Onbevooroordeelde Royal Canin Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Royal Canin onder de loep genomen en gesorteerd volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk evalueren op soort-geschiktheid, productvariëteit, prijs, ingrediëntkwaliteit, klantervaring en herinneringsgeschiedenis.

Over het algemeen geven we Royal Canin een C-cijfer.

Het ontvangt hoge cijfers voor productvariëteit en sommige van zijn veterinaire diëten hebben een reputatie voor de behandeling van specifieke gezondheidsproblemen, maar voor regelmatige voeding kunt u veel meer carnivoor-geschikte voedingsmiddelen vinden tegen een lagere prijs.

De We’re All About Cats-beoordeling van Royal Canin over wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 5/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 5/10

Algemene score: 6.3/10

In totaal geven we Royal Canin kattenvoer een 6.3/10 rating of een C-cijfer.

Royal Canin Kattenvoer uitgelegd

Als onderdeel van ons beoordelingsproces hebben we monsters ingediend bij een onafhankelijk laboratorium. Het volledige rapport is hier te bekijken.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van het merk, hebben we een steekproef van Royal Canin Indoor Droog Kattenvoer voor volwassenen’s voor analyse bij een ISO 17025 gecertificeerde voedseltesten en analyselab. We kochten het product tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van het kattenvoerbedrijf.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons het exacte gehalte aan macronutriënten en micronutriënten van het product, waardoor een duidelijk beeld wordt geschetst van wat u in de kom van uw kat stopt.

Vergeet niet dat, als het gaat om het gehalte aan voedingsstoffen, het kattenvoerlabel ons alleen een gegarandeerde analyse, een reeks minimum- en maximumwaarden—geen beschrijving van wat er in het eten zit. In werkelijkheid kan het gehalte aan voedingsstoffen van het voedsel wezenlijk anders van wat je op het etiket ziet.

Naast de volgende beoordeling van het merk, hopen we dat de informatie in dit laboratoriumrapport u in staat stelt om een wetenschappelijke, datagestuurde benadering te volgen om te beslissen of dit merk de juiste keuze is voor uw kat.

Over Royal Canin

Het verhaal van Royal Canin begint helemaal terug in de jaren 1960 met een dierenarts genaamd Jean Cathary. Katharen runde op dat moment een dierenartsenpraktijk in Aimargues, een dorp in de Gard in Zuid-Frankrijk.

Verontrust door de plaag van huid- en vachtaandoeningen bij lokale huisdieren, begon Cathary te experimenteren met zelfgemaakt voedsel als voedingsoplossing. Na het uitproberen van verschillende recepten en het bakken ervan in een oven in zijn garage, ontdekte Cathary dat een recept op basis van granen consequent hielp de huid- en vachtproblemen te verlichten die de dieren van het dorp teisterden.

Het was zo’n succes dat Cathary het voedsel “Royal Canin” als handelsmerk oprichtte en zijn dierenartsenpraktijk sloot. Het was tijd om de dierenvoedingsbusiness in te gaan.

Het nieuwe merk Royal Canin importeerde een extruder uit de Verenigde Staten en werd al snel een van Europa’s baanbrekende huisdiervoedingsbedrijven. Ze waren de eerste fabrikant van droogvoer voor huisdieren in Frankrijk en het eerste Europese bedrijf dat een extruder gebruikte.

In 1972 werd het merk verkocht aan de Guyomarc’h Group en onmiddellijk door Europa gestraald, met dochterondernemingen in Italië, België, Zweden, Spanje, Duitsland en Denemarken. Na bijna drie decennia van expansie, een bank buy-out en tijd op de beurs van Parijs, werd het bedrijf in juli 2001 verkocht aan Mars, Incorporated.

Tegenwoordig is Royal Canin een wereldwijd bedrijf met distributie- en productiefaciliteiten over de hele wereld, hoewel het wereldwijde hoofdkantoor nog steeds in Aimargues, Frankrijk is gevestigd. Dit merk is gemakkelijk een van de meest aanbevolen merken door dierenartsen voor zowel algemeen gebruik als veterinaire problemen.

Inkoop en productie

Royal Canin betrekt ingrediënten van over de hele wereld en geeft geen informatie vrij over landen van herkomst of specifieke Leveranciers. Hun producten worden vervaardigd in eigen productiefaciliteiten over de hele wereld. De fabriekslocaties van Royal Canin omvatten de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Frankrijk, Rusland, China, Zuid-Afrika, Argentinië, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Al deze productiefaciliteiten zijn eigendom van Mars, Incorporated. Royal Canin bezit ook verschillende onderzoeksfaciliteiten over de hele wereld, waar ze fulltime veterinaire voedingsdeskundigen in dienst hebben om te helpen bij de formulering van hun voedsel.

Geschiedenis herinneren

Royal Canin is de afgelopen 15 jaar drie keer teruggeroepen.

De meest recente terugroepactie vond plaats in 2007 toen het bedrijf een vrijwillige terugroepactie aankondigde van acht Sensible Choice droog hondenvoer en zeven Kasco droge honden- en kattenvoerproducten.

De terugroepactie werd uitgegeven toen Royal Canin ontdekte dat hun voedsel sporenhoeveelheden van een melaminederivaat uit besmet rijsteiwitconcentraat bevatte. Eerder dat jaar riepen ze verschillende andere producten terug vanwege melaminebesmetting, waaronder veterinair dieet katachtig hypoallergeen.

In 2006 heeft het bedrijf verschillende katten- en hondenvoerproducten teruggeroepen vanwege een teveel aan vitamine D3. Deze terugroepactie had betrekking op producten die uitsluitend door dierenartspraktijken werden verkocht en was het gevolg van meldingen van talrijke honden en katten die ziek werden na het consumeren van het product.

Welke soorten kattenvoer biedt Royal Canin aan?

Royal Canin verkoopt momenteel meer dan 100 verschillende soorten kattenvoer. Hoewel ze traditionele recepten voor kattenvoer aanbieden, zijn veel van hun producten geformuleerd voor specifieke gezondheidsproblemen zoals de gezondheid van de urinewegen of spijsverteringszorg. Royal Canin is ook een van de weinige kattenvoermerken die recepten op de markt brengt voor specifieke kattenrassen zoals Perzen en Maine Coons.

Royal Canin biedt een aantal recepten die zijn geformuleerd, of op zijn minst op de markt gebracht, voor specifieke levensfasen, lichaamsmaten en levensstijlen. Hun voedingsmiddelen zijn verkrijgbaar in zowel natte als droge soorten. In termen van hun natte voedingsmiddelen zijn er een aantal verschillende texturen en consistenties om uit te kiezen.

In de Royal Canin line-up is er een gemeenschappelijk thema: voedingsstoffen boven ingrediënten. Ze geven niet veel informatie over waar hun ingrediënten vandaan komen, maar Royal Canin formuleert en produceert al hun eigen producten.

Royal Canin Kattenvoer – Top 3 Recepten Review

Alle voedingswaarde-informatie in deze tabel en hieronder is afkomstig uit de gegarandeerde analyse van de fabrikant. Exacte voedingspercentages zijn niet beschikbaar.

Alle berekende waarden worden bepaald met behulp van deze minimale en maximale gepubliceerde waarden en kunnen afwijken van de werkelijke waarden. Royal Canin is de ultieme autoriteit op hun producten, dus neem contact op met het bedrijf voor meer voedingsinformatie.

Koop op Chewy Koop op Petco

Dit recept behoort tot de Care-lijn van Royal Canin die ergens tussen een voorgeschreven veterinair dieet en een regulier niet-therapeutisch dieet zit. Het is geformuleerd om de gezondheid van de urinewegen te ondersteunen door een gezonde mineralenbalans in de urine van uw kat te ondersteunen en uw kat aan te moedigen meer water te drinken.

Ironisch genoeg is het een droogvoer, dus het draagt niet bij aan het vocht dat uw kat nodig heeft om een goede gezondheid van de urinewegen te behouden.

In tegenstelling tot sommige voedingsmiddelen die verzurende stoffen bevatten om struvietkristallen te voorkomen, maar calciumoxalaatkristallen niet aanpakken, is dit voedsel ontwikkeld om de urineproductie te verhogen en zowel struviet- als calciumoxalaatkristallen te verminderen. Merk op dat een vochtrijk dieet ook de urineproductie zou verhogen zonder het lichaam van uw kat te overspoelen met koolhydraten.

Het eerste ingrediënt van het voedsel is maïs, gevolgd door tarwegluten, kippenmeel en een mix van plantaardige ingrediënten, waaronder brouwersrijst, maïsgluten en tarwe. Een combinatie van kippenvet, plantaardige olie en visolie dient als de primaire vetbronnen van het voedsel.

Met het gebruik van zware doses plantaardige ingrediënten met een lage waarde, is dit niet de ingrediëntenlijst met de hoogste waarde, noch de meest geschikte soort voor uw carnivoor.

Hoewel het niet voldoet aan de vakjes die u normaal gesproken zou zoeken in een kattenvoer, is dit type dieet soms de enige oplossing voor katten met terugkerende urinewegaandoeningen. Het goede nieuws is dat deze formule geen recept vereist om te kopen, maar het is nog steeds vergelijkbaar geprijsd als een veterinair dieet.

Ingrediënten

Maïs, Tarwegluten, Kippenmeel, Brouwersrijst, Maïsglutenmeel, Tarwe, Kippenvet, Natuurlijke Aroma’s, Rijstdoppen, Erwtenvezel, Gedroogde Gewone Bietenpulp, Calciumsulfaat, Graanstokers Gedroogde gist, Eiproduct, Plantaardige olie, Visolie, Natriumbissulfaat, Kaliumchloride, Zout, Natriumpyrofosfaat, Dl-Methionine, Cholinechloride, Taurine, Vitaminen [Dl-Alpha Tocopherol Acetate (Source Of Vitamin E), L-Ascorbyl-2-Polyphosphate (Source Of Vitamin C), Niacin Supplement, Biotin, Riboflavin Supplement, D-Calcium Pantothenate, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B6), Vitamin A Acetate, Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), Vitamin B12 Supplement, Folic Acid, Vitamin D3 Supplement], Sporen van Mineralen [Zinc Proteinate, Zinc Oxide, Ferrous Sulfate, Manganese Proteinate, Manganous Oxide, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Copper Proteinate, Sodium Selenite], Goudsbloemextract (Tagetes Erecta L.), Rozemarijnextract, geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 31%

Ruw vet: 11%

Ruwe celstof: 6.5%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33.7%

Vet: 11.96%

Vezel: 7.07%

Koolhydraten: 47.28%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.63%

Vet: 26.39%

Koolhydraten: 42.98%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kippenmeel, Kippenvet, Eiproduct, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Maïs, Tarwegluten, Brouwersrijst, MaïsGlutenmeel, Tarwe

Veel voorkomende allergenen:Kip

Pros

 • Katten houden van de manier waarop het voedsel smaakt
 • Kan sommige katten met urinewegaandoeningen helpen
 • Bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen

Tegens

 • Laag vochtgehalte
 • Zeer hoog in koolhydraten
 • Voornamelijk gemaakt van plantaardige ingrediënten

Koop op Chewy Koop op Petco

Dit recept voor natvoer is geformuleerd voor katten met een gevoelige spijsvertering en wordt verkocht in zakjes van 3 ounce. Deze formule is voornamelijk op basis van kip en varkensvlees, hoewel verschillende van de hoofdingrediënten bijproducten zijn in plaats van hele bronnen van beide eiwitten.

Royal Canin suggereert dat dit voedsel helpt de spijsvertering van uw kat te ondersteunen en fecale geur te verminderen door het gebruik van goed verteerbare eiwitten. Hoewel dit recept een aanzienlijk aantal dierlijke eiwitten bevat, zijn er nog steeds een paar laagwaardige plantaardige ingrediënten zoals tarwemeel, cellulosepoeder en tarwegluten.

Over het algemeen lijkt deze formule voornamelijk op vlees gebaseerd te zijn, maar het is zeker niet het recept van de hoogste kwaliteit in zijn soort op de markt. Bepaalde twijfelachtige ingrediënten doen afbreuk aan de algehele kwaliteit van het recept en, misschien omdat het in zakjes wordt verkocht, is het vrij duur.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, kipbijproducten, varkensvleesbijproducten, kip, varkenslever, tarwemeel, varkensvertering, varkensplasma, cellulosepoeder, tarwegluten, natuurlijke aroma’s, natriumsilico-aluminate, natriumtripolyfosfaat, kaliumchloride, calciumsulfaat, taurine, johannesbroodpitmeel, cholinechloride, karamel, vitamines [Cholecalciferol (Source Of Vitamin D3), DL-Alpha Tocopherol Acetate (Source Of Vitamin E), Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), Niacin Supplement, Riboflavin Supplement, D-Calcium Pantothenate, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B6), Biotin, Folic Acid, Vitamin B12 Supplement], Natriumcarbonaat, Sporenelementen [Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Copper Sulfate, Zinc Proteinate, Calcium Iodate, Copper Proteinate, Manganese Proteinate, Manganese Sulfate].

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 1.6%

Vocht: 82.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.71%

Vet: 14.29%

Vezel: 9.14%

Koolhydraten: 30.86%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 41.09%

Vet: 31.18%

Koolhydraten: 27.73%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Varkenslever, Varkensvlees Plasma

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tarwebloem, Cellulosepoeder, Tarwegluten

Veel voorkomende allergenen:Kip

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke ingrediënten
 • Kan sommige katten met spijsverteringsproblemen helpen
 • De meeste katten lijken het eten lekker te vinden
 • Vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen

Tegens

 • Relatief veel koolhydraten
 • Bevat dierlijke bijproducten

Koop op Chewy Koop op Amazon

Hoewel het niet universeel een van de meest populaire Royal Canin-voedingsmiddelen is, heb ik dit recept voor nat kattenvoer geselecteerd als een voorbeeld van een van de niet-receptplichtige diëten van het bedrijf.

Dit ingeblikte recept is gemaakt voor over het algemeen gezonde volwassen katten en is volgens Royal Canin gemaakt met de “optimale balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten om de smakelijkheid op lange termijn te ondersteunen en te werken als de perfecte voedingssupplement voor brokjes”.

De gevormde vleesplakken zijn samengesteld uit een brij van bijproducten en andere stukken vlees, met bijproducten van varkensvlees, bijproducten van kip, kippenlever, varkenslever en zalm. Deze ingrediënten vertegenwoordigen de primaire eiwitbronnen van het voedsel.

Naast deze vleesingrediënten bevat het voedsel tarwebloem, tarwegluten, gelatine, cellulosepoeder, gemodificeerde maïzena en carrageen. Hoewel geen van deze ingrediënten qua voedingswaarde essentieel is, valt carrageen op als bijzonder twijfelachtig. Dit van zeewier afgeleide verdikkingsmiddel kan bijdragen aan ontstekingen en is mogelijk kankerverwekkend, waardoor het een ingrediënt is dat het vermijden waard is.

Op basis van droge stof bestaat het voedsel uit ongeveer 61% eiwit, 11,9% vet en 27,1% koolhydraten. Het is een eiwitrijk, koolhydraatrijk en relatief vetarm product.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, varkensvleesbijproducten, kippenbijproducten, kippenlever, varkenslever, zalm, tarwemeel, tarwegluten, gelatine, varkensplasma, cellulosepoeder, natuurlijke smaakstoffen, gemodificeerd maïszetmeel, calciumsulfaat, guargom, kaliumchloride, natriumtripolyfosfaat, carrageen, taurine, vitamines [Dl-Alpha Tocopherol Acetate (Source Of Vitamin E), Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), Niacin Supplement, Biotin, D-Calcium Pantothenate, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B6), Riboflavin Supplement, Folic Acid, Vitamin B12 Supplement, Vitamin D3 Supplement], Sporen van Mineralen [Zinc Proteinate, Zinc Oxide, Ferrous Sulfate, Copper Sulfate, Manganous Oxide, Sodium Selenite, Calcium Iodate], Cholinechloride.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 1.9%

Ruwe celstof: 1.8%

Vocht: 81.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 56.76%

Vet: 10.27%

Vezel: 9.73%

Koolhydraten: 23.24%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 54.08%

Vet: 23.77%

Koolhydraten: 22.15%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kippenlever, Varkenslever, Zalm, Varkensplasma

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tarwebloem, Tarwegluten, Cellulosepoeder, Gemodificeerd Maïszetmeel, Carageenan

Veel voorkomende allergenen:Kip

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke ingrediënten
 • Relatief laag in koolhydraatgehalte
 • Bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen

Tegens

 • Duur in vergelijking met vergelijkbare opties
 • Bevat carrageen als verdikkingsmiddel
 • Bevat tarwegluten als eiwitrijk plantenadditief

Wat vinden klanten van Royal Canin Cat Food?

Royal Canin is een van ’s werelds populairste en meest gerespecteerde merken voor dierenvoeding. Samen met Hill’s Pet Nutrition is Royal Canin het voedsel dat het vaakst wordt aanbevolen door dierenartsen. Sommigen zeggen dat Royal Canin veterinaire diëten levens redden.

Over het algemeen houden klanten van Royal Canin en hun katten vinden het ook leuk. Royal Canin krijgt niet veel negatieve recensies.

Dat gezegd hebbende, hebben een aantal klanten onlangs gemeld dat hun katten ziek werden na het eten van Royal Canin’s Urinary SO-recept.

Zonder formeel onderzoek en Royal Canin die onvermurwbaar blijft dat er niets mis is met het eten, is het moeilijk om de legitimiteit van deze klachten in te schatten. Dat gezegd hebbende, voelen we ons verantwoordelijk om het probleem te behandelen. Deze rapporten verschijnen op Consumentenzaken en hebben de commentaarsectie van dit artikel bereikt, waardoor ze bijzonder moeilijk te negeren zijn.

Dus, wat zeggen de rapporten?

De meeste klachten hebben betrekking op katten die spijsverteringsproblemen ervaren – braken, diarree en soms lethargie en andere symptomen – na het eten van de Royal Canin-formule.

Lia uit Lachine, Quebec schreef bijvoorbeeld op Consumer Affairs dat twee van hun katten ziek werden na het eten van royal Canin’s Urinary SO-formule. Een week nadat hun eerste kat ziek werd, zegt Lisa dat “onze andere kat begint te braken en diarree krijgt na het eten van zijn eten. Beide katten waren lusteloos, moesten braken en deden het over het algemeen niet erg goed. Nadat we meer dan $ 4000 hadden uitgegeven om onze katten binnen te brengen om te proberen erachter te komen wat er aan de hand was, realiseerden we ons dat het van hun voedsel moest zijn. “

Lia’s conclusie werd niet bevestigd door een dierenarts of laboratorium – nogmaals, dit alles blijft puur speculatief – maar hun ervaring lijkt overeen te komen met die van andere recensenten op consumentenzaken.

Kat uit Cornwall, Ontario zei dat haar kat “het RC-voedsel overgaf elke keer dat ik hem voedde nadat ik hem ongeveer 2 maanden lang het voedsel had gevoerd, wat me zorgen baarde.”

Hoewel sommige rapporten afkomstig zijn van nieuwe Royal Canin-klanten, zijn anderen al lang Royal Canin-kopers die een verandering hebben opgemerkt.

Lori uit Leominster, Massachusetts schreef op 27 januari 2020 dat “Mijn 12 tot (sic) kat al sinds zijn 4e op Royal Canin urine so zit. Het afgelopen jaar is hij ziek geweest na het eten ervan en nu eet hij het natte voedsel helemaal niet van het meest recente geval dat hij heeft gekocht. Ik weet niet wat ik moet doen.”

Hoewel sommigen beweren dat deze problemen samenvielen met een formulewijziging rond januari 2020, dateren vergelijkbare klachten van begin 2019. Hoewel deze rapporten verontrustend zijn en de moeite waard om aandacht aan te besteden, hebben we geen bevestiging kunnen vinden dat royal canin’s Urinary SO-voedsel katten ziek maakt. Nogmaals, duizenden mensen voeren hun katten Royal Canin zonder klagen en de majority van klantrecensies zijn positief op Chewy en andere retailsites.

Over het algemeen zijn deze rapporten niet overtuigend en bieden ze geen overtuigend bewijs tegen de veiligheid van Royal Canin kattenvoer.

Royal Canin voert routinematige tests uit van hun producten en heeft geen kwaliteits- of veiligheidsproblemen vastgesteld. Gezien de geschiedenis van kwaliteitscontrole van het bedrijf, is er geen reden om aan te nemen dat er enige reden tot bezorgdheid is.

Hoewel het er niet op lijkt dat er een significant gezondheidsrisico is, adviseren we voorzichtigheid en zullen we de situatie blijven volgen.

Om een idee te krijgen van wat klanten zeggen over Royal Canin, zijn hier een paar beoordelingen geselecteerd uit verschillende populaire recepten die op Amazon en Chewy worden vermeld.

Positieve beoordelingen

“Mijn dierenarts schreef dit voedsel voor aan mijn Lucas nadat hij de diagnose stenen in zijn urinespoor had gekregen en erg ziek was. Hij eet dit voedsel sindsdien en is zijn probleem onder controle. Eten is duur, maar de moeite waard.” – Fmc008, herziening van Royal Canin Urinary SO Moderate Calorie

“… De overstap naar dit eten was ronduit geweldig. Natuurlijk, mijn geriatrische kat veranderde niet plotseling in een kitten, maar ze heeft geen oogdruppels meer nodig voor het glaucoom, supplementen voor de artritis en haar urineproductie is veel verminderd (betere nierfunctie). We hebben ook een kat van 2 jaar oud die ook hetzelfde voedsel eet. Hij houdt er ook van. Een overwinning alom.” – L.A.H, recensie van Royal Canin Feline Nutrition Indoor Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Ik ben absoluut geschokt dat dit voedsel zogenaamd door een dierenarts is vervaardigd. Ik zou mijn katten nooit naar de persoon brengen die dit droogvoer heeft ontworpen. Ik heb het voedsel gekocht omdat mijn kat urinewegproblemen heeft, alleen om te zien dat het voedsel slechts 6% ruw eiwit bevat en dat de rest pure vulstof is en niet eens graanvrije vulstof, maar gevuld met maïs, maïsmeel en rijst. Dus in principe zal dit voedsel de urinekristallen uit de kattenplas halen, maar zal het de kattenvoeding geven aan het equivalent van een zak Doritos. Katten KUNNEN MAÏS NIET VERTEREN; een kat die maïs eet, is als een mens die karton eet, dus waarom zou een veterinaire gezondheidsformule van zoveel afval worden gemaakt. Ga mijn geld terugkrijgen.” – Alexandra Lebron, reviewing Royal Canin Urinary SO Moderate Calorie

“Gaf het twee sterren omdat mijn dierenarts bevestigde dat dit een geweldig merk voor katten was en mijn man vond het geweldig, maar het leek hem indigestie of gas te geven. Hij gooide hier veel meer op dan ik me prettig voelde. Ik bracht hem in paniek naar de dierenarts en liet röntgenfoto’s en bloedonderzoek doen om erachter te komen dat hij kerngezond was. Zodra ik zijn eten verschoonde, verdwenen de problemen.” – Amazon-klant, beoordeling van Royal Canin Indoor Adult Dry Cat Food

Hoeveel kost Royal Canin Kattenvoer?

Uw uitgaven variëren afhankelijk van het type Royal Canin-voedsel dat u koopt. Over het algemeen zijn Royal Canin-voedingsmiddelen echter een beetje duurder dan andere met vergelijkbare ingrediëntenlijsten.

Bijvoorbeeld, Royal Canin’s populaire Urinary SO droge kattenvoer kosten ongeveer $ 0,30 per ounce, wat neerkomt op een dagelijkse voedingskost van ongeveer $0.60 per dag voor een gemiddelde kat. Dat plaatst het aan de onderkant van het premium prijsspectrum.

De natte versie van hetzelfde recept – Royal Canin Veterinary Diet Urinary SO Loaf in Sauce – kost $ 0,40 per ounce en zou ongeveer kosten $3.60 per dag als u een kat van 10 pond voedt.

Weg van voorgeschreven diëten, royal canin’s adult instinctive thin slices in jus recept is, vreemd genoeg, duurder dan sommige van de recepten in de veterinaire dieetlijn. Op meer dan $ 0,50 per ounce, dit voedsel zou ongeveer kosten $4.50 elke dag als je een typische kat voedt.

Waarom is Royal Canin kattenvoer zo duur?

Veel Royal Canin-voedingsmiddelen zijn aanzienlijk duurder dan andere producten met vergelijkbare ingrediëntenlijsten. Na tientallen jaren als een van de twee merken die het vaakst worden aanbevolen door dierenartsen, heeft Royal Canin een reputatie die zijn prijs rechtvaardigt.

Het is een van de weinige merken die conditiespecifieke producten aanbieden, waardoor Royal Canin gemakkelijk aan te bevelen is aan gefrustreerde patiënten en het een plaats heeft verdiend in dierenartspraktijken over de hele wereld. Dit geeft het merk status en respect dat verder gaat dan de veterinaire lijn.

Kortom, is Royal Canin een goede keuze?

Sommige mensen denken dat mensen niet volledig begrijpen hoe hele voedingsmiddelen het lichaam voeden. Het is onmogelijk om voedsel af te breken in macronutriënten en micronutriënten en aan te nemen dat een synthetische reproductie en hermontage van die componenten dezelfde voordelen zal hebben als de natuurlijke samenstelling van een vers gedood konijn.

Een andere stroming gelooft dat voedsel niet meer is dan de som van de delen die mensen begrijpen. Het zijn bundels aminozuren, vetten, zetmeel, mineralen, sporenmetalen. Ze kunnen onder gecontroleerde omstandigheden worden afgebroken en opnieuw worden gemaakt. Volgens dit denksysteem is een ingrediëntenlijst niet waar je de belangrijke informatie over voedsel krijgt. Het gaat om de nutriëntenanalyse.

Royal Canin spreekt mensen in de tweede categorie aan en zegt dat “we ons moeten concentreren op de voedingsstoffen die onze huisdieren nodig hebben voor een optimale gezondheid, niet op de ingrediënten.”

Laten we dus het feit negeren dat Royal Canin-voedingsmiddelen boemaningrediënten bevatten zoals maïsglutenmeel, tarwegluten en maïsmeel. Laten we ons in plaats daarvan concentreren op de voedingsstoffen. Royal Canin-voedingsmiddelen zijn nog steeds geen ideale voeding voor de meeste katten, die metabolisch zijn aangepast voor een hoger metabolisme van eiwitten en een lager gebruik van zetmeel.

Wanneer andere voedingsmiddelen niet de resultaten bieden die u nodig hebt, kan Royal Canin-voedsel uw kat helpen zich beter te voelen. Voor algemene voeding is Royal Canin kattenvoer echter te duur en te weinig voedzaam.

Royal Canin kan misschien zieke katten helpen, maar het overspoelt hun lichaam met koolhydraatrijke planten, eiwitten met een lage waarde en verhoogt hun kansen op het ontwikkelen van de chronische problemen die het receptdieet van Royal Canin met grote tickets vereisen. Te veel plantaardige eiwitten kunnen bijdragen aan nierziekten. Droge diëten kunnen de kans van een kat op het ontwikkelen van een lagere urinewegaandoening verhogen.

In een Royal Canin-wereld betekent het ontwikkelen van deze ziekten dat het tijd is om over te schakelen naar een ander speciaal samengesteld receptdieet. In werkelijkheid had een eenvoudig op vlees gebaseerd, hydraterend dieet de problemen in de eerste plaats kunnen voorkomen.

Waar wordt Royal Canin Kattenvoer verkocht?

Royal Canin kattenvoer wordt op grote schaal gedistribueerd in dierenspeciaalzaken en veterinaire ziekenhuizen over de hele wereld. Gebruik de winkelzoeker van Royal Canin om een winkellocatie bij u in de buurt te vinden. Je kunt het ook online kopen via retailers zoals Chewy en Amazon.

Klik hier om royal canin kattenvoer op Chewy te kopen