Onbevooroordeelde Ever Clean Litter Review 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Niemand houdt van de geur van een vuile kattenbak – vooral de katten die ze moeten gebruiken. Het regelmatig scheppen van de kattenbak is een van je taken als katteneigenaar, maar je kunt het werk voor jezelf minder onaangenaam maken door te kiezen voor een kattenbakvulling van hoge kwaliteit.

Helaas zijn kattenbakvullingen van de bovenste plank niet goedkoop, dus het kan zijn dat je moeite hebt om een betaalbaar product te vinden dat nog steeds kwaliteit levert. Als dat is waar je jezelf bevindt, overweeg dan Ever Clean kattenbakvulling. Dit merk bestaat al tientallen jaren en staat nog steeds bekend om uitstekende geurbestrijding tegen een betaalbare prijs.

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 3/5
 • Prijs per pond – 4/5
 • Multi-Cat Formules – 3/5
 • Klonterend vermogen – 5/5
 • Langdurige geurbestrijding – 4/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 5/5

Algemene score: 4/5

Hoe we hebben getest:

 • We kochten 3 van de beste kattenbakvullingen die Ever Clean kattenbakvulling te bieden heeft
 • We hebben een paar weken de kattenbakvullingen getest op verschillende katten
 • We hebben deze producten niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling, ze zijn gekocht met ons eigen geld

Merkoverzicht

De geschiedenis van kattenbakvulling gaat vele decennia terug, maar klonterende kattenbakvulling heeft een iets andere geschiedenis. In 1987 werd A&M opgericht en werd het eerste Amerikaanse bedrijf dat klonterende kattenbakvulling produceerde.

Verkocht in kannen van 7 pond onder de naam Ever Clean, werd dit klonterende nest verkocht in gespecialiseerde dierenwinkels en met de hand geleverd aan veterinaire kantoren. In 1989 was het uitgeroepen tot “Beste product van het jaar” door Pet Products News en de populariteit is alleen maar blijven groeien.

Nadat het bedrijf een paar keer van eigenaar wisselde, werd Ever Clean in 2000 opnieuw gelanceerd met vier nieuwe en verbeterde formules die zijn ontworpen voor verbeterde geurbeheersing.

In de komende jaren heeft het merk nieuwe innovaties uitgebracht, zoals de Cedar- en Multiple Cat-variëteiten, evenals de EverFresh-productlijn en hun eerste lichtgewicht nest. Tegenwoordig houdt Ever Clean het eenvoudig met 5 productkeuzes die zijn ontworpen voor maximaal klontervermogen en langdurige geurbeheersing.

Wat voor soort zwerfvuil biedt het merk aan?

Hoewel Ever Clean al sinds de jaren 1980 bestaat, is hun productlijst niet zo uitgebreid als veel merken op de markt. Als het gaat om kleistrooisels, bieden ze echter een verscheidenheid aan keuzes, waaronder klonterende, niet-klonterende, ongeparfumeerde en multi-cat formules. Omdat dit merk het zo goed doet met deze formules, hebben ze geen behoefte om uit te breiden naar nichemarkten.

Het merk Ever Clean biedt momenteel vijf kattenbakvullingsformules aan. Drie van deze formules zijn ongeparfumeerd en twee zijn licht geparfumeerd.

Binnen de ongeparfumeerde categorie biedt Ever Clean een extra sterke geurvrije formule die maximale klonteringskracht levert, evenals een lichtgewicht formule en een doordrenkt met actieve kool voor langdurige geurbeheersing. De twee licht geurende formules zijn er in een extreme klonterende variëteit en een gemaakt voor huishoudens met meerdere katten.

De drie formules die we hier bespreken, omvatten twee ongeparfumeerde en één licht geurende formule.

Top 3 kattenbakvullingen beoordeeld

Bekijk op Chewy

Kattenbakgeur is een zorg voor elke katteneigenaar, maar als uw kat een gevoelige neus heeft, wilt u misschien vasthouden aan een ongeparfumeerde kattenbakvulling.

Dit Ever Clean Extra Strength Unscented Premium Clumping clay strooisel is een geweldige keuze omdat het is ontworpen voor maximale geurbeheersing zonder het gebruik van parfums en kunstmatige geurstoffen. Het is zeer absorberend, vergrendelt geuren bij contact en vormt strakke, harde klonten die gemakkelijk te scheppen zijn om de kattenbak fris en schoon te houden.

Deze extra sterke formule is versterkt met een ammoniakschild om kattenbakgeuren te vernietigen en beschikt over geavanceerde vochtvergrendelingstechnologie voor maximale absorptie van vloeibaar afval.

Het biedt tot 10 dagen langdurige frisheid zonder het gebruik van geur, en het biedt antimicrobiële voordelen om te voorkomen dat geurveroorzakende bacteriën zich ophopen in de kattenbak. Bovendien gebruikt het plantenextracten om taaie geuren op een veilige, natuurlijke manier te elimineren.

Bij het testen van dit ongeparfumeerde premium kleistrooisel, ontdekten we dat het een lichte geur had. Het was echter erg licht en aangenaam, dus we vonden het niet om een probleem te zijn.

We ontdekten dat het nest zijn belofte inhield om zeer laag stof te zijn, hoewel het weinige stof dat er was meestal een beetje plakkerig was en de fijne korrels een beetje volgden. Over het algemeen waren we onder de indruk van het hardklontervermogen en de uitstekende geurbeheersing.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 4/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4.25/5

Pros

 • Extra sterke formule vormt harde, strakke klonten
 • Zeer stofarme formule, geen geur of parfum
 • Biedt tot 10 dagen langdurige geurbescherming

Tegens

 • Redelijk zwaar, vooral in een doos van 25 pond
 • Nat strooisel kan doorweken en aan de bodem van de doos blijven plakken

Dit nest wordt geleverd in een zak van 14 pond en 25 pond. Deze specifieke formule is gemaakt van klei, dus het is vrij zwaar. Het komt echter in beheersbare maten.

Bekijk op Chewy

Als u op zoek bent naar een ongeparfumeerde kattenbakvulling die maximale geurbeheersing biedt, overweeg dan deze Ever Clean EverFresh met geactiveerde houtskool Ongeparfumeerde Premium Klonterende kleistrooisel. Hoewel het ongeparfumeerd is, is dit nest gebonden met actieve kool om geuren bij de bron te elimineren.

De combinatie van actieve kool en maximale klonterende kracht draagt bij aan een volledige 10 dagen langdurige frisheid, zelfs in huishoudens met meerdere katten waar geuren meestal een probleem zijn.

Deze ongeparfumeerde kattenbakvulling vormt enkele van de strakste klonten die we hebben gezien, en ze breken niet uit elkaar tijdens het scheppen. Strakke, harde klonten zijn de sleutel tot het beheersen van geuren, en het maakt ook je taak om de kattenbak schoon te maken veel gemakkelijker. Wanneer u klonten gewoon kunt wegscheppen, bespaart dit meer van het schone strooisel, wat u na verloop van tijd geld bespaart.

Een ding om rekening mee te houden met dit product is dat het vrij zwaar is. Het is niet alleen een kleistrooisel, maar het komt ook in grotere korrels die het volgen zouden moeten helpen verminderen. De formule is vrij laag stof, maar wat stof het produceert, kan een beetje plakkerig zijn, dus je kunt vuile voetafdrukken rond het huis vinden, evenals wat bijgehouden zwerfvuil. Over het algemeen waren we echter erg blij bij het testen van dit nest.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 4/5
Geur 5/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4.5/5

Pros

 • Actieve kool zorgt voor extra geurbestrijding
 • Iets grotere korrels betekent minder rommel en tracking
 • Hardklonteractie is gemakkelijk te scheppen en schoon te maken

Tegens

 • Redelijk zwaar, vooral in een doos van 25 pond
 • Stof kan plakkerig zijn, kan een beetje rommelig zijn

Dit nest wordt geleverd in een doos van 25 pond. Deze specifieke formule is gemaakt van klei, dus het is vrij zwaar.

Bekijk op Chewy

Deze altijd schone multi-cat klonterende kattenbakvulling is een geweldige optie als u geur probeert te verminderen in een huishouden met meerdere katten. Door strakke, harde klonten te vormen, houdt dit strooisel geuren vast en houdt ze onder controle totdat je schept.

Bovendien ruikt de kattenbak met een door de poot geactiveerde frisse geur fris totdat je eraan toekomt om hem te scheppen (hoewel sommigen de geur misschien te sterk vinden). Dit nest biedt ook antimicrobiële bescherming tegen geurveroorzakende bacteriën en beschikt over een unieke mix van pure, natuurlijke mineralen en klei.

Bij het testen van dit nest ontdekten we dat het zijn beloften nakwam voor het vormen van strakke, harde klonten. We houden van een goede klonterende kattenbakvulling voor huishoudens met meerdere katten, omdat het het scheppen van de doos gemakkelijker maakt.

Een ding dat we echter in verschillende beoordelingen hebben opgemerkt, is dat de klonten zo hard zijn dat je uiteindelijk veel strooisel kunt verliezen als je schept en je moet de doos misschien één keer per dag afvullen om hem vol genoeg te houden in een huishouden met meerdere katten. We vonden de formule ook enigszins stoffig, hoewel de tracking laag was.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 4/5
Geur 3/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4.25/5

Pros

 • Vormt strakke, harde klonten die gemakkelijk te scheppen zijn
 • Lichte geur is aangenaam en niet overweldigend
 • Vergrendel zondegeur bij contact en remt bacteriegroei

Tegens

 • Bevat wat geur, hoewel niet erg opvallend
 • Redelijk zwaar, vooral in een doos van 25 pond
 • Mogelijk moet de kattenbak dagelijks worden bijgevuld met meerdere katten

Dit nest wordt geleverd in een doos van 25 pond. Deze specifieke formule is gemaakt van klei, dus het is vrij zwaar.

Wat vinden klanten van Ever Clean Cat Litter?

Katteneigenaren hebben de neiging om erg kieskeurig te zijn als het gaat om de kattenbakvulling van hun kat, en de meeste hebben een voorkeursmerk. Bij het lezen van recensies van Ever Clean kattenbakvulling ontdekten we echter dat veel kattenliefhebbers naar dit merk overstapten toen ze op zoek waren naar een meer betaalbare optie, en ze vonden het zo leuk dat ze het bleven gebruiken.

Dit gezegd hebbende, de ervaring van elke klant is uniek en er zijn zowel goede als slechte beoordelingen voor het merk online. Blijf lezen om een positieve en negatieve klantbeoordeling te zien voor elk van de drie kattenbakvullingsformules hierboven:

Positieve klantrecensies voor Ever Clean Cat Litter

“Ik heb 8 katten. Ik haat de geur van ammoniak of zwerfvuil in het algemeen. Ik heb 3 volwassen kinderen die nog steeds vreselijk zijn in het schoonmaken van het nest, hoewel ze de helft van deze katten mee naar huis hebben genomen. Het maakt niet uit omdat dit spul zo goed werkt dat ik niet eens weet dat ze het nest niet hebben schoongemaakt, tenzij ik ernaar kijk. Het zou als 3 dagen achter elkaar verwaarlozing moeten zijn om iets te ruiken. Ik ben al jaren een trouwe gebruiker. Af en toe zal ik een nieuw nestje proberen dat goedkoper is….in de hoop dat met technologie iemand misschien een vergelijkbaar nestje heeft bedacht tegen een lagere prijs maar… het is er nog niet.” door LaffyTaffy, recensie over Ever Clean Extra Strength Unscented Premium Clumping Clay Cat Litter

“Mijn kat heeft astma, dus ik ben bijna 2 jaar geleden overgestapt op dit nestje. Het is veruit de beste qua stof. Ja, het produceert een beetje stof wanneer de katten de doos gebruiken, maar het is veel minder dan een opgeruimde kat. Dit nest is zo geweldig met het beheersen van de geur van de kattenbak. Ik heb ontdekt dat binnen een week na het gebruik van nette kat – er is al een merkbare geur. Sinds ik ben overgestapt op ooit schoonmaken, krijg ik een stevige maand van het gebruik van de kattenbakvulling voordat ik deze moet vervangen. Zelfs als ik het verwissel – er is geen overweldigende geur van al het gebruik. Ik raad dit al mijn vrienden aan.” door DomJ, recensie van Ever Clean Everfresh met geactiveerde houtskool Ongeparfumeerde Premium Klonterend nest

“Ik ben op zoek naar de beste geurverwijderende zwerfvuil en Ever Clean staat in de top 3. Ik kocht het onmiddellijk (ze boden vroeger een doos van 42 pond aan voor $ 23). Qua geur is het PERFECT. Je zou nooit weten dat een kat in je huis was door hun afscheidingen. Mijn enige probleem was dat het klonteren zo intens was dat je geen andere keuze had dan meer afval toe te voegen, dus de doos zou binnen 10 dagen weg zijn. Het is het proberen waard, maar het is zeker niet kostenvriendelijk bij mij thuis.” door Furmom, recensie over Ever Clean Multi-Cat Clumping Cat Litter

Negatieve klantrecensies voor Ever Clean Cat Litter

“Ik heb mijn hele leven al katten en ben altijd op zoek naar de beste kattenbakvulling. Dit is het niet. Een vriend vertelde me dat het een uitstekende geurbestrijding had, dus ik probeerde het in een van mijn twee kattenbakken. Ik heb twee katten die NOG NOOIT buiten de doos zijn gegaan. De eerste week vond ik het geweldig en had het een superieure geurbeheersing. Staking één: in week twee begon ik nestresten op te merken op alle harde oppervlakken in mijn huis waar mijn katten op lopen, en modderig strooisel dat aan de poten van mijn katten kleefde, en de nestschep. Slag twee: moeilijk scheppen omdat urine niet goed klonterde en modderig en super plakkerig was, en het toevoegen van nieuw strooisel zorgde voor aanzienlijk stof. Slag drie: ik vond kattenurine buiten de doos, op de grond! Dit is de eerste keer in de bijna veertien jaar dat ik deze twee katten heb gehad dat ik OOIT kattenurine buiten de kattenbak heb gevonden.” door TryingtoBeHelpful, reviewing Ever Clean Extra Strength Unscented Premium Clumping Clay Cat Litter

“Dit is de stoffigste kattenbakvulling die ik ooit heb gehad. Ik geef de voorkeur aan laag stof omdat een van mijn katten problemen heeft met haar ademhalingssysteem. Je wilt dit niet eens rond katten gieten omdat het TROEBEL wordt. Je kunt zelfs al het stof voelen door het aan te raken. En tracking is ZO slecht. Misschien ligt het aan mij omdat ik hoge verwachtingen had (verschillende vrienden van mij raadden Ever Clean aan.) Ach, Ever Clean is niet voor mij of mijn kitties, en ook erg duur. bij XX, reviewing Ever Clean Everfresh met geactiveerde houtskool Ongeparfumeerde Premium Klonterende klei strooisel

“Mijn katten passen zich aan aan de meeste nesten die ik probeer. Ze waren zeer accepterend voor de Ever Clean Multi-Cat Clumping Cat Litter. Ze vonden het zo leuk dat ze het overal in mijn wasruimte gooiden. Als je niet overal met zwerfvuil te maken wilt hebben, dan is dit nest waarschijnlijk niets voor jou. We hebben nogal wat stof meegemaakt met de Ever Clean Multi-Cat Clumping Cat Litter. Het is meestal wanneer je het strooisel in de doos dumpt – ik merk niet veel als mijn katten erin graven. Het klontert heel goed, misschien wel te goed. De geur is licht, maar erg overweldigend als je hem voor het eerst in de doos giet. Dit strooisel is vrij zwaar, hoewel het niet onmogelijk is om de doos schoon te maken. Het is gewoon moeilijk om de volledige doos te verplaatsen. Het is een behoorlijk nestje, maar ik denk dat ik ons gewone nestje verkies boven dit.” – door ReneeL, recensie van Ever Clean Multi-Cat Clumping Cat Litter

Hoeveel kost het ooit schoonmaken van kattenbakvulling?

Ever Clean kattenbakvulling is zeker niet de goedkoopste kattenbakvulling op de markt, of zelfs het goedkoopste merk dat we hebben beoordeeld. Het is echter zeer betaalbaar met de meeste formules die binnen de bereik van $ 0,60 tot $ 0,80 per pond. U kunt nog meer besparen door online te bestellen met een auto-ship korting.

Over het algemeen, is ever clean kattenbakvulling een goede keuze?

Ever Clean kattenbakvulling is iets duurder dan sommige merken die we hebben beoordeeld, maar het biedt consistente en betrouwbare prestaties. Alle vijf de formules bieden een hardklonterwerking, wat het scheppen gemakkelijk maakt en verspilling minimaliseert. Zelfs de ongeparfumeerde formules bieden een uitstekende geurbeheersing en de kwaliteit van het strooisel lijkt consistent te zijn in alle formules.

Een ding om rekening mee te houden bij dit merk is dat het vrij zwaar is. Twee van de drie beoordeelde formules worden alleen verkocht op Chewy in dozen van 25 pond, wat voor sommige mensen moeilijk te beheren kan zijn. Ever Clean biedt echter een lichtgewicht, ongeparfumeerde formule, dus er zijn opties als je 25 pond te zwaar vindt om te tillen.

Waar wordt ooit schoon kattenbakvulling verkocht?

Ever Clean Cat Litter wordt online en in dierenwinkels verkocht. Je kunt het te koop vinden bij online retailers zoals Chewy en Amazon, evenals big box-winkels zoals Walmart en Target, evenals lokale en nationale dierenwinkels zoals PetSmart en Petco.

Klik HIER om te winkelen voor Ever Clean Cat Litter op Chewy

Over de auteur:

Kate Barrington heeft een bachelordiploma in het Engels en is de gepubliceerde auteur van verschillende zelfhulpboeken en voedingsgidsen. Kate is ook een fervent hondenliefhebber en aanbiddende eigenaar van drie katten, kate’s liefde voor dieren heeft haar geleid tot een succesvolle carrière als freelance schrijver die gespecialiseerd is in huisdierverzorging en voeding. Kate heeft een certificaat in fitnessvoeding en schrijft graag over gezondheids- en wellnesstrends – ze geniet ook van het maken van originele recepten. Naast haar werk als ghostwriter en auteur is Kate ook blogger voor een aantal biologische en natuurlijke voedingsbedrijven en columnist voor verschillende dierenbladen.