale en nationale dierenwinkels zoals PetSmart en Petco.

Klik HIER om te winkelen voor Scoop Away Kattenbakvulling op Chewy

Over de auteur:

Kate Barrington heeft een bachelordiploma in het Engels en is de gepubliceerde auteur van verschillende zelfhulpboeken en voedingsgidsen. Kate is ook een fervent hondenliefhebber en aanbiddende eigenaar van drie katten, kate’s liefde voor dieren heeft haar geleid tot een succesvolle carrière als freelance schrijver die gespecialiseerd is in huisdierverzorging en voeding. Kate heeft een certificaat in fitnessvoeding en schrijft graag over gezondheids- en wellnesstrends – ze geniet ook van het maken van originele recepten. Naast haar werk als ghostwRiter en auteur, Kate is ook een blogger voor een aantal biologische en natuurlijke voedingsbedrijven en een columnist voor verschillende dierenmagazines.