Onbevooroordeelde Pretty Litter Review 2023

Pretty Litter review hoofdgerecht

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Waarderingen

 • Prijs per pond – 4/5
 • Multi-Cat Formules – 3.5/5
 • Langdurige geurbestrijding – 4.5/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 5/5

Algemene score: 4.25/5

Als u op zoek bent naar een hoogwaardig nest dat u inzicht kan geven in de gezondheid van uw kat, lijkt Pretty Litter misschien een veelbelovende optie. Maar is het het geld waard en werkt het echt? Op basis van maanden van hands-on testen met meerdere katten, hebben we geconcludeerd dat Pretty Litter de moeite waard is voor mensen die van kristallen kattenbakvulling houden en veranderingen in de gezondheid van hun kat willen zien – vooral als ze één tot twee katten hebben – maar het is niet voor iedereen de juiste keuze. Lees verder voor de details.

Hoe we hebben getest:

 • Twee leden van ons team bestelden onafhankelijk Pretty Litter en gebruikten het enkele maanden
 • We hebben maandenlang het product getest met verschillende katten
 • We hebben deze producten niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling – ze zijn gekocht met ons eigen geld (zie hoe we hier worden gefinancierd)

Merkoverzicht

Pretty Litter, of in ieder geval het concept ervan, gaat terug tot 2015, toen ondernemer Carly Martinetti een “minder deprimerende” kattenbakvulling wilde creëren en zei dat de aanblik van de grijze klei van haar kat haar uitspuugde. Dat klopt – het concept van Pretty Litter ging oorspronkelijk helemaal over zijn, nou ja, schoonheid.

Het concept voor gezondheidsmonitoring kwam later binnen, nadat het concept Carly naar de realityshow Startup U bracht, waar ze een team van chemici, marketeers en andere zakenpartners verzamelde. Van daaruit veranderde oprichter en CEO Daniel Rotman dit sprankelende witte nest in het product dat we vandaag kennen.

Daniel vertelt het verhaal van zijn geliefde huisdier uit zijn kindertijd, een oranje tabby genaamd Gingi. Nadat hij Rotman door de middelbare school en naar de universiteit had begeleid, werd Gingi plotseling ziek. Hij bracht haar met spoed naar de dierenarts, maar ontdekte dat ze al maanden ziek was.

Na de ervaring van het verliezen van Gingi, wilde Daniel een product maken om katteneigenaren te helpen proactiever te zijn in het beschermen van de gezondheid van hun huisdier, en Pretty Litter was de perfecte basis.

Producten die in deze recensie zijn opgenomen
Productnaam Materiaal Klonteren? Prijs per pond Extra functies
Mooi strooisel Crystal Kattenbakvulling Silicagel Nee 3,67 dollar Zeer absorberend

Gezondheidsmonitoring

Geurbestrijding

Wat voor soort zwerfvuil biedt Mooi strooisel?

Pretty Litter bevat pH-detecterende deeltjes die ervoor zorgen dat het nest van kleur verandert bij blootstelling aan urine. Veranderingen in de zuurgraad van de urine van uw kat kunnen een indicator zijn van veel voorkomende gezondheidsproblemen zoals niertubeulaire acidose, struvietkristallen of urineweginfectie. Hoewel Pretty Litter niet bedoeld is om de toestand van uw kat te diagnosticeren, kan het u helpen om ontwikkelende problemen vroeg op te sporen terwijl ze nog steeds behandelbaar zijn.

Mooi zwerfvuil naast normaal nest'

Pretty Litter (rechts) is een silicagel kristal nest. De fijne, zanderige kristallen zijn doordrenkt met pH-detecterende vlekken die ervoor zorgen dat het nest van kleur verandert als reactie op de urine van uw kat.

Deze kattenbakvulling is ontwikkeld door een team van dierenartsen en wetenschappers speciaal voor katten. Het is gemaakt van zeer absorberende silicagel in combinatie met een gepatenteerde formulering van pH-detectoren om katteneigenaren te helpen de urine van hun kat te controleren op zuurgraad en alkaliteitsniveaus buiten het normale bereik.

Naast het kernproduct biedt het bedrijf ook kattenvoer genaamd Pretty Please, dat u kunt toevoegen aan uw nestabonnement. Als je meer wilt weten over het eten, klik dan hier om onze diepgaande beoordeling te lezen.

Mijn ervaring met mooi zwerfvuil

Mijn voorraad Pretty Litter van een maand arriveerde binnen een week na bestelling en kwam in een verrassend kleine kartonnen doos. Het bevatte een bedrukte insert die uitlegde hoe het product werkte en tips gaf over hoeveel strooisel ik moest gieten, hoe ik mijn katten eraan kon laten wennen en hoe ik de geurbeheersing kon maximaliseren.

Hoe stoffig is mooi zwerfvuil?

mooi zwerfvuil gieten

Er verscheen een kleine stofpluim toen ik het strooisel int gooto de doos, en het creëerde ook kleine pluimen bij het scheppen.

De eerste test van Pretty Litter kwam toen ik het in mijn kattenbak goot. Ik vond het nest iets minder stoffig dan andere kristallen kattenbakvullingen die ik heb geprobeerd, maar het produceerde nog steeds een merkbare stofwolk. Ik vond het later ook een beetje stoffig toen ik de kattenbakvulling aan het scheppen was, dus het is zeker geen stofvrij nestje.

Het is belangrijk op te merken dat kristallen kattenbakvulling niet hetzelfde soort stof produceert als kleiafval. Het is amorf silicastof, geen kristallijn silicastof, dat niet dezelfde reputatie heeft voor het veroorzaken van longproblemen. Het is meer een hinderlijk stof dan wat dan ook.

Hoe reageerden de katten?

Wessie in mooi nest

Het mooie nest heeft een zeer fijne, zanderige textuur die veel katten leuk zullen vinden.

Hoewel mijn katten bereid waren om het Pretty Litter te gebruiken als alternatief voor andere silicagel-strooiselproducten, is een goede klonterende klei hun consistente favoriet. Toen ik het naast een doos vol met Dr. Elsey’s klonterende klei plaatste, gingen ze betrouwbaar naar de Dr. Elsey’s en lieten de silicagel onaangeroerd.

Hoeveel verspreidt en volgt Pretty Litter?

Het lichte gewicht van Pretty Litter maakt het een goede keuze voor degenen die een hekel hebben aan het sjouwen met dozen en zakken kleiafval, maar het heeft een nadeel- het is ongelooflijk gemakkelijk voor je kat om uit de doos te gooien, en je zult het waarschijnlijk overal vinden.

Hoe gemakkelijk is het te onderhouden?

Silicagel-nesten staan bekend om eenvoudig onderhoud en geurbeheersing, maar dat vermogen komt met een voorbehoud – je moet ze onderhouden net als een kleistrooisel, en je zult ze meestal eerder moeten vervangen dan je verwacht.

Tussen al dat roeren, scheppen, vervangen – en natuurlijk vegen en opzuigen van het verspreide strooisel – vond ik Pretty Litter niet veel handiger dan het klonteren van klei.

Naar mijn mening is het grootste gemaksvoordeel dat de Pretty Litter niet klontert en aan de doos blijft plakken. Dit betekent geen schrapen en wrikken meer en vertaalt zich ook naar een schonere kattenbak op de lange termijn.

Hoe goed controleert het geur?

Zelfs met dagelijks poepscheppen en plas-roeren, ontdekte ik dat het Mooie Nest slechts ongeveer 10 dagen duurde met twee katten voordat het begon te stinken.

Zodra het het verzadigingspunt passeert, krijgt het Pretty Litter een kenmerkende, onaangename urinegeur die niet verdwijnt totdat je alles in de doos vervangt.

Over het algemeen vond ik de geurbestrijding teleurstellend voor een huis met meerdere katten.

De statusbewakingsfunctie testen

Gelukkig leek de urine van mijn katten tijdens het testproces binnen het gezonde pH-bereik te liggen.

Omdat ik wilde zien hoe het nest zou reageren op verschillende pH-waarden, heb ik echter een experiment uitgevoerd met drie verschillende oplossingen:

 1. Water met zuiveringszout
 2. Gewoon water
 3. Water met azijn
Testen Van de kleur van Pretty Litter veranderen

Tijdens mijn gecontroleerde (ish) test ontdekte ik dat de Pretty Litter voorspelbaar van kleur veranderde in reactie op verschillende vloeibare pH-waarden.

Nadat ik de oplossingen in aparte containers van Pretty Litter had gegoten, merkte ik dat de kleuren in de loop van de tijd veranderden en verdiepten. Ze bereikten hun diepste kleur een paar minuten na het gieten.

Dit is wat de verschillende kleuren aangeven:

 • Rood (detectie van bloed) – Kan wijzen op een Feline Lower Urinary Tract Disorder (FLUTD), nierstenen, blaasstenen, blaasontsteking, nierziekte of stollingsstoornissen. In zeldzame gevallen kan het ook wijzen op blaaskanker of inwendig letsel.
 • Sinaasappel (zuurgraad buiten normaal bereik) – Kan een teken zijn van metabole acidose, niertubulaire acidose, of calciumoxalaat kristalvorming.
 • Blauw of donkergroen (alkaliteit buiten normaal bereik) – Kan wijzen op bepaalde soorten urineweginfecties en een verhoogd risico op kristal/ steenvorming.
 • Donkergeel/Olijfgroen – Geeft urine aan binnen het typische pH-bereik.

Het is belangrijk op te merken dat Pretty Litter een hulpmiddel is dat inzicht geeft in de gezondheid van uw kat, maar niet mag worden gebruikt als vervanging voor medische diagnostiek of veterinaire zorg. Als het product wijst op een mogelijk gezondheidsprobleem, breng uw kat dan naar de dierenarts.

Wat vinden klanten van mooi kattenbakvulling?

Voor het grootste deel krijgt Pretty Litter zeer positieve beoordelingen. Het nest voldoet aan zijn belofte om van kleur te veranderen wanneer een potentieel gezondheidsprobleem wordt gedetecteerd, maar het is nog steeds aan de katteneigenaar om de kat naar de dierenarts te brengen. Er zijn veel opmerkingen over het feit dat de prijs hoog is, maar dat is vrij standaard voor kristal cat zwerfvuil.

De meest consistente negatieve opmerking is dat de zak van 6 pond geen maand meegaat voor grotere katten of huishoudens met meerdere katten. Sommige klanten vonden ook dat Pretty Litter niet goed de geur van uitwerpselen en urinegeur dekte. Bekijk hieronder enkele klantrecensies voor Pretty Litter:

Positieve klantrecensies voor mooi kattenbakvulling

“Ik ben er dol op. Het is licht. Gemakkelijk te gebruiken. Gato ging heel gemakkelijk de verandering aan. Het liet me in het midden van de maand met een lichte kleurverandering naar blauw weten dat zijn urine meer alkalisch werd. Niet goed. We waren in staat om actie te ondernemen en zijn dieet dienovereenkomstig te veranderen. Je hebt gelovigen van ons gemaakt. Shelley V.

“Het is geweldig, ik heb een kleine Sphynx Cattery in huis, met 4 grote kattenbakken, ik heb er twee overgezet naar mooi nest en de katten gebruiken ze in plaats van oud nest, heel weinig tracking en geen geur, licht gewicht; zo gemakkelijk om dozen schoon te maken in plaats van zwaar klonteren. Beth C.

Negatieve klantrecensies voor mooie kattenbakvulling

“Het ruikt dus niet naar kattenurine, maar het verdoezelt de poepgeur niet. En mijn kat is erin geslaagd om het overal te krijgen, net als gewoon kattenbakvulling. Ik vind het wel leuk dat er minder scoping is en het lichter is, maar ik weet niet zeker of ik doorga nadat ik klaar ben met wat ik heb gekocht. Becca K.

“Ik heb maar 1 kat en ruim hem dagelijks op en verplaats hem na elk bezoek. Ik heb nog maar 2 weken de eerste zak erin en het begint echt te stinken. Ik zal het moeten veranderen. Ik zal niet in staat zijn om een maand gebruik te krijgen van 1 tas, wat teleurstellend is vanwege de prijs. ” – Vicky G.

Hoeveel kost Pretty Litter Kattenbakvulling?

De kosten van Pretty Litter variëren afhankelijk van waar je het koopt en hoe. Bij Target is een enkele zak van 8 pond kost $ 25,49, en de kosten zijn vergelijkbaar bij Walmart.

Als je bestelt via de Pretty Litter site, een tas kost $ 22, maar u kiest ervoor om deel te nemen aan het abonnement en moet het opzeggen als u niet meer wilt. Kortingen zijn beschikbaar als u meerdere tassen tegelijk koopt. Bijvoorbeeld twee tassen kosten $40 en drie tassen kost $60. Versnelde verzending is altijd gratis.

Pretty Litter biedt vaak kortingen en promoties, plus u kunt contact opnemen met het bedrijf via e-mail om te vragen naar bulkkortingen. Toch is Pretty Litter vrij duur.

Het is ook vermeldenswaard dat één zak is misschien niet genoeg om een grote kattenbak te vullen en duurt mogelijk niet de hele maand in een huis met meerdere katten. In mijn ervaring met Pretty Litter met twee katten en een grote kattenbak, zouden mijn kosten ongeveer $ 60 per maand bedragen – vergelijk dat met ongeveer $ 10 per maand voor een traditionele klonterende klei.

Over het algemeen, is Pretty Litter Kattenbakvulling een goede keuze?

Pretty Litter is een opvallende optie voor bepaalde mensen.

Degenen met een enkele kat of misschien twee kleinere katten zullen niet te snel door het nest rennen, en katten die de voorkeur geven aan kristallen kattenbakvulling zullen de fijne korrels onder hun poten waarderen. Het nest verandert van kleur als reactie op urine en kan u vroegtijdig inzicht geven in veranderingen in de gezondheid van uw kat.

Maar als je niet aan die beschrijving voldoet, probeer dan Pretty Litter met enige scepsis. Het nest heeft de neiging om snel te stinken in een huis met meerdere katten en de kristaltextuur past niet bij elke kat. En wanneer u elke maand $ 25 of meer uitgeeft aan zwerfvuil, lijkt de functionaliteit voor gezondheidsmonitoring misschien niet indrukwekkend genoeg om de prijs te rechtvaardigen.

Vergeet niet dat je de helft van dat bedrag kunt uitgeven aan klonterende klei en vergelijkbare gezondheidsinzichten kunt krijgen – klonten zijn gemakkelijk te meten met het oog en worden niet gemengd tijdens het afdekproces.

Met de hoeveelheid urine van uw kat en de frequentie van hun toiletbezoeken als de grootste indicatoren van gezondheidsproblemen, zou een traditionele klonterende klei, frequent scheppen en een ijverig oog genoeg moeten doen.

Waar wordt mooi kattenbakvulling verkocht?

Pretty Litter is momenteel verkrijgbaar via een abonnement via de website van het bedrijf of in enkele zakken via een aantal retailers, waaronder Target en Walmart.

Om aan de slag te gaan met uw abonnement, logt u in op de website en selecteert u het aantal katten dat u heeft (één, twee of meer dan twee).

Ik ontving mijn bestelling zes dagen na het indienen ervan en vond het gemakkelijk om het abonnement op te zeggen nadat ik de test had voltooid. Pretty Litter maakt het gemakkelijk om uw account online te beheren.

Klik hier om 20% korting te krijgen + een gratis speeltje

Lees ook: Pretty Please Cat Food Review

Pretty Litter FAQ’s

Hoeveel kost Pretty Litter?

Een meezingere 4 lbs. zak pretty litter kost $ 22 en zou 1 maand mee moeten gaan met een enkele kat. U kunt extra tassen kopen met een korting van $ 2 per tas. Twee zakken Pretty Litter kosten $ 40 en drie zakken kosten $ 60. Alle bestellingen worden geleverd met gratis verzending en u kunt uw leveringsschema aanpassen.

Is Pretty Litter het waard?

Niet alleen gaat één zak een hele maand mee, maar het silicastrooisel is superabsorberend en lichtgewicht. Wat Pretty Litter echter echt de moeite waard maakt, is het feit dat het is ontworpen om u te waarschuwen voor veranderingen in de pH van de urine van uw kat als een indicatie van mogelijke gezondheidsproblemen zoals urineweginfecties.

Waar is Pretty Litter van gemaakt?

In tegenstelling tot traditioneel kleistrooisel, is Pretty Litter gemaakt van superabsorberende silicagel in combinatie met een gepatenteerde formule als indicatoren die u helpen de gezondheid van uw kat te controleren. Het nest reageert op de alkaliteit of zuurgraad van de urine van uw kat om u te waarschuwen voor afwijkingen.

Waar koop ik Pretty Litter?

Pretty Litter is momenteel alleen online te koop.

Is Pretty Litter beschikbaar in Canada?

Ja, Pretty Litter is beschikbaar voor internationale verzending, inclusief Canada. Canadese klanten hoeven geen douanerechten te betalen en sommige provincies kunnen in aanmerking komen voor gratis verzending.

Is Pretty Litter stofvrij?

Pretty Litter produceert een vrij aanzienlijke hoeveelheid stof wanneer het in de doos wordt gegoten. Merk op dat het is gemaakt van superabsorberende silicagel, wat betekent dat het amorf, in plaats van kristallijn, silicastof produceert. Hoewel het nog steeds irritant is, lijkt amorf silicastofstof niet kankerverwekkend te zijn en heeft het niet de zorgwekkende reputatie die kristallijn silicastof wel heeft.

Is Pretty Litter milieuvriendelijk?

Als silicagelstrooisel is Pretty Litter minder schadelijk voor het milieu dan bentoniet kleistrooisel, maar niet zo milieuvriendelijk als natuurlijke nesten gemaakt van tarwe, maïs of gerecycled papier.

Is Pretty Litter composteerbaar?

Nee, Pretty Litter is gemaakt van silicagel, dus het wordt niet biologisch afgebroken, evenals natuurlijke kattenbakvullingen. Het wordt niet aanbevolen voor compostering.

Mooi zwerfvuil veilig?

Ja, Pretty Litter is speciaal ontwikkeld door een team van dierenartsen en wetenschappers om veilig te zijn voor katten. Het is gemaakt van silicagel die superabsorberend is, maar niet opzwelt in de aanwezigheid van vochtigheid en niet door de darm wordt opgenomen als het per ongeluk wordt ingenomen.

Kun je Mooi Zwerfvuil doorspoelen?

Pretty Litter is een niet-klonterend nest dat urine absorbeert en na verloop van tijd droogt, zodat het kan worden hergebruikt. Vast afval moet dagelijks worden geschept en kan worden doorgespoeld, maar het afval zelf moet in de prullenbak worden weggegooid wanneer u de kattenbak leegmaakt.